Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

benimde yalnız yaşayan bir annem var hep ona birşey olacak diye korkuyorum sabah uyanınca hemen onu arıyorum tlf cevap vermezse işyerimden izin alıp eve gidip bakıyorum.

Şimdiye kadar hangi ilaçları kullandınız bu sorun için? Bir de olaylara takılıyor musunuz hiç, şu bana şunu mu yapmak istedi, şu bana şunu mu demek istedi gibi? İnsanlarla yaşadığınız olaylara takılıp kaldığınız oluyor mu?
Canım ben prozac , lustral , misol, cipralex vs adını hatırlayamadığım ilaçlarda kullandım ama uzun sire kullanamadım 1 yıla tamamlayamadan bıraktık hep , her bıraktığımda daha da kötü oldum . Şu anda gebelik düşünmesem hemen başlarım ,ilaç içince çok iyi oluyorum. İçmezsem kendi başıma üstesinden gelemiyorum .ben herşeye takılırım süreklibu niye böyle dedi , bu niye böyle baktı , bu niye böyle oldu .kendimi de dinlerim sürekli doktordayım , sürekli chekup yaptırımm. Senaryolar yazarım hemen kafamdan ve kendime bunu inandırırım . Sonra iyice bunalıma girerim . Nefret ediyorum bunlardan

Canım ben prozac , lustral , misol, cipralex vs adını hatırlayamadığım ilaçlarda kullandım ama uzun sire kullanamadım 1 yıla tamamlayamadan bıraktık hep , her bıraktığımda daha da kötü oldum . Şu anda gebelik düşünmesem hemen başlarım ,ilaç içince çok iyi oluyorum. İçmezsem kendi başıma üstesinden gelemiyorum .ben herşeye takılırım süreklibu niye böyle dedi , bu niye böyle baktı , bu niye böyle oldu .kendimi de dinlerim sürekli doktordayım , sürekli chekup yaptırımm. Senaryolar yazarım hemen kafamdan ve kendime bunu inandırırım . Sonra iyice bunalıma girerim . Nefret ediyorum bunlardan

o zaman tamıtamına aynı şeyleri yaşıyoruz sizle.

Esim bu hastalığı bahane edip bıraktı beni.

Hastaymissin niye demedin dedi. .evlendk komşu bu hastalığa yakalaninca bn de söylemiştim. .ve haberi oldu

Sonra da deli deyip dava açtı.

Esim bu hastalığı bahane edip bıraktı beni.

Hastaymissin niye demedin dedi. .evlendk komşu bu hastalığa yakalaninca bn de söylemiştim. .ve haberi oldu

Sonra da deli deyip dava açtı.
nasıl belirtiler vardı ki sizde? terkedilecek kadar büyük bir durum mu bu :S

Değil. .

Ailevi problemleri kaldiramadm. .bana karşı bir anne bir teyze ve yeğen..Anne tarafı. .

Bu durumu kaldiramadm sürekli dusundm. .esim de destek cikmayinca ağlama krizleri ..onun bana yaklaşımı beni çok kırıyor ve saldirganlastiriyordu. .ama kiyamayip agliyordm. .
sonra üzerime yürüyüp beni dovunce. .ve hiç bir şekilde destek olmayınca bunalıma girdim. ..

Çok kötü hissediyordm kendim de degildm. .sürekli huzursuzluk vardı.

Bıçak bile aldım elime. .korkutmak istedim bana vurmasın diye. .ona kiyacagimdan değil. .Ama bilemedi. .

Beni babaevine tatlı dille gonderip sonra gelme sensiz huzurlüzum dedi..istemiyorum seni dedi..bn istenmedigim yere gitmem sen niye geliyorsun ki dedi. .

Zaten beni gondrrdikten sonra annesi eve yerleşmiş sonra da habersiz evi boşalttılar canm..

İftira bile atmak istediler esim hep kayıtsız. .
deli dediler ve hala deli diye gerekce gosteriyorlar. .

Bir şey talep etmeden dilekçe verdim avukata. .tam 2 sene olcak Aralık 10 da..

Yeni verdim dilekçeyi..demek ki şimdi kendimi hazır hissettim diyorum. .

4 yıl flort ..1 yıl nisanlilik. .2 yıl evlilik. .

19 ocak a ertelendi. .Geçici hakim olduğu için. .

Toplam 4 yıl evli kalmış 1 ay evli kalmış olacağım. .

Şuan lenf kanseri olan ablmn yanındayım. .benim bosanma sürecimde hasta oldu ..biri 6 diğeri 10 yaşında 2 oğlu var..onlarn her bir seyiyle ilgileniyorum. Şuan ilaç kullanmıyorum. Ama bosanma surecinn başında sakinleştirici kullandm. .2 adet uyku ilacı da..cok zor zamnlardi. .çok acı çektim çok. .tarifsiz. .Gökten yere cakildim. .

Ailem de zor zamnlar geçirdi ..mahkeme kapılarında onları birakamm. .bitsin dedim

Ama bn yüce Divana güzel Rabbimë bıraktım. O en güzelini bilir.

Bende geldimmm mrb arkadaşlar ben OKB liyim çocukluktan beri ilkokulda temizlik bezi ile hergün sirami silerdim biri dokunsa gene silerdim okul çantası defter ne buldum silerdim kendimi bildim bileli böyleyim benim temizlik mukemmeliyetcilik din obsesif ve kafam bişi taktiysa sabaha kadar aynı şeyi konuşuyor uyuyamiyorum tedavi olamıyorum 3 yıldır hamilelik emzirme tekrar hamilelik suan oğlum 3 kızım 1 yaşında emzikliyim ama tedavi olacağım çok yorumluyorum 2 çocuk her gün her gün ama malesef durduramiyorum gusel abdesti de alamıyorum sürekli al al olmadı deyip baştan al geçen fırında börek yaptım 5 kez silmisim fırını olmadı baştan olmadı baştan çok zor isim allah sabırlık ve hepimize şifa versin

Bende geldimmm mrb arkadaşlar ben OKB liyim çocukluktan beri ilkokulda temizlik bezi ile hergün sirami silerdim biri dokunsa gene silerdim okul çantası defter ne buldum silerdim kendimi bildim bileli böyleyim benim temizlik mukemmeliyetcilik din obsesif ve kafam bişi taktiysa sabaha kadar aynı şeyi konuşuyor uyuyamiyorum tedavi olamıyorum 3 yıldır hamilelik emzirme tekrar hamilelik suan oğlum 3 kızım 1 yaşında emzikliyim ama tedavi olacağım çok yorumluyorum 2 çocuk her gün her gün ama malesef durduramiyorum gusel abdesti de alamıyorum sürekli al al olmadı deyip baştan al geçen fırında börek yaptım 5 kez silmisim fırını olmadı baştan olmadı baştan çok zor isim allah sabırlık ve hepimize şifa versin

peki yaşadığınız olayları takar mısınız hiç? insanların size yaptığı veya söylediği şeyleri?

Merhaba 12 yaşından beri OKB hastasıyım ben de. Sevdiklerimi kaybetme onlara bir sey olacak , benim yüzümden olacak, ya da ben engel olamazsam korkusu ile alakalı. Böyle durumda olan arkadaşlar varsa özelden konuşabilir miyiz ?

Yaklaşık 6 Aydır bu hastalıkla mücadele ediyorum küçüklükten beri vardı ama herkesin olduğu kadardı rahatsızlık vermeyen türdendi ama son 6 ayda öyle bir hal aldı ki hayatımı yaşayamaz oldum sürekli ellerimi yıkıyordum o da yetmedi her gün her yeri silip yıkıyorum baştan :110:

Bende de var arkadaşlar okb.Hemde benimki biraz farklı.Eski nişanlımın ve ailesinin dokunduğu şeylere dokunamıyorum.Sürekli kendimin ve çocuklarımın ellerini yıkıyorum.Ordan oraya bulaştı diye herşeyi yıkıyorum.6 yıldır var bu hastalık.2 senedir şiddetlendi.Kafayı yiyecem.2 hafta önce psikiyatriste gittim.Ilaç kullanıyorum ama daha bir düzelme yok.

Bende de var arkadaşlar okb.Hemde benimki biraz farklı.Eski nişanlımın ve ailesinin dokunduğu şeylere dokunamıyorum.Sürekli kendimin ve çocuklarımın ellerini yıkıyorum.Ordan oraya bulaştı diye herşeyi yıkıyorum.6 yıldır var bu hastalık.2 senedir şiddetlendi.Kafayı yiyecem.2 hafta önce psikiyatriste gittim.Ilaç kullanıyorum ama daha bir düzelme yok.
hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba?

bendede var arkadaslar.aklumda surekli goruntuler.cocukken korktugum seylerin goruntuleri..tanidigim ve olen insanlarin yuzu gelior.sevmedigim insanlarin yuzu.o anda ne yaptiysam tekrar yapiorum o goruntuyu silmeye calisarak.cok hosuma giden bisey alirken aklima gelio bisey onu almiyorum.dolabimi duzenlerken gelior tekrar giysileri katliorum tekrar tekrar .yeni bir recel kavanozunu acarken aklima gelio bisey o receli dokebiliorum engel olamadigim zamanlarda.suan dolapta mor lahana var gecenlerde arkadasim annesini kaybeetti tam keserken aklima geldi diye onu salata yapmadim.atacagim mesela.kafayi yemek uzereyim.sanki o lahanayi yersem kotu bisey olacak bende yasayacakmisim gibi korkular basior.kizlar ben gercekten delirdim galiba.ilacta kullanamiorum emzirdigim icin.ve bunlari kinseye anlatamiorum.suan yazi yazarkn bile aklima bisey gelse yazdigimii silip tekrar yaziorum.lutfeennn bisey soyleyin bana.bunu yasayan varmi lutfen varsa yaxsin.

bendede var arkadaslar.aklumda surekli goruntuler.cocukken korktugum seylerin goruntuleri..tanidigim ve olen insanlarin yuzu gelior.sevmedigim insanlarin yuzu.o anda ne yaptiysam tekrar yapiorum o goruntuyu silmeye calisarak.cok hosuma giden bisey alirken aklima gelio bisey onu almiyorum.dolabimi duzenlerken gelior tekrar giysileri katliorum tekrar tekrar .yeni bir recel kavanozunu acarken aklima gelio bisey o receli dokebiliorum engel olamadigim zamanlarda.suan dolapta mor lahana var gecenlerde arkadasim annesini kaybeetti tam keserken aklima geldi diye onu salata yapmadim.atacagim mesela.kafayi yemek uzereyim.sanki o lahanayi yersem kotu bisey olacak bende yasayacakmisim gibi korkular basior.kizlar ben gercekten delirdim galiba.ilacta kullanamiorum emzirdigim icin.ve bunlari kinseye anlatamiorum.suan yazi yazarkn bile aklima bisey gelse yazdigimii silip tekrar yaziorum.lutfeennn bisey soyleyin bana.bunu yasayan varmi lutfen varsa yaxsin.

yaşadığınız kötü olay ve durumlara takılı kaldığınız, size kötülük yaptığını düşündüğünüz kişilerden intikam almayı düşündüğünüz olur mu?

intikam duygum cok degil.onu icimden yasarim genelde.ama evet olaylara takili kaliorum.unutamiorum olaylari.yasli bi komsumuzu kaybetsem bile mesela aklimdan atamiorum onu gunlerce.surekli yuzu aklima gelior.oysaki aglamam pek uzulur gecerim ama biyerde takilip kalior aklima.kafayi kirmak uzereyim.hicbisey alamiorum.kotu bi ruya gorsem o gun yeni aldigim ayakkabilari giymem yada yeni bir esta giysi vss.almam.ve ne yazikki her yeni bi is yapmaya kalksam hemen hatirlm ak istemedigim bi goruntu bir kisi aklima gelior yada bir olay mesela.hazirda beklior.bu gunlerde cook artti hicbisey yapamiorum.gunluk hayatimi etkilior.

X