Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar benim mesai arkadaşımda aşırı temizlik ve düzen takıntısı var..bi kalemi yerinden oynasın deliriyor
onunla çalışmak işkence haline geldi daha ne kadar sabrederim bilmiyorum
daha geçen gün wordde yazdığımız bir yazının karakterini değiştirdim diye takıştık
ne yapacağım bilmiyorum işimden soğudum
Ah ne zor hastaliktir bu obsesif kompulsif!Biz de annemde yasadik ayni sıkintilari.Kisi sadece kendine degil cevreye de hayatini dar ediyor.Yikadigi elini defalarca tekrar yikar ,banyodan cikamaz , bir seye kafayi taktiysa defalarca sorar , yaptigi bir isi olmadi der bozar bir daha yapar, bir seyi kirk kere kontrol eder , namaz kilar defalarca olmadi der bozar abdest alir yuz kere el yikar vs Biz babamin sabri sayesinde astik bunu annem o an neye kafayi taktiysa bikmadan usanmadan cevapladi , sabir gosterdi.2 yildir psikiyatri ilaclari kullaniyor artik bu sene tam anlamiyla normale döndü diyebilirim.Allah bir daha o günleri yasatmasin.Hastalara tavsiyem psikolojik destek almalari ve ilaclarini duzenli kullanmalari.Tabi bu hastalikta sizin kadar cevrenizin de sabri ve destegi gerekiyor o cok onemli.
canım yazınla karşılaştığıma ne kadar mutlu oldum anlatamam. en büyük sorunum benim. eşim 11 yıl önce opsesif kompsesif bozukluk teşhisi konulmuş ve tedai için zonac diye ilaca başlamış ama sonra ilacın yan etkileri nedeniyle bırakmış. tabi biz o zaman tanışmıyoduk. 11 aylık evliyiz henüz cicim ayları olması gerekirken hayatımız cehennem. evde sürekli yok oraya oturdun buraya bastın dışarı çıkmak zaten kabus. yerde sürekli kullanılmış prezervatif gördüüğünü iddia ediyor. gözleri sanki radar arbayla giderken bile görüyor. ve asıl eziyet o zaman başlıyor bizim için hemen eve gelinir üzerinde o an ne varsa hem kendinin hem benim hemen makinaya atılır banyo yaparız ama 1, 2 hafta atlatamaz sürekli düşünür ya üstümüze geldiyse ya sıçradıysa diye saçma sapan sorularla bunaltır beni eve hapseder kendini yüzüme bakmaz. o an üzerimdeki kıyafetleri, ayakkabım ve çantam dahi artık onun için mikroptur birdaha onun yanındayken giyinmemi istemez hatta kavga eder benle atalım onu diye. herneyse derken ben artık dayanamayıp annemin evine döndüm boşannmak için ama geldi ağladı yalardı ve tekrar tedavi olacağına söz verdi bende eşimi sevdiğim için döndüm tekrar. ama eşimin işi nedeniyle küçük bir şehirde yaşıyoruz sağlık ve hastane imkanlarımız kısıtlı bu nedenle burdaki devlet hastanesine gitti ve doktor 10 yıl önceki kullandığı zonac adlı ilacı vermiş yine. ya 10 yıldır bu hastalıkta hiçmi ilerleme olmadı tıpda ya. neyse buna şükür dedim ben eşim şimdi 3 aydır ilacı kullanıyor ama hiçç bir ilerleme yok hatta bence hastalığı daha fazla ilerliyor sanki. o kadar çıkmazdayımki kızlar ne olur bana yol gösterin lütfen
Tam emin deglm ama galiba okbyim.yada bilmyorum ama çok takıntılarm var.süphelerim zaten almış başını gidiyor.tam olarak doktor mu tanı koyuyor buna?bu hastalık mı sizce?istdgm bşey olmaynca çıldırıyorum bütün günüm sanki allah korusun babam ölmüşte sanki o derece üzülüyorum
evet cnm bnm dr tanı koyuyo bi an önce git bence çünkü ilerleyince iyice yapışşıyo insanın üstüne
Hadi ya.çok korkyrum ya hastalıktan
Ben bunu böyle bilmydum.
korkmana gerek yok doğru bir tedavi ile kısa sürede iyileşirsin
hep takma takma derler sinir oluruz ya işin asıl özü o yeminle o...
mesgaleler bul mutlu şarkılar dinle komik şeyler izle oyala kendini
Imkansz o an gözüm görmüyor.ama mesela huy deglmidir.ben o gözle bakmştm((
blmiyrum huy mu ama huy olsa dr bana daha kafaya takarsan bu hastalıgın dibini yasıcaksın dedi demekki değil
korkma herşey güzel olucak.. bu sadece geçici bişey... mutlaka dr a git burdan da elimden gelen yardımı yaparım sana
Canim bunun icin cok dogru bir kisiye geldin :) oncelikle sakin ama sakin esini birakma bil ki bunu o istemiyor bu bir hastalik beyni yapiyor.Onun elinde degil.Biliyorum bunu demesi kolay ben de annemle bu hastaligi yasadigimiz donemde cok sıkinti cektim cunku sorulardan artik bir sure sonra bikiyor bagirip cagirmaya basliyordum.Babam hep sabirliydi bize gore , sabir en onemli seymis bu hastalikta onu anladim.Simdi 2 yil gecti ve cok sukur o donemleri atlattik yani tedavisi var bunun evet tamamen gecmis degil ara ara yine sorar ama cevap veririz gecer hemen eskiyle kiyaslayamayiz bile.Eskiden artik evden cikmaya korkar olmustu ya da yalniz basina kalamayacak durumlara gelmisti.Zonac ben hic duymadim acaba prozac mi ya da onun esdegeri bir ilac mi? Benim annem anafranil ve prozac kullandi.Ilk basta anafranili cok verdi doktor ama bu defa sisti cok kilo aldi ve birakti.Hastalik duzelirken tekrar bozuldu tekrar gitti doktora ve doktor kizdi bu ilaclari en az iki yil hic ara vermeden kullanman lazimdi tum tedaviyi sifirlamissin dedi.Bu kez prozaci yukseltti kilo almasin diye anafranili azaltti.Canim oncelikle sunu soyleyeyim kendinize cok iyi bir doktor bulun gerekirse il disina cikin zaten surekli kontrol gerekmiyor ozel muayenehaneye gidin uzun uzun anlatin konusun.Devlette bu is zor.Doktor tavsiyesi alabilirsiniz yani guvenebileceginiz bir doktor olsun pahali da olsa paraya kiyin ve en onemlisi sabredin! Ozellikle es olarak bu is sana dusuyor biliyorum cok zor ama esini seviyorsan ki seviyormussun sabret.Hastalik 3-4 ayda duzelmez hatta basta artirir ilac biz de yasadik bunlari diyorduk bu nasil tedavi daha kotu oldu vs ama sonrasinda duzeldi, simdi cok sukur iyiyiz yaklasik 2 yil duzenli kullanmasi lazim.Emin ol sonrasinda her sey yoluna girecek ve sabrinin mukafatini alacaksin.Baska sorularin olursa ozelden ya da burdan seve seve cevaplarim bu hastaligin ne kadar zor oldugunu cok iyi bilirim cunku.