Obsesif Komplsif olanlar...

ben de obsesif kompülsifim sanırım :KK43: takıntılarım bir yığın.. şiddetlenen ve beni rahatsız eden bir yumak.. temizlik, düzen, simetri takıntısı vs hepsi hafif hafif mevcut. başlarda önemsemedim. titiz bir insanim dikkatliyim ondandır dedim ama şiddetlenince fark etmem uzun sürmedi. ne yapılabileceği ya da ne yapabileceğim konusunda en ufak bir fikrim bile yok.

:KK43::nazar:
Kızlar ben de bıktım artık. Endişeler, korkular, kötü düşünceler derken şimdi de temizlik takıntısı başladı.
Biri üzerime değse hepsini değişirim veya özellikle evde mutfakta bir yere değsem değiştiririm. Çamaşır yere düşşün yine yıkarım. Elllerimi hep yıkarım. bir koltukta otururuz evde diğerleri pistir çünkü gelen giden oturmuştur. Hep silerim koltuğu ıslak mendille falan. Yatarken giydiğimiz kıyafetlere takıyorum özellikle bir yere değdiğmi mutfağa girdim mi yanlış yere oturdum mu veya dışarı kıyafetiyle oturduğum koltuğa oturduğumda deliriyorum. Çamaşır yıkamaktan bıktım su faturam 2 katına çıktı.
Yemek yapmayı çok seviyorum ama yapamıyorum yapsam duş alıyorum. Bıktım artık.
Mutfağı pis yağ ve kir yuvası gibi görüyorum. Kimseye gidemiyorum. Yiğenim var emekliyor pis diye kucağıma almak istemiyorum.
Çok üzülüyorum bu halime çocuk yapmak istiyorum ama korkuyorum hap da kullanamam ki.
of çok kötü eşimle de tartışıyoruz. Mutfak sandalyelerini silerim kaç defa ama kahvaltıda pijamayla oturduysam daha giyemiyorum halbuki temiz oralar. Delirmek üzereyim normal olmak istiyorum çok canım acıyor ne yapıcam ben fikir verebilir misiniz teşekkür ederim. Beynime nasıl söz geçirebilirim..[/ merhaba aynı sıkıntılar bendede var en kötüsüde derdini anlatırsında hiç kimse anlamıyorya çok kötü gelen cevaplar belli (kendi elindeymişte saçmaymışta) bunları bende biliyorum ama engel olamıyorum düşüncelerime çok yoruldum herşeyi olumsuz düşünmekten beynim yoruldu . önceki yıllarda yazan arkadaşlar: şuan nasılsınız inşallah iyisinizdir. atlattıysanız bu sıkıntıları bizede yol gösterirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba temizlik takıntısı bendede var dönem dönem iyi olur gibi oluyorum malesef tekrar geriye dönüyorum bir arkadaşımızın yazdığı gibi faturalar ikiye katlandı ve çamaşır dan nefret eder hale geldim sürekli çamaşır biryere git gel eşyaları yıka bazen yıkamayada razı gelir gibi oluyorum rahatlıkla asabilsem. ellerim pis gibi geldiği için ellerimi yıkamadan asamıyorum çok yoruldu beynim işim hiç bitmiyor sürekli aynı takıldığım yerleri temizlemekten bıktım ailemle geçireceğim zamanı işlerle geçiriyorum ve çok üzülüyorum . düzelen arkadaşlarımızdan bize yardımcı olmalarını istiyorum ne yapmamız gerekiyor bize ne yapmamızı önerirler destek olurlarsa çok sevinirim herkeze acil şifalar diliyorum.

Benim takıntımda kapı kitlimi ocagı kontrol etme. defalarca çok kötü bişey bu nasıl gecer zaman zaman şiddetleniyor sebebini anlamış değilim.görüyosun ama için rahat etmiyor temel sebebi nedr neden böyle oluyo arastrmak lazm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende obsesifim 7 aydır tedavi görüyorum. Hastalığımı kabullenmek 2 yılımı aldı. Yaşamak işkence haline gelmişti ama ben inatla onun üstüne gittim. Selectra ve atarax kullanıyorum. Ama en önemlisi doktorun ve çevren oluyor. Ailenin arkadaşlarının sevgilinin eleştirileri bazen yoruyor. Ben doktorum sayesinde bu kadar iyiyim çok ilgileniyor saatlerce ağladığımı bilirim karşısında. Obsesifseniz korkmayin onu yenmeye çalışın ve bu hastalık tedaviz geçmez yardım almaktan çekinmeyin. Allah herkese acil sifalar versin.

Bende obsesifim 7 aydır tedavi görüyorum. Hastalığımı kabullenmek 2 yılımı aldı. Yaşamak işkence haline gelmişti ama ben inatla onun üstüne gittim. Selectra ve atarax kullanıyorum. Ama en önemlisi doktorun ve çevren oluyor. Ailenin arkadaşlarının sevgilinin eleştirileri bazen yoruyor. Ben doktorum sayesinde bu kadar iyiyim çok ilgileniyor saatlerce ağladığımı bilirim karşısında. Obsesifseniz korkmayin onu yenmeye çalışın ve bu hastalık tedaviz geçmez yardım almaktan çekinmeyin. Allah herkese acil sifalar versin.

kizlar gexmis olsun allah yardimciniz olsunKuzlar bu hastaligin tanimi belirtileri neler

kızlar bende de bu hastalık vardı..4-5 yıl önce.bazen delireceğimi bile düşünürdüm.ve delirmekten korkardım.
garip takıntılarım vardı..birşeyi 3-5 tekrarlamasam sanki sevdiklerimden biri ölecek gibi..
hayatı zindan etmiştim
birşeyi tekrarlar dururdum..3 kez daha yapayım yoksa kötü bişey olacak derdim...
ama sanırım bunu üniversiteyi başka bir şehri kazanmakla ve yurt ortamında kalmakla aştım..büyüdüm sanırım..
şimdi hatırlayınca yine çok üzülüyorum..
ne olur kızlar bunu yenebileceğinizi düşünün.
ve kendinizi başka şeyler düşünmeye iten kurslara yada etkinliklere yönlendirin..
kitap okuyun,spor yapın...
ben yenebildiysem herkes yener kızlar...
gerçekten...

Bu bende de var sanırım.... Bi de şey var ek olarak mesela yemek yiyorum 1 lokma ya da 2 lokma kaldı. Bunu yemezsem kötü bişey olur biri ölür aldatılırım gibi sapı saçma şeyler geçiyo içimden..... Ay ben de hastayım sanırım daha neler neler var ben de :KK43:((((( oooofffff

kızlar ben de obsesif oluyorum galiba, bi ara hamilelik korkusu yaşadım ve sonra bu tüm yaşam alanıma sıçradı. şimdilerde ölüm korkusu, sürekli dini konuları düşünme gibi şeylerim var. şöyle bi kafa rahatlığı yaşayamıyorum. doktora gitmeden halledilmez mi bu? :KK43:

kızlar ben de obsesif oluyorum galiba, bi ara hamilelik korkusu yaşadım ve sonra bu tüm yaşam alanıma sıçradı. şimdilerde ölüm korkusu, sürekli dini konuları düşünme gibi şeylerim var. şöyle bi kafa rahatlığı yaşayamıyorum. doktora gitmeden halledilmez mi bu? :KK43:

Doktor tedavisi olmadan çok zor. Senin elinde olay bişey degil zaten bu ama sakın ihmal etme canım. Doktordan da çekinmene gerek yok o seni anlar zaten. Doktor durumu senden dinlemeli o teşhisini koyar ve tedavi sürecini başlatır. Sen rahat ol ve hastalık olarak düşünme bunu

Doktor tedavisi olmadan çok zor. Senin elinde olay bişey degil zaten bu ama sakın ihmal etme canım. Doktordan da çekinmene gerek yok o seni anlar zaten. Doktor durumu senden dinlemeli o teşhisini koyar ve tedavi sürecini başlatır. Sen rahat ol ve hastalık olarak düşünme bunu

canım benim teşekkür ederim yorumun için. inşallah atlatırımm :KK43:

Evet bugün psikiyatrist tarafından bana da okb teşhisi kondu...ilaç da verdi faverin ve çok kötü hissetiğimde kullanmam için trankobuskas... Var mı özellikle faverin kullanan?

Ama ben şu anda kendimi çok iyi hissediyorum nedense sanki bütün sıkıntılar uçup gitmiş gibi :KK70: :KK70:

Merhaba arkadaslar benim yasadiklarimi Allahim kimseye yasatmasin su an 25 yasindayim 16 yasimda panikatak oldum ardindan ustune depresyona girdim oda yetmezmis gibi bide obesesif oldum ve tam 9 sene ilacla tedavi gordum 7 senedir esimle birlikteyim 3 sene once evlendik ve halen diyorum kendime bu adam benle neden evlendi ki ben de ilaclardan dolayi cinsel istek yoktu yuzum gulmezdi hep somurtkan cok komik bir an bile olsa ben sadece hii kokmikmis falan derdim ve 4 bucuk ay once 2 haftalik hamile oldugumu ogrendim cok erken ogrendim evet ve ogrendigim an tum ilaclari kestim doktorumda onayladi ve 4 bucuk aydir tek bir ilac icmedim ve artik kahkahada atiyorum sarkida soyluyorum ve insanlari kirmiyorum bu yuzden de kendimi daha da cok seviyorum.. ve arkadaslar tum hastaligi ayni anda yasadigim zaman beni 10 gun kadar uyuttular ben evde tedavi sectim daha yeni evliyken 10 gun hic uyanmadan uyudum esim ve annem bekledi basimi sabahlara kadar cunku ilacimin sadece bir tane yan etkisi ardi ve o yan etkide ani ölüm du 10 gun uykusuz basimda nefesimi dinlediler tansiyonlarima kalp atislarima dikkat ederek Allahim yardimciniz olsun insAllah baya bi deneyimliyim bu konuda sormak istediginiz bir sey varsa seve seve cevaplarim tesekkurler

ben bu konuda ilaç tedavisi görmedim. kabul etmedim yani. öğretmen olarak atandığım ilk yerde aşabildim biraz. evlendikten sonra da düzelmeler oldu. eskisinden daha iyiyim. kişinin kendinde bitiyor gerçekten. ilaçlar sadece yardımcı...

Arkadaşlar ben de bu siteye yeni katıldım ve kafayı yedirtecek düzeyde takıntılarım var bunun en büyük bölümü anne ve babamın ölücekmiş hissi gerçekten aşırı korkuyorum ve kötüyü düşününce kötüler başımıza gelir sözünden çok korkuyorum yine de bu kaygımdan kurtulamıyor annemin vücudunda birşey çıksa içimden cilt kanserimi acaba ben öyle olursa naparım diye düşünmekten çok yoruldum onun dışında allaha inancım çoktur ama içimden bir ses( ama ben değil bu ) allah yoktur falan diyo sonra kendimi töbe töbe diye tekrarlarken buluyorum dini çok sorguluyorum hep din konularını araştırıyorum beynim uyurken bile düşünüyor gerekli gereksiz her şeyi düşünüyorum ve zihinsel yorgunluğum çok fazla psikiyatriden yardım aldım ilaç verdi fakat uyku düzenim oturmadığı için onlarıda bırakmak zorunda kaldım çok mutsuzum ve bana benzer düsünceleri olan insanları görmek biraz olsun yalniz olmadigim konusunda rahatlatti.

Son zamanlarda bende de acayip takıntılar başladı acaba obsesif miyim bende :26: Herşey kötü kokuyor bana mesela , etrafımdakilere kokturuyorum yoo gayet normal diyolar ama bana pis kokuyo herşey :/ Yemek bile yiyemiyorum 5 kilo verdim birden. Yemeği görünce daha midem bulanmaya başlıyo. Hayatımın hep mahvolacağını düşünüyorum durduk yere. Sürekli el yıkama alışkanlığım başladı üstüne. Stresten mi oldum , psikolojim mi bozuldu anlamadım :/ Doktora göründüm bana psikolojik olabilir bunlar, psikoloğa görün falan gibi bişeyler söyledi :KK31: Bakalım durumum nasıl olacak kendi kendimi düzeltmeye çalışıyorum :KK31:

Son zamanlarda bende de acayip takıntılar başladı acaba obsesif miyim bende :26: Herşey kötü kokuyor bana mesela , etrafımdakilere kokturuyorum yoo gayet normal diyolar ama bana pis kokuyo herşey :/ Yemek bile yiyemiyorum 5 kilo verdim birden. Yemeği görünce daha midem bulanmaya başlıyo. Hayatımın hep mahvolacağını düşünüyorum durduk yere. Sürekli el yıkama alışkanlığım başladı üstüne. Stresten mi oldum , psikolojim mi bozuldu anlamadım :/ Doktora göründüm bana psikolojik olabilir bunlar, psikoloğa görün falan gibi bişeyler söyledi :KK31: Bakalım durumum nasıl olacak kendi kendimi düzeltmeye çalışıyorum :KK31:

Canım bence bir psikolaga veya psikiyatriye görünmelisin bu obsesyonlar okadar kötü ki erken önlem alınmalı yoksa ilerliyormuş

Canım bence bir psikolaga veya psikiyatriye görünmelisin bu obsesyonlar okadar kötü ki erken önlem alınmalı yoksa ilerliyormuş

Ben yaklaşık olarak 2-3 haftadır böyleyim. Önceden de gerçi olumsuz düşünen bi kızdım çoğu konuda ama iştahım gayet iyiydi. Aşırı titiz değildim ama şimdi bi tuhaf oldum. Özellikle koku durumu artmaya başladı . Annemde sende iyice bi tuhaf oldun dedi hatta. Haklısın görünmek lazım ama bulundugum yerde psikolog yok ne yazıkki o yüzden zor benim için :/

Ben yaklaşık olarak 2-3 haftadır böyleyim. Önceden de gerçi olumsuz düşünen bi kızdım çoğu konuda ama iştahım gayet iyiydi. Aşırı titiz değildim ama şimdi bi tuhaf oldum. Özellikle koku durumu artmaya başladı . Annemde sende iyice bi tuhaf oldun dedi hatta. Haklısın görünmek lazım ama bulundugum yerde psikolog yok ne yazıkki o yüzden zor benim için :/

Canim bende bu forumdan okudum bunlar hep beyninin sana oyunuymus kendine oyanilacak biseyler bulmaya bak insan bos kaldikca takintilari daha cok buyuyor kendi kendini iyilestirmeye bak internetten arastir iyice kendini duzeltmeye bak canim allah hepimize yardim etsin

X