Obsesif Komplsif olanlar...

bende okb hastasıyım 10 senedir.ve tedavi görmedim rutin olarak.kararsızlık belası var başımda deliriyorum.yıllardır hep yanlış kararlarla boğuşup duruyorum.ve hiçbir şeye karar veremiyorum.allahımm ölsem diyorum çoğu zaman yetti canıma

Başlığı görünce tam üstüne bastın ayağını kaldır dedim...

Doktor Pro..c vermişti. Şurup kullanırken iyiydim şimdi kapsüle geçtim, iki gündür çok sinirliyim.

Kullanan hatunlar normalmidir sizce?

bende okb hastasıyım 10 senedir.ve tedavi görmedim rutin olarak.kararsızlık belası var başımda deliriyorum.yıllardır hep yanlış kararlarla boğuşup duruyorum.ve hiçbir şeye karar veremiyorum.allahımm ölsem diyorum çoğu zaman yetti canıma

Canım ne insanlar var bu dünyada olmaması gereken. Sırf karar almakta zorluk çekiyorsun diye ölsem keşke deme lütfen...

Canım ne insanlar var bu dünyada olmaması gereken. Sırf karar almakta zorluk çekiyorsun diye ölsem keşke deme lütfen...

öyle diyosunda karar verememekden 8 yılım boşuna geçti benim.kolay bişey mi hala en ufacık şeyde zorlanıyorum.kafamda hiçbişeyi netleştiremiyorum.ama artık doktora gidicem yetti canıma.herşeyde kararsızlık ve sonucu depresyon oluyo

öyle diyosunda karar verememekden 8 yılım boşuna geçti benim.kolay bişey mi hala en ufacık şeyde zorlanıyorum.kafamda hiçbişeyi netleştiremiyorum.ama artık doktora gidicem yetti canıma.herşeyde kararsızlık ve sonucu depresyon oluyo

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Gerekirse ilaç kullan bence.

Yaklaşık 13 yıldır okb hastasıyım. Parmağımın biri duvara değse kesinlikle 7 parmağımı değdirme zorunluluğunda hissediyorum kendimi sanki değdirmeyince ailem ve en sevdiğim insanlara birşey olacakmış hissine kapılıyorum. Bazen bunu yaptığımda çevremdeki insanlar beni kesin deli zannediyorlardır ama gerçekten çok zor ben 7 rakamına takmış durumdayım herşeyi 7 kez yapmak istiyorum. Fakat son 1 yıldır bu takıntım az da olsa azaldı yapmalıyım 7 kez duvara tekrar dokunmalıyım diye sürekli kendimle çelişiyorum ama en sonunda yapmayacağım sevdiklerime ve aileme ne olursa olsun umrumda değil diyerek geçiştirmeye çalışıyorum. Fakat sonrasında abuksabuk takıntılarım yine başlıyor. O bana neden öyle baktı acaba beni sevmiyor mu? Benimle imalı mı konuştu sürekli beynimde sorular... Defalarca psikologa gittim bunun tek çözümü yine sizsiniz!

Bende okb ydm prozac kullaniyodm fkt devlet hastanesi iste bi turlu randevu alamadm 5kez gtmm toplam snra birden ilacla ri brktm panik ataklarm oluyo cok korkunca. sinrlennce gidip biselere vu ru orm durduramiorm kndmi eskdn yolda kasilarak yurrdum smdi bri satassada hincmi alsm dye bkyorm ilaclari braktm brakali beynmden ates ckyo snki ama icmiycem bdha . Smdi sol yumrtlgmda kist ckti onunla ugrascm

Okb de en etkili yöntemin kendi kendine uygulanan ERP oldugunu biliyorum. Hatta bu yöntemle tamamen kurtuldugunu söyleyen birçok kişi de var. Bir nevi gelen düşünceleri engellemeye çalışmazken sonrasında düşüncelere aldırıs da etmeme tedavisi denilebilir yani birşekilde tepkisiz kalarak yapılıyor ama bukadar basit de degil tabiiki. Oldukça zor sayılabilecek bir yöntem ama dogru uygulandıgında tedavi süreci daha az rahatsız edici oluyormuş. En az 2 ay veya daha uzun vadede tamamen iyileştiriyormuş. Aslında bu yöntemi benim anlatmam çok zor ve yanlış bir yönlendirme de yapmak istemiyorum. Kendiniz internette arastırırsanız çeşitli kaynaklara ve destek grubuna da rastlayacaksınız. Bu sayede ne oldugunu okuyarak daha kolay anlayabilirsiniz. Şimdiden geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bende de mi obsesiflik var acaba? Oyle duzenli tertipli biri degilimdir ama mutfak ve banyoyu baskariyla paylasmak cok zor geliyor, hep boyle diken uzerinde yemek yaparim dus alirim. Universitede lisans yaparken 8 kisilik odalarda kalip yuzlerce kisiyle tuvaleti banyoyu paylasiken bu kadar rahatsiz oldugumu hatirlamiyorum ama simdi hersey gozume batiyor, ev arkadaslarimla papaz olmamak icin zor tutuyorum kendimi.

Ayrica garip garip dusunceler beynimde tekrarlaniyor gibi hissediyorum. Mesela, yukseklik korkum olmamasina ragmen birden bigisayar basinda otururken kendimi camdan balkondan atacakmis gibi dusunceler giriyor beynime ve ben inanilmaz bicimde korkuyorum o an. Sanki ben kendime disardan bakiyormus gibi hissediyorum ve sanki kendimi atacakmisim gibi. Bu aralar Allaha sukur iyiyim ama bir donem bundan cok cektim, yuksek yerlere yaklasamadim o zamanlar, o kadar korkuyordum ki kendimden dizlerim titremeye basliyordu o derece.

Panik atak in uzerine bir de OKB olursam, oyy :KK43:

kizlar ben psikoloji bölümünde okumuş olmamdan dolayi bu konu hakkında yazilar okumuştum, bu hastaligin tek sebebi psikolojik değil ayni zamanda biyolojik ve genetik de olabiliyormuş. bu hastaligin beynin emin olma mekanizmasini bozmasindan dolayi böyle zorluklar yasaniyormus. kendi kiz kardeşimin de basina gelince bende bu konuyu araştırmak istedim ve simdi de erp yöntemini arastiriyorum. kiz kardeşim henüz 15 yasinda, teşhis konuldu fakat cok agir bir durumu yok. umarim ona yardimci olabilirim çünkü gözümün önünde agladigi zaman cok cok cok üzülüyorum

Benim ablamda da obsesiflik var, bazen hareketlerini izlerken hayret ediyorum. Zaten düzgün duran birşeyi tekrar dokunup aynı şekilde yerine koyuyor, evin içinde sürekli herkesin arkasını topluyor, 15 dakikalık bir işi 1 saatte bitiriyor çünkü mesela ayni yeri 5 kere siliyor. Gerçekten çok zor, onun için de bizim için de:KK50:

Benim ablamda da obsesiflik var, bazen hareketlerini izlerken hayret ediyorum. Zaten düzgün duran birşeyi tekrar dokunup aynı şekilde yerine koyuyor, evin içinde sürekli herkesin arkasını topluyor, 15 dakikalık bir işi 1 saatte bitiriyor çünkü mesela ayni yeri 5 kere siliyor. Gerçekten çok zor, onun için de bizim için de:KK50:

acaba sen benim kız kardeşim misin?

merhaba bende obsesifim 1,5 ay önce doktora gittim suan tedavi görüyorum ve ilaç kullanıyorum kurtulmak için can atıyorum ne kötü bi hastalık ya
:KK43:

bende senelerdir okb hastasiyim.benim dinle ilgili aklima sürekli sübheler geliyor.aslinda ögrendigim seyler ve emin oldugum seyler oldugu halde sürekli sübhe veriyor.allah ile ilgili vesvese ve sübhe geliyor ,hasa allah yok gibi düsünceler gelior ve bende bu sübheleri def etmek icin bütün zamanimi tefekkürle geciriyorum ,tam sübheyi yok ettim derken ayni sübhe tekrar tekrar geliyor ve ben imanimi kaybedecegim korkusuyla büyük bir panik yasiyor ve agliyorum.icim rahatlayana kadar tefekkür etmeye calisiyorum ve de acaba ben inancsizmiyim diye gün boyu aglayip üzülüyorum artik eve felan neredeyse bakamaz oldum.cok kötü gercekten.sizdede buna benzer birsey var mi.bana biri lütfen yardimci olabilir mi?

Valla cnm seni okb hastası yapan din görüldüğü üzere,umarım iyleşmişssindir.

Bu çok bilinen bir obsesyon türüymüş, bende de vardı da ben çok araştırdım ve araştırıp birşeyler okuyunca geçmişti. Bu bilimsel yanı tabi bu işin ve çok makaleler vardı bu konuyla ilgili. Beni rahatlatmıştı sadece bende olmuyormuş demekki.

Meselenin dini boyutu ise şöyle,
Mesela namaz esnasında da yaşayan çok oluyor, olmayan insan çok azdır. Okadar kötü hissediyorsun ki kendini namazı bırakmaya kadar geliyor iş. Buna şeytanın vesvese vermesi ama kalbin kabul etmemesi de diyorlar. Vesvese'ler üstünde durdukça büyüyor, aldırıp takmazsan kayboluyor bu hep böyle. Kalbin küfrü kabul etmiyor zaten kötü hissediyorsun, eğer o küfürleri önemsemez ve dua/namazına devam edersen sen kazanıyorsun, önemser ve git gide kendini kötü hissedersen (bu yaptığın ibadeti bırakmayla sonuçlanırsa) o kazanıyor. O yüzden mücadeleye devam :) ona kazandırtmayacağız. Yani vesvese sizden kaynaklanmıyor, o kötü düşünceler sizin beyninizin ürünü değil o yönden rahat olun.

:)) arkadaşlar kusura bakmayın ama dinin kendisi zaten obsesyon,din takıntılarınızı daha fazla arttrımaktan başka bişiye yaramıycak,içinizden kufretmeniz zaten bu kurallara kaıdelere katlanamamızdan doğalınızı istemenizden.Doğru duzgun bir gözle incelerseniz,en buyuk okb hastasının kim oldugunu görürsünüz:)) geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:

psikiyatrik tedavide zorda kalmadıkça diye bişi olmaz okb de bir psikiyatrik hastalıktır ilaç tedavisi yapılır ve düzenli doktor kontrolünde kullanılması gerekir

of herseyede ilaç veriyolar yaaaa... aama dogru diyosun iste ilaç tedavisi olması gerekiyo bazen doktor kontrolnde...

Arkadaşlar benim çok yakınımda olan bir insan bu rahatsızlığın pençesine düşmüştü. Ve malesef psikoterapi ve ilaçlar dışında hiçbir şey tam olarak fayda etmiyor. Bir süre ilaçları kullanıp terapi aldı fakat sonra doktora sormadan ilaçları kesti. Ve zamanla belirtileri tekrar ortaya çıkıp kendini tetikliyor rahatsızlığı. Resmen hiç tedavi olmamışçasına en başa döndük şu an, ve hareketlerinin anormalliğinin farkında varmıyor, normal geliyor yine ona.
Yani size diyeceğim o ki, bu işin şakası yok, bir uzman yardımıyla yenilebiliyor malesef sadece. Allah yardımcıları olsun herkesin.

X