canım kafadan atsan zaten sorun kalmayacakta ıste malsef kurdukca kuruyorsun vesvese bunların hepsı ılac kullandım ve bıraktım sımdı hamıleyım
hamilelligınız nasıl geçiyor peki bnde de okb var evliyim ve yakında bebek istiyoruz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım kafadan atsan zaten sorun kalmayacakta ıste malsef kurdukca kuruyorsun vesvese bunların hepsı ılac kullandım ve bıraktım sımdı hamıleyım
bende okb hastasıyım 10 senedir.ve tedavi görmedim rutin olarak.kararsızlık belası var başımda deliriyorum.yıllardır hep yanlış kararlarla boğuşup duruyorum.ve hiçbir şeye karar veremiyorum.allahımm ölsem diyorum çoğu zaman yetti canıma
Canım ne insanlar var bu dünyada olmaması gereken. Sırf karar almakta zorluk çekiyorsun diye ölsem keşke deme lütfen...
öyle diyosunda karar verememekden 8 yılım boşuna geçti benim.kolay bişey mi hala en ufacık şeyde zorlanıyorum.kafamda hiçbişeyi netleştiremiyorum.ama artık doktora gidicem yetti canıma.herşeyde kararsızlık ve sonucu depresyon oluyo
Benim ablamda da obsesiflik var, bazen hareketlerini izlerken hayret ediyorum. Zaten düzgün duran birşeyi tekrar dokunup aynı şekilde yerine koyuyor, evin içinde sürekli herkesin arkasını topluyor, 15 dakikalık bir işi 1 saatte bitiriyor çünkü mesela ayni yeri 5 kere siliyor. Gerçekten çok zor, onun için de bizim için de
acaba sen benim kız kardeşim misin?
bende senelerdir okb hastasiyim.benim dinle ilgili aklima sürekli sübheler geliyor.aslinda ögrendigim seyler ve emin oldugum seyler oldugu halde sürekli sübhe veriyor.allah ile ilgili vesvese ve sübhe geliyor ,hasa allah yok gibi düsünceler gelior ve bende bu sübheleri def etmek icin bütün zamanimi tefekkürle geciriyorum ,tam sübheyi yok ettim derken ayni sübhe tekrar tekrar geliyor ve ben imanimi kaybedecegim korkusuyla büyük bir panik yasiyor ve agliyorum.icim rahatlayana kadar tefekkür etmeye calisiyorum ve de acaba ben inancsizmiyim diye gün boyu aglayip üzülüyorum artik eve felan neredeyse bakamaz oldum.cok kötü gercekten.sizdede buna benzer birsey var mi.bana biri lütfen yardimci olabilir mi?
Bu çok bilinen bir obsesyon türüymüş, bende de vardı da ben çok araştırdım ve araştırıp birşeyler okuyunca geçmişti. Bu bilimsel yanı tabi bu işin ve çok makaleler vardı bu konuyla ilgili. Beni rahatlatmıştı sadece bende olmuyormuş demekki.
Meselenin dini boyutu ise şöyle,
Mesela namaz esnasında da yaşayan çok oluyor, olmayan insan çok azdır. Okadar kötü hissediyorsun ki kendini namazı bırakmaya kadar geliyor iş. Buna şeytanın vesvese vermesi ama kalbin kabul etmemesi de diyorlar. Vesvese'ler üstünde durdukça büyüyor, aldırıp takmazsan kayboluyor bu hep böyle. Kalbin küfrü kabul etmiyor zaten kötü hissediyorsun, eğer o küfürleri önemsemez ve dua/namazına devam edersen sen kazanıyorsun, önemser ve git gide kendini kötü hissedersen (bu yaptığın ibadeti bırakmayla sonuçlanırsa) o kazanıyor. O yüzden mücadeleye devam :) ona kazandırtmayacağız. Yani vesvese sizden kaynaklanmıyor, o kötü düşünceler sizin beyninizin ürünü değil o yönden rahat olun.
psikiyatrik tedavide zorda kalmadıkça diye bişi olmaz okb de bir psikiyatrik hastalıktır ilaç tedavisi yapılır ve düzenli doktor kontrolünde kullanılması gerekir