O kadar Verdiğim Kiloyu Son Zamanlarda Geri Aldığım Gibi Vermesini de Bilirim...

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
2011 Ocak ayında başlamıştım spora... 65 kiloydum 42 hatta 44 beden giyiyordum.. Kilo vermem gerekiyordu yanaklarım bacaklarım kollarım her yerim fotograflarda ne kadarda kiloluydu. Ama ben bunu hiç anlamıyordum. Herkes şakayla tosun diyordu resmen. Ayrıca yeni bir ilişkiye başlayalı 6 ay olmuştu. Erkek arkadasım benden bir iki ay önce spora yazılmıstı. Bende tutamadım kendimi bir gün spor salonunun önünden geçerken durdum ve içeri girdim. Amacım sadece fiyat almaktı. O an hiç tereddüt etmeden kredi kartımdan parasını verip bir aylık paketi almıstım. İş yerinde çok tempolu calısan bir insandım ama her gün kek börek pogaca süt yengen yiyen bir insandım. Hepsini geride bıraktım ve öğle yemeğinde sadece tost yemeye başladım. 1 ay sonunda 65 kilodan 60 kiloya indim. İlk baslarda kilo veremediğimi düşünüyordum . Ama biir ay sonunda farkettimki artık 60 kiloyum. Bu beni iyice motive etmişti.
Sonrasında iş değiştirdim dolayısıyla tost yyerini sağlıklı üç öğüne bıraktı. O sıralar internetten dukan diyetini öğrendim. Aylardan Hazirandı. .Mart sonunda iş değiştirmiştim ve o zamana kadar hiç kilomu geri almamıstım. Dukan diyetini ise bir ay yaptım . Bir ayda 54 kiloya inmiştim. Şaka gibi geliyordu.Eskiden Large giyen ben artık small hatta xS giyiyorum. Herkes inanamadı artık yeter kilo al diyenler bile oluyordu. 42 44 bedenden 38 36 bedene inmiştim. Ne kadarda guurur vericiydi. sonrasında biraz ara vereyim dedim. Keske vermeseymişim. Simd bir sene oluyor ve ben 58 59 kiloyum. Verdiğim son 3 4 kiloyu geri aldım.

E tabi kaçar mı benden. Tekrar kilo vermeye devam. Bu aralar çikolata poğaca börek gerçekten abarttım. Artık diyet zamanı. Eylülde düğünüm var ve ben eylüle kadar 8 kilo vermeyi hedefliyorum. 51 kilo olana kadar devam edeceğim.

Boyum 160 Kilom 58 ve ben tekrar diyete başladım.

Sizde bana katılmak istiyorsanız buyrun hep beraber zayıflayalım. En yakın zamanda fotoğraflarımı paylasacağım sizlerle :)))

Merhaba, öncelikle seni tebrik ederim. Ne kadar azimlisin. Umarım hedefine kavuşursun. Ben de hemen hemen senin eski halin gibiyim. Boyum 160, 66- 67 aralığında gidip geliyorum. Bu aralar sabah 6.30 -7 gibi spor salonuna gidip 1 saat kadar çalışıyorum. 500 gr. yağ verebildim sadece. Öğle yemeklerinde tost yiyerek kilo verebildiğini yazmışsın. Sabah ve akşam neler yedin? Dukan diyetinde kullandığın menülerin nasıldı? Bana yardımcı olabileceğini umuyorum. Tabii bir de yaşın önemli ben 37 yaşındayım. Senin kadar kilo kaybım olur mu bilemiyorum. Ama 3 yıl önce evlenirken 58 kiloydum. En azından o kiloma dönebilmek isterdim. Önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

teşekkür ederim canım :))) evet öğle yemeklerinde tost yiyordum gündüzleri ise eti form alıp yiyordum . aksam yemeğinde ekmeği tamamen kesmiştim cünkü ekmek ihtiyacımı o gün öğlen yediğim tostta alıyordum. aksam yemeğinde yağsız tuzsuz kızartma olmayan normal sulu yemeklerden yiyebiliyordum. aklına gelebilecek herseyi. ama porsiyonlarımı yarıya indirmiştim. bol salata yiyordum genelde. pilav ve makarnayı cıkartmıstım hayatımdan.
dukanda ise sabahları bir bardak süt içiyordum bir yada iki yumurta beyazı yiyordum sarısını asla yemezdim. cünkü sarıda cok fazla yağ var diye biliyorum. beyaz peynir tuzlu oluyordu genelde ama biraz suda bekletiyordum öyle yiyordum. günde iki litre kadar su içmeye özen gösteriyordum. bu benim her gün sabah kahvaltımdı. öğle yemeklerinde ise tavuk varsa tavuk yiyordum. işyerinin sulu yemekleri cok yaağlı oluyor ve içinde et parcaları olduğundan yoğurda et parcalarından koyuyordum sadece onu yiyordum. eğer cok acıkırsam yoğurt ve kırmızı lahana salatasından karıstırıp yiyordum. aksam yemeklerinde tavuk alıyordum yine ızgara yapıyordum yada tavada işte döndürüyordum beyaz kısmından olusuyordu. bide haslanmıs yumurta beyazı eklemiştim. ekmeği yine kesinlikle yemiyordum bu sekilde kilo verdim. birde günde bir kez aktivia yiyordum cilekli . o beni tok tutuyordu zaten. eğer acıkırsam aralarda etinin yulaflı kepek bisküvileri varya ondan sınırsız yiyordum. cikolata şeker herseyi kesmiştim. bu sekilde kilo verdim.

şimdi gelelim bu macerama. günde 2 -3 km yol yürüyorum birde sürekli ayaktayım tempo halinde. yediklerimde asırıya kaçmadım salata ağırlıklı beslendim ve 59,4 olan kilom bu sabah kalktığımda 58,3 tü. bakalım nasıl devam edecek :===)))

Bilgilendirmen için teşekkür ederim. Yeni macerandaki ilk kilo kaybın için de tebrik ederim. Menülerini de yazarsan örnek alabilirim

dün yaklasık 2 km yol yürüdüm sabah kahvaltısında birşey yemedim zaten saat on da kalkmıstım. işe gittiğimde yaklasık 1 litre su tüketimi yaptım. ayrıca kahvaltı olarakta bitki çayı içmiştim. öğlen arasında 12 gibi iki kasık yoğurt 1 kasık (corba kasığı) pilav salata limonlu ve beyaz yerinden yedim tavugun.aksam yemeğinde ise alısveriş merkezindeydim ve diyetimi destekleyen nişanlım tok olmama rağmen tonbalıklı salata ısmarladı :)) cok az geleceğini düşünmüştüm ama neredeyse iki porsiyon büyüklüğündeydi. hepsini bitiremedim bile. içine biraz limon sıktım soya sosu ve yarım corba kasığı zeytin yağı ekledim.

bu sabah kalktığımda o kadar kilo kaybım olmus. bugün ise yaklasık 4 km yol yürüdüm. 2 km gündüz 2 km yemekten sonra.
sabah kahvaltısında bir dilim kek yedim. yine su tüketimimi eksik etmedim. öğlenleyin balık ve biraz patates püresi yaklasık bir corba kasığı kadar . cok tempolu bir işin ardından araya cıktım dinlenmeye ve fırsatı değerlendirip işe dönüşte 2 km yol daha yürüdüm tempolu bir şekilde. hiç böyle ter attığımı hatırlamıyorum uzun süredir. bacak kaslarımın calıstığını hissettim. tekrar su tüketerek ter kaybını önledim. aksam yemeği için suan birşey düşünmüyorum . işteyim ama yemek saati 6 da bitiyor suan saat 17:13 henüz aç değilim muhtemelen birşey yemeyebilirim. 11 de eve gideceğim gittiğimde ise yoğurt tüketmeyi düşünüyorum. protein olduğu için her saatte alabiliyorsunuz. daha doğrusu hafif olduğu için.

bakalım yarın sabah tartılacağım tekrar kaç geleceğim. bu arada yakında hastalanacağım için kilo kaybı su sıralar durabilir veya artıs gözlemlenebilir.

sen nasıl besleniyorsun canım sende anlatır mısın. fikir edinmiş olurum.

Ben sabah 6 da uyanıp 6.30 gibi spora başlıyorum 2 haftadır. Yaklaşık 1 aydır kardiyo yapıyordum, bu hafta başında hocam fitness ekledi programa. Saat 9 gibi kahvaltıyla başlıyorum. Genellikle sabah kahvaltım:
2 dilim çavdar ekmeği, beyaz yarım yağlı peynir, bazen peynir yarıya iniyor 1 yumurta ekliyorum. 3-4 chery domates, maydanoz,dereotu,nane ve 2 fincan şekersiz yeşil çay.
ara: ihtiyaç hissedersem 1 yeşil elma
öğle: salata,çorba ya da sebze yemeği ve mutlaka yoğurt
ara: 2-3 ceviz ya da 5 eti form(light labne ile) bazen muzır şeyler evde o sırada bulunan küçük bir kurabiye mesela
Akşam: mutlaka proteinli bir öğün oluyor. Etli bir sebze ya da kurubaklagil yemeği ya da balık ya da ızgara
Ara: akşam yemeğinden sonra genelde bir şey yemem, ama erken yediysem ve aç hissediyorsam 1 bardak az yağlı ya da yağsız süt

Gün boyu 4-5 fincan bitki çayı

Bir kaç arkadaşım var, onlarla görüşmediğim zaman bu şekilde beslenebiliyorum. Onlara gittiğim zaman maalesef masada kek, börek, çörek oluyor ve zeytinyağlı olsa bile yağından sakınmıyorlar. Şu sıralar ilişkimize mesafe koymak istediğimi söyledim, bakalım ne kadar mesafeli kalabileceğiz

gerçekten cok güzel bir program :) umarım istediğin kiloya ulasırsıni bende pilatese ara vermiştim tekrar başlayacağım .
bu arada ara verebileceğini sanmıyorum. emin ol cok yakınsanız en yakın zamanda irtiibata geçip tekrar cağıracaktır.

Teşekkür ederim. Tekrar çağırırlarsa yiyeceklerimi yanımda götürmeyi planlıyorum

Platese başlaman çok iyi olacaktır. Ben de uzun zaman kardiyo yaptım, şimdi kas gruplarımı teker teker çalıştırıyorum. Kardiyo özellikle bel çevresinde biriken yağları eritmede çok faydalı. Başladığımdan bu yana 500 gr. yağ kaybetmişim ve çoğu bel kısmından. Plates ya da fitness ile kombine kardiyo çok daha iyi sonuç verecektir.

Bu arada kardiyo yaparken interval denilen bir yöntemi uyguluyorum. hız 5km iken eğim %7 2 dk. ardından 6.5 km. hız ile 1 dk. yürüyorum. Yarım saat boyunca bir eğimle,bir tempo ile yürüyorum. Daha kısa sürede yağ yakmaya başlıyormuş bedenimiz. Sonra fitness ve en son 10dk daha eliptical ile bitirip esniyorum. Böylece saatlerce yürümeye gerek kalmıyor

Öncelikle inşallah hedefine ve istediğin fiziğe ulaşırsın canım. Bişeye takıldım ben yazdığınızı okurken. 65kg iken 42-44 giyiyomuşsunuz 54 kg inince 38-36 beden giydiğinizi yazmışsınız. 42 Bedenden 38 bedene düşmüşsünüzdür. Çünkü 5 kg 1 beden kızlar bilmeyenler için söylemek istedim bunu.. Ayrıca en kısa zamanda hedefine ulaşman dileğiyle arkadaşım.. Bende kg vermekle meşgulüm şuaralar

o zaman dediklerim mantıklı sanırım cünkü yaklasık on on bir kilo verdim dolayısıyla 42 den 38 e düşmem normal. ama kalıba göre 36 beden giydiğimde oluyor. tekrar teşekkür ederim canım. ama suan tabi 38 beden giyiyorum net bi sekilde kalıbıda kalmadı yani

şu kilolarda başımız dertte ya bende 75 kilodan 49 kiloya düştüm ve şuan aynı senn gibi biraz ara verim dedim ama maleseff 55 kiloya geldim :) benimde vermem gerek yanii... umarım en kısa zamanda veririm canım

evet canım bende bir dönem spor salonuna gidiyor ve kardiyo yapıyordum o eğim olayı cok iyi gerçekten. özellikle bel egzersizleri benimde işime yaradı tüm vücudum sıkılasmıstı ve kaslarımın calıstığını daha cok hissediyordum. yakında düğün var düğünden sonra toparlanıp biraz kosu bandı almayı düşünüyoruz nişanlımla :))

şu kilolarda başımız dertte ya bende 75 kilodan 49 kiloya düştüm ve şuan aynı senn gibi biraz ara verim dedim ama maleseff 55 kiloya geldim :) benimde vermem gerek yanii... umarım en kısa zamanda veririm canım

o kadar kiloyu nasıl verdin masallah canım
ama kısa sürede verdiysen alman gayet normal. keske bende 49 lara gelebilsem ama ideal kilom 52 51 miş. o kadar olsam onada sükretcem :)))

anladım canım doğrudur valla geçmiş olsun bu arada. umarım iyileşmişsindir. sağlığın önemli . sağlığın yerine gelsin hayırlısıyla tekrar basla ama cok abartma kilon gayet iyi gibi. gerçi boyunu bilmiyorum ama öyle hissettim. genelde türklerde bu kilo aralığı en idealidir. umarım bir an önce veririz kiloları D: benim düğünde yaklasıyor acilen vermem lazım 4 ayda :))

teşekkür edrim canıım ama korkma ya verirsin bende düğün zamanı koşuşturmacadan vermiştim boyumda kısa maalesef 1.55 :)

Gunaydin kizlar cok mutluyum gayet basarili ilerliyorum:))

dun aksam 11 gibi evdeydim yogurt ve kabak dolmasi yedim ekmeksiz. sabah kalktigimda ac karna tartildim veeeee 57.1 kg geldim . yine zayiflamisim

sabah kalktim bir dilim ekmek ve domates yedim birazda peynir

sonra tekrar 45 dk lik yuruyus yaptim hizli kosar adimlarla . nasil ter attim bilemessiniz. is yerinde ise bir kahve ictim turk kahvesi sutlu :))

ogle yemegine bir saat var yaklasik ne yiyecegimi bilmiyorum menude ne var bilmiyorum ama yulaf kepegim var dukan diyeti yaparim diye almistim onu yogurtla karistirip yiyebilirim :))) eve donuste tekrar yol yuruyecegim.

hic bu kadar etkili olacagini dusunmemistim yaptiklarimin

Tebrik ederiiiim :) Çok iyi gidiyorsun. Bu akşam biraz etten protein al istersen. Kırmızı et tüketmemiz çok önemli haftada en az 1 kez, b12 tamamlarsın hem de direncin artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…