- 7 Aralık 2019
- 2.521
- 2.410
- 133
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
aslında bebeğimin de kalça, göz muayenesi ve aşısı vardı bu ay. gitmişken onları da hallederğm belki daha iyi olur.. öff ne biliyim. o kadar yol gidicez, bebeğimin düzeni bozulacak diye korkuyorum. esimle konustum simdi bir haftaya gelir alırım seni diyorAlışmakla ilgisi de var tabi, onun yanında lohusa hormonları da iyice eklemiştir. Ama yine de sağlam bir yapıdaysanız çok takmayın. Biz bi yerden sonra yataktan bile çıkmıyorduk, artarsa yana yuvarlaniriz yatak korur diye uyku sersemi plan yapiyordumyapacak bir şey yok maalesef. Siz de madem abinizi ayaklandirdiniz bi gider ziyaret eder, varsa doktor kontrolleri onları aradan çıkarır dönersiniz. Tayine de az kalmış zaten.
Güzel plan. Kontrolleri yaptırın çıksın aradan. Bebeği verin bi kuaföre falan gidin hazır evde insan varken. Eşiniz de gelir alır. Çok da strese girecek bir şey yok yani adam çıkmış yola geliyor git denmezaslında bebeğimin de kalça, göz muayenesi ve aşısı vardı bu ay. gitmişken onları da hallederğm belki daha iyi olur.. öff ne biliyim. o kadar yol gidicez, bebeğimin düzeni bozulacak diye korkuyorum. esimle konustum simdi bir haftaya gelir alırım seni diyor
bir de yarılamış yolu.. gitmekten vazgectiğimi söylesem de sorun etmez abim ama ben vicdan yaparım. afam gecenin körü yola çıkmış ayip olur sankiGüzel plan. Kontrolleri yaptırın çıksın aradan. Bebeği verin bi kuaföre falan gidin hazır evde insan varken. Eşiniz de gelir alır. Çok da strese girecek bir şey yok yani adam çıkmış yola geliyor git denmez
en azından biraz sakinleşirim diye düsünerek gitmeyi düsündük ilk basta. ama bu saat oldu tekrar sallanmadım ce eğer tekrar sallanmazsak burda da bir iki güne sakinleşirim farkındalığı geldi simdi.. esim de ayip olur diyor. git bi hafta kafanı dağıt ben gelip alıcam seni diyorAbi anlayışlıysa kalsın sizde madem gitmeyin yollarda rezil olmayın . Gidecegınız memlekette deprem olmaz die bi garantiniz yok sonuç olarak.
Eşinize şaşırdım yeni baba olmuş çocuğuyla duygusal bağ kuramadı demekki . Benımkı 3 ay evden çıkmamıştı özlüyorum die doğumdan sonra . İş yerinde bile çocuğu olup işe geleni evine kovalıyor 1 ay git gelme maaşını düzenli yatırırım diye .en azından biraz sakinleşirim diye düsünerek gitmeyi düsündük ilk basta. ama bu saat oldu tekrar sallanmadım ce eğer tekrar sallanmazsak burda da bir iki güne sakinleşirim farkındalığı geldi simdi.. esim de ayip olur diyor. git bi hafta kafanı dağıt ben gelip alıcam seni diyor
ya abime ayip olacak diye sıkıntı yapıyor bir de üstüne beni o derece kontrolü kaybetmiş görüp bir sey yapamayınca daha da endişelendi sanırım.Eşinize şaşırdım yeni baba olmuş çocuğuyla duygusal bağ kuramadı demekki . Benımkı 3 ay evden çıkmamıştı özlüyorum die doğumdan sonra . İş yerinde bile çocuğu olup işe geleni evine kovalıyor 1 ay git gelme maaşını düzenli yatırırım diye .
Çıkmayın evınızden cocugunuzun duzenı belli olsun .ya abime ayip olacak diye sıkıntı yapıyor bir de üstüne beni o derece kontrolü kaybetmiş görüp bir sey yapamayınca daha da endişelendi sanırım.
ama evet esim zaten bebekten önce beni düsündüğünü söylüyor hep. sanırım tam sahiplenemedim diyor bazen. ama bakımını falan genelde o yapıyor evdeyse. işte olduğu zamanlar sürekli oğlunu görmek için arar, fotoğraf ister.. gece uyurken izler bebeği sürekli ne güzel oğlum var diye falan.. ay ne biliyim bu konuyu düsünmedim, su an düsünecek psikolojide de değilim
Korkunuzu anlıyorum ama evinizden ve eşinizden bu kadar uzak kalmanız çokta sağlıklı olmaz. Alnımıza ne yazılmışsa o gelir başımıza nerede olursak olalım. Bu duruma alışmanız lazım her zaman birileri olmayacak yanınızdaGece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.
Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..
Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.
Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..
Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?
Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
bayrama kadar kalmaya karar verdim. hem cocugun hastane işlerini de halletmiş olurum. sonrasında dönğcez inşallah. abime gitmekten vazgectiğimi söylesem sorun olacağını düsünmüyorum ama adam keyfi değil, endişelendiği için gecenin bi yarısı yola çıkmış uykusuz.. ben rahatsız hissederim açıkcası. burada zaten bebişe kalça ultrasonu için ramdevu bulamıyorduk, ailemin yasadığı sehirde zaten bebeğimin doktoru.. en azından bir işi de aradan çıkarmış oluruzCanım geçmiş olsun bu karar senin ama bir dahakine karar vermeden önce 1 saat kimseyle konuşma öyle karar al anlık duygu patlamaları ile insan doğru karar veremeye biliyor abin gelip kalsa 2 3 gün olmaz mısonra dönse olmuyor ise sen gider kalırsın sende gitmişken kuaföre git yürüyüş yap tek başına kahve iç kitap oku biraz kendine gelirsin canım
evet ben de şu an böyle düsünüyorum ama o ilk an korkuyla böyle bir işe kalkıştıkMerhaba soru sahibi, sizi anlıyorum ama böyle vesveselerle kendinizi yer bitirirsiniz.
Belki bir ay zorlanır ama sonunda bebeğinizle tek kalmaya alışırsınız eninde sonunda.
Bence düzeninizi bozmayıp kendinizi biraz zorlamanız daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?