O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

. Burda düzce depremini yaşadım yakın şehir olduğu için baya hissettik korktuk kızım 1 buçuk yaşında idi sonra memlekete gittik kızım 2 yaşına girdi 10 gün sonra 6 Şubat'a yakalandık oğluma hamileydim ki nasıl o ev başımıza yıkılmadı hala anlam veremiyorum. 1 seneden fazla o psikoloji ile yaşadım yoldan araba geçse deprem diye panikleyerek . Şuan deprem bölgesinde yaşıyorum. Düşününce azrail her yerde nereye kaçayım çocuklarla bi süre sonra alışıyor insan hoş alışmasak napacagız sadece sürekli kafan da koruya bilirmiyim düşüncesi hiç gitmiyor keşke evinizde dursaydınız

aslında bebeğimin de kalça, göz muayenesi ve aşısı vardı bu ay. gitmişken onları da hallederğm belki daha iyi olur.. öff ne biliyim. o kadar yol gidicez, bebeğimin düzeni bozulacak diye korkuyorum. esimle konustum simdi bir haftaya gelir alırım seni diyor

Güzel plan. Kontrolleri yaptırın çıksın aradan. Bebeği verin bi kuaföre falan gidin hazır evde insan varken. Eşiniz de gelir alır. Çok da strese girecek bir şey yok yani adam çıkmış yola geliyor git denmez

bir de yarılamış yolu.. gitmekten vazgectiğimi söylesem de sorun etmez abim ama ben vicdan yaparım. afam gecenin körü yola çıkmış ayip olur sanki

Olacak olan Allah korusun her yerde oluyor maalesef. O yüzden tepkinizi biraz hızlı ve abarti buldum açıkçası. O an dogru düşünmemişsin. Madem yola çıktılar kısa bir süre için git ama sonra artık kendi başına çekirdek ailenle olmaya alış. Ayrıca bebeginizle eşinizin de bu kadar ayrı kalmasının yanlis olduğunu düşünüyorum ben. Yani anne 1 ay uzak kalır mı da baba kalıyor. Zorunluluk olmadıkça kalmamalı bence. O bağ nasıl kurulacak sürekli ayrı kaldıkça.

Abi anlayışlıysa kalsın sizde madem gitmeyin yollarda rezil olmayın . Gidecegınız memlekette deprem olmaz die bi garantiniz yok sonuç olarak.
en azından biraz sakinleşirim diye düsünerek gitmeyi düsündük ilk basta. ama bu saat oldu tekrar sallanmadım ce eğer tekrar sallanmazsak burda da bir iki güne sakinleşirim farkındalığı geldi simdi.. esim de ayip olur diyor. git bi hafta kafanı dağıt ben gelip alıcam seni diyor

Eşinize şaşırdım yeni baba olmuş çocuğuyla duygusal bağ kuramadı demekki . Benımkı 3 ay evden çıkmamıştı özlüyorum die doğumdan sonra . İş yerinde bile çocuğu olup işe geleni evine kovalıyor 1 ay git gelme maaşını düzenli yatırırım diye .

ya abime ayip olacak diye sıkıntı yapıyor bir de üstüne beni o derece kontrolü kaybetmiş görüp bir sey yapamayınca daha da endişelendi sanırım.

ama evet esim zaten bebekten önce beni düsündüğünü söylüyor hep. sanırım tam sahiplenemedim diyor bazen. ama bakımını falan genelde o yapıyor evdeyse. işte olduğu zamanlar sürekli oğlunu görmek için arar, fotoğraf ister.. gece uyurken izler bebeği sürekli ne güzel oğlum var diye falan.. ay ne biliyim bu konuyu düsünmedim, su an düsünecek psikolojide de değilim

Çıkmayın evınızden cocugunuzun duzenı belli olsun .

Abıye ayıp olacak bisey yok siz çağırmamışsınız kendı çıkmış yola zaten gelip görcem yegenımı de diyormuş abi yanımda kal 2-3 gun desen Yoo demez bence

Merhaba soru sahibi, sizi anlıyorum ama böyle vesveselerle kendinizi yer bitirirsiniz.

Belki bir ay zorlanır ama sonunda bebeğinizle tek kalmaya alışırsınız eninde sonunda.
Bence düzeninizi bozmayıp kendinizi biraz zorlamanız daha iyi olur.

Korkunuzu anlıyorum ama evinizden ve eşinizden bu kadar uzak kalmanız çokta sağlıklı olmaz. Alnımıza ne yazılmışsa o gelir başımıza nerede olursak olalım. Bu duruma alışmanız lazım her zaman birileri olmayacak yanınızda

Canım geçmiş olsun bu karar senin ama bir dahakine karar vermeden önce 1 saat kimseyle konuşma öyle karar al anlık duygu patlamaları ile insan doğru karar veremeye biliyor abin gelip kalsa 2 3 gün olmaz mı sonra dönse olmuyor ise sen gider kalırsın sende gitmişken kuaföre git yürüyüş yap tek başına kahve iç kitap oku biraz kendine gelirsin canım

bayrama kadar kalmaya karar verdim. hem cocugun hastane işlerini de halletmiş olurum. sonrasında dönğcez inşallah. abime gitmekten vazgectiğimi söylesem sorun olacağını düsünmüyorum ama adam keyfi değil, endişelendiği için gecenin bi yarısı yola çıkmış uykusuz.. ben rahatsız hissederim açıkcası. burada zaten bebişe kalça ultrasonu için ramdevu bulamıyorduk, ailemin yasadığı sehirde zaten bebeğimin doktoru.. en azından bir işi de aradan çıkarmış oluruz

evet ben de şu an böyle düsünüyorum ama o ilk an korkuyla böyle bir işe kalkıştık yoksa su an çok güzel bir düzenimiz vardı bebeğimle. bakalım kğcğk bir tatil gibi düsünücez artık 2 hafta gidip dönücem Allah izin verirse.

Ülkenin doğusunda batısında kuzeyinde güneyinde sürekli deprem oluyor. Bi muğlada bi balıkesirde bi hakkaride, maraş-hatay zaten hala beşik gibi. Yarın bambaşka bir şehirde olmayacağının garantisi de yok. Bu ülke sınırlarında depremden kaçılmaz düşüncesindeyim. Önemli olan yaşadığımız yerlerde belli önlemler ve kaçış planları senaryolarını hazırlamak. Ne yazık ki. Elden başka bir şey gelmiyor.

Yeni annesin, kalbini kırmak istemem ama biraz drama queenlik olmamış mı bu? Büyük depremde hamileydim, sonraki tüm depremleri bebeğim ve dört yaşında çocuğumla yaşadım, hala da yaşıyoruz ara ara. Bu şiddette depremler şu iki senedir bizim için olağan bir durum olduğundan çok anlamlandıramadım kusura bakma. Bu şekilde düzenini bozmaktan başka bir şey yapamazsın. Bir daha geri gelmeyecek bebeğinizin bu halleri. Ama babası doğru düzgün görememiş olacak. Sen annesin. Ne mucizelere vesile olmuşsun, deprem korkusu ne ki?

Lady dışarıdan bir göz olarak seni biraz eleştireceğim ciddiye alırsın almazsın artık senin bileceğin bir iş. Hamileliğin başından itibaren seni burada konularınla takip ettim. Evet ilk çocuğun hassasın endişelisin bu anlaşılabilir bir şey. Fakat her şey senin için büyük olay ve kaos hep bir drama modundasın. Mesele büyük olmasada büyütüyorsun bir problem yaratıyorsun. Ailende seni çok nazlamış prenses gibisin. Abine helal olsun öncelikle tek bir lafınla koca 700km yola çıkıyor. Kendimi o kadar kaybettim ki demişsin eşin öyle korktu ki ailenin yanına git demiş. Artık anne oldun ve bence artık büyüme vakti geldi. Annelik birazda cesur olmak demektir. Artık prenses olacak olan evladın. Kol kanat gerecek olan sensin. Tabi ki zaman zaman çevremizden destek alacağız ama açtığın konularda gözümde canlanan çok özür dileyerek söylüyorum mıyır mıyır çıt kırıldım bir kız çocuğu. Ama artık annesin yeni bir sorumluluğun var. Dilim ağır geldiyse kusura bakma ama tüm konularını birleştirip dışardan bir göz olarak yazıyorum belki cesaret gelir diye. Eğer tek başına bazı şeylere baş edemiyorsan bir uzmandan yardım almak kötü bir şey değil. Umarım her şey güzel olur senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…