Aycangul..
Canim folik asit aliyorum demistin.. folik asitin saca ne gibi faydalari var ?
şu yazıyı paylaşayım bak:
Sağlıklı ve güçlü saçlar için bazı öneriler...
Her şeyin başı sağlık olduğu kadar doğru beslenme! Siz doğru beslenmiyorsanız hücrelerin ihtiyacı olan protein ve mineralleri almıyorsanız, parlak gösteren şampuanlar veya saç bakım ürünleri kullanmanız yeterli olmayacaktır.
Saçlarınızın daha sağlıklı, parlak ve daha hızlı uzamasını istiyorsanız işte tüketilmesi önerilen gıdalar ve vitaminler!..
Demir bakımından zengin proteinler tüketin
Protein saç hücrelerinin de içinde bulunduğu tüm hücrelerin gelişimi için önemli. Demir içeren proteinler vücudunuzun tüm hücrelerine olduğu gibi saç diplerine de oksiyen taşınmasına yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin gıladar arasında, istiridye, yağsız biftek, hindi, ördek, kuzu eti, tavuk, karides, yumurta sayılıyor. Vejeteryanlere ise, soya fasulyesi, mercimek, fasulye, nohut, börülce öneriliyor.
C vitamini alın
C vitamini, vejeteryan grubu demir içeren gıdaların hücre tarafından emilimini sağlıyor. Bu besinlerle C vitamini bakımından zengin biber, portakal, greyfurt, çilek, limon, brokoli, brüksel lahanası, ananas gibi gıdaların tüketilmesi öneriliyor.
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri de alın
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri tüm hücrelere ve saçları besleyen hücrelere besin, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırıyor. Yeterli B vitamini alınmadığında, saç kökünü besleyen hücrelere yeterince enerji gitmediği için saçta yavaş büyüme, zayıflık, kırılma veya elektriklenme gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. B-6 vitamini içeren gıdalar arasında, kahvaltıda tüketilebilecek tahıllar, (buğday, bulgur), tavuk göğsü, beyaz patates, mercimek, deniz somonu, sığır bifteği veya filetosu, köy peyniri sayılıyor. B-12 vitamini içeren gıdalar da, börülce, soya fasulyesi, ıspanak, taze fasulye, brokoli, enginar, bamya, pancar gibi kök bitkileri, şalgam olarak belirtiliyor.Kaynakwh: Kaynakwh:
Çinkoyu unutmayın!
Çinko minerali, saçların büyümesini hızlandırır ve tamir edici özelliğe sahiptir. Saç köklerinin etrafında toplanarak, saç kökünün sağlıklı olmasını sağlar. Çinkonun azalması saç dökülmesine, yavaş uzamasına ve kepeğe neden oluyor. Biftek, tereyağı, hindi, tahıllar, tavuk, nohut, istiridye gibi gıdalarda çinko bulunuyor.
Uzmana sormayı ihmal etmeyin!
Önerilen gıdaları düzenli olarak yeteri kadar tükettiğinizde sağlıklı ve parlak saçlara sahip olacağınızdan şüpheniz olmasın! Tüm bunları yapmanıza rağmen başınız hala saçlarınızla dertteyse, bir dermatoloji uzmanına başvurmanızın zamanı gelmiştir!
canım benim çok teşekkürler paylaşımın için.çok yararlı oldu.ya bu çinko saç uzamasında ve güçlenmesinde hakikatten buu kadar önemli miymiş?bi de aaabf canım sana silica hakkında biişi sormustuum ama görmedin sanırım,şu silica hakkında senin yorumunu merak ediyorum:kedi:isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü kara durumu mu oldu ne:kedi:zorla bilgilendirilmek istiyorum ya:kedi:eyvahedigeldismileşu yazıyı paylaşayım bak:
Sağlıklı ve güçlü saçlar için bazı öneriler...
Her şeyin başı sağlık olduğu kadar doğru beslenme! Siz doğru beslenmiyorsanız hücrelerin ihtiyacı olan protein ve mineralleri almıyorsanız, parlak gösteren şampuanlar veya saç bakım ürünleri kullanmanız yeterli olmayacaktır.
Saçlarınızın daha sağlıklı, parlak ve daha hızlı uzamasını istiyorsanız işte tüketilmesi önerilen gıdalar ve vitaminler!..
Demir bakımından zengin proteinler tüketin
Protein saç hücrelerinin de içinde bulunduğu tüm hücrelerin gelişimi için önemli. Demir içeren proteinler vücudunuzun tüm hücrelerine olduğu gibi saç diplerine de oksiyen taşınmasına yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin gıladar arasında, istiridye, yağsız biftek, hindi, ördek, kuzu eti, tavuk, karides, yumurta sayılıyor. Vejeteryanlere ise, soya fasulyesi, mercimek, fasulye, nohut, börülce öneriliyor.
C vitamini alın
C vitamini, vejeteryan grubu demir içeren gıdaların hücre tarafından emilimini sağlıyor. Bu besinlerle C vitamini bakımından zengin biber, portakal, greyfurt, çilek, limon, brokoli, brüksel lahanası, ananas gibi gıdaların tüketilmesi öneriliyor.
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri de alın
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri tüm hücrelere ve saçları besleyen hücrelere besin, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırıyor. Yeterli B vitamini alınmadığında, saç kökünü besleyen hücrelere yeterince enerji gitmediği için saçta yavaş büyüme, zayıflık, kırılma veya elektriklenme gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. B-6 vitamini içeren gıdalar arasında, kahvaltıda tüketilebilecek tahıllar, (buğday, bulgur), tavuk göğsü, beyaz patates, mercimek, deniz somonu, sığır bifteği veya filetosu, köy peyniri sayılıyor. B-12 vitamini içeren gıdalar da, börülce, soya fasulyesi, ıspanak, taze fasulye, brokoli, enginar, bamya, pancar gibi kök bitkileri, şalgam olarak belirtiliyor.Kaynakwh: Kaynakwh:
Çinkoyu unutmayın!
Çinko minerali, saçların büyümesini hızlandırır ve tamir edici özelliğe sahiptir. Saç köklerinin etrafında toplanarak, saç kökünün sağlıklı olmasını sağlar. Çinkonun azalması saç dökülmesine, yavaş uzamasına ve kepeğe neden oluyor. Biftek, tereyağı, hindi, tahıllar, tavuk, nohut, istiridye gibi gıdalarda çinko bulunuyor.
Uzmana sormayı ihmal etmeyin!
Önerilen gıdaları düzenli olarak yeteri kadar tükettiğinizde sağlıklı ve parlak saçlara sahip olacağınızdan şüpheniz olmasın! Tüm bunları yapmanıza rağmen başınız hala saçlarınızla dertteyse, bir dermatoloji uzmanına başvurmanızın zamanı gelmiştir!
30 ve 31 ağustos canımm..akşam olursa çok süper olur :)
canım benim çok teşekkürler paylaşımın için.çok yararlı oldu.ya bu çinko saç uzamasında ve güçlenmesinde hakikatten buu kadar önemli miymiş?bi de aaabf canım sana silica hakkında biişi sormustuum ama görmedin sanırım,şu silica hakkında senin yorumunu merak ediyorum:kedi:isteyenin bi yüzü vermeyenin iki yüzü kara durumu mu oldu ne:kedi:zorla bilgilendirilmek istiyorum ya:kedi:eyvahedigeldismile
Hmm anladim.
evet demir haplarini portakal suyu ile alin derler.
sac uzaticaz diye kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz ama ömür geciyor farkinda degiliz..
Biz öldükten sonra o topragin altinda kisa olsa ne yazar uzun olsa ne yazar mafoldumben
bazen aynısını ben de düşünüyorum mirmirmirmir 31 yaşındayım ve artık sonrası için sağlıklı gür ve uzun saçlarım olsa ne yazar olmasa ne yazar..:sm_confused: zaten yaş ilerleyince uzun saç da hoş durmuyoki mafoldumben hem hoş durmuyo hem de 40 yaşına kadarmış hızlı uzama zamanı.sonra naparsan yap yavaş uzuyomuş..1-2 yılda belime geldi geldi..gelmedi bırakıcam bu işi mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben b-6 da kullanıyorum ben,l-sistein i de araştırın derim.cystein d,ye yazılıyo yabancı sitelerde okuyabilirsiniz..2 gündür kullanıyorum..valla ben de vtamin yerine doğalını almaktan yanayım ama günün 12 saati evde yokum,çalışıyorum ve çok aparatif yemekler yiyorum.eve öyle yorgun geliyorumki ne kolaysa onu pişiriyorum.bazen meyve soymaya bile halim kalmadan uykuya daldığım oluyo :kedi: insanın kocası yardım etmeyinceklava: o yüzden hiç değilse haplarını içeyim diyerek bu yolu tercih ettim.biliyorum birçoğunuza yanlış geliyor ama napiiimmmmm :dilcikar:
öle deme, benmde moralim bozuldu..ewet sac uzatana kadar yıllar gectı..benm uzun artk ama uzatmaya basladımda 23 tum sımdı oldum 26, salak kuaforun kesım hatası duzelene kadar olcak o 28..o saatten sora nolur bilmiorum. belli bı yastan sorada sacın kalıtesı bozuluor dıolar..onuda bılmıorum we bılmek ıstemıorum:sinifsinif: mafoldumben
canim ben o soruna cevap verdim dikkatli bakarsan bulursun kaydirigubbakcemile5
ben sadece kırık telleri minik makasla kesiyorum
boyu kısalmadan krııklardan kurtulmuş oluyorum
tek tek saç telleri ile uğraştığım için zaman alıyor ama değer:kedi:
kuaföre adım atmam artık.o bahsini ettiğin 10 dk içinde en az 10 cm kesiyorlar a.s
şekerim silika kompleks mi kullanıyosun yoksa sadece silika mı??bir de hangi marka sölersen sevinirim... opuyorumnanaktan
ben de eskiden tek tek yapıyodum hakkaten zor iş:1closedeyes: şimdiki kuaförüm güzel kesiyo diyorum sacede kırıklarını al...kestikten sonra bakıyorum aynadan hiç kesilmemiş gib oluyo...ama tabi cm bakımından ölçersem fark fazla gelebilir...katlı olduğu için sorun yok pek...en altlardan 1 cm bile aldırmıyorum uzun görünsün diye:jeyyar: senin saçlar çok uzun ama kontes gördüm de maşallahı var yanio kadar uzasa ben de kıyamam heralde kestirmeyesempatiksalakcinni
Canim sade silika, kompleks degil ama bira mayasi iceren silika..
Markasini söylesem pek bi isine yaramaz cünki ben isvec de yasadigim icin yabanci bir marka, Türkiye de bulunmaz ki aynisi bilmiyorumkismile
Evet canim silika gercekten cok etkili ama biraz pahali benneyaptımki
Silika zaten sac cilt tirnak icin canim..
Uzatma özelligi yok aslinda sac vitaminlerinin ama saclari besledigi icin, beslenen sacta cabuk uzadigi icin bu yöndne hizlandiriyor uzamasini.. evet gercekten uzama hizlandi silikaya basladiktan sonra, benim silika vitaminlerimin icinde bira mayasi da var.. Türkiye de satilanlarda var mi bilmiyorum, bi arastir istiyorsan..
Benim kullandigimin markasi solgar degil canim, isvec de yasadigim icin yabanci bir marka.. cilt icin fayda etti mi diye sormussun.. söyle diyim sana canim : ergenlik zamanimda cok sivilcem cikardi, benimde elim rahat durmaz ki eyvahedigeldismile onlari slklp patlattigim yetmiyormus gibi bide yara haline getiriyordum, sürekli elim sivilcelerimdeydi kaldirip duruyordum kabuk baglayan yerleri.. iltaplaniyordu ve cok kötü izler birakiyordu benneyaptımki
yüzümde mor/kahve rengi izler vardi sivilce izleri.. bunlarin hepside kayboldu..
Ama silika yapti diyemem cünki hem B-vitamini hem Silika hem cinko, hem biotin, hemde one a day vitamininden kullaniyorum.. ha bide mayali süt icmedende yatmiyorum 3.5 aydir.
ins biraz yardimci oalbilmisimdir canimopuyorumnanaktan
ben bulurum sen söyle yerimseniben
kızlarboyama için hangi günler daha uygun bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?