ben yengecin tarihini goremedim ilk sayfada cok ilgincmis yahuu
canım neden yengeç burcunu bekliyorsun anlamadım açıkçası..çünkü bu konuyu daha dün gece yanıtladım,yanıtım bu sayfada hatta.
yengeç günlerinde bakım yapmıyoruz ayrıca ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben yengecin tarihini goremedim ilk sayfada cok ilgincmis yahuu
teşekkür ederim :)
şöyle söylemeliyim.uygun günlerde saç kestirmek saçın uzamasını olumlu yönde etkiler,hatta uzamanın durması gibi bir riskin önüne geçmiş oluruz.ancak bu tek başına, saç uzatma kürleri gibi ayda 4 cm uzatmaz..
maalesef hiçbirşey farketmez kazıtma ile. Tecrübe ile sabittir.
24 yaşımda yapmıştım ve ben o zaman yaz okuluna gidiyordum.
biberiye yağı denemelisin, saçlarımın arasında şu anda 6-7 cm. civarında uzamaktalar.
kızlar annemin bir arkadaşı bir ilaç firmasının sahibi eczanelere ilaç gönderimi yapıyor ve öğrendiğine göre kullandığımız yağlarda çok kalitesiz motor yağı gibi bir yağ kullanılıyormuş daha sonra istenilen o yağın bir damla esansı damlatılıyormuş mesela badem yağı için bir damla badem esansı gibi o yüzden saçınız için zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim.
kızlar annemin bir arkadaşı bir ilaç firmasının sahibi eczanelere ilaç gönderimi yapıyor ve öğrendiğine göre kullandığımız yağlarda çok kalitesiz motor yağı gibi bir yağ kullanılıyormuş daha sonra istenilen o yağın bir damla esansı damlatılıyormuş mesela badem yağı için bir damla badem esansı gibi o yüzden saçınız için zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim.
layın dünya ve canlılar üzerindeki etkileri neredeyse herkes tarafından biliniyor artık.hatta MÖ sine dayanmakta bu bilgiler.tabi bu etkiler insanlar içinde geçerli.dolayısıyla saçlarımız içinde.
ay bazı günlerde yaptığımız bakımların daha etkili olmasını sağlarken bazı günlerde de bu etkiyi azaltabiliyor.
ay ve saç bakımı ile ilgili kritik tarihleri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar..
deeğerlendirmeniz ve fayda sağlamanız dileğiyle..
sevgilerimle..
AYRINTILARI MESAJLARIMDA VERıYORUM.
ARKADAŞLAR, NİSAN AYI BAKIM TARİHLERİ :
01 Nisan 2012, saat 12:37den 03 Nisan 2012 saat 15:45e kadar Ay Aslan burcunda büyüyecek;
saç bakımı için en uygun günlerden :)
saç kesimi için uygun:)
saç boyamak için uygun.
protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesini uygulayabilirsiniz.
mayalı sütler protein içeren gıdaları ve meyveyi bugünlerde tüketmeye çalışın..çünkü diğer günlerden daha etkili..
03 Nisan 2012, saat 17:52den 05 Nisan 2012 saat 07:38e kadar Ay Başak burcunda büyüyecek;
saç bakımı için çok önemli tarihler.
bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)
saç kesimi için uygun değil.
killi bakımlar uygulayabilirsiniz. mineral ve tuz günleridir çünkü.
cilt bakımı ve tırnak bakımı için uygun günler.ayrıca saçlarınızı boyayabilirsiniz.
besin kalitesi tuz ve mineraldir..ayrıca kök bitkiler tüketmek yada çayını içmek çok yaralı olacaktır.çünkü 2 kat etkili.
DİKKAT: tansiyon hastaları tuza dikkat etmeli.çünkü dediğim gibi 2 kat etkili.
ayrıca mineral günleri olduğu için kil maskeleri için bulunmaz fırsat :)
05 Nisan 2012, saat 19:32den 07 Nisan 2012 saat 12:15e kadar Ay Terazi burcunda büyüyecek;
(06 Nisan, saat 22:18de dolunay gerçekleşecek )
saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar)
yağ günleridir..yağ tüketimine dikkat..kilo yapabilir :) ayrıca çiçek bitkileri tüketebilirsiniz.örneğin brokoli,karnabahar,enginar gibi.vee ıhlamur,papatya gibi çiçek çayları..
cildinizde problem varsa uygun yağlarla cildinize de bakım yapabilirsiniz..örneğin sivilceler için nemli pamukla adaçayı yada papatya yağı uygulayabilir.yada güzel ve genç bir cilt için portakal yada kayısı yağı uygulayabilirsiniz birkaç damla.bu yağları duştan sonra nemli yüzünüze direkt uygulayabilirsiniz.ben bu şekilde kullanmayı daha çok seviyorum.gözenekler açık olduğu için daha iyi emiyor cilt..
06 Nisandan (dolunaydan ) itibaren ay 'la birlikte bizde küçüleceğiz :) yani bu iki haftayı iyi değerlendirin..diyetlerden kolayca sonuç alacaksınız :)
07 Nisan 2012, saat 19:17den 09 Nisan 2012 saat 08:55e kadar Ay Akrep burcunda küçülecek;
saç ve cilt bakımı için etkili günler değil.
bırakalım saçlarımız dinlensin..
karbonhidrat ve yaprak günleri.. aşırıya kaçmazsak bu besinler de bu günlerde her zamankinden daha faydalı olacaktır bedenimize..tüm yeşilliklerden mis gibi bir salata yapıp yiyebilirsiniz.bol limonla da demir desteğini tavana vurdurabilirsiniz yada ıspanak,semizlik gibi yaprak bitkilerin yemeğini de yiyebilirsiniz..
karbonhidrat günleri olduğu için hamur işlerine dikkat !
09 Nisan 2012, saat 19:12den 11 Nisan 2012 saat 13:05e kadar Ay Yay burcunda küçülecek;
protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesini uygulayabilirsiniz.
yumurta veya protein içeren herhangi bir bakımı da uygulayabilirsiniz.
mayalı sütler protein içeren gıdaları ve meyveyi bugünlerde tüketmeye çalışın.. çünkü diğer günlerden daha etkili..
11 Nisan 2012, saat 21:01den 13 Nisan 2012 saat 19:04e kadar Ay Oğlak burcunda küçülecek;
saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)
killi bakımlar uygulayabilirsiniz. mineral ve tuz günleridir çünkü.
cilt bakımı için uygun günler.
besin kalitesi tuz ve mineraldir..ayrıca kök bitkiler tüketmek yada çayını içmek çok yaralı olacaktır.çünkü 2 kat etkili.
DİKKAT: tansiyon hastaları tuza dikkat etmeli. çünkü dediğim gibi 2 kat etkili.
ayrıca mineral günleri olduğu için kil maskeleri için bulunmaz fırsat :)
14 Nisan 2012, saat 01:47den 16 Nisan 2012 saat 01:00e kadar Ay Kova burcunda küçülecek;
saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar ve ya uzatmak isteyenler için)
yağ günleridir..yağ tüketimine dikkat..kilo yapabilir :) ayrıca çiçek bitkileri tüketebilirsiniz.örneğin brokoli,karnabahar,enginar gibi.vee ıhlamur,papatya gibi çiçek çayları..
birde cildinizde problem varsa uygun yağlarla cildinize de bakım yapabilirsiniz..örneğin sivilceler için nemli pamukla adaçayı yada papatya yağı uygulayabilir.yada güzel ve genç bir cilt için portakal yada kayısı yağı uygulayabilirsiniz birkaç damla.bu yağları duştan sonra nemli yüzünüze direkt uygulayabilirsiniz.ben bu şekilde kullanmayı daha çok seviyorum.gözenekler açık olduğu için daha iyi emiyor cilt..
YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR BURADAKİ SAATLERE ÜLKELERİNE GÖRE SAAT FARKINI EKLEMELİLER..
hepinizi seviyorum, güle güle kullanın :)
Simdi biz saclarimiza motor yagiyla mi bakim yapmis oluyoruz? :))
Aycangül,ben de verdiğin tarihleri takip ediyorum yaklaşık sekiz aydır falan. Saçlarım zaten çok dökülüyor ve hiç uzamıyordu. Değişen bir şey olmadı canım ya. Doktor da hiç bir sebep bulamıyor.Maya bakımı yağ bakımı bir çok şey denedim. Hiç işe aramıyor. Saçlarım ince telli ve düz. Şimdi de kefir ve deniz tuzu karışımı sürmeye başladım (Suna Dumankaya tarifi). Bana ne önerirsin tatlım? Avuç avuç saç dökülüyor. Boyamıyacağım artık, boyamayı bıraktım. Ama uzamıyor, dipleri çıkmış vaziyette geziyorum.
Aycangülcümmm,ben 1.5 aydır sığır iliği bakımı yapıyorum saçlarıma.3 seferdir de senin tarihlere denk getiriyorum baya bi faydasını gördüm.sana bir şey sormak istiyorum protein günleri maya maskesi yapabilirsiniz saçlarınıza diyorsunya,sığır iliğide protein ben bu kürü yapıyorum,olurmu yoksa maya maskesi yapsam dahamı iyi olur.Cevabın için şimdiden teşekkürler canım
en sonun da evin bi odasını ayırıp kendi yağlarımı, kremlerimi kendim yapacağım
benim gözüm doymadığından aslında öyle çok az falan değil saçım şu andaki hali normal saçın iki katı neredeyse ama bundan çok çok daha gürdü saçlarım
kazıtınca artar belki dedim ama o da işe yaramıyor demek ki bakım yapmak lazım ona da vakit yok
Tiroid değerleriniz nasıl? TSH değeri 4-5'in altındaysa doktorlar sorun yok diyormuş ama ideali 3'ün hatta 2'nin altında olmasıymış. Yoksa kilo, saç dökülmesi vs. yapabiliyormuş.
ben öyle yapıyorum:) gül suyumu,yağımı,merhemimi...ayın en şifalı günlerinde toplayıp yağıyorum..hatta yaparken fazla yapsamda pazarlasam diye düşünüyorum ama sonra elimde kalırlar diye azıcık yapıyorum
bu tarihlerde yapmak kazıtmaktan daha etkili borrocum:) ben onarmak için bakım yaparken saç fışkıtmış diplerden,zaptedemiyorum evde düzleştirmek işkence oldu:) geçen yıl rüzgarı saç derimde hissediyordum,ağladığımı biliyorum bu yüzden :) şükürler olsun
ya aycangül okuyamadım onca sayfayı. saçlar nası fışkırdı saç çıkarmayı nasıl başardın? saç dökülmesini nası önledin?