O da haklı mı?

Adama çok yazık bu kadar baskı nereye kadar annesini beğenmiyorsunuz ama onun doğurduğunu koynunuza alacaksınız benim eşimde çok itaatkardır ablalarıyla sorun yaşadım ama yinede ona görüşeceksin sorun benim sorunum dedim kardeş anne baba silinir mi ya bide yular bağlayın tam olsun

çok tatlış birine benziyosun, evlen oğlun olsun da senin iki katın tatlış bir gelinin olsun inşallah.

Iliskide alikiran bas kesen olmussunuz, daha ne istiyorsunuz.
O kadar itici geldinizki, daha nisanliyken herifin parasina yon vermeye baslamissiniz..
Para, para, para tek derdiniz bu.
Gelin ata binmis, ne demisse demis iste, siz anasinin kac gun kalacagini tayin ediyosunuz. Durun bakalim, zaman neler gosterecek..

Bu kadar istek makul ama fazla ileri gitmeyin. Tabiki maaşınız ailesini ilgilendirmez. Dedikleri saçmalık, nişanlın tepki veriyor zaten? Çok fazla hırs yapıp başının etinide yememelisin...

Sen bulmuşsun fifi kendine gel oğlum git oğlum yapiyosun hala neyinden sikayetcisin

Tasma tak sokakta gezdir nisanlinin beynine blki biraz oksijen giderde akli basina gelir.onca sey yasadim kocamin ailesiyle bigun olsun ailenle görüşme demedim dememde oyle bi hakkimda yok zaten. Sen kndini ne zannediyorsun cidden diorum bak. Bulunmaz hint kumasimisin

Yani simdi bu adam evlendikten sonra burnundan fitil fitil getirse haksizmi yani erkeklere yukleniyoruz da bu zihniyettekiler de cekilir dert degil.gercekten sinir oldum insallah ayrilirsiniz.ya damat bey dur ben sana yapacagimi bilirim imzayi attiktan sonra gosteririm diye dusunuyor ya da aptal aşik yada cok saf cozemedim

Buradaki bazı konuları powerpoint'te slayt haline getirip sevgilime ve ailesine sunum yapasım var.
Listenin başında hasta kayınbabasını misafir etmek istemeyen bir abla vardı ama sizi 1. sıraya aldım.

Nişanlınıza üzülenler olmuş. Ben de başta biraz üzüldüm, sonra "adam güdülmekten keyif alıyorsa bize ne" dedim.
Sonra "insan böyle bir erkeğe nasıl saygı duyar, nasıl içi alır" diye düşündüm. Sonra dedim ki "o da zevk meselesi zahir, elalemin keyfinin kâhyası mıyız, bize ne".
Size mutluluklar, nişanlınızın ailesine sabır diliyorum.

Telefon da onlarda adet nişanda alınırmış.

Nişanlınızla akraba mıyım acaba? Bizde de adettir çünkü nişanda telefon almak.

Zamanında büyük büyük büyük büyük büyük dedem Graham Bell'in sevdiği kızın babası nişanda telefon istemiş de dedem o yüzden icat etmiş telefonu.
Eskiden zordu tabii koca şeyleri bohçaya koymak ama neyse ki cep telefonu icat edildi de rahat ettik.

Yalnız ben şeyi anlamadım...
"Nişanda telefon almak adettir" dediklerinde telefonu alıp cebe atmışsınız; "bizde gelinin hizmet etmesi adettir" dediklerinde neden "başlarım adetinize pis köylüler" diyorsunuz?
Adetlere önem veren biri olarak bu yaptığınız hoş değil.

Nişanlınız adına üzüldüm. Sorunuzun cevabı, gerçekten bu böyle gitmez. Hiç kimse belli bir süreden sonra olmadığı biri gibi davranmaya devam etmez, hele evlendikten sonra. Adama baskı yapa yapa istediğiniz her şeyi yaptırmışsınız, tebrik ederim; fakat bir yerde fena patlayacak. O noktada da siz çok pişman olacaksınız.

Rahatsız olduğunuz şey her ne olursa olsun, bir şeyi zorla yaptırdığınız sürece o konuyu çözmüş sayılmazsınız. Çünkü böyle birikimlerin ters dönüşü kötü olur. Şu an nişanlınız yaptığı şeyleri gönüllü yapmıyor, sizi idare ediyor, görmüyor musunuz? Zaten bana kalırsa bir insan kardeşlerini aramamayı, sadece onlar aradığında açmayı gönüllü olarak kabul ya da tercih ediyorsa orada daha büyük bir sıkıntı var.

Onların bana yaptıklarını bilmeden ailesinin neler yaptığını bilmeden nasıl böyle şeyler söylüyorsunuz? Kız kardeşleri okumuş kızlar namussuzdur evlenme diyen insanlar böyle insanlarla nasıl iyi geçineyim
[/QUOTE]
Geçinmek zorunda değilsiniz zaten ama nişanlınızı kısıtlama hakkınız yok o kendi belirlediği ölçüler de görüşebilir konuşabilir bu sizi ilgilendirmez

Sizde bir sorun var o zaman. Buraya konu açıp kayınvalidem bende 2 ay kalıyor onu nasıl def edebilirim diye konu açmanız lazımdı ... Klasik bir kk kadını böyle olmayı gerektirir:)
Evlenmeden mi?
Düğün eşya masrafları o kadar tuttu bütün evlenenler üç aşağı beş yukarı o kadar harcıyor
Bebn hiç 150 bin harcayan görmedim eşim de harcamamisti zaten herşeyi birlikte yaptık Allah'a şükür. Annesi de gram yardım etmedi ama bu onun ayıbı, ben eşimi annesine doldurmadim

Evlenme ve çeyiz masraflarım en ucuz olabilecek şekilde toplam 30 bin civarı tuttu 3 yıl önce evlendim. En ucuz olabilecek şekilde evimin hiçbir eksiği olmayacak şekilde evlendim. Yine de şimdi bazı şeylere harcadığım para için acıyorum. Düğün dediğin 4 saatlik şey. Sevmem de zaten düğünleri. Bir salon tutmak yerine sade bir nikah, yakın dostlarla aileyle de evimin bahçesinde ufak bir eğlence yapsaydım keşke diyorum.
150 binlik evlilik, düğün istiyorsunuz. 4 saatlik bir eğlence için de belki sırf 20-30 bin harcayacaksınız. Peki sonrası? O dört saatin ertesi günü ömür boyu ödeyeceğiniz bir borçla uyanacaksınız. Sonrasında mutlu olacakmısınız bu borçları öderken?
Bunlar bir yana, nişanlınıza çok acıdım. Adamın parasından size ne? Araba niye sizin üstünüze ki? Neden size her ay para versin? Si-ze-ne?
Ailesinin sömüreceğini düşünüyorsanız bir iki nasihat verir geçersiniz gerisi kendi bileceği iş ister yollar para ister yollamaz. Olayları bilmiyorum ama kardeşlerini aramasına bile karışmışsınız sen arama demişsiniz bu ne alaka size ne oluyor ki? Ay çok sinirlendim kusura bakmayın aynı baskıyı nişanlınız size uygulasa ne yapardınız merak ediyorum. Bir de 7-24 adamı abuk subuk sorularla bunaltıyorsunuz kusura bakmayın ama çekilecek dert değilsiniz. Evlenmeyin bence siz çünkü karakteriniz kaos yaratmaya programlanmış.

Telefon almak adet mi? Türkiye'ye telefon ne zaman geldi de sizin nişanlınızın doğduğu en en en kırsal bölgede kanıksandı da adet haline geldi? Nişanlınız Türkiye'nin New York eyaletinden herhalde. Bütün adetleri bu şekilde kabul ediyor musunuz yoksa içlerinden işinize gelenleri cımbızla çekiyor musunuz?

Ayrıca ilk mesajınızda kendinizi niye övdüğünüzü açıklayamamışsınız. Başkalarını aşağılayınca kendinizi övmüş olmuyorsunuz.

Bu arada nişanlınızı nerden sipariş verdiniz?

Bir laf var ya bilirsin “k.çını yırtmak” diye. İşte ben o yırtmanın ne olduğunu doğumda yaşadım. Zorlarken yırtıldı. Çok ilginç bir acı. Ve anne bu acıyı çekmeye gönüllü. Acılarını gülerek karşılıyor.

Annesiyle arasını açmaya çalışırken bunu bir düşün.

Gelmemiş, yemek yapmamış deme. Oğlu darılırsa darılır ortada seni ilgilendiren durum yok. Kardeşleri kötü kalpliyse görüşme. Daha da olmadı ayrıl ama bu kadarı çok gaddarca.

Şu da var üç gündür tanıdığı kız için ailesini bu kadar silen bir adam yarın seni de siler. Anasına bacısına acımayan sana hiç acımaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…