''O Benim Sebeb-i Hayat'ım'' diyenler :)))

Hafız Kız

ılkokulu bitirip kursa gelmişti. Ailesi kendi isteğiyle geldiğini söylemişti. Kayıt için adını sorduğumda, hiç de çekinmeyen bir tavırla Fatma dedi Ve ekledi: Eğer hafızlık yaptırmazsanız kaydolmak istemiyorum. Böyle tehdit edercesine konuşması onu yaşından daha olgun gösteriyordu. Tebessümle: Korkmayın küçük hanım, siz isteyin, hafız da yaparız, hoca da...

O küçük gözlerinin içi parıldadı birden. Annesi, Hoca hanim kusuruna bakma hele sen, ille de hafız olacağım der de, baksa bir şey demez. Bizim köyün hocasından duymuş. Peygamberimiz (sav), hafız olanlara Cennette taç giydirilecekmis demiş herhalde. Siz daha iyi bilirsiniz ya, köylü kafası, biz de bu kadar duyduk anladık. Bu da çocuk iste.

Tabi teyze ne demek, keşke herkes sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa. Siz hiç merak etmeyin, kızınız önce Allaha sonra, sonra bize emanet. Kadıncağız elime yapıştı öpecekken geri çektim, utandım. Tuttum, ben onun elini öptüm. Gözleri yaşardı. Hoca hanim bu eller, gözler hep günahlı, asıl sizinkiler öpülmeye layık. Estağfirullah teyze dedim, o ahrette belli olur. Bu konuşmadan sonra kaydığını yaptığımda Fatmanın Erzurumlu olduğunu öğrendim. Bir an düşündüm, Küçük, nasıl kalacak bu kadar buralarda

Zaman ilerledikçe Fatmanın edepli tavırları daha da çok etkiledi beni. Azimliydi. Geceleri uykusunun arasında ayetleri sayıkları görüyordum çoğu kez. Böyle devam ederken, arada bir bana gelip soru soruyordu. Bir gün, Hocam, hafız olmak için Kuran-ı bitirmek mi lazım? diye sordu. Ben de, Tabii ki, hepsini ezberleyeceksin ki hafız adını alacaksın. Bu cevabıma çok üzülmüş gibiydi. Bir şey demek istiyordu sanki. Teşekkür etti ve döndü arkasına gitti. Derslerim arasında onlara sürekli Kuran ezberlemekle isin bitmeyeceğini, mutlaka içindekiler uygulamak gerektiğini hatırlatıyordum. Talebelerden biri, Hocam dedi, Fatmanın annesi ona abdestli olmayanın hafızlara dokunamayacağını söylemiş, doğru mu? diye sordu. Çok ilginç doğrusu. Maşaallah dedim,Osmanlı zamanında atalarımız Kuran-a ve Hafıza kıymet verdiklerinden öyle yaparmış dedim. Çok hoşlarına gitmişti bu iş. Hepsi adeta kendilerini ulaşılması zor, kasa içindeki altın gibi görüyorlardı. Görsünler dedim içimden, bu yasta buralara gelmişler. Allah in kelamını ezberliyorlar, onlara fazla görmem bunu&

Bu arada Fatma ara sıra rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu. Zaman geçtikçe Fatmanın morali ve sağlığı daha da çok bozuluyordu. Bir gün dersini iki kez aksatınca sordum: Ne oldu yoksa, anneni mi özledin?Hayır dedi. Neden moralin bozuk? Çok fazlada hasta oluyorsun dedim. Yanlış anlamayın, inanın ki annemi özleyip de gitmek istediğim yok. Burayı çok seviyorum. Allahımdan çok korkuyorum. Buraları terk edersem bana ahrette hesabını sormaz mı? Bir şey diyemedim. Suçlu gibi hissettim kendimi.

O küçük kalpte bu ne imandı Ya Rabbi!..

Onu hayranlıkla izliyordum. Bir gün çok rahatsızlandı. Doktora götürmek zorunda kaldık. Bir çok tahlillerden sonra arkadaşım olan doktor hanim,Hoca hanım derhal bu talebeyi ailesinin yanına gönder dedi. Şaşkınlıkla: Neden? diye sordum. Bana, Belki üzülecek, hatta inanmayacaksın, fakat bu talebe kanser dedi.

Adeta başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Sanki her tarafımı şefkat sarmıştı. Hasta haneden ayrılırken Fatmaya hiç bir şey diyemedim. Oysa anlamış gibi bana sorular sorup dikkatimi dağıtmaya çalışıyordu. Kulağıma eğilerek Hocam dedi, Azrail insanların canını alırken nasıldır? Ağlamamak için kendimi zor tuttum, Güzel bir surettedir, mümin kullara dedim. Sevindi, sanki mırıldandı: Belki hafız olamam, ama Elhamdulillah müminim dedi

Simdi anlamıştım, bana önceden sormuş olduğu soruyu. Demek ki hastalığını biliyordu Hafız olmak için Kuran-i bitirmesi gerektiğini söylediğimde, neden üzüldüğünü simdi anlamıştım. Birkaç gün sonra eşyalarını hazırlamaya başladık. Çünkü dayanılmaz acılar içinde olduğunu görüyorduk. Evine gitmesi gerekiyordu. Ailesi geldi. Fatma yanıma gelerek, Bana kızmadınız değil mi? Eğer söyleseydim belki kursa almazdınız. Ne demek? Nasıl kızarım sana? dedim. Hem sonra sakin üzülme hafızlığımı bitiremedim diye. Bu yola girdin ya, Rabbim seni hafızlar zümresinden yazmıştır insaallah. Öyle sevindi ki, sarıldı boynuma: Gerçekten ben simdi hafız sayılırmıyım? Anne bak, duydun değil mi?

Ya Rabbi bu ne aşktı!..

Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı su Fatma, ne güzel bir kul olurdu. Böylece Fatmayı gözyaşları ile Erzuruma uğurladık. Çok geçmedi. Bir iki hafta sonra ailesi ağırlaştı haberini verdi. Bu bir iki hafta içinde ondan iki mektup almıştım. Bana hep hafızlık tacını merak ettiğini. Rüyalarına bile girdiğini yazıyordu.

Bir gün sabah namazından sonra telefon çaldı. Fatmanın annesiydi karşımdaki ses. Ağlamaklı bir sesle, Hoca hanım Fatmayı uğurladık. Rica etsem bir hatim okurmusunuz? deyince ben de dayanamadım ağlamaya başladım. Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadan, Size ölmeden önce sunu söylememi istedi dedi hıçkırarak: Anneciğim hocama söyle, Azrail söylediğinden de güzelmiş.

-Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşan, yoluna yapışıp kelamına sımsıkı sarılan kulunu,sen yalnız bırakırmısın hiç!

ALINTIDIR........

gnydn012.jpg

Cuma Duası

Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.

Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.

ılahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.

Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.

Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.

Cuma gibi günümüz var. ıslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.

Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.

Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.

Bugün Cuma günüdür. Dinim ıslam dinidir. Dinimin ıslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.

Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.

Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.

Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.

Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.

Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.

Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.

Ya Celil, etme zelil, gönder delil. ılahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.

Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.

Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.

Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.

ılahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.

Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.

Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.

Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.

Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.

Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.

Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.

Amin.

merhaba kızlar..
eşimle aram düzeldi.bikaç gundur iyiyiz.
aksam sakın sakın konuştuk bana haklısın yerden göğe kadar haklısındedi.haklı olmakyetmıyor dedi.benım üzülmeme eşim daha çok üzülüyormuş.bende dedım neden ozamanbirşey yapmıyorsun dedim.
aileme karsı eskısı gibi değilim ama onlarıda silip atama dedi.
bune şimdi hem haklısın dıyor hemde tepkısız duruyor ne yapayım bende bilmıyorum..

merhaba kızlar..
eşimle aram düzeldi.bikaç gundur iyiyiz.
aksam sakın sakın konuştuk bana haklısın yerden göğe kadar haklısındedi.haklı olmakyetmıyor dedi.benım üzülmeme eşim daha çok üzülüyormuş.bende dedım neden ozamanbirşey yapmıyorsun dedim.
aileme karsı eskısı gibi değilim ama onlarıda silip atama dedi.
bune şimdi hem haklısın dıyor hemde tepkısız duruyor ne yapayım bende bilmıyorum..

erkekler arada kalmaktan hoşlanmıyorlar canım
sende mümkün olduğunca anlayış göster huzurunu kaçırma bencea.s

selam şekerlerr nabersiniz bakalım
keyifler nasıl canlarım
melekkk paylaşımların için sağol bebekim
facede bişey gözüme ilişti doğrumu kıs:))))
hamişmisin sen??ben kaçırdımmı bu olayı niye haberim yok??
tangerim canım benim çok şükür hadi gözün aydın
önce sakin ol canım bak adam daha ne desin ailem neticede silemem ama eskisi gibi değilim demiş bence herşeyin bir zamanı var canım benim sabırla bekle sen eşine karşı saygılı oldukca sevgini gösterdikce destek oldukca ailesinin yanlışlarını görüp daha çok sana sarılacak bunu unutma
bence yavaş emin adımlarla ilerle canım benim
ne olursa olsun ailesi kopamaz aradaki dengeyide kurmak zorunda ve bunuda senin desteğinle başaracak
senin adına çok sevindim bitanem herşeyin en güzeli sizlerin olsun inşaallah canım benim
melekim mihribanım şekerler sizler nasılsınız canlarımmmmmmm
yoğundum bu aralar pek giremedim özledim bir bakayım dedim yeni geldik sayılır hemen pcye koştum:)
güzel bir pazar diliyorum canlarım benim
opuyorumnanaktan şekerlerrrrrrr

selam miniğim ne hamilesi kız hamile olsam demem mi kaydirigubbakcemile3

görümcem hamile haftaya geliyo da onu mu okudun acaba

merhaba hanımlar
kolay gelsin miniğim sana ama dinlen artık çok koşturdun bu aralar
melekçim hamile kalırsan ilk bize söyle tamam mı tabi eşinden sonrakaydirigubbakcemile3
öpüldünüzzzzzopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

aaaaaaaaaaa bende geldimmmmmmmm
kocam benim her şeyimmmmmmmmmmmmmm :asigim:
onsuz olmazzz ee tabi bidee iremsizzzzzzz :ecrin_bebek:
allahım onları benden ayırmasın başımdan eksik etmesinnnn :Saruboceq:

miniğim mihribanımmmm opuyorumnanaktan

merhaba hanımlar
melekçim hamile kalırsan ilk bize söyle tamam mı tabi eşinden sonrakaydirigubbakcemile3

bi hamile kalsam söylemem mi canım

hoşgeldin siremims opuyorumnanaktan

yaşama sebebim, tek varlığım, aldığım nefes o benim. onsuz bir hayat düşünemiyorum.

selam miniğim ne hamilesi kız hamile olsam demem mi kaydirigubbakcemile3

görümcem hamile haftaya geliyo da onu mu okudun acaba

ne bileyim yafrum facede okuyunca işime gelen gibi anladım sanırım:roflol::roflol::roflol:
dedim ben ev taşıyom hatun bebek yapmış yokluğumda ondan kaçırdım heralde haberim yok dedim
ok şimdi anlaşıldı yafruşummmmmm hadi bakalım hayırlısı canım
allah söyletti heraldeyerimsenibenyerimseniben

merhaba hanımlar

selam canım benim he valla şeker koşturuyom da merak etme kocacuğum dinlendiriyo:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::kedi::kedi::kedi::kedi::kedi:

aaaaaaaaa hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnn
sen nerdeydin şimdiye kadar ki zaten
kocasını severde gelmemi insan iremim yafruşummmm
hg bebekimmmmmmmmmmmm
aminn inşaallah canım duana canı gönülden katılıyorum arkadaşımmmmmmmmmm:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

yaşama sebebim, tek varlığım, aldığım nefes o benim. onsuz bir hayat düşünemiyorum.

oh oh oh ne mutlu bize bir aşk hatunu daha gelmişşş
hg canım sende allah mutluluğunuzu bozmasın inşaallah
her daim böyle olması dileğiyle

Back