Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Tamam arkadaslar artik ben nü sanatini istemiyorum, S shot sende bana bir daha öyle güzel resimler yollama.
Arkadaslarin sayesinde Dogru yolu buldum, ben artik üzerine örtü atarim yada gözlerimi kaparim yanindan gecerkene.
Allah razi olsun buraya gelip u konuda bana gercek olmasi gerekeni söyleyen arkadaslara.
Baslarim sanatina nüsüne beee :63::KK12:

Tamam arkadaslar artik ben nü sanatini istemiyorum, S shot sende bana bir daha öyle güzel resimler yollama.
Arkadaslarin sayesinde Dogru yolu buldum, ben artik üzerine örtü atarim yada gözlerimi kaparim yanindan gecerkene.
Allah razi olsun buraya gelip u konuda bana gercek olmasi gerekeni söyleyen arkadaslara.
Baslarim sanatina nüsüne beee :63::KK12:
Tükür içine olivia :KK70:

Başıma bir iş gelmeyecekse ben hala nü fotoğrafları resimlere tercih ediyorum ama :KK43:

İstediğim açıdan bakarım .
Bu benim dürüst olmadığımı göstermez .
Dini açıdan bakmıyorum bu olaya .
Bakmak zorunda mıyım ?
İnsanların kendi hayatlarında asla yapmayacakları , hem de utanacakları , haya ve edep duygularından dolayı yapmayacakları şeyleri ; ayakta alkışlamalarını ve bunda utanılacak ne var demelerini gayet samimiyetsiz buluyorum .
Olayı da bu açıdan yorumlamak istiyorum .

Ha ben cevabımı aldım ayrıca , kimse soyunup nü poz vermiyor aramızda ; Kimi utanıyor , kimi cesaret edemiyor ... Ben kendi yapmaktan utandığım bir şeyi kimseyi önermem , sizleri de öyle sanmıştım ( Buradaki utanma (sıkılma /çekinme değil ; hayadan utanma duygusu )

Yazdiklarini anlamamak icin zorluyorlar kendilerini.

Anlamalari icin ornek ver

Bakin ornegin ;

Sarki dinlersin ama sarki soyle dendiginde kabul etmezsin, ok. Ama kabul etmemenin sebebi ozguvensizlik olur, sesin kotudur ya da canin istemiyordur vs... biri sana sarki soyle dese hayadan dolayi bi utanc yasamazsin diyor.

Dans et dendigi zaman da boyle bir utanc yasamazsin.

Ama biri sana gel de soyun derse hayadan dolayi utanirsin. Hatta belki "bu ne terbiyesizlik ne ahlaksiz bi teklif, imdat tacizci var" tarzinda bi tepki verir (tepkini disa vurmasan da icinde hissedersin) ve oyle reddedersin.

Yani sarki soylemek bi tabu degil ama ciplaklik bir tabudur buyuk cogunluk icin. ve bu insanlarin gelip de "amaaan nu coook dogal bisey, bunu sevmeyenler yobaz ve cahil" demeleri komik. Ve bu kadin da bu samimiyetsizligi yuzunuze carpiyor. Anlamamak icin kirk takla atmanin alemi yok yahu.

Bakin ornegin ;

Sarki dinlersin ama sarki soyle dendiginde kabul etmezsin, ok. Ama kabul etmemenin sebebi ozguvensizlik olur, sesin kotudur ya da canin istemiyordur vs... biri sana sarki soyle dese hayadan dolayi bi utanc yasamazsin diyor.

Ama biri sana gel de soyun derse hayadan dolayi utanirsin. Hatta belki "bu ne terbiyesizlik ne ahlaksiz bi teklif, imdat tacizci var" tarzinda bi tepki verir (tepkini disa vurmasan da icinde hissedersin) ve oyle reddedersin.

Yani sarki soylemek bi tabu degil ama ciplaklik bir tabudur buyuk cogunluk icin. ve bu insanlarin gelip de "amaaan nu coook dogal bisey, bunu sevmeyenler yobaz ve cahil" demeleri komik. Ve bu kadin da bu samimiyetsizligi yuzunuze carpiyor. Anlamamak icin kirk takla atmanin alemi yok yahu.
Ok.

Bakin ornegin ;

kimseye yobaz demedik.
biri bana nü modellik teklif etse bilakis hoşuma gider .Demek ki güzel bir vücudum var der sevinirim ama yapamam.
utanırım belki .
utanırım diye utanılacak bir şey olarak görmem .

Bir gözüm Fener maçında , tüm alıntılara cevap veremeyeceğim .

Son kez yazayım da ;

Benim size sorduğum soru var ya ; o sorunun cevabını bana vermenizi beklemiyorum aslında . Kendi içinizde dürüst dürüst verin yeter bana :KK51:

Nü model olmak sizin için utanılacak bir durum ise ; bunu yapmak toplum içinde sizin için bir tabu ise ; hiç birinizin ben nü modelim diye eşinize dostunuza söylemeye cesareti yok ise ... Ama aman da pek normaldir , soyunmak demeyin .

Son kez yazayım da ;

Benim size sorduğum soru var ya ; o sorunun cevabını bana vermenizi beklemiyorum aslında . Kendi içinizde dürüst dürüst verin yeter bana :KK51:

Nü model olmak sizin için utanılacak bir durum ise ; bunu yapmak toplum içinde sizin için bir tabu ise ; hiç birinizin ben nü modelim diye eşinize dostunuza söylemeye cesareti yok ise ... Ama aman da pek normaldir , soyunmak demeyin .
03be7j.jpg

Son kez yazayım da ;

yapabilene normal geliyor ki normaldir.
zorla mı üzerini örtelim,,
hoş da geliyor göze .
benim hoşuma gidiyor
zorlama istersen

bir şeyi beğenmeniz hoşunuzu gitmesi için illa onu yapmanız gerekmez arkadaşlar. bu içinizden gelir. ona sadece çıplak olarak bakmazsınız. ona bakarken size hoş gelir.
onu seyretmeyi seversiniz.
bunun anlatılır yanı pek yoktur. hisler zor anlatılır. kelimelere sığmaz

kimseye yobaz demedik.
biri bana nü modellik teklif etse bilakis hoşuma gider .Demek ki güzel bir vücudum var der sevinirim ama yapamam.
utanırım belki .
utanırım diye utanılacak bir şey olarak görmem .

illa ki utanilacak bisey olarak gor diyen yok zaten. Ama sanki asiri normalmis gibi de anlatma yani. Asiri normal falan degil. Birak bizkm ulkemiz icin baska ulkelerde de asiri normal bisey degil bu. Yani elini yikadiktan sonra havluyla kurulamak kadar normal biseyden bahsetmiuoruz. cogu kisi icin bi tabu. Ben kendi adima severim eger guzel bi tabloysa. Ama sevmeyene sanattan ne anlarsin cahal falan da demem.

Bi de gecmis sayfalara baktim da nu yu ayet savunur gibi savunuslar. Komik yani..

illa ki utanilacak bisey olarak gor diyen yok zaten. Ama sanki asiri normalmis gibi de anlatma yani. Asiri normal falan degil. Birak bizkm ulkemiz icin baska ulkelerde de asiri normal bisey degil bu. Yani elini yikadiktan sonra havluyla kurulamak kadar normal biseyden bahsetmiuoruz. cogu kisi icin bi tabu. Ben kendi adima severim eger guzel bi tabloysa. Ama sevmeyene sanattan ne anlarsin cahal falan da demem.

Bi de gecmis sayfalara baktim da nu yu ayet savunur gibi savunuslar. Komik yani..
ben kimseye cahil filan demedim.
birbirimizi anlayamayız dedim ki anlayamıyoruz
siz neden delleniyorsunuz.
size nü model ol diyen yok size nü tablo asın evinize diyen yok.

Bizim hayatımızda normal ve sıradan olmaması güzel sanatlar fakültelerinde de anormal karşılanmasını gerektirmez değil mi? Ben mühendisim sanatın içinde yaşamıyorum. Soyunmak benim için uç bir şey. Ben sadece tabloya bakar güzel derim çok da anlamam. Güzel sanatlar öğrencileri için evet elini yıkadıktan sonra havluyla kurulamak kadar normal olmalı nü modelle çalışmak. Bunun için de ille kendi soyunma cesareti olması şartı yok.

Ya tmm, "Ok." cok saglam bi laf sokmaydi. Gecelim...

Ben guzel tabloyu severim, guzel nuyu de severim. Erkek vucudunu kadin vucudundan daha estetik bulurum ve linkini verdigin tabloyu da begendim. Hatta bu tabloyu ikinci gorusum, ilkinde yine swn koydun bu siteye hatta. Baya bi oldu. Ve begendim. Nu kafir icadidir, ayiptir, gunahtir, nu asiklarinin hepsi samimiyetsizdir dedigimiz yok yani. Sadece asiri normal demeyin bi zahmet.

Bizim hayatımızda normal ve sıradan olmaması güzel sanatlar fakültelerinde de anormal karşılanmasını gerektirmez değil mi? Ben mühendisim sanatın içinde yaşamıyorum. Soyunmak benim için uç bir şey. Ben sadece tabloya bakar güzel derim çok da anlamam. Güzel sanatlar öğrencileri için evet elini yıkadıktan sonra havluyla kurulamak kadar normal olmalı nü modelle çalışmak. Bunun için de ille kendi soyunma cesareti olması şartı yok.
benim en yakın arkadaşım ist.güzel sanatlar fak. resim mezunu. nü modelle çok çalışmışlar. sergisinde nü tablolarda vardı.
hatta bir nü tablosu salondadır. ilk gördüğümde öyle dakikalarca baktım tabloya. arkadaşımlarda gurur duydum. kısaca arkadaşııma git sende soyun deseler soyunup poz vermez. ama o bir sanatçıdır. nüde çizer, ruhunu yansıtır tablolarına.bizede beğenerek seyretmek düşer:)

Ya mesele bu degil. Bazilari icin, hatta buyul cogunluk icin ciplaklik tabudur. Bikac kisi sevmedigini soyleyince nu sanatinin asiri norm.oldugunu anlatmaya calisan tiplere karsi konusuyorm. Asiri normal degil, dolayisiyla nu sanatina sanki ocuymus gibi uzak duranlara cemkirmenin bi manasi yok diyorum. Cunku ciplklik onlar icin tabu.... ama sizin icin de tabu aslinda, sdece soylemiyorsunuz

X