Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Ya tmm, "Ok." cok saglam bi laf sokmaydi. Gecelim...

Ben guzel tabloyu severim, guzel nuyu de severim. Erkek vucudunu kadin vucudundan daha estetik bulurum ve linkini verdigin tabloyu da begendim. Hatta bu tabloyu ikinci gorusum, ilkinde yine swn koydun bu siteye hatta. Baya bi oldu. Ve begendim. Nu kafir icadidir, ayiptir, gunahtir, nu asiklarinin hepsi samimiyetsizdir dedigimiz yok yani. Sadece asiri normal demeyin bi zahmet.
Yoo laf sokma amacıyla yazmadım. Ok diyeyim artık bitsin diye yazdım, aynı şeyin etrafında dönüp duruyoruz. Ben aynı şeyi bilmem kaç kere yazıyorum, siz aynı şeyi bilmemkaç kere yazıyorsunuz; hiçbir yere de varmıyoruz.

Evet yine nü ile ilgili bir konuda koymuştum. Nü sizin için veya diğer sevmeyenler için ayıp veya günah da olabilir. Kimin neyi, niye sevmediği beni ilgilendirmez ki. "Benim inancıma göre günah" dersiniz geçersiniz.

Benim için nü evet normal. Ben insan çıplaklığına farklı değerler atfetmiyorum, nü resim veya fotoğraf görünce beynimde alarmlar çalmıyor. Bakıp geçiyorum, eğer beğenmediğim bir şeyse bakmayıp geçiyorum. İnsan vücudu benim için tabu değil yani, karşımda çıplak kadın veya erkek resmi gördüğümde dünyam başıma yıkılmıyor.

Sanatın içinde değilim, hatta Cem Yılmaz'ın dediği gibi "ressam burada ne demek istemiş, bakayım, bence boyası bitmiş" derinliğine sahibim. Ama misal Davut heykeli veya Venüs tablosu da, ya da herhangi bir nü tablo/fotoğraf, beni rahatsız etmiyor. Sizin için normal olmaması beni rahatsız etmesi zorunluluğunu doğurmuyor. Hele ki güzel sanatlarda okuyan insanlar için hiç rahatsız edici olmamalı diye düşünüyorum. Nasıl ki tıp okuyup anatomi dersinde "ama bu kadavra çıplak????" demiyorlarsa, güzel sanatlarda da aynı mantık olmalı diye düşünüyorum.

Ya mesele bu degil. Bazilari icin, hatta buyul cogunluk icin ciplaklik tabudur. Bikac kisi sevmedigini soyleyince nu sanatinin asiri norm.oldugunu anlatmaya calisan tiplere karsi konusuyorm. Asiri normal degil, dolayisiyla nu sanatina sanki ocuymus gibi uzak duranlara cemkirmenin bi manasi yok diyorum. Cunku ciplklik onlar icin tabu.... ama sizin icin de tabu aslinda, sdece soylemiyorsunuz
tabuları beraberce yıkacağız :)
köstek olmayın lütfen :)

Ya bir de biz lisede sanat tarihi dersinde bir ay falan Hititlerin kale mimarisi, Friglerin bilmemnesi falan okumuştuk, O okypete gerçekten sizde de öyle miydi bize mi kakaladılar arada :KK70:
tabi. ilk sene onları gördük. mısır orta asya sanatı. tabii selçuklu osmanlı sanatı mitoloji,ikonografi,bizans sanatı minyatür sanatı,müzeclik. seramik sanatı,osmanıca,resim sanatı,çook geniş kapsamlıdır sanat tarihi bölümü

tabb. ilk sene onları gördük. mısır orta asya sanatı. tabii selçuklu osmanlı sanatı mitoloji,ikonografi,bizans sanatı minyatür sanatı,müzeclik. çook geniş kapsamlıdır sanat tarihi bölümü
Bize de bir yılın içine sokuşturmuşlar hepsini.
Tabii ilk ayları Hititlerle Friglerle geçirince akımları hızlı hızlı geçmiştik :KK70: Bir sene sanat tarihi dersi aldım, aklında ne kaldı dersen atrium, cubiculum falan derim.

Ooooo kadro sağlam:KK59:

Nü portreler niye bu kadar tartışılıyor ki? Şimdiiii sokakta biri bize soyun dese tacizciii diye bağırmamız normal ama bir ressam Nü bir resim için böyle bir teklif getirse tacizci diye bağırmayız, teklifi ya kabul ederiz veya reddederiz, bunun karakterle alakası yoktur, resim, heykel sanatlarına Nasıl baktığınızla alakası vardır.
Sonuçta bir ressama model olacaksanız bunu çıplaklık olarak görmez, sanat olduğunu benimsiyerek yaparsanız.

Nü resimlerde hep 90-60-90 kadınlar yoktur, sanat konusunda çokta bilgili değilimdir ama bana kalırsa nü çalışamalarda mükemmel erkek ve kadın vücutları aranmıyor, onlar o vücutları çıplak bir vücut olarak görmüyor, karşılarındaki bedeni nasıl görüyorlarsa öyle tasvir edip ben bu kadını bu erkeği böyle gördüm diyerek beğeniye sunuyorlar.

Nü portreler niye bu kadar tartışılıyor ki? Şimdiiii sokakta biri bize soyun dese tacizciii diye bağırmamız normal ama bir ressam Nü bir resim için böyle bir teklif getirse tacizci diye bağırmayız, teklifi ya kabul ederiz veya reddederiz, bunun karakterle alakası yoktur, resim, heykel sanatlarına Nasıl baktığınızla alakası vardır.
Sonuçta bir ressama model olacaksanız bunu çıplaklık olarak görmez, sanat olduğunu benimsiyerek yaparsanız.

Nü resimlerde hep 90-60-90 kadınlar yoktur, sanat konusunda çokta bilgili değilimdir ama bana kalırsa nü çalışamalarda mükemmel erkek ve kadın vücutları aranmıyor, onlar o vücutları çıplak bir vücut olarak görmüyor, karşılarındaki bedeni nasıl görüyorlarsa öyle tasvir edip ben bu kadını bu erkeği böyle gördüm diyerek beğeniye sunuyorlar.
ortaçağda benden iyi bir nü model olurmuş.
kadınlar bıngıl bıngıl.
şu çağda olmaz maalesef . :)

ortaçağda benden iyi bir nü model olurmuş.
kadınlar bıngıl bıngıl.
şu çağda olmaz maalesef . :)
:-) :-)
Aslında bazı yörelerde hala favoridir bıngıl bıngıllık :-)
Şaka bir yana da, sanat bu, kimimize ters gelebilir, kimimize estetik gelebilir.
Yok saymak veya olmamalıydı diye kestirip atmak garibime gidiyor.
Nü çalışmalar yüzünden sokaklarda anadan üryan insanlar dolaşacak değil, sanatla davranışlarımızı aynı kefeye koyup tartışmamak lazım.

Sonuçta farklı kültür, inanç, karakterlere sahip olsakta hepimizin içinde bir otokontrol sistemi var bizi belli durumlarda frenleyen.

:-) :-)
Aslında bazı yörelerde hala favoridir bıngıl bıngıllık :-)
Şaka bir yana da, sanat bu, kimimize ters gelebilir, kimimize estetik gelebilir.
Yok saymak veya olmamalıydı diye kestirip atmak garibime gidiyor.
Nü çalışmalar yüzünden sokaklarda anadan üryan insanlar dolaşacak değil, sanatla davranışlarımızı aynı kefeye koyup tartışmamak lazım.

Sonuçta farklı kültür, inanç, karakterlere sahip olsakta hepimizin içinde bir otokontrol sistemi var bizi belli durumlarda frenleyen.
şimdi biz bu haber yayınlandığında oooo harika ,süper ,enfes yazsak bile bir çatlak gelip bu mu sanat bu mu bilmem ne demese biz sadece beğendiğimizle kalırdık.
Biz beğenirken ,yorum yaparken, sanki herkes soyunsun kimse giysi giymesin demişiz gibi saçmalamasalar sıkıntı çıkmayacak.

şimdi biz bu haber yayınlandığında oooo harika ,süper ,enfes yazsak bile bir çatlak gelip bu mu sanat bu mu bilmem ne demese biz sadece beğendiğimizle kalırdık.
Biz beğenirken ,yorum yaparken, sanki herkes soyunsun kimse giysi giymesin demişiz gibi saçmalamasalar sıkıntı çıkmayacak.
onu bırak bu sanata tüküreyim yazıldı. bakınız ilk sayfa

Ya mesele bu degil. Bazilari icin, hatta buyul cogunluk icin ciplaklik tabudur. Bikac kisi sevmedigini soyleyince nu sanatinin asiri norm.oldugunu anlatmaya calisan tiplere karsi konusuyorm. Asiri normal degil, dolayisiyla nu sanatina sanki ocuymus gibi uzak duranlara cemkirmenin bi manasi yok diyorum. Cunku ciplklik onlar icin tabu.... ama sizin icin de tabu aslinda, sdece soylemiyorsunuz

Hayır söylüyorum çıplak birini canlı görsem de bakamam. Soyunamam da. Her yaz başında bikinimi yadırgarım bile . He 3 gün sonra geçer. Ama başta sıkılırım. Ben o tabloyu estetik bulurum çıplaklığı değil. Beğenmesem de emeğe saygımdan ağzımı açıp kötü bir şey diyemem.

Yani karşılıklı baskı var şurda. Beğenin beğenmeyin diye. Birilernin beğendiği bir şeye tükürmek. Ya da türkiyede uygulanmaması gerektiğini söylemek kimin haddine? Çıplaklık nü tablolar ile normalleşecek olsaydı şu an yazın işe giderken istediğimi giyerdim kıyafet kıstasımız olmazdı :)

onu bırak bu sanata tüküreyim yazıldı. bakınız ilk sayfa
gördüm gördüm.
illa laf sokacaklar illa kendimizi ahlaksız hissettirecekler.
sonra da onları savunmak için ablaları gelecek.
lafı dolandıra dolandıra aynı şeyi söyleyecek.

ellerinden gelse sanatı yasaklayacaklar.
yapmadıkları şey değil zaten.
AKM ne halde biliyorsunuzdur.
Sanat bağnaz insanı rahatsız eder.
Kim ne yaparsa yapsın herkes özgürdür deme medeniyetini asla gösteremezler.

Sanata saygım sonsuz hatta cizmeyi severim şarkı sözleri yazarim. Ama bu kadarı aşiyo beni Çıplaklık çok itici geliyor bana şimdi dinle ilgili yorum yapmiycam günah hatta çok günah olduğunu herkes biliyo zaten sahsima konuşuyorum ben çocuğum olsa ne bu mesleği yaptiririm ne de bu şekilde ders almasını isterim bana ters

Bence bu nü model ülkesini bile bile satanlardan daha namuslu... Hatta bunda bir gariplik yok bence gayet doğal bir şey.

Harbiden niye bu kadar tartıştık bende anlamadım mune :KK6:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: Bir gün ''nü '' hakkında bu kadar itiraz mesajı yazacağım aklıma dahi gelmezdi .

20 Aralık tarihini kendi içimde Dünya Nü Günü ilan ediyorum , her sene bu gün bir nü ressamın biyografisini okuyarak kutlayacağım bu günü .

Bu arada ben gereken cevaplarımı aldım . Olayı kendi içimde neticeye de bağladım . Şİmdi salonuma geçip Jean Auguste nin Odalık tablosu karşısında sanat için soyunmakla ilgili bir kaç makale okuyup bu konu da kendimi törpüleyeceğim :KK14::KK14:

Hayır söylüyorum çıplak birini canlı görsem de bakamam. Soyunamam da. Her yaz başında bikinimi yadırgarım bile . He 3 gün sonra geçer. Ama başta sıkılırım. Ben o tabloyu estetik bulurum çıplaklığı değil. Beğenmesem de emeğe saygımdan ağzımı açıp kötü bir şey diyemem.

Yani karşılıklı baskı var şurda. Beğenin beğenmeyin diye. Birilernin beğendiği bir şeye tükürmek. Ya da türkiyede uygulanmaması gerektiğini söylemek kimin haddine? Çıplaklık nü tablolar ile normalleşecek olsaydı şu an yazın işe giderken istediğimi giyerdim kıyafet kıstasımız olmazdı :)

Bu huyumuz da mı benziyor? :) birşey de benzemesin diyorum ama!

X