- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nereye varmak istediğimi ya zerre kadar anlamadınız ya da anladığınız için anlamamazlıktan geliyorsunuz
Verdiğiniz örneklerle benim size sorduğumun cevabı ile alakası yok .
Ne teoman konserinin , ne sinema filminde oynamanızın ne şarkı söylemenizin .
Sonuçta bunları yapmamanızın bir sebebi var değil mi ?
O zaman nü poz vermemeknin de sizin için bir sebebi var .
Utanıyorsanız , utanırım diyin yahu zor değil .
Ve sizin için utanılacak bir his olan şeyi can siparene savunuyor olmanız , savunmakta değil aslında utanılacak ne var yahu demeniz bana komik geliyor .
Yapmaya cesareti olanı , cesaretinden dolayı takdir et ama ben yapamazdım de bari .
Ve yapmamanın nedenin de buna hazır olmamak , utanmak ... vs olduğunu söyleyiver . Dök içini rahatla . Kendin soyunma , soyunmaktan çekin ; bunda çekinecek utanacak ne var de ? İronik olan kısım bu !
"Beğenin" diretmesi yok, isteyen beğenir isteyen beğenmez. Ama kalkıp "nü seviyorsanız siz de soyunun" da demesin bir zahmet :)
Beğenmeyenlere saygı duyun diyorsunuz da, siz şu yorumlarda beğenenlere saygı görüyor musunuz?
boş konuşuyorsunuzNereye varmak istediğimi ya zerre kadar anlamadınız ya da anladığınız için anlamamazlıktan geliyorsunuz
Verdiğiniz örneklerle benim size sorduğumun cevabı ile alakası yok .
Ne teoman konserinin , ne sinema filminde oynamanızın ne şarkı söylemenizin .
Sonuçta bunları yapmamanızın bir sebebi var değil mi ?
O zaman nü poz vermemeknin de sizin için bir sebebi var .
Utanıyorsanız , utanırım diyin yahu zor değil .
Ve sizin için utanılacak bir his olan şeyi can siparene savunuyor olmanız , savunmakta değil aslında utanılacak ne var yahu demeniz bana komik geliyor .
Yapmaya cesareti olanı , cesaretinden dolayı takdir et ama ben yapamazdım de bari .
Ve yapmamanın nedenin de buna hazır olmamak , utanmak ... vs olduğunu söyleyiver . Dök içini rahatla . Kendin soyunma , soyunmaktan çekin ; bunda çekinecek utanacak ne var de ? İronik olan kısım bu !
Muhtemelen orada da öyledir. Ama benim gözlerim Istanbulda da sanat görüyor benim kalbim Bursada da sanat hissediyor Urfa'da beynim sanat algılıyor.
Aynı şeyi söylüyoruz ama siz kendi örneğinizin genişletilmiş halini kabul etmiyorsunuz.Ve sizin için utanılacak bir his olan şeyi can siparene savunuyor olmanız , savunmakta değil aslında utanılacak ne var yahu demeniz bana komik geliyor .
boş konuşuyorsunuz
lamelif amine gibi dürüst olsanız.
kadıncağız dini açıdan bakıyor saklamıyor garip geldiğini ifade ediyor.
siz ise sadece kelime oyunu yapıyorsunuz
"Şayet estetik,insanoğlunun kendi eylemlerinden biri üstüne düşünmesi,çevresi üstüne düşünme ve duyarlılıklarını değerlendirme eylemlerinden birisi ise ,insanın düşünc e ve değerlendirme yaklaşımları zaman ve mekan kesitlerinde farklılıklar gösteriyorsa(ki gösteriyor) her zaman ve her yerde geçerli bir güzel ya da çirkin tanımı yoktur.Tüm toplumlar için ve her zaman geçerli bir güzel düşünülemez." Ziya Tanalı ,Sadeleştirmelerseni anlamıyorumki. sultanahmet camiini muhteşem bir eser demek sanat tarihçiliktenmi çıkarıyor insanı
bu kadar irdelemene gerek yoktu laf cambazlığına gerek yoktu.İstediğim açıdan bakarım .
Bu benim dürüst olmadığımı göstermez .
Dini açıdan bakmıyorum bu olaya .
Bakmak zorunda mıyım ?
İnsanların kendi hayatlarında asla yapmayacakları , hem de utanacakları , haya ve edep duygularından dolayı yapmayacakları şeyleri ; ayakta alkışlamalarını ve bunda utanılacak ne var demelerini gayet samimiyetsiz buluyorum .
Olayı da bu açıdan yorumlamak istiyorum .
Ha ben cevabımı aldım ayrıca , kimse soyunup nü poz vermiyor aramızda ; Kimi utanıyor , kimi cesaret edemiyor ... Ben kendi yapmaktan utandığım bir şeyi kimseyi önermem , sizleri de öyle sanmıştım ( Buradaki utanma (sıkılma /çekinme değil ; hayadan utanma duygusu )
ben muhteşem bir eser dedim."Şayet estetik,insanoğlunun kendi eylemlerinden biri üstüne düşünmesi,çevresi üstüne düşünme ve duyarlılıklarını değerlendirme eylemlerinden birisi ise ,insanın düşünc e ve değerlendirme yaklaşımları zaman ve mekan kesitlerinde farklılıklar gösteriyorsa(ki gösteriyor) her zaman ve her yerde geçerli bir güzel ya da çirkin tanımı yoktur.Tüm toplumlar için ve her zaman geçerli bir güzel düşünülemez." Ziya Tanalı ,Sadeleştirmeler
bunun derin felsefesi ve üzerine makaleler var şimdi burada uzun uzun nasıl anlatayım ki benim uzmanlık alanım bile değil sadece okulda öğrendiğim bir şey.. En azından ufak da olsa bir alıntıyla vermek istedim ki devamını dilersen araştırabilirsin.Bence önemli bir mevzu aslında herkesin peşine düşmesi gerek..
Neyse sen aslında o amaçla demedin anladım ben seni, sorun yok..
peki okypete ben daha ne diyebilirim ki:)ben muhteşem bir eser dedim.
harika dedim. bayılıyorum dedim. derimde..
güzel demedim .
ve bunu derslerde sıkça duymuşuzdur. hocalarımız sıkça eseri slidela bize tanıtırken bunu derlerdi. bende derim.
aynen bencede iyi geceler.....peki okypete ben daha ne diyebilirim ki:)
iyi geceler..