Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Kızlar yine kızışmış ortalık.. Sanat göreceli bir kavram, herkesin görüşü farklı olabilir. Ben nü seviyor diye kimseyi yargılayamam. O yüzden bence tartışılacak bir konu değil bu.. Kimse üste çıkamaz bu tartışmada çünkü doğrusu budur diye bir şey yok.

Nereye varmak istediğimi ya zerre kadar anlamadınız ya da anladığınız için anlamamazlıktan geliyorsunuz :confused::confused:

Verdiğiniz örneklerle benim size sorduğumun cevabı ile alakası yok .

Ne teoman konserinin , ne sinema filminde oynamanızın ne şarkı söylemenizin .

Sonuçta bunları yapmamanızın bir sebebi var değil mi ?

O zaman nü poz vermemeknin de sizin için bir sebebi var .

Utanıyorsanız , utanırım diyin yahu zor değil .

Ve sizin için utanılacak bir his olan şeyi can siparene savunuyor olmanız , savunmakta değil aslında utanılacak ne var yahu demeniz bana komik geliyor .

Yapmaya cesareti olanı , cesaretinden dolayı takdir et ama ben yapamazdım de bari .

Ve yapmamanın nedenin de buna hazır olmamak , utanmak ... vs olduğunu söyleyiver . Dök içini rahatla . Kendin soyunma , soyunmaktan çekin ; bunda çekinecek utanacak ne var de ? İronik olan kısım bu !

Ben utanırım valla billa utanırım. Ama birilerinin bundan utanmamasını zerre ayıplamam. Tablolar da müthiş görünüyor. Nü modellik yüzyıllardır var. Çıplaklık normalleşti mi? Hiç sanmıyorum. Hatta gittikçe muhafazakarlaşıyor dünya.

"Beğenin" diretmesi yok, isteyen beğenir isteyen beğenmez. Ama kalkıp "nü seviyorsanız siz de soyunun" da demesin bir zahmet :)

Beğenmeyenlere saygı duyun diyorsunuz da, siz şu yorumlarda beğenenlere saygı görüyor musunuz?

Sevgili shot , ben kendi adıma beğenenlere saygı duymuyor değilim . Bana ne yahu .

Beğenmekten öteye , bunda ne var utanılacak dedikten sonra utancından kendi yapmaması bana samimi gelmiyor , gelmeyecekte .

Aklima anatomi dersi geldi, ölü ciplak bir erkek bedeni yatiyordu soguk masanin üstünde. Yemin ediyorum 20 ögrenci vardik ama o 20 ögrenciden 17 si alman 3 yabanciydik o iki yabanci ilk önce Beyaz örtüyü acip adamin pipisine baktilar.
Yahu ne ac milletiz. Neyi merak ediyoruz acaba ??? Nedir bu eksikligimiz ???
Hersey doganin kanunu, o cinsel organlarimizda bir organdir. Yani ona daha baska ve önemli bir anlam yüklemeye gerek yok.

Nereye varmak istediğimi ya zerre kadar anlamadınız ya da anladığınız için anlamamazlıktan geliyorsunuz :confused::confused:

Verdiğiniz örneklerle benim size sorduğumun cevabı ile alakası yok .

Ne teoman konserinin , ne sinema filminde oynamanızın ne şarkı söylemenizin .

Sonuçta bunları yapmamanızın bir sebebi var değil mi ?

O zaman nü poz vermemeknin de sizin için bir sebebi var .

Utanıyorsanız , utanırım diyin yahu zor değil .

Ve sizin için utanılacak bir his olan şeyi can siparene savunuyor olmanız , savunmakta değil aslında utanılacak ne var yahu demeniz bana komik geliyor .

Yapmaya cesareti olanı , cesaretinden dolayı takdir et ama ben yapamazdım de bari .

Ve yapmamanın nedenin de buna hazır olmamak , utanmak ... vs olduğunu söyleyiver . Dök içini rahatla . Kendin soyunma , soyunmaktan çekin ; bunda çekinecek utanacak ne var de ? İronik olan kısım bu !
boş konuşuyorsunuz
lamelif amine gibi dürüst olsanız.
kadıncağız dini açıdan bakıyor saklamıyor garip geldiğini ifade ediyor.
siz ise sadece kelime oyunu yapıyorsunuz

Ah ahh estetikle sanatın buluşup görsel şölen yaşattığı(görebilene) nü tabloların bazıları için apış arası muhabbeti olması da gerçekten çok üzücü, hala da kalkıp bunu bilmem kaç milyon erkek gördü kimbilir ne düşündü gibi konuşmalar yapılıyor..... erkek veya kadın nü tablolara baktığında sadece tablonun birkaç cmkarelik bölümüyle ilgileniyorsa zaten lütfen kendi örümcek dünyalarına dönsünler, o tablolara gerçek anlamda bakan hickimse bütünsel estetiğin verdiği hazzı yadsiyamaz.... ama işte anlayabilene, ne diyim....

G gizmoo567 , bak inan zaten oralara gidersen havasindanmidir suyundanmidirbilmiyorum, inan sadece gözlerin sanat görüyor, kalbin sanat hissediyor, beynin sanat algiliyor. Bak bu sözlerimi unutma.
Muhtemelen orada da öyledir. Ama benim gözlerim Istanbulda da sanat görüyor benim kalbim Bursada da sanat hissediyor Urfa'da beynim sanat algılıyor.

Aynı şeyi söylüyoruz ama siz kendi örneğinizin genişletilmiş halini kabul etmiyorsunuz.

Diyorum ki sahnede şarkı söylemekten utanırım. Ama utanlacak bir şey değil.

Dans yeteneğim yok o yüzden kalkıp salsa yapmam. Ama bunda çekinecek utanacak bir şey yok.

Nü poz vermem, ama nü poz veren insanlar için utanılacak bir şey yok.

Sizin mantığınızla, hala aynı şeyi yazıyorsunuz, bizzat yapmadığımız hiçbir şeyi savunmamalıyız.

Nü resimler ile ilgili son bir yorum yapmak isterim.. Hani deriz ya nefsani.. Yani Nefs ile alakalı, işte o resimleri yapanlar o duygularını öldürmüştür.. Bu geneli için böyledir.. O pozu verenlerde o anlamda duygularını öldürmüştür.. Ha belki ilk kez çıplak kadın gören delikanlı için biran değişik gelir ama zamanla alışır, hiç gelir.. Jinekoloğun kadını muayenesi gibi.. Aynı şekilde bir genç kız nü adamdan utanır ilk önce neresine bakacağını bilemez (tecrübe ile sabit :KK48:tabi bizimkinde örtü vardı ama yinede işte hanzo gibiydik ) ama sonra boş bişeydir.. Kısacası takılmayın arkadaşlar.. Sanat sanattan zevk alan içindir.. Gerisini boş verin..

bir kumas parcasi vucuda daha cok yakistigini
dusunurum her zaman ....
misal bir tanga bile daha estetik gosterir bence vucudu
halbuki o tanga dedigin bir karis....olsa ne olmasa ne
ama daha estetik bir durus oluyor onula
ay anlatabildim umarim :KK70:

boş konuşuyorsunuz
lamelif amine gibi dürüst olsanız.
kadıncağız dini açıdan bakıyor saklamıyor garip geldiğini ifade ediyor.
siz ise sadece kelime oyunu yapıyorsunuz

İstediğim açıdan bakarım .
Bu benim dürüst olmadığımı göstermez .
Dini açıdan bakmıyorum bu olaya .
Bakmak zorunda mıyım ?
İnsanların kendi hayatlarında asla yapmayacakları , hem de utanacakları , haya ve edep duygularından dolayı yapmayacakları şeyleri ; ayakta alkışlamalarını ve bunda utanılacak ne var demelerini gayet samimiyetsiz buluyorum .
Olayı da bu açıdan yorumlamak istiyorum .

Ha ben cevabımı aldım ayrıca , kimse soyunup nü poz vermiyor aramızda ; Kimi utanıyor , kimi cesaret edemiyor ... Ben kendi yapmaktan utandığım bir şeyi kimseyi önermem , sizleri de öyle sanmıştım ( Buradaki utanma (sıkılma /çekinme değil ; hayadan utanma duygusu )

seni anlamıyorumki. sultanahmet camiini muhteşem bir eser demek sanat tarihçiliktenmi çıkarıyor insanı
"Şayet estetik,insanoğlunun kendi eylemlerinden biri üstüne düşünmesi,çevresi üstüne düşünme ve duyarlılıklarını değerlendirme eylemlerinden birisi ise ,insanın düşünc e ve değerlendirme yaklaşımları zaman ve mekan kesitlerinde farklılıklar gösteriyorsa(ki gösteriyor) her zaman ve her yerde geçerli bir güzel ya da çirkin tanımı yoktur.Tüm toplumlar için ve her zaman geçerli bir güzel düşünülemez." Ziya Tanalı ,Sadeleştirmeler
bunun derin felsefesi ve üzerine makaleler var şimdi burada uzun uzun nasıl anlatayım ki benim uzmanlık alanım bile değil sadece okulda öğrendiğim bir şey.. En azından ufak da olsa bir alıntıyla vermek istedim ki devamını dilersen araştırabilirsin.Bence önemli bir mevzu aslında herkesin peşine düşmesi gerek..
Neyse sen aslında o amaçla demedin anladım ben seni, sorun yok..

İstediğim açıdan bakarım .
Bu benim dürüst olmadığımı göstermez .
Dini açıdan bakmıyorum bu olaya .
Bakmak zorunda mıyım ?
İnsanların kendi hayatlarında asla yapmayacakları , hem de utanacakları , haya ve edep duygularından dolayı yapmayacakları şeyleri ; ayakta alkışlamalarını ve bunda utanılacak ne var demelerini gayet samimiyetsiz buluyorum .
Olayı da bu açıdan yorumlamak istiyorum .

Ha ben cevabımı aldım ayrıca , kimse soyunup nü poz vermiyor aramızda ; Kimi utanıyor , kimi cesaret edemiyor ... Ben kendi yapmaktan utandığım bir şeyi kimseyi önermem , sizleri de öyle sanmıştım ( Buradaki utanma (sıkılma /çekinme değil ; hayadan utanma duygusu )
bu kadar irdelemene gerek yoktu laf cambazlığına gerek yoktu.
nü modellik meslek olarak yapamayacağım bir iş ama takdir ettiğim bir meslek .
nü tablolar da harika .
var mı itirazın?

"Şayet estetik,insanoğlunun kendi eylemlerinden biri üstüne düşünmesi,çevresi üstüne düşünme ve duyarlılıklarını değerlendirme eylemlerinden birisi ise ,insanın düşünc e ve değerlendirme yaklaşımları zaman ve mekan kesitlerinde farklılıklar gösteriyorsa(ki gösteriyor) her zaman ve her yerde geçerli bir güzel ya da çirkin tanımı yoktur.Tüm toplumlar için ve her zaman geçerli bir güzel düşünülemez." Ziya Tanalı ,Sadeleştirmeler
bunun derin felsefesi ve üzerine makaleler var şimdi burada uzun uzun nasıl anlatayım ki benim uzmanlık alanım bile değil sadece okulda öğrendiğim bir şey.. En azından ufak da olsa bir alıntıyla vermek istedim ki devamını dilersen araştırabilirsin.Bence önemli bir mevzu aslında herkesin peşine düşmesi gerek..
Neyse sen aslında o amaçla demedin anladım ben seni, sorun yok..
ben muhteşem bir eser dedim.
harika dedim. bayılıyorum dedim. derimde..
hoş,güzel demedim .
ve bunu derslerde sıkça duymuşuzdur. hocalarımız sıkça eseri slide la bize tanıtırken bunu derlerdi. bende derim.
sanat tarihine felsefik boyutta bakıyorsun. bölüm farkı..
. biz sanat boyutuyla bakıyoruz. fark orada

ben muhteşem bir eser dedim.
harika dedim. bayılıyorum dedim. derimde..
güzel demedim .
ve bunu derslerde sıkça duymuşuzdur. hocalarımız sıkça eseri slidela bize tanıtırken bunu derlerdi. bende derim.
peki okypete ben daha ne diyebilirim ki:)
iyi geceler..

X