Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Ne oluyor ciplak kadin veya erkek gördügünüzde cok merak ediyorum. Yani beyninizin hangi bölümü reaksiyon gösteriyor ? Düsüncelerinize ne yansiyor anlayamiyorumki ??? :KK57::KK57::KK57:
Bir sey olmuyor sadece Allahim affet bu insani diyoruz beynimizde sandginiz gibi tepki vermiyor sukur...utanmak ile ilgili bise bu

konumuz icinde olmak degil.arastirma gorevlisi olmussun.akp kafasiyla iste.ama sanati ve sanatçıyı ayiriyorsun.sanatin bir bölümune inancın dolayisiyla tu kaka bakıyorsun
. sadece islam sanatını kabul ediyorsun
.sanati otekilestiriyor.sanatciya saygisizlik yapiyorsun.
kisaca ayrimcisin. otekilestiricisin .sanati takdir etmeyip sanatçıyı hor goruyorsun.
Akp kafasi nedir acaba neden bu sekilde ayrim yapiyorsunuz arkadasimiz islam sanatini secti diye mi akp kafasindan oldu....ve sadece islam sanatino kabul ettgni nereden cikardin sanat nu ve islam sanati olarak ikiye mi ayriliyor cdden bolumunuzun hakkini veriyorsunuz kimseyi de burada hor gormeyin...her seyi de siyasete baglamayin lutfen..

Sanatı, estetiği severim ama nüyü sanat olarak göreceğimi düşünmüyorum hiç, bana ters, sanatı seviyorum diye her şeyi kabul etmek zorunda da değilim. Çıplaklığı "normal" göremiyorum, normalleştirilmiş sadece. Bir tablo belki o an gözüme hoş gelebilir ama yine de bir sanat olarak normal bakmam.
Bazı yorumlar var ki neredeyse yobazlığa kadar gelmiş hayret gerçekten niye direkt etiketlemek?

yahu ben şimdi yerimi biliyorum.
Burada dua sayfaları filan da gördüm.
Şimdi içine dalıp dan dun ne gerek var ne saçma gibi laflar yazsam aynı muameleyi ben de görürüm.
Bi rahat bırakın insanları .İstediğimizi sanat buluruz istediğimizi severiz bunun hesabını mı vereceğiz size .

Dün bu konuyu gördüm, okudum hatta eşimle konuştuk ama üzerinde durmadım. Üzerinde durulacak sayfalarca konuşulacak bir konu gibi gelmemişti. Ne kadar önem vermişsiniz. Sanat gorecelidir, kimi nü eserleri beğenir kimi beğenmez. Ama bunu günah, ayıp, utanç verici, şehvet duyguları uyandırıyor diye beğenmediğini belirtmek tuhaf. Çünkü sanatın içinde bu kavramlara yer yok. Nü tabloya bakıp şehvet duyacak adam zaten öküzün önde gideni, abazanin bayrak taşıyanidir...

Ausencia Ausencia çok sormussun çok ugrasmissin ben cevap vereyim bari sana. Sen sormadan ya da senin yazdıklarını okumadan önce konuştuk bu konuyu eşimle. İyi bir ressam teklif etse poz veririm. Evimde de tablo olmasa da nü fotoğraf var. Şimdi sevmeye ya da savunmaya hak kazandım mı?

S Sevdalinka00 sen niye o kadar celallendin güzel kardeşim?

S Sevdalinka00 takma kafanı sen boşver.
Canim ya cidden niye gerildim ben sagol bak beni dusundun takmayim bosvereyim elbette ne anlarin ben nu den alanimla ilgileneym TÜRK EDEBIYATI ☺eğitimciyim ama anlayamiyotm bana anlatsana nasil anlarim lutfen...bosver deyip bilgilenmemi engelleme beni bu konuda aydinlat

Dün bu konuyu gördüm, okudum hatta eşimle konuştuk ama üzerinde durmadım. Üzerinde durulacak sayfalarca konuşulacak bir konu gibi gelmemişti. Ne kadar önem vermişsiniz. Sanat gorecelidir, kimi nü eserleri beğenir kimi beğenmez. Ama bunu günah, ayıp, utanç verici, şehvet duyguları uyandırıyor diye beğenmediğini belirtmek tuhaf. Çünkü sanatın içinde bu kavramlara yer yok. Nü tabloya bakıp şehvet duyacak adam zaten öküzün önde gideni, abazanin bayrak taşıyanidir...

Ausencia Ausencia çok sormussun çok ugrasmissin ben cevap vereyim bari sana. Sen sormadan ya da senin yazdıklarını okumadan önce konuştuk bu konuyu eşimle. İyi bir ressam teklif etse poz veririm. Evimde de tablo olmasa da nü fotoğraf var. Şimdi sevmeye ya da savunmaya hak kazandım mı?

S Sevdalinka00 sen niye o kadar celallendin güz
Celallenmedim guzel kardesim okuduysan...her seyi siyasete baglamayi anlayamadim...ve mesajlarda biz anlamiyoruz ya nu sanatindan toplumu geri birskmis oluyoruz o yuzden neyse yaa ben yazmayim coook anlayanlar yazsin kendi sayfama gideyim kimsenin yargilanmadigu yere..

Şimdi içine dalıp dan dun ne gerek var ne saçma gibi laflar yazsam aynı muameleyi ben de görürüm.
Bi rahat bırakın insanları .İstediğimizi sanat buluruz istediğimizi severiz bunun hesabını mı vereceğiz size .

Haklisin...

Rahat birakiyoruz cikiyorum konu ve sayfanizdan sizin gibi düşünmeyenlere tahammülümüz yok...

Akp kafasi nedir acaba neden bu sekilde ayrim yapiyorsunuz arkadasimiz islam sanatini secti diye mi akp kafasindan oldu....ve sadece islam sanatino kabul ettgni nereden cikardin sanat nu ve islam sanati olarak ikiye mi ayriliyor cdden bolumunuzun hakkini veriyorsunuz kimseyi de burada hor gormeyin...her seyi de siyasete baglamayin lutfen..
akp kafası sanatı yargılayan kafadır. bir heykele anlamadığı halde ucube diyebilen kafadır.

islam sanatını bende seneler boyu okudum. çokta severim.
yazdığım şeyi kafanıza göre istediğiniz yere çekemezsiniz. onu seçti diye değil,sanat ayrımcılığı yaptı diye dedim. tıpkı akplilerin sanata bakış açıları gibi.
tıpkı ilk sayfada yine bir akplinin bu sanata tüküreyim yazdığı gibi.
hor gören ben değilim burada sanatçıya hakaret edenlerdir, o hor görenler.. sanata da.
ve bir sanat tarihçi sanatı bu şekilde bu açık bu nü, sanat olamaz diye yaftalarsa ben onu sanat tarihçi olarak görmem.
isterse profesör olsun dalında.( islam sanatlarında.)

Son düzenleme:
Bu ülkede cansız mankene tecavüz edip dişleyen sapkınlar var diye, herkes nü resim ve nü heykel gördüğünde aynı tepkiyi vermek zorunda değil.
Konuda nü poz gördüğünde ne hissediyorsun diyen gördü bu gözler daha da birşeye şaşırmam.
Floransa'da nü heykeller önünde poz da çekildim hiç de gocunmadım, sapkın duygular da beslemedim. Beslemek zorunda mıyım?

Bir sey olmuyor sadece Allahim affet bu insani diyoruz beynimizde sandginiz gibi tepki vermiyor sukur...utanmak ile ilgili bise bu
Beni Allah böyle yaratmissa nesinden utanacagim ?
Utanacaksam niye böyle yaratmis ?
Herkes senin gibi olmak mecburiyetinde degil, artik insanlari oldugu gibi birakin, yasamak istedigi gibi izin verin. Baskalari hakkin hüküm sürmeyin.
Ben senin dua bölümüne gelip seni rahatsiz ediyormuyum ? Hayir yapmíyorum.
Birakin burada sanat konusuyoruz, ister bu nü olur ister Picasso, ister Prado müzesini tartisiriz, size ne oluyor ?????
Niye zorunuza gidiyor ???? Herkesin kendi dini, Hayat görüsü, Hayat felsefesi var ???
Sizdenmi ögrenecegim ayibi, günahi ???? Bir rahat birakin bizi bu dünyada ya !

Nü seks simgesi değildir ki?Yani normal hiç bir insan o resme bakarak kendini tatmin etmez.
Ama bunu kötüye kullanan insanlar her zaman çıkacaktır.
Nü poz vermek nasıl herkesin harcı değilse, onu resme dökmek de sanatsal olarak herkesin harcı değildir.

Lisede Picasso'nun Avignonlu Kadınlar resmini çalışmıştım. Hocamız da sergiye koymuştu, resmimin üzerine yazılmayan kötü söz kalmamıştı. Hocamız sahip çıktı tabi bana. Şimdi şaşıyorum, bugün olsa belki okul yönetimi herkesten önce koydurmaz o resmi sergiye, normal bir lisede... Ayıp falan diye...

X