• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal mı?

Sakin gec konuşmasını zeka gelişimi göstergesi olarak düşünmeyin.( eğer sizin ve doktorunuzun gozlemledigi eslik eden başka şeyler yoksa) Ben mesela her gece kitap okurdum. Yaptığım herseyi anlatırdım o esnada. Yolda araba seviyor diye her arabanın rengini özelliklerini anlatırdım surekli ama eliyle gösterir yinede konuşmazdı. Konuşmaya başlayınca bana yolda gördüğü her arabanın rengini saymaya başlamıştı. Sonra sayısına geldi. Cocuklar konuşmasalar bile alici dili baya gelistiriyorlar. Sonra konuşmaya başlayınca çok şaşıracaksınız. Benim oğlumu simdi gözlemlediğim de pratik zekası kuvvetli sayıları çok fazla seven bir çocuk, gecen hafta kendisi 4 erli saymayı öğrenmiş kimden görmüş ise ağzım açık kaldı daha anaokuluna bu sene gidecek. Say bakalım 2.serli 3 erli 4.erli 5.erli diyorum sayıyor. Birde 3 yaşa basınca anaokulu düşünebilirsiniz. Çok faydası olacak kesinlikle. Sadece konuşma değil sosyal davranislar konusunda da paylaşma, nezaket kuralları ortak yaşama kuralları vb. O nedenle kreş iyi bir seçenek olabilir.
Maşaallah oğlunuza ne güzel kavramış anlattıklarınızı 🥰 bende elimden geldiğince açıklayici oluyorum çocuğuma karşı her nesneyi sayıyı göstermeye çalışyorum inşaallah dediğiniz gibi olur açılır sonradan çok teşekkürler 🌼

Konuşmaya teşvik etmeye çalışın. İstediği şeyi hemen vermeyin, örneğin su istediğinde ‘su’ diyorsa ona ‘su ver de vereyim’ gibi cümleler kurun (tabi bunu temel ihtiyaçlarda değil de başka şeylerde uygulayın). Çocuktan çocuğa değişir bu süreçler.
Elimden geldiğince yapıyorum biraz yorucu bir süreç ama inşaallah sonuca varırız teşekkürler 🌼

Back