- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.257
- 158
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşaallah oğlunuza darısı benimkinin başına inşaallah. Ben fazla stres panik yapıyorum malesef
Benimki de 3 yasinda. 2.5 yasinda o kadar az konusuyordu ki. Faydasini gordukletimMerhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yoo benim evde tv hic acilmaz. Evde tablet yok. Gene de cok gec konustu..Malesef tv çok maruz kaldı normalde 9 11 aylıktı bir kaç cümle kuruyordu. Ablasi var aralarında 3 yaş var kızım çok kıskanıyor diye oğlumu tv de çok tuttuk hata ettik birini düzeltirken diğerinin gelişimini olumsuz etkilemişiz.
Algı problemi yoksa endişe etmeyin, ailede geç konuşan var mı onu araştırın, bu tip durumşar genetik olabiliyor. Siz konuşmaya teşvik edin, eliyle gösterip istediği şeylerin ne olduğunu sorun, gösterdiğini anlamadığınızı söyleyip adını söylemesini isteyin. Zamanla açılır.Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Erkek kardeşim biraz geç konuşmuş. Algı problemi şükür yok inşaallah dediginiz gibi olur konuşur.Algı problemi yoksa endişe etmeyin, ailede geç konuşan var mı onu araştırın, bu tip durumşar genetik olabiliyor. Siz konuşmaya teşvik edin, eliyle gösterip istediği şeylerin ne olduğunu sorun, gösterdiğini anlamadığınızı söyleyip adını söylemesini isteyin. Zamanla açılır.
Maşaallah oğlunuza darısı benim oğluma inşaallahBenim oglum 3.5 yasinda adam gibi cumle kurmaya basladi.
Oncesinde tek tuk söylediği kelimeler vardı ama her seyi anliyordu.
Suan 4.5 yasina yaklasti ve hic susmuyor.
Deniycem çok teşekkürlerBenimki de 3 yasinda. 2.5 yasinda o kadar az konusuyordu ki. Faydasini gordukletim
-Netten aldigim bebek eslestirme kartlari. Tum meyve ve hayvanlari ordan ogrendi
-bolca resimli hikaye kitabi okumak.
Bunlari alip deneyin. Bana dua edersiniz :))
Evet malesef çevrede böyle yorumlar yapanlar oldu insanlar çok düşüncesizInsan kendi de kafayi takiyor, cevrede hep soruyor tabi. Bana da "acaba otizmli olabilir mi" diyen oldu. Kulak asmamak lazim. Doktorunuz henüz bir sorun yok diyorsa güvenin. Insallah yakin zamanda sizinki de konusur
Inşaallah bu arada cevap yarim kaldi teşekkür ederimEvet malesef çevrede böyle yorumlar yapanlar oldu insanlar çok düşüncesiz
Teşekkürler yorumunuz için kitaplardan destek alicam en kisa zamandaBahsettiğiniz şeylerin etkisi olacağını zannetmiyorum.
Evde tv, tablet vs izliyorsa dil gelişimi gecikebilir.
Yaşıt olarak arkadaşı, komşu, akrabası yoksa olabilir.
Anne baba olarak her dediğini anladığınız için işaretle anlatmaya devam edebilir.
Genetik faktörler olabilir. (anne baba yada yakın akrabalardan geç konuşan var ise)
Üşengeç olabilir.
Merak etmeyin, göz kontağı var ise isteklerini ifade ediyorsa hastalık değildir. İletişim şeklini değiştirmeniz gerekir.
Bununla ilgili kitapların üzerindeki resimleri biraz o biraz siz anlatarak gelişimini sağlayabilirsiniz.
Büyük sorular kitabım gibi kitapları ile destekleyebilirsiniz.
Amin inşallahMaşaallah oğlunuza darısı benim oğluma inşaallah
Ayni benim oğlum. 3 yasa 2ay varken hala söylediği kelime sayısı 10 ve cümle kurmak yoktu. Evde biz ve bakıcı dışında birini görmüyordu. Bu dönemde onlarn tetikleyici kendi yas grubuna ihtiyaci var. Ben kuzenlerimin yanına götürdüm. 2. Haftasiydi sanirim bizimki biranda açıldı ve susmadı. Hatta bu akşam eşimle konuşmaya çalışıyoruz oğlum hic susmuyo babasi en sonunda sen hiç susmazmisin evladim diye sızlanıyorsu.Nerden nereye. Erkek çocuğu gec açılabiliyor. O nedenle endişe etmeyin. Ben hiç takilmamistim alanım cocuk gelisimi olduğu için neticede her çocuk kendi hızında ilerliyor gelişiminde. Eğer ciddi bir durum olsa doktorunuz sizi bilgilendirirdi.Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Bol bol sohbet edin konuşun net tam cümleler kurun TV tablet telefondan uzak durun iletişimi çocuk ağzı ile değilde yetişkin bir bireyle konuşuyormuş gibi net güzel cümleler ile kurun göz teması kurup konuşun teşvik edin normaldir çevremde gördüğüm erkek çocuklarından geç konuşan oldu erken konuşan da oldu geç konuşan erkek çocuğunun çevresinde sadece az konuşan bir anne vardı erken konuşan erkek çocuğunun yanında dört abla bir anne vardı yani tamamen konuşma sıklığınıza ilginize bağlı bol bol konuşun oglunuzla başlayacaktır yavaş yavaş cevap vermeye.Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Benim kızımda 3e yaklaşıyor canımMerhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.