Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Normal mı?
- Konu Sahibi freeGirl
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Benim yegenim de erkek ve 3.5 yaşında konuşmaya başladı biz de cok korktuk doktora götürdük dil yedirdik falan bir sürü hikaye:)))) ama hiçbir sorun yokmuş sonra bir açıldı dili susmaz oldu:))))Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
- 24 Mart 2016
- 553
- 2.717
- 113
Çocuğunuzun bir sağlık problemi olup olmadığı konusundaki endişenizi anlarım. Nitekim doktora götürmüşsünüz, doktor endişenizin yersiz olduğunu söylemiş.
Rahat olun. Robot değil ki çocuk bu. Her çocuğun normali farklıdır, zamanı gelince konuşur. Hatta, yeter sus dersiniz o yine konuşur.
Rahat olun. Robot değil ki çocuk bu. Her çocuğun normali farklıdır, zamanı gelince konuşur. Hatta, yeter sus dersiniz o yine konuşur.
- 3 Şubat 2018
- 25.490
- 109.813
- 598
Benim cocugum da 3.5 yasinda daha yeni yeni 2-3 kelimeyi arka arka konusuyor. Fiziksel bir rahatsizligi yoksa 3.5 yasina kadar bekleyeceksiniz dedi doktoru. O zamana kadar ilerleme yoksa o zaman konusma tedavisi düsünürüz demisti. Ama.son haftalarda güzel ilerletti. Yani stres ve panik yok. Late talker (gec konusanlar) dediklerinden abisi daha cabuk kokusmustu mesela.
- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.726
- 208
Doktor bir sorun yok demiş, TV telefon çok izliyor mu ? Bunlar çok etken , onun dışında bol kitap okuyun,konuşun kendisiyle ama bunu zorlayıp beklenti içinde yapmayın,rahat bırakın...her çocuğun gelişimi ve becerisi farklıdır yani konusmada daha geridir ama başka şeylerde daha yeteneklidir..benim kızım çok erken konuştu ama el becerisi olsun,bir yere inip çıkma olsun yaşıtlarından daha geride ve herşeyden korkar yeni birşey denemek istemez yani cesareti çok yok...böyle şeyler çok fazla misal yeğenim 3 yaşından sonra konuştu ama aşırı cesurdu ve el becerisi çok iyiydi
- 17 Ocak 2020
- 28.041
- 1
- 40.712
- 548
Normal yegenlerim geç konuştular .Merhaba hanımlar . Benim ekimde 3 yaşına giricek bir oğlum var ve konuşmuyor. 2 ay önce çocuk psikiyatristine götürdüm açıkçası otizmden şüphelendim ama doktor otizmli değil zamanla konuşur gibi telkinlerde bulunup içimi rahatlatmıştı. Ama 3 yaşına yaklaştı ve sadece anne baba gel kalk hadi gibi tek tük oda canı isterse cümle kuruyor. Göz kontağı var söylediğimiz herşeyi algılıyor mesela yeni aldığımız arabanı getir oğlum derim oyuncakların içinden alır getirir. Komutta alir ama ikili cümle ağzından bir kere duyduk. Oğlum 3 hafta erken doğmuştu, kuvezde kaldı 3 gün ve hamileliğim de sıkıntılı geçmişti sizce bunların etkisi varmıdır? Sizce erkek çocuklarinda normal bir durum mu ?Böyle durumda olan çocuğu tanıdığı olanlardan yorum bekliyorum şimdiden teşekkürler.
- 18 Ekim 2020
- 5.052
- 13.046
- 198
Benim çocuğum da erkek 1 buçuk yaşında konuşmaya başlamıştı 2kelimelii cümleler kuruyordu ama sonra pandemiden dolayı gerileme yaşadı. Biz anne baba olarak onun ne dediğini anladığımız dan çocuk kelimelerini düzeltme ya da işaret ettiğini söyleme/anlatma gereksinimi duymuyor. Oysa başka çocuklarla sık görüştüğünde hem onlardan kelime kapıyor hem de onların anlamadığı kelimelerini düzeltiyor.
Şuan 2 buçuk yaşında. Doğumdan önce bir kaç defa arkadaş grubumla görüştüm ve onların çocukları sayesinde bayaga düzeldi konuşması. Ki benim babam 4 yaşında konuşmaya başlamış.
Yani doktorunuz sorun yok dediyse yoktur. Sadece ihtiyacı olan kelimelere sahip olduğu için kendini fazlası için zorlanıyordur.
Şuan 2 buçuk yaşında. Doğumdan önce bir kaç defa arkadaş grubumla görüştüm ve onların çocukları sayesinde bayaga düzeldi konuşması. Ki benim babam 4 yaşında konuşmaya başlamış.
Yani doktorunuz sorun yok dediyse yoktur. Sadece ihtiyacı olan kelimelere sahip olduğu için kendini fazlası için zorlanıyordur.
Ay sormayin bizde dil yedirdik bahtıl inanç ama işte deneyelim dedik :)) inşaallah benim oğlumda yeğeniniz gibi olur.Benim yegenim de erkek ve 3.5 yaşında konuşmaya başladı biz de cok korktuk doktora götürdük dil yedirdik falan bir sürü hikaye:)))) ama hiçbir sorun yokmuş sonra bir açıldı dili susmaz oldu:))))
Maşaallah darısı oğluma annelik işte yazdıklarınızı görünce içim rahatladı:))Kızım 4.5 yaşında konuşmaya geldi.şimdi çenesi durmuyor.8 yaşına girecek
Haklısınız oğlumda eliyle işaret ederek ne istediğini belirttiği biz anne baba olarak anladığımız için konuşma çabasına girmedi. Aslında tembelleştirmişiz çocukları. Ayrica yorumunuz için teşekkür ederim içim rahatladıBenim çocuğum da erkek 1 buçuk yaşında konuşmaya başlamıştı 2kelimelii cümleler kuruyordu ama sonra pandemiden dolayı gerileme yaşadı. Biz anne baba olarak onun ne dediğini anladığımız dan çocuk kelimelerini düzeltme ya da işaret ettiğini söyleme/anlatma gereksinimi duymuyor. Oysa başka çocuklarla sık görüştüğünde hem onlardan kelime kapıyor hem de onların anlamadığı kelimelerini düzeltiyor.
Malesef tv çok maruz kaldı normalde 9 11 aylıktı bir kaç cümle kuruyordu. Ablasi var aralarında 3 yaş var kızım çok kıskanıyor diye oğlumu tv de çok tuttuk hata ettik birini düzeltirken diğerinin gelişimini olumsuz etkilemişiz.Doktor bir sorun yok demiş, TV telefon çok izliyor mu ? Bunlar çok etken , onun dışında bol kitap okuyun,konuşun kendisiyle ama bunu zorlayıp beklenti içinde yapmayın,rahat bırakın...her çocuğun gelişimi ve becerisi farklıdır yani konusmada daha geridir ama başka şeylerde daha yeteneklidir..benim kızım çok erken konuştu ama el becerisi olsun,bir yere inip çıkma olsun yaşıtlarından daha geride ve herşeyden korkar yeni birşey denemek istemez yani cesareti çok yok...böyle şeyler çok fazla misal yeğenim 3 yaşından sonra konuştu ama aşırı cesurdu ve el becerisi çok iyiydi
Inşaallah teşekkür ederimDoktor bir sorun olsaydı sorun var derdi.
burda hepimiz de aynı şeyi yazacağız. Annelik hep yürek sıkışması hep endişe biliyorum fakat gereksiz yere yük etmeyin kalbinize. Her çocuğun gelişimi başka. Zamanı gelince konuşur
- 18 Ekim 2020
- 5.052
- 13.046
- 198
Aynen öyle biz biraz tembellestiriyoruz.Haklısınız oğlumda eliyle işaret ederek ne istediğini belirttiği biz anne baba olarak anladığımız için konuşma çabasına girmedi. Aslında tembelleştirmişiz çocukları. Ayrica yorumunuz için teşekkür ederim içim rahatladı
Rica ederim
Maşaallah oğlunuza darısı benimkinin başına inşaallah. Ben fazla stres panik yapıyorum malesefBenim cocugum da 3.5 yasinda daha yeni yeni 2-3 kelimeyi arka arka konusuyor. Fiziksel bir rahatsizligi yoksa 3.5 yasina kadar bekleyeceksiniz dedi doktoru. O zamana kadar ilerleme yoksa o zaman konusma tedavisi düsünürüz demisti. Ama.son haftalarda güzel ilerletti. Yani stres ve panik yok. Late talker (gec konusanlar) dediklerinden abisi daha cabuk kokusmustu mesela.
Inşaallah öyle demek biran önce nasip olur teşekkürler yorumunuz için:)Çocuğunuzun bir sağlık problemi olup olmadığı konusundaki endişenizi anlarım. Nitekim doktora götürmüşsünüz, doktor endişenizin yersiz olduğunu söylemiş.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Bahsettiğiniz şeylerin etkisi olacağını zannetmiyorum.
Evde tv, tablet vs izliyorsa dil gelişimi gecikebilir.
Yaşıt olarak arkadaşı, komşu, akrabası yoksa olabilir.
Anne baba olarak her dediğini anladığınız için işaretle anlatmaya devam edebilir.
Genetik faktörler olabilir. (anne baba yada yakın akrabalardan geç konuşan var ise)
Üşengeç olabilir.
Merak etmeyin, göz kontağı var ise isteklerini ifade ediyorsa hastalık değildir. İletişim şeklini değiştirmeniz gerekir.
Bununla ilgili kitapların üzerindeki resimleri biraz o biraz siz anlatarak gelişimini sağlayabilirsiniz.
Büyük sorular kitabım gibi kitapları ile destekleyebilirsiniz.
Evde tv, tablet vs izliyorsa dil gelişimi gecikebilir.
Yaşıt olarak arkadaşı, komşu, akrabası yoksa olabilir.
Anne baba olarak her dediğini anladığınız için işaretle anlatmaya devam edebilir.
Genetik faktörler olabilir. (anne baba yada yakın akrabalardan geç konuşan var ise)
Üşengeç olabilir.
Merak etmeyin, göz kontağı var ise isteklerini ifade ediyorsa hastalık değildir. İletişim şeklini değiştirmeniz gerekir.
Bununla ilgili kitapların üzerindeki resimleri biraz o biraz siz anlatarak gelişimini sağlayabilirsiniz.
Büyük sorular kitabım gibi kitapları ile destekleyebilirsiniz.