Nedense normal doğum yapıpta hepinize tavsiye ederim diyenine hiç rastlamadım...büyük ablam normal doğurdu.kız hamileliğimin ilk gününden beri başımın eti yiyo.sakın normal yapma çok zor diye...öteki ablamsa sezeryanlı .o çok memnun.ısrarla sezeryan iste diyo...bu hafta doktorumu değiştirmeyi deniycem.gerçi bu devirde bayan kadın doğumcu bulmak deveyi hendek atlatmaktan zor.en azından doğumum normal olacaksa bile bi kadın doktor olsun..
Bir de bebek açısından düşünelim. Sonuçta normal de olsa sezeryan da olsa herşeyi bebekler için yapmıyor muyuz?
Normal doğumda bebek doğar doğmaz anne tenini hisseder. Sezeryanda anneyi en erken yarım saat sonra görür.
Normal doğumda bebek hemen emer. Sezeryanda süt hemen gelmez. Sütün gelmesini beklemek gerekir. Bu nedenle sütten önce gelen ve bebeğin bağışıklık sistemini çok çok güçlendiren sıvıyı sezeryanla doğan bebekler alamaz.
Normal doğumda bebeğin dışarı çıkmaya çalışırken harcadığı efor akciğerleri için çok faydalıdır, sezeryanla doğan bebek bundan mahrumdur.
Sezeryanla doğan bebek için olay normal akışında gelişmemiş, biri gelip pat diye onu almıştır. Normal doğumda bebek de sancılar geldikçe kendini ruhsal olarak "doğmaya" hazırlar, sezeryanda bu olmaz.
Bunlar açık ve net olanalar. Bir de kanıtlanmamış araştırmalar var ki onlar da normal doğumla gelen bebeklerin daha sağlıklı ve daha sakin olduğunu söylüyor. Tabi normal doğumla gelen bir bebekle sezeryanla gelen bir bebeği direk karşılaştırmak doğru sonuç vermez, bebeğin kendi huyuna göre bu tersi sonuçlar verir. Ama bir bebeği kendi kapasitesi ile karşılaştırdığınızda normal doğumla doğması onu daha sağlıklı ve mutlu yapar.
Ben de deli gibi korkuyorum; ama sağlığım izin verdiği sürece sezeryandan uzak duracağım; özellikle de en başından itibaren normal doğumu destekleyen bir doktor bulmak istiyorum.
Ben şu anda geçici bir süreyle yurt dışındayım. Bir arkadaşım var 8,5 aylık hamile onunla konuştum, nasıl doğum yapacağını sordum. Neyi kasdettiğimi bile anlamadı. Diyor ki: "Sağlık açısından hayati bir tehlike yoksa sezeryanın konusu bile geçmez burda. Ben doktorumla konuşurken nasıl doğum yapacağımı sorduğumda; seçeneklerim suda doğum, normal doğum ve epidural normal doğumdu. Doktor herşey yolunda gittiği için bahsetmedi bile sezeryandan."
Ben sağlık sorunu yokken daha az acı duymak adına normal olan birşey varken insanoğlu tarafından normal yolundan farklılaştırılan birşeyi tercih etmeyi anlayamıyorum.
Allah bana sağlıklı bir gebelik ve normal bir doğum nasip etsin. Acı eşiğim bu kadar düşük bir insanken zor biliyorum, ama bebeğim için değer.
keşke bu yazdıkların Türkiye'de yapılan doğumlar için de geçerli olsaydı. normal doğumda epizyotomi uygulaması son ana kadar yapılması düşünülmeyen bir şeydir
ama burada yapılan doğumlar da maşallah kasap gibi cart curt atıyolar kesiği
e ne anladım ben o zaman o normal doğumdan. normal doğumda kesik olayı yurt dışında çok nadir rastlanır
bir sürü ebe hemşire tanıdığım var bir tanesi de normal doğum yapsa
e onlar bu haldeyken ben haydi haydi sezaryeni düşünürüm
bir de kesik uygulamasından geçtim, genelleme yapmıyorum ama o sancıları çekerken seninle ilgilenen insanların tavırları çok önemli
hamileyken anne ne hissediyorsa doğumda da aynı şey söz konusudur ben sancı çekerken onun ağır psikolojisi altındayken doğum için bana yardımcı olanların son derece anlayışlı davranmaları gerekir. ama maalesef istisnalar hariç bu pek rastlanan bir olay değil
işyerinden bir arkadaşım çatır çatır normal yaptım iki tane 3 günde ayağa kalkacağımı zannediyordum ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı 2 hafta yattım diyor
tamamen tercih ve arkadaşların da dediği gibi bünye meselesi, kendine güven meselesi
herkese hayırlı doğumlar dilerim.
canım iyi diyorsun hoş diyorsun da istersen doğum yaptıktan sonra tekrar konuşalım bu konuyu...bayanlar kimse kızmasın kusura bakmayın ama sezeryanın süper bir olaymış gibi gösterilmesinden çok rahatsızım...adı üstünde normal doğum..sezeryan anormal bir durum..resmen ameliyat doğumda değil yani...bi tek bizim türkler meraklı sezeryana..yurtdışında yapıyorlarmı hayır!!!...yurtdışı herşeyi daha iyi biliyor..aslında bizim dr larda biliyor fakat ameliyat parası alması,randevulu olması,hemen bitmesi işlerine geliyor..sonuna kadar normal doğum isteyen bir kadına sesini çıkarmayıp he he diyip,doğum anında türlü bahanelerle sezeryana almaları pek revaşta bugünlerde..suyunuz az,bebek ters,kordon dolanmış,4 kilonun üstünde vs vs...4 kilonun üstünde denenlerde hep 500 gr altında çıkıyor...bence o doktorum 9 ay boyunca aldığı muayene parası haramdır!!!! anne ısrarla normal derken bahaneyle sezeryana alıyorsa haramdır....
hem normal doğum o kadar kötü bişey olsaydı kimse doğurmazdı...Allah nasip ederse normal istiyorum bende..ama dr son anda bana süpriz yaparmı bilemem...evet ağrı acı çekmek bünyeden bünyeye değişir,ama nolur sezeryanı çok iyi bişeymiş gibi yansıtmayın..adam gibi adam 3 dr dinledim ve şunları söylediler.."sezeryanın ne kadar zararlı olduğunu bilseler hayatta yaptırmazlar..ama bunu söyleyecek yürekli dr azdır..normal hem anne hem bebek için çok sağlıklıdır"...ve bunlardan biriyle birebir görüştüm..hamileliğimin ilk aylarıydı..tatildeydik..kontrle eşimin memleketinde gittik..dr çok büyük sorun olmadığı sürece hep normal yaptırdığını söyledi...sezeryanın çok tehlikeli olduğunu,bazılarının hemen ayaklandığını ama rahmine verdiği tahribattan heberleri olmadığını söyledi...ve birçok meslektaşının da bahanelerle sezeryan yaptığını itiraf etti....
arkadaşım sezeryan oldu..o gün ne sütü geldi..ne yatktan doğrulabildi,dikişlerim dikişlerim diye bağırdı durdu..ayağa kalkamadı vs vs...kişiden kişiye değişir ama asla istemem..o anı yaşamak isterim..anneliğin en önemli ilk adımı bence normal doğum...
kaç tanıdığım normal doğum yaptı. hepsi de afedersiniz anırarak doğurmuşlar.
alttan kesik yiyene kadar üstten yiyin en iyisi sezeryan doğum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?