Normal doğummu sezeryan mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi YELDA83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben senin düşüncenin aksindeyim. 8 ay önce normal doğum yaptım ve ısrarla herkese tavsiye ederim. normal doğum tarihimin üzerinden hayli geçmesine rağmen doğumun başlamaması üzerine doktorum sezeryan yapmaya gerek olmadığını söyledi. bende zaten sezeryandan korkuyordum. benim gözümde bir ameliyattı doğumdan çok. suni sancı verildi. etrafdan duyduğum kadarıyla suni sancı normal doğum sancısından daha çok acı veririmiş. sancılarımın şiddetli olduğu da doğru.ama göz korkutacak bir ameliyatı tercih edecek kadar değil. kesik de atıldı, dikişde hem içerden hem dışardan. ama bunlar bana çok acı vermedi. doğumumu akşam yedide yaptım doğum sonrası birkaçsaat dinlenip hemen ayağa kalktım. doğumdan hemen sonra oğluşumu kucağıma alıp emzirdim. o gece kendi üstümü başımı da kendim değiştirdim, oğlumun bezini kıyafetlerini de. Allah bir terslik vermez de nasip ederse hiç tereddütsüz ikinci çocuğumu da normal yolla doğurmak niyetindeyim.
normal doğumun cinsel hayatı kötüetkilediği vajinanın genişleyeceği konusunda bende çok kararsızdım.doktoruma bu konuda danıştığımda genişlemeve gevşemenin ancak 3-4 doğumdan sonra başlayacağı hissedilir ve rahatsız verici durumun 5 ve sonrası doğumlarda oluşacağını 1-2 çocukla böyle birşeyin olmayacağını söyledi.cinsel anlamda tek dikkat etmen gereken 40 günlük lohusalık döne mi ki bu dönem sezeryanla doğum yapanlar içinde geçerli. sonuçta rahmin toparlanması gerekiyor.
ayrıca uzun oldu biliyorum ama; normal doğum sonrası ne göbeğim kaldı ne kilom.
şimdi doğum öncesi halimde çok sağlıklı hiç doğum yapmamış gibiyim ve çok ama çok sağlıklı akıllı ve uslu 8 aylık bir oğluşum var.
allahım sizlere de sağlıklı, sorunsuz doğlar ve güzel evlatlar versin...

arkadaşlar sinem arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.

eylül ayında normal doğumla çok sağlıklı 3.870 kg agırlıgında kız bebek dünyaya getirdim. sancımda oldu dikişimde.ama inanın hiç biri dayanılmayacak gibi değil.üstelik sabah 8 de dogum yaptım.1 saat sonra odama gülerek çıktım :) kızımın gelişinin her anını yaşadım.ilk ben gördüm.içimden bana gelişini hissettim :) inanın süper bir duygu.sancı çekerken 2 - 3 çocuk yapanlara çok kızdım.bu insanlarda akıl yokmu bu sancıları bilerek nasıl doğurmuşlar sürekli diye sızlandım durdum.ama şimdi 2.çocugumu istiyorum :)

herşeyin zorluğu var arkadaşlar.kolay değil bunu hepimiz biliyoruz.sezeryanda olsa zor normalde olsa zor.ama yapacak bisey yok. inanın yüzlerini gördüğünüzde memenize yapıştıklarında aklınızda hiç bişey kalmayacak.siz aklınıza yatanı seçin kendinizi neye hazırlıyosanız onu seçin.ben hep normal istedim.öylede oldu.sadece söyleyeceğim normal doğumdan korkmayın.

AKLINIZA TAKILAN BİSEY VARSA SORUN SEVE SEVE CEVAPLANDIRIRIM.HERKESE MUTLU DOĞUMLAR

Oh be nihayet iyi şeylerde duyduk.inşallah bizde hayırlısıyla atlatırız.peki bu normal doğumda kesi yapacakları zaman uyuşturuyorlarmı?yoksacanlı canlımı kesiyolar?ya yoksa ben çokmu büyütüyorum gözümde!bazen düşünüyorumda bu kadar insan doğurmuş elbet seninkide olacak diyorum.

yeldacım benim doğumumda kesi yapıldı ancak ben ne ne zaman kestiklerini ne de nereyi kestiklerini hissettim. zaten o doğum telaşında ve senin kasılmaların ve sancın varken düşündüğün tek şey bir an önce bebeğini sağlıkla kucağına alabilmek. kesildiğini doğum sonrası dikiş atılırken anladım. doktoruma ne zaman kestiniz farketmedim dediğimde kimse farketmez zaten dedi ve güldü. inan gözünde büyütecek kadar kötü bir olay değil. önemli olan buna kendini hazırlaman. bana kalırsa berfinin de dediği gibi ilk doğduğunda onu görme şansını kaçırma. anlatılmaz bir mutluluk. şu anda bile aklıma geldiğinde tüylerim diken diken oluyor mutluluktan. tarifsiz bir duygu. bir mecburiyetin olmadıkça durumun elverirse bu zevkten kendini mahrum etme.

çok teşekkür ederim canım ya..gerçekten güzel şeyler anlatılınca kendimi daha hazır ve cesaretli hissediyorum.umarım korktuğum gibi olmaz ..bende bebeğimi ilk gören olup oanın mutluluğunu yaşayabilirim.

benim yengemde hamile ve ilk bebeğimizi ailecek kucağımıza alacağız. o da bu konuları çok irdeliyor.
ama bence normal doğum bile bile acı çekmek gibi geliyor bana
bende çocukları çok sever oldum bizim veletin gelişi ile
merakımdan bu başlığa girdim
ama bence de ufak bir uyuşturma işlemi ile epidural olabilir bu, bebeği hem doğurup hem kucağına alabilirsin
şimdi canlı canlı vajinanızın olduğu kısma dikiş atılması sizi korkutmuyormu
normal doğum,eskiden normal doğummmuş
sancı gelir, biraz çeker , doğuruşurmuş..
şimdi alttan (kaldi ki tuvalet sorunu oturma sorunu vs.. olacak) kesileceksiniz ayrıca vajinal deformasyon yaşayacaksınız,üstüne çok daha fazla acı çekeceksiniiz...

ameliyat dikiş işlerinden çok korktuğum halde inanın bana sezeryan daha mantıklı geliyor, hatta ve hatta bebeğpi direk kucağa almak için epudiral olayı süper bence..
ama yaşayanların anlatması gerek...

bence bu konuyu iyice açarak bizi de bilgilendirin.

her bünye farklı tabi ama ben sezaryenden sonra pek ağrı hissetmedim.epidural oldu.ameliyattan sonra taburcu olana kadar epidural yerinden ağrın olmasın diye ağrı kesici veriyorlar zaten.

bende bebegimde ve bende bi problem olmadikca normal dogum istiyorum
bebegimi acisiyla hissetmeye kucagima almaya raziyim yeterki saglikli olsun
sirf aci cekmiyim diye vucudumda 8 kat kestiremem
Cilt,
Cilt altı yağ dokusu,
Kasların koruyucu kılıfı,
Kas tabakası,
Karın iç zarı,
Uterus zarı,
Uterus kası,
Amnion zarıdır.
ayrica yasadigim ulkede sezeryan gerekmedikce,problem gorulmedikce yapilmiyor...eger normal dogumdan daha mukemmel olsaydi normal dogum diye bisey kalmazdi bu gun..
herkese saglikli dogum dilerim.

keşke bu yazdıkların Türkiye'de yapılan doğumlar için de geçerli olsaydı. normal doğumda epizyotomi uygulaması son ana kadar yapılması düşünülmeyen bir şeydir
ama burada yapılan doğumlar da maşallah kasap gibi cart curt atıyolar kesiği
e ne anladım ben o zaman o normal doğumdan. normal doğumda kesik olayı yurt dışında çok nadir rastlanır
bir sürü ebe hemşire tanıdığım var bir tanesi de normal doğum yapsa
e onlar bu haldeyken ben haydi haydi sezaryeni düşünürüm
bir de kesik uygulamasından geçtim, genelleme yapmıyorum ama o sancıları çekerken seninle ilgilenen insanların tavırları çok önemli
hamileyken anne ne hissediyorsa doğumda da aynı şey söz konusudur ben sancı çekerken onun ağır psikolojisi altındayken doğum için bana yardımcı olanların son derece anlayışlı davranmaları gerekir. ama maalesef istisnalar hariç bu pek rastlanan bir olay değil
işyerinden bir arkadaşım çatır çatır normal yaptım iki tane 3 günde ayağa kalkacağımı zannediyordum ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı 2 hafta yattım diyor
tamamen tercih ve arkadaşların da dediği gibi bünye meselesi, kendine güven meselesi
herkese hayırlı doğumlar dilerim.

Valla biz biraz kendimizi prenses gibi hissediyoruz. Benim teyzem 2 tane çocuk doğurdu, biri 4,7 kg biri 5,2 kg. İkisi de normal doğumdu, devlet hastanesinde. Çocuklar çok büyük olduğundan çok fazla dikişi vardı. Bir ayda zor iyileşti. Ama üçüncü olsa gene normal doğuracak.
Sonuçta ordaki hemşirenin tavrı da merhametine kalmış sezeryanda olsa normal doğum da olsa elindesin. Ha diyeceksen ki "sezeryan paralı olduğu için iyi davranmak zorunda", "sezeryana vereceğin parayı özel hastanede normal doğum yapmaya ver gene ilgilensinler." derim o zaman.
Benim annem 45 yaşında rahim ameliyatı oldu, evde yaptığı doğumdan (ben) kalan yırtığı tamir etmiş doktor açmışken, 25 yıl sonra. Kesik o kadar da olağandışı birşey değil yani. Her doğumda oluyor. Ben yırtılması, kesilmesi normal olan bir yerimin kesilmesini, kesilmesi normal olmayan bir yerimin kesilmesine tercih ederim. "Cart curt" deyimi de bence artık Türkiye'de sezeryan için kullanılacak bir deyim. Gerekli gereksiz demeden cart curt sekiz kat kesiyorlar. Çok korkunç ve hiç bilimsel değil.
Bebeğim için o tavrı çekmeye de o sancıyı çekmeye de değer. Kesiye gelince, kesi olmazsa zaten yırtık oluyor.

ikisinin de kendine göre zorlukları var. ben normal doğum yaptım. sonrasında hemen ayağa kalkacağım sandım ama öyle olmadı. hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak toparlanmam sanırım en az 2 ayımı aldı. 2. çocuğum olsa onu da normal doğumla dünyaya getiririm. kendisini ne zaman hazır hissederse o zaman gelsin diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Epizyo kesiğinin niye olduğunu araştırırsak bunun çok da mantıksız olmadığını anlayacaksınız. Epizyo kesisi kaba bir anlatımla bebeğin doğarken vajinayı yırtıp parçalamasına ve tamiri sorun olcaka yada imkansız olacak konuma gelmemesi için kontrollü bir kesidir. Sanıldığının aksine kesi yapılırken insanın canı yanmaz, dikiş esnasında hissedeceğiniz ise sinek ıssırığı kadar birşeydir. "Cart Curt" kesi yapılması ve vajinanın kontrollü açılması ve dikişi sayesinde kişilerin ileri yaşamdaki cinsel yaşamları da güvence altına alınmış olur çünkü genişleme olmaz, eski haline döner.
Normal doğumun çok vahşi mi yoksa tercih edilesi bir yol mu olduğu konusunda normal yada sezeryan doğum yapmış insanlar yorum yaparsa daha faydalı olacağımız inancındayım. Yoksa işitilen bilgilerin aktarılması çok sağlıklı olmayabiliyor.
Ayrıca size şöyle bir örnek de vermek isterim: iki arkadaş aynı anda hamile kaldık ve arkadaşımın ablası doktor olduğu için kontrol ve doğum da onu seçtik. Doktorum hem kendi kardeşinin hemde benim normal doğum yapmamız konusunda 9 ay boyunca telkinde bulundu. senelerin doktorunun bize söylediği tek birşey vardı: bir terslik olmadıkça sezeryan olmayın, kesiden korkmayın, cinsel yaşamınız konusundaki endişelerinizden sıyrılın.
Dediği gibi normal doğum yaptım. Evet sancı ve ağrı çektim ama dayanılmaz değildi, kesi oldu hissetmedim dikiş oldu canım yanmadı. doğumdan sonrada cinsel yaşamım normale döndü.

Çok zor bir normal doğum yaptım. Bir sürü dikişim oldu. Ama hemen ayağa kalktım toparlandım. Üstelik bebek çıkarken hisettiğim ferahlığı mutluluğu hiçbir şeye değişmem. 10 kere hamile kalsam hepsini normal doğururum.

ne hamileyim ne de çocugum war ama allahım bana normalini vermişken BÜYÜK BİR AKSİLİK ÇIKMAFIDI TAKTİRDE normal tercihim

merhaba arkadaşlar normal epidural doğum yapan varmı ve nasıl anlatırmısınız birde spinal doğum nasıl onun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim

canım tabiki normal doğum her zaman tavsiye edilir ama herkesin ağrı eşiği farklıdır.ben sancı çektim ama açılma olmadığı için son anda sezeryana alındım.ameliyat oluyorsun.uyandığında ağrın sızn oluyor elbette.ama ben aynı gün ayağa kalktım,yürüyüş yaptım.gözünü korkutmayım ama bana bir söyleyen olsaydı yol gösteren olsaydı doktorumla konuşup direk sezeryan olmak isterdim.o kadar sancıyı boşuna çekmezdim.şimdi ikisinide biliyorum.normal doğum yapabilme şansım artık yok ama olsaydı ben yine sezeryanı tercih ederdim kesinlikle.ama dedim ya herkesin ağrı eşiği farklıdır.benim bir akrabam normal doğumdan acayip korkuyordu ama normal doğum yaptı.hemde çok kısa bir sürede.ve konuştuğumuzda hiç de korktuğum gibi değilmiş dedi.
başkaları ne dese boş.hakkında hayırlısı neyse o olsun.önceden insanlar tarlada kendi başlarına doğuruyorlarmış.bakma sen bize.biz çok nazlıyız :)
inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
bu arada benden sana tavsiye kimsenin doğum hikayesini dinleme bence...gün yaklaştıkça onlar gelir aklına hep.insanın psikolojisi bozuluyor.
hep hakkında hayırlısını iste.belki normal doğum yapman,belki sezeryan olman hayırlı.bırak herşey kendiliğinden gelişsin.kafanı bunlarla yorma.bu günlerin tadını çıkar...hamilelik mükemmel bir dönem.

bayanlar kimse kızmasın kusura bakmayın ama sezeryanın süper bir olaymış gibi gösterilmesinden çok rahatsızım...adı üstünde normal doğum..sezeryan anormal bir durum..resmen ameliyat doğumda değil yani...bi tek bizim türkler meraklı sezeryana..yurtdışında yapıyorlarmı hayır!!!...yurtdışı herşeyi daha iyi biliyor..aslında bizim dr larda biliyor fakat ameliyat parası alması,randevulu olması,hemen bitmesi işlerine geliyor..sonuna kadar normal doğum isteyen bir kadına sesini çıkarmayıp he he diyip,doğum anında türlü bahanelerle sezeryana almaları pek revaşta bugünlerde..suyunuz az,bebek ters,kordon dolanmış,4 kilonun üstünde vs vs...4 kilonun üstünde denenlerde hep 500 gr altında çıkıyor...bence o doktorum 9 ay boyunca aldığı muayene parası haramdır!!!! anne ısrarla normal derken bahaneyle sezeryana alıyorsa haramdır....
hem normal doğum o kadar kötü bişey olsaydı kimse doğurmazdı...Allah nasip ederse normal istiyorum bende..ama dr son anda bana süpriz yaparmı bilemem...evet ağrı acı çekmek bünyeden bünyeye değişir,ama nolur sezeryanı çok iyi bişeymiş gibi yansıtmayın..adam gibi adam 3 dr dinledim ve şunları söylediler.."sezeryanın ne kadar zararlı olduğunu bilseler hayatta yaptırmazlar..ama bunu söyleyecek yürekli dr azdır..normal hem anne hem bebek için çok sağlıklıdır"...ve bunlardan biriyle birebir görüştüm..hamileliğimin ilk aylarıydı..tatildeydik..kontrle eşimin memleketinde gittik..dr çok büyük sorun olmadığı sürece hep normal yaptırdığını söyledi...sezeryanın çok tehlikeli olduğunu,bazılarının hemen ayaklandığını ama rahmine verdiği tahribattan heberleri olmadığını söyledi...ve birçok meslektaşının da bahanelerle sezeryan yaptığını itiraf etti....
arkadaşım sezeryan oldu..o gün ne sütü geldi..ne yatktan doğrulabildi,dikişlerim dikişlerim diye bağırdı durdu..ayağa kalkamadı vs vs...kişiden kişiye değişir ama asla istemem..o anı yaşamak isterim..anneliğin en önemli ilk adımı bence normal doğum...

Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum ve bu benim ilk mesajım bir oğlum var epiduralli normal doğum yaptım ve kesinlikle tavsiye ediyorum,çok medeni bir doğum şekli eğer bir zorunluluk yoksa sezeryana hayır.Avrupada eğer bir jinekolog bir yıl içinde kendisine müracat eden hamilelerin % 17 sini sezeryan yaparsa hakkında soruşturma açılıyor.Sezeryan bir ameliyattır ve açılan kesi vücut için travmadır,aynı zamanda bebek içinde,ayrıca rahim içi yapışıklıklarada neden olabir.

canım iyi diyorsun hoş diyorsun da istersen doğum yaptıktan sonra tekrar konuşalım bu konuyu...
ben sadece kendi şahsıma söyledim zaten.dediğim gibi herkesin ağrı eşiği farklı.benim canımı yakan şeyi sen belki hissetmezsin.bende doğumdan önce kesinlikle normal doğum diyordum.çünkü benim ablam bebeği ters olduğu için sezeryan oldu.çektiği eziyetleri gördüm.hep normal doğum istiyorum diyordum.hastanede 2 tane suni sancıyla beraber tam 15 saat hatsafhada sancı çektim.evde çektiğim sancıları sayarsak 20 saati geçti.o kadar sancıya rağmen açılma sadece 4cm olduğu için ve bebeğin hayatı riske girdiği için sezeryana alındım.tabiki sezeryan meraklısı değilim.ama şimdi normal doğum yaptıran doktorlara ek ücret ödendiği için noldu doktorlar para uğruna insanların hayatlarını tehlikeye attılar.daha yeni tvde gösterdi 19 yaşındaki kadının doğumunu nasıl yaptırdıklarını.para kazancaz diye normal doğuma zorlamışlar.sonuç,vahşet...
allah herkesin hakkında hayırlısı ne ise onu versin..kimseyi o yolda bırakmasın,doğum yapacakların yardımcısı olsun..
bu arada ben sancılarım iyice şiddetlenince anladım ki,bu zamana kadar ne desek boş.insan yaşamayınca anlayamaz kesinlikle nasıl birşey olduğunu...
ALLAH HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN...

kaç tanıdığım normal doğum yaptı. hepsi de afedersiniz anırarak doğurmuşlar.
alttan kesik yiyene kadar üstten yiyin en iyisi sezeryan doğum.

Bende en son sezeryana karar verdim . Bana daha garanti ve bebek için stresi olmayan bir doğum çeşidi gibi geliyor . Normal doğurmama hiçbir engel yok ama kesik ve dikişin bizim en hassas yerimizde olması beni ürkütüyor . 1.si cinsel yaşamın çok geç olacağından eminim her ilişkide o dikiş aklıma gelecek ve strese giricem . 2.si çoğu arkadaşım dünyanın sancısını çekip normal doğuumun bütün acılarını çekip en sonunda sezeryana alındılar ve çektikleriyle kaldılar .
Etrafımda sezeryan olupda zorlanan kimseye rastlamadım bünye meselesi diye düşünüyorum .
Epidurale gelince doktor bana onun içinde cesaret gerektiğini söledi . Ameliyat ortamı sizin hiç bilmediğiniz, çok stresli bir ortam olduğunu söledi . Panik atak geçirenler çok oluyomuş . Benim kararım genel anesteziyle sezeryan.
Bakalım herkes için hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…