Normal dogumdan sonra vajinasi genisliyen varmi

doktorlar GEREKSİZ YERE kesik atmaya devam ettiği sürece genişleme olur elbet.

İnsanların almadıkları eğitim ve aslında bilmedikleri her konuda direk kendince gereksiz yere yorum yapması çok ilginçç ve bizlere haksızlık.. Epizyotominin neden açıldıgını bilmeden konusuyorsunuz, cidden sinirleniyorum..Biz neden sizin değiminizle kesik atıyoruz biliyor musunuz?: (Sizin anlayacagınız şekilde anlatayım) İlk doğumda özellikle olmakla beraber eğer taçlanma dediğimiz bebegin kafasının girişte gerginlik olusturdugu anda,, eğer dogru yönde bir kesi atmazssak, çoğunlukla o bölgede kendiliğinden ,parçalı, iyilesmenin çook zor oldugu, cok sıkıntılı yöne dogru ve hatta iç bölgeden yırtık oluşuyor,sinir yaralanması olabiliyor .. Bizde uygun zamanda , o kişide buyuk hasar ve sinir yaralanması olmasın diye,düşündüğünüzün aksine büyük genişlemeler ve sorunlar olmasın diye ve herseyden önemlisi bebeğin hipoksiye ugramaması için karar alıyoruz hızlıca ve uygun yere epizyotomi açıyoruz..

Son düzenleme:
Arkadaslar bende doğumdan sonra genişlemiş hissi oluştu halbuki sezeryandi neyse araştırırken bitkisel bir ürüne denk geldim hemde ordaki akıntı vs gecmiyomus aldım ben ama istikrarsizim birkaç kere kullandım ama işe yarıyor gibiydi

Hm esim oyle birsey demedi ama ben hissediyorum
evt bu konuyu görüştüğüm kadın hoca da öyle dedi (ebeymiş aslında) şu an ebeler malesef getir götür işi yapıyor sadece dedi.
neyse arkadaşın konusunu saptırdım ben biraz.
ama genişlediyse ameliyat ile toparlıyorlar.
eşin de anlar aslında genişleyip genişlemediğini.

ben doğum yapmadım hiç ama ilk zamanlara göre ben bile öyle hissediyorum.

İnsanların almadıkları eğitim ve aslında bilmedikleri her konuda direk kendince gereksiz yere yorum yapması çok ilginçç ve bizlere haksızlık.. Epizyotominin neden açıldıgını bilmeden konusuyorsunuz, cidden sinirleniyorum..Biz neden sizin değiminizle kesik atıyoruz biliyor musunuz?: (Sizin anlayacagınız şekilde anlatayım) İlk doğumda özellikle olmakla beraber eğer taçlanma dediğimiz bebegin kafasının girişte gerginlik olusturdugu anda,, eğer dogru yönde bir kesi atmazssak, çoğunlukla o bölgede kendiliğinden ,parçalı, iyilesmenin çook zor oldugu, cok sıkıntılı yöne dogru ve hatta iç bölgeden yırtık oluşuyor,sinir yaralanması olabiliyor .. Bizde uygun zamanda , o kişide buyuk hasar ve sinir yaralanması olmasın diye,düşündüğünüzün aksine büyük genişlemeler ve sorunlar olmasın diye ve herseyden önemlisi bebeğin hipoksiye ugramaması için karar alıyoruz hızlıca ve uygun yere epizyotomi açıyoruz..
Size birsey demiyoruz benim sorum nasil daraltma olur illa ameliyatmi gerekli diye

genişlemesi normal bence en az 3 kiloluk bişey cıkıyor daha dün normal dogum izledim kafa cıkarken oyuntu gibi acılıyor yani ama sonradan rahim kendini toparlıyor

dünya sağlık örgütünce de kabul gören araştırmaları okudunuz mu?
ben buldum okudum bi kısmını.
artık terk edilmeye başlanan bir uygulamayı anlatıyorsunuz
evet türkiye için hala çok yaygın. ama çoğu durumda gereksiz olduğuna dair kabul görmüş araştırmalar var. kafadan sallamıyorum arkadaşım.

çok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş
doktorlar/ebeler doğumu hızlandırmaya çalışmak yerine (mesela karnına bastırmak/ıkın demek gibi) normal süreci bekleseler aslında çok çok az doğumda yırtık oluşuyormuş...
ve iyileşme süresi daha hızlı geçiyormuş
Bir kumaşı makasla kesin bir de rastgele yırtın düzgün bir kesiyi dikmek mi kolaydır bir o yana bir bu yana birleştirmek mi?ebeler doğumu neden hızlandırıyor biliyor musunuz anneler ıkınmak nedir bilmeyip gereksiz yere bağırıp kendilerini yorup çocuk tam çıkımdayken hiçbir şey yapmamaları yüzünden bebek oksijensiz kalmasın diye.öz eleştiride yapayım doğumda yeterince koruma olsa epizyoya gerek kalmazdı ne yazık ki doktorlar bile yeterince koruyamiyorlar yırtık oluşmasındansa kesmek her zaman daha iyidir.

Ben evde doğum yaptım doğum yaptığım yıllar duyduğuma göre her önüne gelen doktor rahime parmak atıyor diye söylentilerden dolayı birde devlet hastanesinde gördüğüm manzaradan sonra iyice iğrenmiştim kadınım biri kanlı çarşafın üstünde yatıyordu , ilgilenmemişlerdi kadınla tabi ben şok içinde birde miğdem bulandı , dedim ki kendime ben bu hastanede doğum yaparsam kesin başıma kötü şeyler gelecek ,dedim deneyimli ebe bulduk ve evde doğum yaptım , zor doğumdu eşimde 1 ay işe gitmedi ayağa kalkamadığımdan alttan dikişli olunce eşimim kucağında tuvalete taşındım tam 1 hafta ayağa kalkamadım 2 hafta ise ayaktaydım ebe bana çok iyi baktı
hastanede bu kadar iyi bakılacağımı sanmıyorum o zaman şartlar çok kötüydü doğum oranları yüksek yatak kapasitesi sınırlı , hemşireler küstah ve asık suratlı hele birşey sor anında azarı basarlardı
yaa bunlar zorluk çıkartmak mıymış?!
neyse size iyi haber vereyim
ne zaman olur bilinmiyor ama kadınların "evde doğum" yapabilmeleri için düzenlemeler yapılacakmış. doğuma özel ebe görevlendirilip eve göndermek gibi.

ay neyse neden bu konuya takıldımsa :)
çocuk sahibi olmayı bile düşünmüyorum üstelik
konu sahibi eğer çok büyük sorun varsa bir doktorun yönlendirmesiyle hareket etmelisin bence

Teşekkür ederim cevaplariniz icin bence normal dogum yapmis birisi olarak soyluyorum yattigim hastanedeki tum hastalar sezeryan oldu ben normal hastanede bi bagiran ben vardim herkez normsl sakin dogumlarini beklediler dogumdan sonra zor olur demiyorsaniz bence sezeryan olun zaten dikisin cok olunca da agrin oluyor kalkamiyorsun gunlerce

dünya sağlık örgütünce de kabul gören araştırmaları okudunuz mu?
ben buldum okudum bi kısmını.
artık terk edilmeye başlanan bir uygulamayı anlatıyorsunuz
evet türkiye için hala çok yaygın. ama çoğu durumda gereksiz olduğuna dair kabul görmüş araştırmalar var. kafadan sallamıyorum arkadaşım.
Ben avrupadayim burada da cok fazla kesi atiyorlar, kesi olmayanlar da 2. 3. Derece yirtik oluyor daha fazla cekiyorlar.
Ben de istemem kesi dedim ama ebe son anda sordu eger kesmezsem cok fazla yirtilabilirsin diye, riske atmak istemedim. Cogunlukla kesinin miktari ve nasil yirtildigi belli oluyor ama 2. 3. Derece yirtiklarda birden fazla bolgede bir suru dikis. Ha bazen perinal kesiklerde de ekstra yirtik olusabiliyor, o en kotusu.

Ben avrupadayim burada da cok fazla kesi atiyorlar, kesi olmayanlar da 2. 3. Derece yirtik oluyor daha fazla cekiyorlar.
Ben de istemem kesi dedim ama ebe son anda sordu eger kesmezsem cok fazla yirtilabilirsin diye, riske atmak istemedim. Cogunlukla kesinin miktari ve nasil yirtildigi belli oluyor ama 2. 3. Derece yirtiklarda birden fazla bolgede bir suru dikis. Ha bazen perinal kesiklerde de ekstra yirtik olusabiliyor, o en kotusu.

valla tabi bilemem ben doğurmadım ama makalelerden göz attığım kadarıyla
bi ara bu konu ilgimi çekmişti araştırmıştım
tıp ile ilgim bilgim yok tabi sadece merakımdan

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002937896705793

bu ve benzeri araştırmalarda okuduğum kadarıyla işte.

X