Normal dogumdan sonra vajinasi genisliyen varmi

Epizyotomiye karşı değilim, "rutin" epizyotomiye; hekimlerin tüm pelvik tabanları aynı görüp hepsine bu işlemi uygulamasına (ilk doğumda) karşıyım.
Bunun dışında genişlemenin normalle alakası var mı yok mu bilmiyorum. Sadece insanlar olarak yaşlandıkça eskidiğimizi biliyorum, kadınlar ve erkekler :KK48: Belki de sebep sadece odur.
Ayrıca artık sezaryan ve normal doğum kıyaslaması yapmasak ne güzel olur. Kadınlık doğamızda doğurmak var arkadaşlar, doğurtulmak değil. Hayvanlardan b,r farkımız yok bu konuda. Ben sezaryan oldum şöyle kötüydü, ben normal oldum böyle iyiydi ya da tam tersi. Bunlar kişisel deneyimlerdir ve lütfen diğerlerini bu anlamda olumlu olumsuz etkilemeyin. Sizi olumlu etkileyen beni etkilemeyecek belki.

Bazi arkadaşlar normal doğum korkulari ve endişelerinden bahsetmiş : normal doğum bebeginiz için sakinca yoksa kesinlikle tavsiye edecegim tek doğum şekli soyleki dikisiniz olsa dahi bir hafta icinde günlük hayata donuyorsunuz bebeginizle ilgilenebiliyorsunuz göbek kalma sorunu yok ve dogum kolay dayanilmayacak bir agri değil zaten sistem kendi calisiyor siz sadece ikiniyorsunuz

Aslında yorum yapan tüm arkadaşlar haklı, yani hepimizin yorumundan biraz biraz alıp bir sentez yapabiliriz, benim bildiğim ve okulda öğrendiğim de Avrupada epizyonun ve sezeryanın bizim kadar yaygın olmadığı, bizde doktorlar işi hızlandırıyo evet çünkü hasta yoğunluğu da fazla, bir de bizdeki hasta profili saldırgan onu da kabul edelim, düşünün 20 30 saat olmuş doktor sakin sakin açılma bekliyor hasta yakınları bişey mi oldu ne oldu diye ortalığı yıkar heralde, doktorların can güvenliği yok bunu da kabul etmek lazım

hasta profili demişken evet biz de doğum öncesi eğitimler yaygın değil kadınlar sürekli ve güçlü bağırırsam bi şekilde dogururum diyo sonunda yorgun düşüyor doktor mecbur epizyo yapıyo

bir de lütfen bu konuda bari annelik yarıştırmayalım sezeryanla doğuran da anne normal doğuran da, bu süreç herkeste farklı, başından beri, kiminde çatlak olur, kiminin midesi bulanır kimi aylarca yatmak zorunda kalır kimisi de hamileyken atom karınca gibidir

normal olup dikişleri acıyacak diye çişini tutup böbrekleri sakatlayan da duydum doğurup aynı gün ayaklanan da, sezeryan da öyle, bende ne göbek kaldı ne günlerce süründüm ne ağrım vs oluyo

sezeryan sonrası normal doğum avrupada yaygın dernekleri var mesela, biz de durum ne, ilki sezeryan ise 2.de sezeryan olmak zorunda, evet vajinal doğum deneyebiliriz diyen yürekli ve cesaretlendirici hekim çok az, tabi bu da herhangi bir olumsuzlukta hasta yakınlarının hışmına uğrama korkusuna bağlanabilir

normal dogum yapanın ılıskısı daha kolay olur dıye dusunurum nıye canı acısınkı zaten genıs
kaslarınızı sıkarsanız kegel egzersızı ornegı
esınız zevk alır,

ben evlılıgımın 1.ayı vajına genısletme amelıyatı oldum yahu ılıskıye gıremedıgım ıcın
keske benımkıde normal olsada genıslese hala acıyo :KK43:
sizinki peki dar olduğundan mı ameliyat oldunuz yoksa vajinismusdan mı

Bu arada doguracaklara tavsiyem yatarak degil kopek pozisyonunda dogurun. Belki sifir yirtigi buna da borclu olabilirim :KK53:

Yurtdışında hastane ortamında mı sağlanıyor istediğiniz şekilde doğum yapma hakkı , yoksa ebelik sistemi sayesinde doğumu kendi evinizde ebe yardımıyla mı gerçekleştiriyorsunuz ?

Bebeği bu pozisyonda doğurunca , bebeği tutmak için ebe arkada mı bekliyor ? Bebeğin eşi olarak adlandırılan kese aynı pozisyonda ıkınmaya devam edince mi düşüyor ?

Kusura bakmayın , tecrübenizden faydalanmak amaçlı çok sordum.

sizinki peki dar olduğundan mı ameliyat oldunuz yoksa vajinismusdan mı
dar oldugundan
okadar darmıskı genısletılırken catlamıs
4 dıkısım var
amelıyathaneye bakıre gırdım dogum yapmıs gıbı 4 dıkısle cıktım
cok zorlu surectı
aynı anda kızlık zarımıda cıkarttılar
her tuhaf sey benı bulur zaten :)

Slm 10 ay once normal dogum yapmistim zor dogum suni sanci verip cocugum dogdu dikislerimde coktu benim sorum sanki vajinamda genisleme oldu iliski esnasinda cok zorlaniyorum sizdede oldumu darlatmak icin ameliyat mi gerekiyor
bende 24 saat sancı çektikten sonra kesikle doğurdum. arka arkaya 2. ve 3. bebekler geldi. ama vajina kaslarını çalıştırman lazım. sık sık kaslarını sıkıp bırak. bu gayet iyi bir yöntem hatta bunu ilişki sırasında yap eşinin de hoşuna gidecektir. sanırım 1,5 seneye kadar durum düzelir. çünkü ben 3. doğumumu 12013'de yaptım kendimi daha yenilerde iyi hissediyorum. ilk doğumlarda daha geç iyileşme olabilir. her vücut farklı. benimde ilk doğumda çok geç iyileşmiştim. yaşadığın şeyi bende yaşadım. seks zulüm oluyor. ama zamanla geçecek. plates yapabilirsin evde. vitaminde kullanabilirsin. kan testi yaptırıp eksik vitaminlerin varsa takip et ...

Son düzenleme:
Ya güldüm bazı yorumlara kusura bakmayın da. Vajina genişliğinin çaresi var da karındaki kocaman sezeryan kesiğinin çaresi yok onu napıcaz? Estetik falan filan bu kadar düşünüyorsunuz da bunu nasıl düşünemiyorsunuz hayret. Sırf bunun için sezeryan olunur mu yahu? :KK12:

Chop bu arada senin yorumunla bir şeyi açıklayayım.. sezeryan kesiği öyle kocaman falan değil, aynı zamanda karında da değil :) yani karından çok ama çok daha aşağıda kalıyor..

ha bu kesik olayı da bünyeden bünyeye göre değişiyor.. ben sezeryan yaptım, kimse doğum yaptığıma inanmadı eve gelip maillerimi cevapladım :KK53: ama arkadaşımın normal doğumu çok sıkıntılı geçti, ya da tam tersi olanlar var.. özetle bünyeniz, acı eşiğiniz neye el veriyorsa öyle doğurun kızlar..

bızım gelınımızde
benım 2 arkadasımda sezeryan oldu
3 ude gozumun onundeydı 24 saat sonra ayaklandılar
hatta gelınımız masallah cok cok cok rahattı yardıma evıne gıdıyodum ben gelene kadar her ısını yapmıs oluyordu dusunun

bunyeden bunyeye degısıyor
bı gobus mevzusuda sezeryandan kaynaklanan bırsey degıl
ıc organların yaglandıgı zaman gobek kalır yanı bu beslenmeyle alakalı
gelınımız 190 boyunda hamılelıgı boyunca 30 kılo aldı 100 kılo ıle dogum yaptı
zerre gobek yok
zıra arkadaslarımında oyle

Yurtdışında hastane ortamında mı sağlanıyor istediğiniz şekilde doğum yapma hakkı , yoksa ebelik sistemi sayesinde doğumu kendi evinizde ebe yardımıyla mı gerçekleştiriyorsunuz ?

Bebeği bu pozisyonda doğurunca , bebeği tutmak için ebe arkada mı bekliyor ? Bebeğin eşi olarak adlandırılan kese aynı pozisyonda ıkınmaya devam edince mi düşüyor ?

Kusura bakmayın , tecrübenizden faydalanmak amaçlı çok sordum.
Hastane ev farketmiyor. Ebe bana catal actiginda denedim baktim ikinmak yatarak zor, farkli bi pozisyon denemek istiyorum dedim, tamam nasilistersen dedi.
Ebe kontrol etmeye devam etti bebegin basi cikinca zaten rahatlama geliyor biraz dhaa ikin vucudu ciksin dedi o arada eliyle tuttu bebegi bir de ben grbermisim o pozisyonda kaygan bebegi elime verdi.
Dedim alin sunu bi yatiyim kendime geliyim dusecek elimden :KK70:
Yattim gogsume yatirdi bebegi sonra da plesentayi dogurdum :)
Normal dogumda istenen her turlu kolayligi sagliyorlar(suda dogum, gaz, epidural, cesitli agrikesiciler fln ) yani herseyi sen seciyorsun bir sey haric; sezeryan!
Psikologa gidip rapor alman lazim sezeryan icin.

Hastane ev farketmiyor. Ebe bana catal actiginda denedim baktim ikinmak yatarak zor, farkli bi pozisyon denemek istiyorum dedim, tamam nasilistersen dedi.
Ebe kontrol etmeye devam etti bebegin basi cikinca zaten rahatlama geliyor biraz dhaa ikin vucudu ciksin dedi o arada eliyle tuttu bebegi bir de ben grbermisim o pozisyonda kaygan bebegi elime verdi.
Dedim alin sunu bi yatiyim kendime geliyim dusecek elimden :KK70:
Yattim gogsume yatirdi bebegi sonra da plesentayi dogurdum :)
Normal dogumda istenen her turlu kolayligi sagliyorlar(suda dogum, gaz, epidural, cesitli agrikesiciler fln ) yani herseyi sen seciyorsun bir sey haric; sezeryan!
Psikologa gidip rapor alman lazim sezeryan icin.

Acaba Türkiye şartlarında mümkün olur mu diye düşünürken buldum kendimi. Bu konudan çıkardığım sonuç ; normal doğumu gerçekten normal olarak gerçekleştirmek için hem bilinçli olmak hem de öncesinde bu sürece hazırlanmak için bol bol antrenman yapmak gerekli sanırım.

Allah bağışlasın çocuklarınızı.

dar oldugundan
okadar darmıskı genısletılırken catlamıs
4 dıkısım var
amelıyathaneye bakıre gırdım dogum yapmıs gıbı 4 dıkısle cıktım
cok zorlu surectı
aynı anda kızlık zarımıda cıkarttılar
her tuhaf sey benı bulur zaten :)
:) doktor bana seninki dar demisti.suan sorun yasiyorum.iceri almada yani.ameliyattan sonra nasil oldu peki rahat oldu mu

Chop bu arada senin yorumunla bir şeyi açıklayayım.. sezeryan kesiği öyle kocaman falan değil, aynı zamanda karında da değil :) yani karından çok ama çok daha aşağıda kalıyor..

ha bu kesik olayı da bünyeden bünyeye göre değişiyor.. ben sezeryan yaptım, kimse doğum yaptığıma inanmadı eve gelip maillerimi cevapladım :KK53: ama arkadaşımın normal doğumu çok sıkıntılı geçti, ya da tam tersi olanlar var.. özetle bünyeniz, acı eşiğiniz neye el veriyorsa öyle doğurun kızlar..
Biliyorum tam karında olmadığını. Yine de öyle ifade ettim. Benim orada bahsettiğim ayağa kalkıp kalkmama değil. Estetik görüntüden bahsediyorum. Vajina genişleyecek korkusuyla keyfi olarak sezeryan olup kesik iziyle durmayı kabullenmek bana tuhaf geliyor sadece. Bu kadar ayrıntılı düşünenlerin bunu da kabul etmemesi lazım o halde. Sonuçta 2-3 cmlik izden bahsetmiyoruz yine de.

Nasil soyleyim benim dikisde proplem var cunku makata dogru genislemis yada oyle dikilmis cok değişik anlatamiyorum da

:) doktor bana seninki dar demisti.suan sorun yasiyorum.iceri almada yani.ameliyattan sonra nasil oldu peki rahat oldu mu
evet ben evlendıkden 1 ay sonra hıcbırsekılde ılıskıye gıremedıgım ıcın doktora gıttım esımle
doktor zarın zeptalı ve kalın vajınanda olması gerekenden cok dar ancak anastezı altında vajınanı genısletıp zarını cıkartabılırım travma yasatmam ıstemem dedı

baska doktorlara sorduk onlarda aynı gorusteydı
gıttım amelıyat oldum genısletılırken catlaması sıkıntı oldu bende dogum yapmıs kadın gıbı dıkıs yerlerımın ıyılesmesını bekledım ve amelıyat cozum olmadı daha cok korkmama neden oldu

yanı dusu dusundum parmak bıle gırmıyo doktor bıle catlattı esımle asla yapamam korkusu oldu
9 aylık evlıyım ılk 6 ayım hıc ama hıc ılıskı yasayamadık

bıgun cok mantarım var dıye bambaska bı doktora gıttım ve vajınısmusumu soyledım
altdan bakıcam kamera ultrosana dedı koca alet :KK70:
normal baktı hıcbı acı hıssetmedım

senın acın mantardan vajınısmus degılsın aslında cektıgın acılardan dolayı korkmussun dedı 2 ay suren ılac ve fıtıl tedavısı verdı

o fıtılı yerlestırırken bıraz daha astım korkumu

fıtıl bıttıgı gun denedık ama nasılsa olmıcak yaapamıcam dıye denedık okadar emındımkı olmayacagından

pıt dıye oldu :KK70: ogun cok agladım mutlulukan ve kendıme kızdım
bunca ay bunca acı amelıyat dıkıs bosunamıydı dıye :KK70:

5-6 kez falan olmustur ılıskı hemen hamıle kaldım sımdı doktorum asla normal dogum onermıyor bana

X