Normal dogumdan sonra vajinasi genisliyen varmi

doğum sonrası dikiş herkeze mi yapılıyor yani yoksa siz rica edip genital estetik gibi bir şey mi yaptırıyorsunuz . Ben ilerde çocuk sahibi olursam sırf bu sebepten normal yapmayı düşünmüyorum sezeryanı kendim rica edicem :)

Acilma oldugu icin herkeze yapılıyor bilmiyirum kimisi iyi diyor normal doguma kimisi iyi degil diyor bana sorarsaniz agriya katlanirum derseniz sezeryan
doğum sonrası dikiş herkeze mi yapılıyor yani yoksa siz rica edip genital estetik gibi bir şey mi yaptırıyorsunuz . Ben ilerde çocuk sahibi olursam sırf bu sebepten normal yapmayı düşünmüyorum sezeryanı kendim rica edicem :)

hayırrr bende aksine ilişki fazla rahat oluyor, yani bazen acaba eşim boyle cok zevk almazmı gıbı dusuncelerım oluyor.. bu yuzden bu dogumumda dr'dan rıca edıcem.. dıkıs esnasında buna dıkkat etsın, daha da genişleme olmasın diye...
Hm bende onu dusunuyorum acaba zevk almazmi diye siz ne ysptiniz sıkılastirmak icin

ben birşey yapamadım, 2.dogumumda normal ve dıkıslı olursa eger doktordan bu durumda yapılacak bırsey varsa yapmasını ısteyecegım.. ama tutupta sırf bunun ıcınde amelıyat olmam yani..

Hm bende onu dusunuyorum acaba zevk almazmi diye siz ne ysptiniz sıkılastirmak icin

Sirf kukuyu kurtarmak icin normal dogumu dememedim.dr.deneyelim dedi ben yooook dedim hem nabzim cok yuksekti hemde kuku bari saglam kalsin dedim.
Ama bende psikolojik olarak bir sure acaba genisledi mi diye sik sik dusundum ama cok sukur 0 kilometre hala :)

o anda sormuyorlar ki kesmezsek yırtık olur diye korkutuyolar bide

çok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş
doktorlar/ebeler doğumu hızlandırmaya çalışmak yerine (mesela karnına bastırmak/ıkın demek gibi) normal süreci bekleseler aslında çok çok az doğumda yırtık oluşuyormuş...
ve iyileşme süresi daha hızlı geçiyormuş

çok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş
doktorlar/ebeler doğumu hızlandırmaya çalışmak yerine (mesela karnına bastırmak/ıkın demek gibi) normal süreci bekleseler aslında çok çok az doğumda yırtık oluşuyormuş...

millet dava bile açıyo bu yüzden avrupada

bende yabancı bi kanalda anne olma yolunda diye bi dizi belgesel vardı orda izledim 50 programda bir kere epizyo oldu onda da ilk gebelik ve bebek çok kilolu idi

Ayrica seruma habersiz suni sanci eklemek; zaten stresli olan gebeyi iyice gerip korkutmak...
Bunlari da ekleyelim
bana cok zorluk cikardigimi soylediler ustelik ozel hast. İdi ben nasil zorluk cikardim biliyormusunuz!
O nedir? Onu ne yapacaksin? Tamamen mi soyunmaliyim? Lagvman yapilmak zorunda mi? İstememe hakkim var mi! Yani benim olan vucudun uzerine yapilan tum seyler hakkinda bilgi istedigim icin zorlamisin onlari!!!
Devlet hastanesi olsa kovarlardi beni eminim :)

gerekli süre tanınsaydı şayet, çoğu kadın kesisiz doğum yapardı, annelerimiz gibi.. fakat şimdi dr'lar hemen dogurtayım, dıger hastaya geceyım derdınde oldugundan, o an olayı hızlandırmak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar malesef.. haa şunu da eklemek ısterım, kesi attıgını ben dogumdan sonra anladım... agrısız dogumdu benımkı, dikiş attıgını bıle anlayamamıstım, çıkınca şokk... ve o dikişler allahııımmm o kadar zorladı ki beni, o kadar geç iyileşti ki, sırf bu sebepten eger dr sezeryan dese ok diycem ...

Ayrica seruma habersiz suni sanci eklemek; zaten stresli olan gebeyi iyice gerip korkutmak...
Bunlari da ekleyelim
bana cok zorluk cikardigimi soylediler ustelik ozel hast. İdi ben nasil zorluk cikardim biliyormusunuz!
O nedir? Onu ne yapacaksin? Tamamen mi soyunmaliyim? Lagvman yapilmak zorunda mi? İstememe hakkim var mi! Yani benim olan vucudun uzerine yapilan tum seyler hakkinda bilgi istedigim icin zorlamisin onlari!!!
Devlet hastanesi olsa kovarlardi beni eminim :)

yaa bunlar zorluk çıkartmak mıymış?!
neyse size iyi haber vereyim
ne zaman olur bilinmiyor ama kadınların "evde doğum" yapabilmeleri için düzenlemeler yapılacakmış. doğuma özel ebe görevlendirilip eve göndermek gibi.

Kegel egzersizi var deneyin bi, olumlu sonuç alanlar var.
Ama sanki biraz pskolojik gibi geldi bana sizin durumunuz.

millet ev doğumu yapıyo ebeler eşliğinde ebe günlerce başında bekliyo sen havuzda evinin rahatlığında yavaş yavaş açılmanı bekliyosun

bu arada sezeryan oldum ben

yaa bunlar zorluk çıkartmak mıymış?!
neyse size iyi haber vereyim
ne zaman olur bilinmiyor ama kadınların "evde doğum" yapabilmeleri için düzenlemeler yapılacakmış. doğuma özel ebe görevlendirilip eve göndermek gibi.

ben de aynı fikirdeyim jinekologlar ebelerin görevini üstlenmiş durumda ve ebeler korkuyorlar doğum yaptırmaya çünki hep doktorların yanında asistan gibiler...
benim suyum geldi ambulansla gittik kendi hastaneme ve ebe tir tir titriyordu bende endişeliydim bana " sakın korkma yolda doğurmazsın inşallah oraya bi atsak kendimizi dedi durdu"
kadıncağız doğum yaptırmamış ki nereden bilsin..

ben de aynı fikirdeyim jinekologlar ebelerin görevini üstlenmiş durumda ve ebeler korkuyorlar doğum yaptırmaya çünki hep doktorların yanında asistan gibiler...
benim suyum geldi ambulansla gittik kendi hastaneme ve ebe tir tir titriyordu bende endişeliydim bana " sakın korkma yolda doğurmazsın inşallah oraya bi atsak kendimizi dedi durdu"
kadıncağız doğum yaptırmamış ki nereden bilsin..

evt bu konuyu görüştüğüm kadın hoca da öyle dedi (ebeymiş aslında) şu an ebeler malesef getir götür işi yapıyor sadece dedi.
neyse arkadaşın konusunu saptırdım ben biraz.
ama genişlediyse ameliyat ile toparlıyorlar.
eşin de anlar aslında genişleyip genişlemediğini.

ben doğum yapmadım hiç ama ilk zamanlara göre ben bile öyle hissediyorum.

Bu durumu birebir yasamis biriyim kesisiz dogum yaptim ve yirtik oyle bicimsizdi ki ne ebe dikebildi ne dr kanamam durmadi hematom oldu (deri alti kan birikti) ... spinalle uyusturulup dikisler acilip tekrar dikildim... Kucuk bi kesi atilsaydi bunlari yasamazdim. dogum bebek oyubcagi gibiydi benim icin sonrasi ise facia :KK53:

Ayrica cok zor iyilesyi 4ayi buldu

X