- 24 Aralık 2014
- 1.588
- 792
-
- Konu Sahibi Samire tmv
doğum sonrası dikiş herkeze mi yapılıyor yani yoksa siz rica edip genital estetik gibi bir şey mi yaptırıyorsunuz . Ben ilerde çocuk sahibi olursam sırf bu sebepten normal yapmayı düşünmüyorum sezeryanı kendim rica edicem :)
Hm bende onu dusunuyorum acaba zevk almazmi diye siz ne ysptiniz sıkılastirmak icinhayırrr bende aksine ilişki fazla rahat oluyor, yani bazen acaba eşim boyle cok zevk almazmı gıbı dusuncelerım oluyor.. bu yuzden bu dogumumda dr'dan rıca edıcem.. dıkıs esnasında buna dıkkat etsın, daha da genişleme olmasın diye...
Hm bende onu dusunuyorum acaba zevk almazmi diye siz ne ysptiniz sıkılastirmak icin
gereksiz epizyotomi yaptırmayın hanımlar!.. kırt kırt kesiyolar durduk yere.
o anda sormuyorlar ki kesmezsek yırtık olur diye korkutuyolar bide
çok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş
doktorlar/ebeler doğumu hızlandırmaya çalışmak yerine (mesela karnına bastırmak/ıkın demek gibi) normal süreci bekleseler aslında çok çok az doğumda yırtık oluşuyormuş...
ve iyileşme süresi daha hızlı geçiyormuş
çok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş
doktorlar/ebeler doğumu hızlandırmaya çalışmak yerine (mesela karnına bastırmak/ıkın demek gibi) normal süreci bekleseler aslında çok çok az doğumda yırtık oluşuyormuş...
Ayrica seruma habersiz suni sanci eklemek; zaten stresli olan gebeyi iyice gerip korkutmak...
Bunlari da ekleyelim
bana cok zorluk cikardigimi soylediler ustelik ozel hast. İdi ben nasil zorluk cikardim biliyormusunuz!
O nedir? Onu ne yapacaksin? Tamamen mi soyunmaliyim? Lagvman yapilmak zorunda mi? İstememe hakkim var mi! Yani benim olan vucudun uzerine yapilan tum seyler hakkinda bilgi istedigim icin zorlamisin onlari!!!
Devlet hastanesi olsa kovarlardi beni eminim :)
yaa bunlar zorluk çıkartmak mıymış?!
neyse size iyi haber vereyim
ne zaman olur bilinmiyor ama kadınların "evde doğum" yapabilmeleri için düzenlemeler yapılacakmış. doğuma özel ebe görevlendirilip eve göndermek gibi.
ben de aynı fikirdeyim jinekologlar ebelerin görevini üstlenmiş durumda ve ebeler korkuyorlar doğum yaptırmaya çünki hep doktorların yanında asistan gibiler...
benim suyum geldi ambulansla gittik kendi hastaneme ve ebe tir tir titriyordu bende endişeliydim bana " sakın korkma yolda doğurmazsın inşallah oraya bi atsak kendimizi dedi durdu"
kadıncağız doğum yaptırmamış ki nereden bilsin..
Bu durumu birebir yasamis biriyim kesisiz dogum yaptim ve yirtik oyle bicimsizdi ki ne ebe dikebildi ne dr kanamam durmadi hematom oldu (deri alti kan birikti) ... spinalle uyusturulup dikisler acilip tekrar dikildim... Kucuk bi kesi atilsaydi bunlari yasamazdim. dogum bebek oyubcagi gibiydi benim icin sonrasi ise faciaçok araştırdım, hocalarla da konuştum bu konuda. aslında kendi yırtılsa bile daha kolay iyileşiyormuş