• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

senin gerçekten zor olmuş yaa..bende devlette yaptım kadın doğum hastanesiydi herşeyle çok ilgilendiler..özellikle doktorum..aşık oldum kadına doğumda..o kadar ilgilendi o kadar motive etti ki beni..ebeler desen onlarda öyleydi..sen çok büyük bir şanssızlık yaşamışsın..benim doğumumda 4 ebe ve dr um vardı...öyle çok saatlerce de sancı çekmedim çok şükür..bende ısrarla normal doğum önerenlerdenim..zemuszemus

hangi devlet hastanesinde doğum yaptın çok merak ettim , bende devlette düşünüyorum tabi tuzlada oturuyorum ben , devletten genelde hep şikayetçi oluyolarya ondan sordum :(

Arkadaşlar merhaba, bende 19. Haftalık hamileyim 14 Mart 2011'de nasipse doğumum olacak. Yazdıklarınız benim içinde çok iyi oldu en azından bilen birinden öğrenmek daha güzel ama benim merak ettiğim bi konu daha var aslında bu konuyu OHCANIMADEYSİN dile getirmiş doğumdan sonra annesi ve eşi belini sıkı sıkı sarmış sarkmasın diye işte ben doğumdan sonra öyle longur longur sallanan bir karın istemiyorum :1no2: peki bu sarma dediğiniz iş nasıl olacak yani doğumdan kaç saat ? yada kaç gün sonra ? normal veya sezeryan olması farkedermi bu iş için :uhm: üfffff Annem hayatta olsaydı onunla daha rahat kanuşurdum insan yinde çekiniyor k.validesinden.. Lütfen banada bir yardıııııımmm

ben sarmadım,sarkmada olmadı,doktorumda sarmayı önermedi,sadece geçici sıkılaşma oluyordedi,karın egzersizleriyle atlattık.

hangi devlet hastanesinde doğum yaptın çok merak ettim , bende devlette düşünüyorum tabi tuzlada oturuyorum ben , devletten genelde hep şikayetçi oluyolarya ondan sordum :(
canım ben istanbulda değildim o zaman ama özelden yazacağım nerde yaptığımı
Arkadaşlar merhaba, bende 19. Haftalık hamileyim 14 Mart 2011'de nasipse doğumum olacak. Yazdıklarınız benim içinde çok iyi oldu en azından bilen birinden öğrenmek daha güzel ama benim merak ettiğim bi konu daha var aslında bu konuyu OHCANIMADEYSİN dile getirmiş doğumdan sonra annesi ve eşi belini sıkı sıkı sarmış sarkmasın diye işte ben doğumdan sonra öyle longur longur sallanan bir karın istemiyorum :1no2: peki bu sarma dediğiniz iş nasıl olacak yani doğumdan kaç saat ? yada kaç gün sonra ? normal veya sezeryan olması farkedermi bu iş için :uhm: üfffff Annem hayatta olsaydı onunla daha rahat kanuşurdum insan yinde çekiniyor k.validesinden.. Lütfen banada bir yardıııııımmm

benim ertesi günü sardılar..çok çabuk topladı 5 günde göbeğim..nasıl diyeyeim çarşaf gibi bişeyi bir taraftan eşim bir taraftan annem çeke çeke sıkıca sardılar.5 günden sonra korse giymeye başladım.
1 hafta sonra mekik çektim yürüyüş yaptım çok çabuk eski halime döndüm..

Aaa korse de iyi fikir, aklıma gelmemişti, evet onu ben de rahat rahat giyebilirim... Fikir oldu canım iyi ki söyledin :))

Bu arada Tuzla'daki arkadaş için söyliyim, ben de Tuzla'da oturuyorum, bir gece acile gitmem gerekti, Kartal Devlet yakın ve büyük bir hastane diye oraya gittik. Kadın Doğum acile kaydımı yaptırdım, doğumhaneye alıp oturttular beni, doktor gelip muayene edecek dediler... Doktoru görmek ne mümkün! Gerizekalı bir hemşire gelip bana "gebe misin" dedi!!! Bunu dediğinde de ben 9.ayımın içindeyim yani 37.haftam mı ne... Kocaman göbeğiyle gecenin yarısı doğumhanede acilde turan bir kadına "gebe misin" diyen bir hemşire... Ardından da eline bir kağıt alıp bir şeyler işaretledi ve bana "git idrar tahlili yaptır gel" dedi. Kağıda baktım, oraya yazmış işte vajinal ultrason bakıldı, bilmem ne bilmem ne yapıldı falan... Halbuki hiçbir şey yapılmadı! Ben acilde oturdum 40 dk. 40 dk. sonra bu salak gelip bana gebe misin, git idrar tahlili yap deyip elime de o kağıdı tutuşturdu!!! Doktor moktor da yok ortada! Hemşirenin aklıyla gezicem ben gece yarısı acilde yani onlara kalsa!!!!! Eşimle beraber kavga dövüş iptal ettirdik kaydımı, çıktık gittik özelde muayene olduk insan gibi...

Bir daha da beni öldürsen gitmem Kartal'a, tavsiye de etmem kimseye... Benim Kartal maceram bu.. Başkası memnundur, değildir bilemem.... Memnun olan varsa ne mutlu ona... Ama ben diş hekimiyim, eşim doktor, ve ordaki muameleyi hiç doğru bulmadık bizler hekim olarak.... Ben ki devletcanlısı bir insan olarak bir daha oranı kapısından geçmem.... Benim anım bu....
:)

zasacım sana mutlaka haber vericem :))
güzelhebrlerini baklicem canım.

bu arada bende devlet hastanesini zorunda kalmadıkça tercih etmem.insan muamelesi görmüyoruz malesef oralarda,kızımın aşısını evime çok yakın diye s ağlıkocağında yaptırıyorum,4 aylık benim kızım,6 aylık çocuğa vurulan aşıyı vuruyorlardı,bilinçsiz birisi olsam yalnış aşıolucaktı yavrum,aşim hiç istememişti sağlıkocağına gitmemi,ona söyledim artık doktorumuzda hastanemizde devam edicez..

Özellerde maddi kaygılarla katakulliler yapılır diye huylanıyoruz, devlette de cidden insan muamelesi görmüyoruz... İnsan ne yapacağını şaşırıyor :(
allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın :(

amin doğru valla benim eşimde hiç istemedi ümraniye devlet hastanesi dibimizde çapa,cerrahpaşa iş yerimin dibinde hiç birine gitmedik en başından beri özele gidiyoruz bebişimiz olunca da yine özelde devam edicez sağlık ocağını kesinlikle tavsiye etmiyo eşimin çocuklu arkadaşları çünki.
bazılarımızın ilk bazılarımızın kim bilir kaçıncı doğumu o yüzden bilgili arkadaşların konu başlığıyla ilgili bize bilgi vermesi çok güzel oluyor.

Benim de ertesi gün eve gelince sardılar, benimki normal doğumdu belki sezeryanda sorun olabilir ama sarmak. Sonuçta normal doğumda o bölgede bir cerrahi durum yok. Ben de 5-6 gün sonra korseye geçeyim dedim, ama haziranın ortasıydı ve çok sıcaktı, korseyle rahat edemedim. Çarşaf da sarmadım 10 gün sonra, ama o ilk günler bayağı iyitoplandı, ondan sonra da devam etti toplanma.

Korse ve göbegi sarma olayini hiç duymami$tim:1shok:

Ne kadar saglikli peki? Doktorunuza sordunuz mu? Sonuçta karnimizda gev$emi$ olan kaslar var onlarin kendilerini biran önce toparlamasi gerekmiyormu? Sanki sararak bunu engellemi$ veya tembelle$tiriyormu$uz gibi geldi bana.benneyaptımki

Ben de kimseye soramıyordum ama en sonunda dayanamadım konu açtım :)))

Aaa dikişlerimiz acımıyor mu gerçekten, ne güzel! Çok korkuyordum ben dikişten de, demek ki korkulacak bir şey değilmiş, oley! :)) Hem de çok çabuk iyileşiyormuş! O bölgenin yaralarının çok çabuk iyileştiğini duymuştum ama inanamamştım, birkaç ay sürer diyordum ben iyileşmesi :)) Meğer bir iki haftaya iyileşiyormuş :)) Hem de su da acıtmıyormuş....
Valla allah sizden razı olsun, sayenizde bu akşam rahat uyuycam sanırım :))

Göbeği bağlama fikri de iyi aslında, hem sıcak tutar, havalar soğudu ya :))))

canım diş hekimiyim yazmıssın bır hekım olarak tıbbı bılgının cok fazla olması gerekıyor. yanı dıkıstı mukozaydı sasırdım acıkcası bu kadar endıselı olmana:1rolleyes:

Korse ve göbegi sarma olayini hiç duymami$tim:1shok:

Ne kadar saglikli peki? Doktorunuza sordunuz mu? Sonuçta karnimizda gev$emi$ olan kaslar var onlarin kendilerini biran önce toparlamasi gerekmiyormu? Sanki sararak bunu engellemi$ veya tembelle$tiriyormu$uz gibi geldi bana.benneyaptımki

valla anneminkinide sarmışlar benim..hiç göbeği yoktu 40 ına kadar..sonra sonra çıkmaya başladı biraz..tembelleştirdiğini düşünmüyorum.çünkü doğumdan sonra hastanedede baskı yapsın diye karnına kum torbası koyuyorlar

canım diş hekimiyim yazmıssın bır hekım olarak tıbbı bılgının cok fazla olması gerekıyor. yanı dıkıstı mukozaydı sasırdım acıkcası bu kadar endıselı olmana:1rolleyes:

Diş hekimliği fakültesinde vajinal sütur, epizyotomi falan öğretmiyorlardı canım, öğretseler onu da bilirdim :))
Bir de ne kadar bilirse bilsin insan, başına gelince daha farklı hissediyor :))

Diş hekimliği fakültesinde vajinal sütur, epizyotomi falan öğretmiyorlardı canım, öğretseler onu da bilirdim :))
Bir de ne kadar bilirse bilsin insan, başına gelince daha farklı hissediyor :))

ben diş hekımlığınde ne öğretılıo ne öğretılmıyo ıyı bılıorum canım:) mukozalarla ılgılı kısımları kacırmıssın gercı yorumundan ne kadar bılmıs pardon bılgılı(!) oldugun bellı kesın o konuları anlatmamıstır hocan yoksa "öğretseler onuda bılırdın" :roflol:

Zasa, Ohcanımadeysin, sui verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Bu arada Bende Tuzla'da oturan biri olarak evime çok yakın olan özel bir hastaneye gidiyorum. Benimde Devlet hastanelerinde çok canım yandı tamam özel'e gittiğinizde birde özel sağlık sigortanız var ise sigortadan ne koparsak kardır mantığı yürütüyorlar ama en azından insan muamelesi görüyorum birde nebileyim özel hastanede sağlık konusunda kendimi daha güvende hissediyorum...

Çevremdeki bütün arkadaşlarım epdural sezeryan ile doğum yaptılar ve hiç biri denildiği gibi acılar sancılar çekmediler.Uyuşmaları geçtikten 1-2 saat sonra gayet rahat hastanede yürüyorlardı... Erkek bebeği olanlar bebeklerini sünnette ettirdiler ve kucaklarında kendileri taşıyarak götürdüler,başında da durdular.Hiç bir zorulukları olmadı.
Doğum ister normal olsun ister sezeryan olsun kolay değil.Hepsinin kendine göre bir zorluğu vardır elbet.Önemli olan doğumu yaptığını yer ve gördüğünüz muamele.
Sezeryan olup 2 ay yataktan kalkamayan da var dediğim gibi sezeryan olup 2. satinde zıpır zıpır gezen de var.
Herkesin doğumu başka oluyor.herkesin bünyesi,doğurduğu çocuğun durumu ve doktorunun profesyonelliği başka oluyor.
Allah bizim için hayırlısı ne ise onu versin inşallah.Vakitli ve sağlıklı doğumlar yapalım.
Benimde epizyotomi korkum var.. yani yırtılırken yada kesilirken canımın çok acımasından onu hissetmekten korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok.Başa gelecekse çekeceğiz.
Kendimi bir şekilde psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorum.

Çevremdeki bütün arkadaşlarım epdural sezeryan ile doğum yaptılar ve hiç biri denildiği gibi acılar sancılar çekmediler.Uyuşmaları geçtikten 1-2 saat sonra gayet rahat hastanede yürüyorlardı... Erkek bebeği olanlar bebeklerini sünnette ettirdiler ve kucaklarında kendileri taşıyarak götürdüler,başında da durdular.Hiç bir zorulukları olmadı.
Doğum ister normal olsun ister sezeryan olsun kolay değil.Hepsinin kendine göre bir zorluğu vardır elbet.Önemli olan doğumu yaptığını yer ve gördüğünüz muamele.
Sezeryan olup 2 ay yataktan kalkamayan da var dediğim gibi sezeryan olup 2. satinde zıpır zıpır gezen de var.
Herkesin doğumu başka oluyor.herkesin bünyesi,doğurduğu çocuğun durumu ve doktorunun profesyonelliği başka oluyor.
Allah bizim için hayırlısı ne ise onu versin inşallah.Vakitli ve sağlıklı doğumlar yapalım.
Benimde epizyotomi korkum var.. yani yırtılırken yada kesilirken canımın çok acımasından onu hissetmekten korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok.Başa gelecekse çekeceğiz.
vereliniortak kesinlikle katılıyorum. herkesin yapısı, hamileliği, doktoru çok farklı. ve hiç bir doğum şeklininde kolay olduğunu söylemek mümkün değil. hepsinin kendine göre riskleri ve avantajları var. ve yine katılıyorum, kendini hazırlamak en doğrusu.

Daha çok var doğumuma ama o kadar heyecanlıyım ki.. Bende düşünmemeye çalışıyorum, ama karnımızda büyüttüğümüz meleklerimi oradan çıkmak zorunda.. İster normal doğum ister sezeryan olsun, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. Taaa doğum anı gelene kadar düşünüp kendimi de bebeğimi de strese sokmak istemiyorum.. Hele normal doğum düşünenlerin stresli olmaları doğum anında bebeğide strese sokup problem çıkartabiliyor, Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. Olumsuz şeyler okumak insanı daha çok geriyor bu bir gerçek, eğer etkileniyorsa okumamaya uzak durmaya çalışmalıyız biliyorum ama merakda ediyor insan.. Offf 2011 in haziranını bir görsem hayırlısıyla..

ondan bende korkuyordum ama sancı anında iğneyle uyuşturuyorlar ben onu bile hissetmedim..ne zaman kesildi onu bile görmedim..hem kesipte koca bir makas atmıyorlar..sadece doğumu daha rahat yapabilmek için 2 cm falan kesiyorlar belki daha az..çünkü dikişim 3 taneydi ve baktığımda çok küçük bir görünüyordu..

Back