• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

kuzenım 10.gun pikniğe gıtmıstı :)) normal dogumdan sonra bakım sanırım cok onemlı cnm... her wc den sonra guzelce temızlemek buna bır katkı...

doğru ben doğum yaptığım gün türk kahvesi pişirdim.şimdi sen ne var bunda diyeceksin.normal doğum yapınca birdaha senle bir görüşelim....ne kadar geç pişiyormuş bu kahve hiç farkına varmamışım:1:

doğru ben doğum yaptığım gün türk kahvesi pişirdim.şimdi sen ne var bunda diyeceksin.normal doğum yapınca birdaha senle bir görüşelim....ne kadar geç pişiyormuş bu kahve hiç farkına varmamışım:1:

canımsın cok hossun :)) Allahım o gunu gostersınde bende anlatırım o günümde ne yaptıgımı :)

ilk önce allah sağlıklı sıhhatli bebğine kavuştursun.canım arkadaşım senin tahminde bulunduğun gibi birşey değil normal doğum.ben iki evlat annesiyim ikiside normal oldu.doğum hanenin yatakları özel sen hiçbir şekilde kirlenmiyor ve bebek haricinde çıkan hiçbir şeyi sen görmüyorsun doğume tek kullanımlık kıyafet oluyor.eğer normal olursa ki inşaallah öyle olur alt pijamanı rahat giyiyorsun.senin altını başkasının değiştirmesine gerek olmuyor.yıkama diğe birşey yok eve geldikden sonra ılık bir banyo yaparsan hem sen rahatlarsın hemde sütünün gelmesi hızlanır.doğum sancısı çeksen de doğumdan sonra olmuyor inşaallah.kolay değil ama sezaryanla kıyaslanamayacak kadar rahat.allaha emanet ol gözünde büyütüp vevsvese yapma eğer çok korkulacak birşey olsaydı bizler ikincileri doğurmaz üçüncüyü istemezdik.veren rabbim meleğine kavuşman için kolaylığınıda verir.:emir_bebek:

kesinlikle dediklerine katılıyorum..normal doğumdan korkmanıza hiç gerek yok..sonrasında ne ağrı ne sızı..bazı şeyleri korkanlar çok abartıyor...kimseye ama kimseye muhtaç olmuyorsun..ben hastaneden dönünce annem kayınvalidem yorgunluktan kaydılar hiç uyumamışlardı..yemek yaptım diyorum kimse inanmıyor..çorba salata makarna ve bir çeşit yemek yapmıştım tavuktu galiba..arkadaşlarım çok şaşırdı..normal doğumun rahatlığını anlayamadılar..
ben neyse 2 çocuklu bir arkadaşım doğumdan sonraki gün o kadar enerjikmişki zaten yeni doğan sürekli uyuyor,büyükte uyuyunca ne yapsam ne yapsam demiş.enerjimi atmam lazım..ablkonları yıkamış..yetmemiş halıları balkona sermiş onları yıkamış evi süpürmüş..onu duyunca benimki hiç bişey valla
1 hafta sonra düzenli yürüyüş ve mekik çekmeye başladım ben o kadar rahat yani.sadece siz kendinizi beyninizi kolay olacak,herşey normal olacak diye emir verin..valla öyle oluyor..

Temizlik konusunda arkadaşlar her şey söylemişler, gerçekten hiç endişelenmenize gerek yok. Doğum sonrasında da dikiş vb. den kaynaklanan acı ağrı falan olmuyor, ben doğumdan yarı saat sonra hastanede turluyordum. Dikişlere bir hafta kadar tuvalete gittiğinizde bakım yapıyorsunuz, sadece kabızlığa dikkat edin. Ben dikişlere bir şey olur korkusuyla tuvalete fazla çıkmadım, o biraz sorun oldu 1-2 gün, sonra da o da geçti zaten. Hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.

Ya gerçe benim annem sezeryan olmuştu küçük kardeşime.(şimdi 8 yaşında kardeşim.) Hiç öyle üstü falan batık değildi.Hemşireler temizlemiş zaten göbeğini falan.Babam geceliğini giydirmişti.Hiç öyle temizleme derdimiz olmamıştı.Herhalde biraz da ondan rahatım ben.Ki annem anesteziden 2 saat falan çıkamadı bi problem olmadı yani.Normal doğumda biz kendimize de bakarız bence daha kolay olur.Bir de dikkat ettim de herkesin doğuma karşı daha ayrı korku ve panikleri var.Benimde içimde evde doğuracakmışım ya da yolda falan gibi bir korku vardı.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kısmetse normal doğum istiyorum ama normal doğumda yaşayacaklarımızla ilgili acayip endişlere kapılmaya başladım son günlerde :))

Şimdii... Doğumhanende üzerimizde tek kullanımlık hastane önlüklerinden oluyor diye tahmin ediyorum?
Bebiş hayırlısıyla doğduktan sonra peki, bebeğin ardından suydu-plasentaydı falan derken üstümüz başımız kirlenmeyecek mi?

Gülmeyin ama işin bu kısmı benim için bir kabusa döndü :))

Bizi orada hemşireler yıkıyormuş dedi bir doktor bana? Doğum sonrası, odaya alınmadan önce hemşireler yıkıyormuş bizi?
Hemşireler bizi nasıl yıkayacak yani, var mı bunu yaşayan, çok merak ediyorum?

Yoksa biz henüz hala doğum koltuğundayken, kirlenen kısımlarımızı hemşireler orada temizliyor mu sadece? Yani biz daha koltuktayken hemen silip kuruluyorlar mı bizi?
Ama o zaman da hemen oracıkta bizi temizledikeri gibi bezlemeleri falan gerekmiyor mu?

Nasıl olacak bu iş, ne olur yaşayanlar bir cevap verebilir mi? Yatıp kalkıp bunu düşünür odum artık rüyalarıma giriyor :)))

Bende başımdan geçenleri anlatayım da tam olsun =)
Ben doğum yaptığım sırada malesef evimde değildim ve gidebileceğim tek yer o an için yenimahalle araş hast. idi..
bi çok topicde anlattım ama burda da özet geçeyim.
öncelik tek giyimlik değildi kıyafetler .
pembe fistan tarzı bişi veriyolar sana onla dolanıyosun. ztn her şeyini kendin yapıyosun =)
doğumu bile.. şöyle ki çoğu kadın yatağında doğurdu yanımda çünkü kimse bakmadı onlara..
neyse gelelim doğum kısmına .. Benim ki 25 haftalık erken doğumdu çok kolay oldu diyebilirim sancılar dışında..
sancı olayı gerçekten korkunç.. allah çektirmesin ben 24 saatten fazla çektim..
işte yattım çatala ztn o kısım çöp kutusuna bakıyo ne varsa oraya gidiyo. ben mesela belime kdr batmıştım =))
neyse sadece cam sil şişesi tarzında bir şişede kırmızı bi solüsyon var onu sıkıp duruyolardı sürekli..
temizlik olayına gelince öyle bişi yok canım .
olduğun gibi kalkıyosun . ztn yıkanma şansın yok. 12 saat süren var onun için..
Kuzenim de anlatmıştı kendi doğumunu aynı zamanlarda yaptık doğumu. o özelde yaptı. oda benim gibi kendi doğurmuş..
ztn dr hep son anda geliyor.. 6-7 saat sancı çekiyosun hep başında durmuyolar.
nadiren gelip bakıyor son anda doğurtuyor ve gidiyor.. sanma ki sana bi faydası dokunur =)
onun dışında ebeler, varsa pratisyenler olacak sadece ..
ben bir daha asla normal doğum düşünmeyenlerdenim kimseyede tavsiye etmiyorum..
amaaaa g... ne güvenen zurna çalsın anacım kaydirigubbakcemile3 ayy çok yazdım benden bu kdr bol şans a.s.

Son düzenleme:
Merhabalar GizemAkyuz,

bende normal dogum yapacak olan bir adayim $uan için. Tabii son günüme kadar herhangi bir degi$iklik olmazsa doktorum normal dogum önerdi (ki, zaten yurtdi$inda normal dogum mecburidir. Sadece bebek ve anne sagligini zora sokan bir durum olursa ozaman sezeryan yapiliyor)

Gelelim doguma;
benimde ilk dogumum olcagi için pek fazla bilgim yok sadece etrafimdan duyduklarimi biliyorum $uan için sana bunu payla$icam.
Ama önümüzde ki ay dogum yapacagim hastanenin verdigi kurslara gidicem ozaman bana doguma girecek olan ebe(lerin) neler yapilcagini nerede yatacagimi felan göstercegi bir kurs dersi alacam ve fazla bir$ey ögrenirsem yine payla$irim.

Ilk önce hem$irelerden birisinin gelip anneyi dogum haneye hazirladigini biliyorum temizlik felan yapiyorlarmi$ alt tarafta...:kedi: eh biraz utansakta onlarin görevi o yapcaklar yani :)

Dogum sonrasi da o kapidan üstümüz ba$imiz çok kötü bi $ekilde odalarimiza götürceklerini sanmiyorum ona göre bakim ve temizlik yapcaklardir muhakkak. Birkaç hem$ire bebekle ilgilenirken digerleri de bizle ilgilencektir muhakkak.

Türkiye 'de kaç gün hastanede kaliniyor bilmiyorum ama burada 5 gün hastanede yatiyorsun ve o 5 gün içerisinde hem$îreler gelip yine altta diki$in felan varsa onlari ilik bir su ve ilaç ile temizliyorlar ve kalin bez bagliyorlarmi$.
Yikanma elbette oluyordur ama ilk gün yaptircaklarini sanmiyorum.

bende dogumda yalniz olacagim.yurt disindayim ve burada sadece normal dogum yapiliyor..sezeryan icin bir suru prosedur gerekiyo..bende normal dogumdan yanayim ama sanki biraz korkar gibi oldum..
allah herkese yardim etsin

kızlar bende normal düşünüyorum o yüzden hala bekliyoruz inşallah normal olur ama son doktor kontrolümde biraz korktum nst ye girince benden önce bir kadın vardı suni sancı verilecekti kadına lavman mı ne o iğrenç şeyden yapmışlar hemşireler yaptı dedi suyu erken geldiği ve açılması olmadığı için 15 dk da bir gelip açılma kontrolu yapmışlar çok utandım dedi ve 3. doğumuymuş hiç böyle bişi yaşamadım dedi ben merak edip doğumhaneyi kontrole gittim özel hastane olduğundan olsa gerek tek kullanımlık önlükler paketlerdeydi çok temizdi ben sedye tarzı bişey bekliyordum çatalı görünce yıkıldım ama çatalda doktorun odasındakinden çok devasa kocaman ve altında boşluk var sanırım popomuzun geleceği yer ve kova tarzı kocaman bişey var altında oraya akıyo herhalde eş ve kan benzeri şeyler temizlenmeye gelince onlar silseler yeter doktorum zaten havlu şampuan vb şeylerini koy çantana için rahat etmezse hemen duşa girersin ılık duş hem süt gelmesini çabuklaştırıyo hem kendini temniz hissettiğinden rahatlıyorssdun dedi yani odama gidince hemen ılık bir duş alıcam allah nasip ederse doğumhane çok ürkütücü geldi ama sezeryan dahada ürkütücü olsa gerek dikiş olayını da sordum dokturuma bakımını iyi yaparsan hem acımaz hemde kanaman çok uzun sürmez dedi zaten bebeğin gaz sancısı olsa o aklına bile gelmeyecek dedi önemli olan bakımmıs yani umarım hepimiz sağlıkla alırız bebeğimizi kucağımıza ve bi avazda da doğuruuz artık ne gelecekse başımıza utanacaksak da (ki zaten ben nst de bile çok utandım hiç tanımadığım doktora karnımı açınca) yapacak bişey yok sanırım başa geleni çekicez

Ben doğum yaptığım sırada malesef evimde değildim ve gidebileceğim tek yer o an için yenimahalle araş hast. idi..
pembe fistan tarzı bişi veriyolar sana onla dolanıyosun. ztn her şeyini kendin yapıyosun =)
doğumu bile.. şöyle ki çoğu kadın yatağında doğurdu yanımda çünkü kimse bakmadı onlara..
neyse gelelim doğum kısmına .. Benim ki 25 haftalık erken doğumdu çok kolay oldu diyebilirim sancılar dışında..
işte yattım çatala ztn o kısım çöp kutusuna bakıyo ne varsa oraya gidiyo. ben mesela belime kdr batmıştım =))
neyse sadece cam sil şişesi tarzında bir şişede kırmızı bi solüsyon var onu sıkıp duruyolardı sürekli..
Kuzenim de anlatmıştı kendi doğumunu aynı zamanlarda yaptık doğumu. o özelde yaptı. oda benim gibi kendi doğurmuş..
nadiren gelip bakıyor son anda doğurtuyor ve gidiyor.. sanma ki sana bi faydası dokunur =)
amaaaa g... ne güvenen zurna çalsın anacım kaydirigubbakcemile3 ayy çok yazdım benden bu kdr bol şans a.s.

senin gerçekten zor olmuş yaa..bende devlette yaptım kadın doğum hastanesiydi herşeyle çok ilgilendiler..özellikle doktorum..aşık oldum kadına doğumda..o kadar ilgilendi o kadar motive etti ki beni..ebeler desen onlarda öyleydi..sen çok büyük bir şanssızlık yaşamışsın..benim doğumumda 4 ebe ve dr um vardı...öyle çok saatlerce de sancı çekmedim çok şükür..bende ısrarla normal doğum önerenlerdenim..zemuszemus

Merhabalar GizemAkyuz,

bende normal dogum yapacak olan bir adayim $uan için. Tabii son günüme kadar herhangi bir degi$iklik olmazsa doktorum normal dogum önerdi (ki, zaten yurtdi$inda normal dogum mecburidir. Sadece bebek ve anne sagligini zora sokan bir durum olursa ozaman sezeryan yapiliyor)

Gelelim doguma;
benimde ilk dogumum olcagi için pek fazla bilgim yok sadece etrafimdan duyduklarimi biliyorum $uan için sana bunu payla$icam.
Ama önümüzde ki ay dogum yapacagim hastanenin verdigi kurslara gidicem ozaman bana doguma girecek olan ebe(lerin) neler yapilcagini nerede yatacagimi felan göstercegi bir kurs dersi alacam ve fazla bir$ey ögrenirsem yine payla$irim.

Ilk önce hem$irelerden birisinin gelip anneyi dogum haneye hazirladigini biliyorum temizlik felan yapiyorlarmi$ alt tarafta...:kedi: eh biraz utansakta onlarin görevi o yapcaklar yani :)

Dogum sonrasi da o kapidan üstümüz ba$imiz çok kötü bi $ekilde odalarimiza götürceklerini sanmiyorum ona göre bakim ve temizlik yapcaklardir muhakkak. Birkaç hem$ire bebekle ilgilenirken digerleri de bizle ilgilencektir muhakkak.

Türkiye 'de kaç gün hastanede kaliniyor bilmiyorum ama burada 5 gün hastanede yatiyorsun ve o 5 gün içerisinde hem$îreler gelip yine altta diki$in felan varsa onlari ilik bir su ve ilaç ile temizliyorlar ve kalin bez bagliyorlarmi$.

offf ilgiye bak beeesempatiksalakcinni yurt dışına gitcem doğuma:hulya:

ben edirnede özel hastanede doğum yaptım. sancı çekerken odada üstüme tek kullanımlık önlüklerden giydirdiler. lağma yaptılar, ebe eliyle rahmin açılıp açılmadığını kontrol ederken suyum boşaldı yerler ve yatak battı,hemen temizlediler yatağı ve yeri. doğumhaneye gidince çatala oturduktan 10dak içinde doğum oluyo zaten. yere bişey sermişlerdi dökülen herşeyi onunla birlikte temizliyolar. doğumdan sonra dr dikiş atmadan önce hortum gibi bişeyle su ve uyuşturucu bi sıvıyla yıkadı o bölgeyi dikişi hissetmiyosun zaten. sonra altıma bez bağlayıp tekerlekli sandalyeye oturtup bebişimi kucağıma verdiler odaya öyle gittik. odada pijamalarımı giydim.hemşireler yarım saatte bi kontrol ettiler kanama varmı diye yoktu. günde 3-4 kez bezimi değiştirdilir ertesi gün evimize gittik .günlük pedle devam ettim.
temizlik konusuna gelince üstünüz batmıyo zaten,bunlara takılmayın doğum sonrası bebeğinizi kucağınıza alacağınız anı düşünün bence. göbek kordonunu kestikleri an gözümün önünden gitmiyo bebişim bana bakıyodu.. ay bi tuhaf oldum valla çok güzel bi andı Allah nepinize nasip etsin inşallah.

Çok sağolun ya :)) Zasa'cım iletini okuyunca acayip bir rahatlık çöktü üstüme :)))
En son üniversite sınavından sonra "merak etme, kazanıcaksın" demişti bir hocam, en son o zaman böyle bir ferahlama hissetmiştim, bir de şimdi sen "herşeyi rahatça yapıcaksın,buraya da yazıcaksın sonra her şey çookk güzel gelişti diye." diyince çok rahatladım :)))
Hadi bakalım inşallah :)))
Artı doğsa da yazsam buraya ben de her şeyin ne kadar güzel geçtiğini :)))
Allah herkese kolaylık versin :))) Çok heyecanlıyım :)))

tabi tatlım benim,allah öyle bir güç veriyor ki inanamazsın.ve gerçekden dediğim gibi olucak inan bana.dualarım seninle..

çatalda zaten gelen sıvı yada kan etrafa yada üstüne bulasmıyo zaten o çatalnda tam sonunda oturuyosun zaten oaralara bulasma ihitmali yok yani bende öyleydi zaten gleen su vs kovaya gidiyo.dogumdan sonrada tmeizlenıyo.Vede yatakta son ıkınmalarda benden su geldi hemen hemşireler değiştirdi tutmadılar anında değiştirdiler yani vede devlet hastanesnde yapmama ragmen temizlendi. dogumdan sonrada hemen üstünün değiştiriyosun ama yıkama gibi bişey olmadı.

Ben de kimseye soramıyordum ama en sonunda dayanamadım konu açtım :)))

Aaa dikişlerimiz acımıyor mu gerçekten, ne güzel! Çok korkuyordum ben dikişten de, demek ki korkulacak bir şey değilmiş, oley! :)) Hem de çok çabuk iyileşiyormuş! O bölgenin yaralarının çok çabuk iyileştiğini duymuştum ama inanamamştım, birkaç ay sürer diyordum ben iyileşmesi :)) Meğer bir iki haftaya iyileşiyormuş :)) Hem de su da acıtmıyormuş....
Valla allah sizden razı olsun, sayenizde bu akşam rahat uyuycam sanırım :))

Göbeği bağlama fikri de iyi aslında, hem sıcak tutar, havalar soğudu ya :))))

canım eğer alttan dikişlii olursaa ilk tuvalete gittiğimizde idrardan dolayıı yanma oluyoo sonra oda kalmıyoo
normal doğumun güzelliği kimseye gerek kalmadan tuvalete gidebiliyosunn
bu benim 3 ncü çocukk ama bu sefer sezeryannnn istiyorumm bennnn
çok korkuyorum doğumdan halenn

tamda beni anlatmışsınnnn
2 doğum yapmışş birii olarakk benn bu doğumdann çok korkuyorummmm
ve sezeryann istiyorumm amaa eşimm benii anlamıyooo kesinlikle normall doğuracaksınn diyoooo
ona ne oluyokii bu cann benimm değilmii
hamile kaldığım günden berii gözyaşımm kurumadıııı
psikolojimm bozulduu karşımda bana destek olan kocam olsunn isterdimm amaa yokk oda benii üzüyoo
aslındaa doktorlarınn savunduğuuu normall doğumdan yanaa
biliyorumkii doğumdann sonra herşey çokk güzel olacakk amaaa o sancılarr korkutuyoo
helede varya son dakkalr da 8 santim olmuşş 2 santim dahaa bekleyeceğizz ve geçmekk bilmeyenn dakkalarrr
aklıma geldikçee çıldırıyorummm
ve hamileleğimm boyunca hiç gülemedimmmm
burdakii kimseyi korkutmakk değil niyetimm amaa bennn kendimii çokk yorgun hissediyorum doğuma karşıııı

Merhabalar GizemAkyuz,

Gelelim doguma;

yurt dışı süper bu konuda burda sabah doğur akşama evdesinn canımm normal doğumlaa

kızlar bende normal düşünüyorum o yüzden hala bekliyoruz inşallah normal olur ama son doktor kontrolümde biraz korktum nst ye girince benden önce bir kadın vardı suni sancı verilecekti kadına lavman mı ne o iğrenç şeyden yapmışlar hemşireler yaptı dedi suyu erken geldiği ve açılması olmadığı için 15 dk da bir gelip açılma kontrolu yapmışlar çok utandım dedi ve 3. doğumuymuş hiç böyle bişi yaşamadım dedi ben merak edip doğumhaneyi kontrole gittim özel hastane olduğundan olsa gerek tek kullanımlık önlükler paketlerdeydi çok temizdi ben sedye tarzı bişey bekliyordum çatalı görünce yıkıldım ama çatalda doktorun odasındakinden çok devasa kocaman ve altında boşluk var sanırım popomuzun geleceği yer ve kova tarzı kocaman bişey var altında oraya akıyo herhalde eş ve kan benzeri şeyler temizlenmeye gelince onlar silseler yeter doktorum zaten havlu şampuan vb şeylerini koy çantana için rahat etmezse hemen duşa girersin ılık duş hem süt gelmesini çabuklaştırıyo hem kendini temniz hissettiğinden rahatlıyorssdun dedi yani odama gidince hemen ılık bir duş alıcam allah nasip ederse doğumhane çok ürkütücü geldi ama sezeryan dahada ürkütücü olsa gerek dikiş olayını da sordum dokturuma bakımını iyi yaparsan hem acımaz hemde kanaman çok uzun sürmez dedi zaten bebeğin gaz sancısı olsa o aklına bile gelmeyecek dedi önemli olan bakımmıs yani umarım hepimiz sağlıkla alırız bebeğimizi kucağımıza ve bi avazda da doğuruuz artık ne gelecekse başımıza utanacaksak da (ki zaten ben nst de bile çok utandım hiç tanımadığım doktora karnımı açınca) yapacak bişey yok sanırım başa geleni çekicez

canım sedyede doğum yapmakk daha zorr
ordaa bacaklarınıı açacaksınn normall doğum kolaylaşsınn

eğer şuann hamile olmasaydımm doğumunn üzerinden zaman geçtiğii içinn bendee o duyguyuu güzel anlatırdımm
ama şuann hamileyimm ve başıma geleceklerii çok iyi biliyorumm o yüzden yazamıyorumm diğer arkadaşlar gibii güzel şeyler

tamda beni anlatmışsınnnn
2 doğum yapmışş birii olarakk benn bu doğumdann çok korkuyorummmm
ve sezeryann istiyorumm amaa eşimm benii anlamıyooo kesinlikle normall doğuracaksınn diyoooo
ona ne oluyokii bu cann benimm değilmii
hamile kaldığım günden berii gözyaşımm kurumadıııı
psikolojimm bozulduu karşımda bana destek olan kocam olsunn isterdimm amaa yokk oda benii üzüyoo
aslındaa doktorlarınn savunduğuuu normall doğumdan yanaa
biliyorumkii doğumdann sonra herşey çokk güzel olacakk amaaa o sancılarr korkutuyoo
helede varya son dakkalr da 8 santim olmuşş 2 santim dahaa bekleyeceğizz ve geçmekk bilmeyenn dakkalarrr
aklıma geldikçee çıldırıyorummm
ve hamileleğimm boyunca hiç gülemedimmmm
burdakii kimseyi korkutmakk değil niyetimm amaa bennn kendimii çokk yorgun hissediyorum doğuma karşıııı

Çok iyi anlıyorum ben 24 saatten fazla çektim o sancıları. allahım kimseye çektirmesin.
eşinin gelmesi dedikleri olayda doğumdan daha zordu..
adam dirseği ile karnına abanıyo var gücüyle elinide alttan sokuyo bide beni azarlıyo kendini sıkma die.
ula üstüme çıktın, nerdeyse karnıma oturdu kendini sıkma =))
sonrasında evet hiç bişi yapmamış gibi kalkıp tuvalete gidebilirsin ama öncesinde çekilenleri unutmak oldukça zor..
sonrasında varsın 10 gün kalkmıyayım ama bir daha normal doğum mu ? asla ! kaldı ki bende ne dikiş oldu ne yırtılma.
730 gr bişidi .. orda benle birlikte 30 a kadın yakın doğurdu hepsini gördüm. zor değil normal doğum çünkü çok zor !
elimde olsa normal doğumu yasaklardım ztn o kdr .. :gitme: füfff sinirim bozuldu ..

Son düzenleme:
Back