• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

Yaa peki birisi lavman yapılıyor yazmış; ben de oraya takıldımmm. Doğumdan korkmam lavmandan korktuğum kadar..NASI YANİ YAAAA??? Herkese yapılıyo mu buuu???? senağlama

ben diş hekımlığınde ne öğretılıo ne öğretılmıyo ıyı bılıorum canım:) mukozalarla ılgılı kısımları kacırmıssın gercı yorumundan ne kadar bılmıs pardon bılgılı(!) oldugun bellı kesın o konuları anlatmamıstır hocan yoksa "öğretseler onuda bılırdın" :roflol:

tüh keşke biyolog olsaymışım.... belki bu kadar kompleksli olmazdım :))

ben doğum yapacağım hastanenin doğum anesini gezdim.ebelerle konuştum.ama korkuyorum kızlar.39 haftalığım normal dğurmak istiyorum.doktorlarsa sezeryan meraklısı.istersen alıverelim dedi doktor sezeryanla.

canım
ben şarda erhan beyle başladım.mayısta gitti.sonra mahmuta devam ettim.o da bişeyden anlamıyor.doğru düzgün bile incelemiyor çocuğu.eğer şarda mahmuta gidiyosan vazgeç derim.adam sonradan kadın doğumcu olmuş.yazın memlekette devam ettim.dönüştede ben çayelinde oturuyorum.buraya doktor atanmış.şimdi ona devam ediyorum.ben normal doğurmak istiyorum.bu hafta 38 bitiyor benimde.yani çayelinde doğurucam ben hastane çok sakin.özel msj hakkım yok canım

arkadaşlar seviyeyi düşürmeyelim tartışmaya mahal vermeyelim lütfen. bende şu lavman olayına takıldım ya hakkaten kimseden duymamıştım bu güne kadar ne annem ne görümcem ne başkasından herkese yaılıyor mu bu yani sancımız tutmuş gidiyorurz hastaneye

arkadaşım yapılması gerekiyor lavmanın yoksa ıkınırken büyük tuvaletinde çıkıyormuş ve bebeğe bulaşma ihtimali var o yüzden içini temizliyorlar.çok kötü bişey değilmiş.fitil gibii bişey sanırım.sonra tuvalete gidip içini boşaltıyorsun

arkadaşlar seviyeyi düşürmeyelim tartışmaya mahal vermeyelim lütfen. bende şu lavman olayına takıldım ya hakkaten kimseden duymamıştım bu güne kadar ne annem ne görümcem ne başkasından herkese yaılıyor mu bu yani sancımız tutmuş gidiyorurz hastaneye

evet canım herkese yapılıyor fakat merak edecek bir durum yok bir fitil zaten kendin yapıyorsun tuvalete çıkman gerekincede çıkıyorsun hepsi buyerimseniben:utangac:

lavman nedne bu kadar büyütülüyor anlamıyorum ya 1 dk lık iş hafif bişeyin ucunu sokuyorlar su gibi bişeyi boşaltıyorlar içine 10 dk sonra bağırsaklar tertemiz..acısı sancısı yokki bunun..

İyi bari, fitil teknolojisini kullanmaları iyiymiş.. Yoksa fitil dışında hiçbişi kullanmam dostum... Hayır..Kessinlikle olmazzzz

biriniz fitil diyor biriniz bişiy sokulup veriliyor diyor bende nette okuduğumda ince bi hortum sokuluyor diye gördüm offfff bu neya o sancının arasında bide bunu mu çekicez yaw kaydirigubbakcemile3

kızlar bana lavman yapılmamıştı hatta benim tuvaletim gelmişti ebe yap dedi daha iyi olur ıkınırsın dedi zaten altına kova koyuyolar ne varsa oraya çıkyo böğğ:)

ama hiiçç merak etmeyin o an zaten ne utanmak geliyo aklınıza ne bişey sadece bebeğinizi düşünüyorsunuz ve herşey olup bitiveriyor anlamıyorsunuz bile rahat olun.....allah kurtarsın hepinizi bi avazda inş.

biriniz fitil diyor biriniz bişiy sokulup veriliyor diyor bende nette okuduğumda ince bi hortum sokuluyor diye gördüm offfff bu neya o sancının arasında bide bunu mu çekicez yaw kaydirigubbakcemile3

canımm inannn hissetmiyorsunn yan yatıyorsunn hemen yapıyorlarr
ben hiç anlamadımm bilee
bak bende sondadan korkuyorummm:roflol:

Sonda çok azıcık acıtıyo :D ama heen geçiyo.Taktıkları an altına yapıyomuşsun gibi hissediyosun. çok komik:D Çıkartırken hissetmiyosun bile. :)

bir doğum yapmış ve hamile olan biri olarak yazıyorum sevgili arkadaşlar
öncelikle normal doğum ve sezaryenin fıyatı kendi gördüklerime dayanarak söylüuorum aynı. özel hastanede muhasabe ile görüştüm ikisi de 500tl dediler. ben kombine epidural spinal sezaryen isteyince 750 oldu. zaten devlette bu parayla değil. ha doktorun özeline gidiyorsanız ona para verirsiniz. ben sadece korkumdan sezaryeni seçtim çünkü ayakta doğurmak istedim. öğretmenim ve babamın köyünde yengelerim gibi pekçok kadın evde ayakta doğumlarını yaptılar. etraf batıyor mu evet ama ona göre önlemler alınıyor. zaten yatsa da batacak. sezaryenim sorunsuz geçti kızım 8 aylık. geçen hafta doktoruma yeni gebeliğim için gittiğimizde bana "sen sezaryenden sonra bi daha doğurmam diyordun bi hastam sezaryenden sonra bu yöntemle hep doğururum dedi. o an aklımasen geldin" dedi. neden böyle dedim peki? çünkü yatıyorsun. nstye dakikalarca bağlı kalmak son haftalarda ay tansiyonum düşüyo diye dışarıya az çıkmalar bir de sezaryen öncesi doğum başlangıcım vardı yat dinlen. saatlerce sezaryen sonrası yat. usandım yatmaktan ben normal doğumu babycenter diye bir sitede izledim özel hastane odasında ailesi var kadın koridorda sancısını eşiyle yürüyerek çekiyor özel banyosuna giriyor. diyecekseniz eşimden utanıyorum anneniz yanınızda olabilir. böyle olsa ben de korkmadan normal doğum çok istedim ve çok ama çok özendim.
bir de kesiyle ilgili olarak vajinal kesi makata doğru yanlamasına yapılıyor ama uzman doktor elinde çok kesilmiyor. maalesef benim dayımın hanımı devlet hastanesinde bu çok bağırıyor diye ebeler makasla kesiyorlar sonuç korkunç bir yırtılma 2 sene yırtık iyileşmiyor kendi annesi arkasına pansuman yapıyor. kimseyi korkutmak değil bilinçlendirmek için anlatıyorum. arkadaşlar parayı iki kat verin çocuğunuza mesela oda yapmayın bir park yatak alın orda da uyur. bebek. o parayla gidin kendinize iyi bir hastane seçin. doğumu orda yapın. inanın neyin iyi olacağını hiçbirimiz bilemeyiz kimimiz evde doğururuz bir şey olmaz devlet hastanesinde oluruz bi şey olmaz ben sadece bilgi veriyorum öneriyorum. herkes hangi doğumdan memnun kalırsa onu başkalarına kabul etmeye çalışıyor. ben sezaryenden memnundum çünkü doktoruma hastaneme güveniyordum. ama normal yapmamadım istanbul-ankara-izmir gibi büyük şehirlerden değilim. imkanıma göre seçtim. ne güzel olurdu sancımı eşimle birlikte çekerdim banyomu yapardım yardımla da olsa. ayakta geçirirdim ilk zamanlarını doğum zamanında yatarak değil de ayakta ya da oturarak eşim yanımdayken doğururdum bu benim hayalim istediğimdi. doğuma yakın epidural olurdum ağrısız doğururdum. doğum sonrası 1 hafta kendime dikkat eder. sezaryen sonrası karnım geç toparlandı normalde erken toparlanırdı. neden seçemediğimizi anlatabiliyor muyum? belki de anlatamıyorum. ayakta geçiremediğim çatala yatmak istemediğim için normale gidemedim. normal yapan arkadaşlarımı çok ama çok tebrik ediyorum. onca saat ailemden kimse yanımda olmayacak tek başıma olacağım diye o an doğumda aciz olmaktan korktuğum için belki de korktum. belki son zamanlarınızı evinizde kendinizden eminseniz geçirebilirsiniz. sonra hastaneye gidebilirsiniz. sonuçta herkese saygım var. hayırlı doğumlar herkese:49:

bende o kadar tedırgın ve kararsızım ki anlatamam.normal doğum ıstıyorum ama hep kotu anlatıldıgı için hıkayeler cok zor ole yırtılıo bole oluyo aman aman dıyorum sonrada yaa bu kadar ınsan yuzyıllardır normal doğum yapmış dıyorum nıye yapmıyayım.gercı herkesın yapısı farklı tabıkı ama bı sekılde doguyo bebek.burda yazan arkadasları okuyunca rahatladım bıraz.ıcıme su serpıldı.cevremdekıler annemlerde dahıl olmak uzere herkes sezeryan yaptırmam ıcın ısrarcılar.bu 4 gebelıgım 3 tane kaybım var.sanırım o yusden rıske atma dıolar ama her an ve her sey ıcın rısk var zaten.doktorumda normal yapabılırız dedı catı muayenemde ıyı.39 haftam bıttı beklıyorum sımdılık.ıns cok rahat bır dogum olur.hepımız ıcın tabii.
lavman da korkulacak bısey değil arkadasımın dogumunda yanındaydım 1 dk ıs hıc acımamıs anlamamıs bıle.zaten bır tek o arkadasım var normal doğum yapan gerısı kım varsa sezeryan :18: :18: :18:bakalım ne yasıcam dua edın kızlar hepimiz Allahın ıznıyle bır avazda kurtulalaım ve bebişlerimizi kollarımıza alalaım:emir_bebek:

benim lavmanım doğumdan sonra gece yarısı yapıldı. gazım çıksın diye. aslında yeni yürüyordum hastanede 3 gün daha kalabilirdim prosedür gereği. ama gece hemşire geldi. yatağımda fitil benzeri 4 ya da 3 tane ilaç yaptı. ben yan döndüm. 5 dak sonra tuvalete kalktım. lavmanın korkulacak yanı yok bence ama böyle yapılırsa diğerini bilmiyorum. bir de benimki gece yarısı loşluğunda yapılınca da ben rahat olmuş olabilirim kendini sıkmadığın sürece çabucak bitiyor:1: eşim kolktukta uyurken nasıl bir yorgunluksa!:60: annem yanımdayken hemşirem yaptı. biz yine bir kez yaşıyoruz o insanlar gecede bunu kaç kişiye yapıyorlar. alışkındırlar ama şimdi de onları düşünesim geldi :17: çok zor iş valla. arkadaşım sen de korkma prosedürlerden normal doğuma karar verdiysen yaparsın önemli olan karar verebilmek. Allah korusun yapamayacağını anlarsan orası hastane zaten sezaryene alınırsın. kolay doğumlar diliyorum:72: (benim ikincim 8 haftalık daha. ben yine sezaryen olcam)

arkadaşlar sakın olaki iki yılda yırtık geçmiyo vs korkmayın 2ay once arkadasım dogum yaptı 40 cıkmadan dikişleri düştü ve yara tamamen kapandı.bu arada kuzenlerim annem yengemler vs cevremde kim varsa sakın kesikte korkma o sancıda hissetmiosun bile dediler.takılmayın yani.arkadaşım özel çapada yaptı dogumunu ve genede kestiler.korkulacak bişi yok.normal dogum yapın bnce.bnde öle düşünüyorum.düşünsenize onca zaman bebeği taşıyosunuz ama ilk nefes alısını sesini duyamıosunuz.başkaları kucagına alıo ilk sizin kokunuzuduymak isterken.bunları düşünün saglıklı karar verin.biraz can acısa nolur.o küçücük yerden bebegimiz gecebiliyoda biz nie biraz ıkınıp acı cekmeyelim onun için degilmi.unutmayın 2 yıl diye bişi yok kesigin kapanmasında.sürekli oynayıp patlatırsanız sürekli dikişleri o başka.

ben hala karar veremedim bir yandan normal olsun çabuk toparlanırım bu kadar insan yapmış ben mi yapamayacağım diyorum diğer yandan korkuyorum en iyisi sezeryan olayım diyorum :) gerçi en iyi yanıtı dr verecek ama ben kendi kendimi yiyorum azda kaldı offf offf

Back