• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

arkadaşlar herkesin doğumu bir olmuyor bu kesin.evet sancısı çok can acıtıyor ama sabrını da veriyor.açıkçası beni çok korkutmuşlardı doğumdan önce,ama sadece annem korkma hiç korkma demişti sadece kendinle ilgilen ve etrafındaki hiç kimsenin doğumu seni korkutmasın.bende öyle yapmaya çalıştım ve hep oğlumla konuştum her sancı geldiğinde kalp atışlarını dinledim ,ben senin dünyaya gelmeni çok istiyorum lütfen sen de anneye yardımcı ol dedim...sabah gittiğimde akşama zor doğum yaparsın demişlerdi ama iki saat sonra oğlum geldi.onun gelişini izlemek kadar güzel onu kucağına almak kadar tarifsiz birşey yok gerisi zaten bir şekilde oluyor

arkadaşlar herkesin doğumu bir olmuyor bu kesin.evet sancısı çok can acıtıyor ama sabrını da veriyor.açıkçası beni çok korkutmuşlardı doğumdan önce,ama sadece annem korkma hiç korkma demişti sadece kendinle ilgilen ve etrafındaki hiç kimsenin doğumu seni korkutmasın.bende öyle yapmaya çalıştım ve hep oğlumla konuştum her sancı geldiğinde kalp atışlarını dinledim ,ben senin dünyaya gelmeni çok istiyorum lütfen sen de anneye yardımcı ol dedim...sabah gittiğimde akşama zor doğum yaparsın demişlerdi ama iki saat sonra oğlum geldi.onun gelişini izlemek kadar güzel onu kucağına almak kadar tarifsiz birşey yok gerisi zaten bir şekilde oluyor

aynen arkadaşım bende sana katılıyorum bu konuda bende çok zorlanırım zannediyordum saatlerce sancı çekerim diye düşünüyordum öyle olmadı gecenin 3 ünde birden suyum boşaldı hazırlanıp evden çıkıp hastaneye gitmemiz 4 ü buldu ve ben 6:20 geçe doğum yaptım sancılar çok canını yakıyor hatta bir ara en yüksek düzeye erişiyor ama çocuk doğunca herşey unutuluyor onu doğarken görmek kadar güzel bişey yok iyi kide diyorum normal doğum yapmışım bu arada ebeler temizliyor sizi yıkama gibi birşey yok zaten dediğiniz gibi çok batmıyorsunuz üzerinizde ameliyat bezleri oluyor bacakların üstünde sağın solun batmıyor ben özel hastanede yaptım doğumu ve çok memnun kaldım bu arada doğum yapacak annelere tavsiyem durumunuz müsaitse özelde doğğum yapın derim o anki doğum piskolojisi çok önemli ben doğum için sancı çekerken odada doktorumda karşıya yataağa uzandı hem benimle sohbet etti hemde takip etti beni o kadar rahatlattıki hiç korkum kalmadı ben başlarda bağırmıyordum bile rahatsız olmasınlar diye istediğin gibi bağır çığlık at rahat ol dediler yani kısacası tavır çok önemli annenin doğum yapması için

aynen arkadaşım bende sana katılıyorum bu konuda bende çok zorlanırım zannediyordum saatlerce sancı çekerim diye düşünüyordum öyle olmadı gecenin 3 ünde birden suyum boşaldı hazırlanıp evden çıkıp hastaneye gitmemiz 4 ü buldu ve ben 6:20 geçe doğum yaptım sancılar çok canını yakıyor hatta bir ara en yüksek düzeye erişiyor ama çocuk doğunca herşey unutuluyor onu doğarken görmek kadar güzel bişey yok iyi kide diyorum normal doğum yapmışım bu arada ebeler temizliyor sizi yıkama gibi birşey yok zaten dediğiniz gibi çok batmıyorsunuz üzerinizde ameliyat bezleri oluyor bacakların üstünde sağın solun batmıyor ben özel hastanede yaptım doğumu ve çok memnun kaldım bu arada doğum yapacak annelere tavsiyem durumunuz müsaitse özelde doğğum yapın derim o anki doğum piskolojisi çok önemli ben doğum için sancı çekerken odada doktorumda karşıya yataağa uzandı hem benimle sohbet etti hemde takip etti beni o kadar rahatlattıki hiç korkum kalmadı ben başlarda bağırmıyordum bile rahatsız olmasınlar diye istediğin gibi bağır çığlık at rahat ol dediler yani kısacası tavır çok önemli annenin doğum yapması için

bende ikinize katılıyorum ve herkese söylüyorum sancı geldiği anda bağıracağınıza derin derin nefes alıp verin yavaş yavaş..çooook azaltıyor etkisini..ben sabahın köründe gittim akşama anca doğururum dedim dr baktı 7cm açılman var 1 saate kucağında dedi..:1shok:bunda nefesin çok büyük artısı var..

esracım bu tür şeyler zamanı geldiğinde gerçekleşiyor zaten biz istesekte istemesek tedelikafadulden bence bize düşen hamileliğin tadını çıkarmak keyfini sürmek:delphin:zemuszemus

arkadaşlar makata kadar kesiyorlar ya uyuşturuyorlar önce değil mi ben bir tek bundan korkuyorum ve doğum sonrası idrar yaparken yanma oluyormuş galiba bilmiyorumkismile

hayır canım onunda nerden cıkardın gerçi bızım ınsanların genelınde var hamıle kadını korkutmak banada oyle denmıstım ama hıcte korktuugm gıbı olmadı sadece rahat ol bagırmak yerıne derın nefesler al valla ben bır ıkınmada dogurmustum kızımı 3 tanede dikişim vardı ve makata dogruda degıldı kesık yana dogru kesmıstı atende uyusturuyolar acıyı hıssetmıyosun bıle allahım herkese benım gıbı kolay dogum nasip etsın insallah...

Makata kadar kesi diye bir şey yok, arkadaşın dediği gibi yana doğru 1-2 dikişlik bir şey ki, kimisinde ona bir gerek olmuyor. Kesi atılırken ciddi bir ağrı kesici veriyorlar, hiç bir şey hissetmiyorsun. İnsanlar normal doğum yapmasın diye ne hurafeler çıkmış ya inanılmaz bir şey.

Makata kadar kesi diye bir şey yok, arkadaşın dediği gibi yana doğru 1-2 dikişlik bir şey ki, kimisinde ona bir gerek olmuyor. Kesi atılırken ciddi bir ağrı kesici veriyorlar, hiç bir şey hissetmiyorsun. İnsanlar normal doğum yapmasın diye ne hurafeler çıkmış ya inanılmaz bir şey.

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile Ben birde eğer kesik makata doğru olursa iz kalmıyor , yana doğru kesik olursa iz kalıp ömür boyu çirkin bir görüntü oluyormuş diye duydum.Çok korktum bu doğrumu? Ya normal doğumdan sonra çok mu deforme oluyor insan?:sinifsinif:

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile Ben birde eğer kesik makata doğru olursa iz kalmıyor , yana doğru kesik olursa iz kalıp ömür boyu çirkin bir görüntü oluyormuş diye duydum.Çok korktum bu doğrumu? Ya normal doğumdan sonra çok mu deforme oluyor insan?:sinifsinif:

İz de yok deformasyon da yok, sıkma canını. Deformasyon belki 5.normal doğumdan sonra falan oluyordur ama 1-2 doğumla bir şey olmaz.

İz de yok deformasyon da yok, sıkma canını. Deformasyon belki 5.normal doğumdan sonra falan oluyordur ama 1-2 doğumla bir şey olmaz.

Ayy çok sağol a.s..Beni bir korkuttular bir korkuttularki.Daha 19 yaşındayım.Eğer kötü olursa diye vajinal estetikleri bile araştırmaya başladım.O derece kafamda büyümüştü.

ayyy nerden çıkıarıyorlar ya..Allah bilir makata kadar kesiyorlar diyede hiç normal doğum yapmamış biri diyordur..valla halkımız kadını korkutmada bir numara..ne iz var ne deformasyon..sui nin dediği gibi 5 çocuk doğurmayı planlıyorsanız o zaman olabilir..ama 3 normal doğum yapıp,doğum sonrası egzersiz yaparsınız gayet fit olabilirsiniz..ama 3 sezeyanla bunu düşünmeyin..göbek ne hal alır bilmem..

bide idrar yaparken yanma oluyormuş demiş birisi,ben canımı çok yakacak aklımdan hiç çıkmayacak kadar iz bırakan bir acı hatırlamıyorum..süt olsun diye bol sulu şeyler tüketirdim çok giderdim wc ye hiç öyle yanma hatırlmaıyorum..

konuyu açan ve bizi rahatlatacak cevaplar veren arkadaşlara bende çok teşekkür ediyorum ben de 31.haftama başladım ve ben de bu konuyu çok düşünüyorum anneme kayınvaldeme sorduğumda sen bunları düşünme diyip duruyolar kimse açıklayıcı olmuyor bende normal doğum taraftarıyım ama bende korkuyorum nasıl olucak diye. insanlar bilmediği şeylerden korkar doğal olarak geçen şeker testim için beklerken hastaneye bi kadını getirdiler kadın zor duruyo ayakta iki kolunda kadınlar falan 10 dk sonra baktım akrabaları camdan çocuğu seviyordu allah hepimize böle kolay doğum nasip etsin.aynı şekilde görümcem de 15 dk çıkmış doğumhaneden kızıyla kucağında. bende merak ediyordum nasıl olucak temizlencekmiyiz ne kadar kan akıcak hastanede bize bez takılcak mı vs.

Temizlik olmuyor arkadaşlar bir kaç kişiye daha sordum.
bez olayı var ki iyi ki var kocamanlar çok rahat =) bebekler niye durmaz içinde anlamam..
kanama olayı ise hyr o kdr yok. ped ile de geçirebilir bi kanama..
hatta benim ki adetimden daha az olmuştu 40 gün sürdü tam..
Allah tekrar hamile kalmayı nasip ederse gene erken doğum vs yapmazsam sezaryen istiyorum..
normali yaşadım benim ki kötü bi deneyimdi bide diğerine bakalım o nasılmış =))
sonda doğumdan sonra yok ama doğum öncesi idrarı boşaltmak için yapıyolar. hiç korkulcak bişi değil.
ztn o kdr sancı oluyor ki o anda anlamıyosunuz bile =)
lağman bana yapıldı işte o korkunçtu..
ben anlamadım ne olduğunu yoksa yaptırmazdım. çok utanç verici..
özelde yaptırmamak gibi lüksleriniz var aklınızda olsun.
dr önceden söyleyin istemiyorum diye olsun bitsin..
bunlar ufak detaylar.
normal doğum yapan her kadını takdir ediyorum.
Yapmayı düşünenlerede şimdiden başarılar..
bir avazda inş dicem ama ı ıh olmıcak bir avazda..
Umarım kolay olur diyim ve bitireyim ..:lepi:

Son düzenleme:
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar a.s. birde nette okumuştum ilk doğumda kesilmezse yırtılma oluyormuş diye. ama artık korkmuyorum iyice hazırladım kendimi normal doğum yapan arkadaşların söyledikleri rahatlattı beni ne de olsa deneyimi yaşamışlar a.s

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar a.s. birde nette okumuştum ilk doğumda kesilmezse yırtılma oluyormuş diye. ama artık korkmuyorum iyice hazırladım kendimi normal doğum yapan arkadaşların söyledikleri rahatlattı beni ne de olsa deneyimi yaşamışlar a.s

Kesi atılmazsa yırtılır diye bir şart yok, ancak kesi atılması kontrollü bir işlem olduğu için doktorlar tarafından tercih ediliyor. Yani eğer yırtılma olursa ucu bucağını tutmak mümkün olmayabilirken, doktor kesiye hakim durumda oluyor ve kesiye kıyasla çok daha problemli bir durumun oluşmasını engelliyor. Kesi atılmasının nedeni bu.

Merhabalar arkada$lar,

ilk öncellikle benden sonra yazilan yorumlarin bazilarina katilmiyorum yada anlam veremedim. Hem diyorlar "normal dogum ya$ayan biri olarak güzel $eyler yazamicam ama $uan 3.cü kez hamileyim".
Eeh ozaman neden normal dogum seçiyorsun? Hem zor deyip tekrar hamile kalmak nedir yani?....

Yeni hamile kalmi$ bayanlari korkutmanin da bi anlami yok. Bende ilk kez hamileyim ve bu Türk milletinde ki diger bayanlari korkutma sevdamizi anlamiyorum.eyvahedigeldismilesempatiksalakcinni

Gelelim birkaç konuya:
normal dogumu yaptircak olan doktor zaten rahimde ki açilmaya bakarlar.. normalde 7cm açilmadan sonra normal doguma aliyorlar hatta 10cm ise bu ohh ne ala... Ama tabi bebegin de annenin de bi dayanma gücü var. Saatlerce ugra$acak degiller. Dogum sirasinda annenin tansiyonu, kalbi, bebegin kalp ati$lari hep kontrol altinda oluyor... herhangi bir degi$iklik oldugunu gördükleri an zaten ani müdahale edeceklerdir.

O kesme olayi da makata degil yana dogru yani yatay yapildigini biliyorum ben. (Ve her kadinda da yapilcak diye bir $ey yok dar sa zor kalindiysa yapiliyor)

Gelelim agriya siziya, birçok arakda$im evet normal doguma girdiler ama ignesiz giren çok nadir arkada$larim var. Igne yle ne demek istedim? Burada epüdüral dedigimiz bir agri kesici igne var bel kemiginden vuruluyor ve alt kisminizi uyu$turuyorlar böylece sizde olan dogum sancilarini hissetmiyorsunuz yaninizda bulunan ebe karniniza bagladiklari cihazlarla bu sancilarin geldigi anlarda size nezaman nefes alip verceginizi söylüyor siz e$lik ediyor ikiniyorsunuz. O sirada dogumun normal bi $ekilde ilerlemesine e$lik ediyorsunuz. Ayni anda sizde yaninizda bulunan ekranlarda bu sancilarin nezaman geldigini nezaman gittigini takip edebiliyorsunuz. Sanci geldigi an ikiniyorsunuz...

Bir de dogum yapilan yeri göreniniz oldu mu? Internette resimler bulabilirsiniz. (eklemek isterdim ama mesaj sayim az oldugundan ekleyemiyorum!)

Kadin doktoruna muayenne gittiginizda nasil bacaklarinizi kenarlara açiyorsaniz o $ekilde açabilceginiz yer yapmi$lar. Bir de rahat ikinabilmeniz için kenarlarda ellerinizle tutuncaginiz yerler oluyor. Hafif yatar pozisyon ama biraz oturuyor vaziyette olcakiniz. Bacaklarinizin arasinda hemen a$agida bir kova dü$ünün yine tertemiz üzerinde örtküsü vs... içine dü$cek olan bebenin bulundugu kese vs... aliniyor. (hatta bunlar birçok hastane tarafindan kozmetik ürünleri yapilmak üzere firmalara satiliyor bayanssulusmile )

Hem sezeryanda hem normal dogumda,
bez kullanimi oluyor bunun nedeni de haliyle içinizde bir bebek bir canli yeti$tirdiniz büyüttünüz elbet içerde keseden kalmi$ olan kanlar olcak bunlar da adetiniz gibi akcak onun için kullaniyoruz o petleri.
Ilk ba$larda belki çok gelebilir ama normal adet döneminizden daha da az bi $ekilde geldigini biliyorum. Ha bazi bayanlar diki$leri vardir elbet onlarin kanamasi di$ardan diki$lerden olabilir. Diki$li olan bayanlara lLlk su öneriliyor... yanma hissi olursa rahatlatiyormu$ yerimseniben

=> Dün haberlerde artik Türkiye'de normal dogumun mecburi olmasi yönünde ilk adimlarin atildigina dair haber izlemi$tim artik her doktor istedigini (bir çok bayani) sezeryana alamicak.
Doktorlarin sezeryana da sicak bakma nedenleri, anne veya bebegin sagligiyla alakasi yok tamamen devletten aldiklari prim içindir arkada$lar ;-) bunun içinde maddi $eyler dönüyor alsanaalsanasmile

Dün haberlerde artik Türkiye'de normal dogumun mecburi olmasi yönünde ilk adimlarin atildigi[/U]na dair haber izlemi$tim artik her doktor istedigini (bir çok bayani) sezeryana alamicak.
Doktorlarin sezeryana da sicak bakma nedenleri, anne veya bebegin sagligiyla alakasi yok tamamen devletten aldiklari prim içindir arkada$lar ;-) bunun içinde maddi $eyler dönüyor alsanaalsanasmile

şu son yazdıklarına %100 katılıyorum..dr lar anneyi bebeği bahane ederek hiçbir sorun yokken sezeryan yapıyorlar sırf parası için..bunu bizzat kendi hemşirelerinden ve birçok ebeden duydum itiraf ettiler..

hele bir arkadaşımın suyu ve sancısı gelmiş hemen dr una gitmiş,çatala yatırıp açılma varmı diye muayene etmeden sadece karşıdan bakmış ve sezeryana hazırlayın demiş hemşirelere...suyu gelince çok tehlikeli demiş..bizi cahil sanıyor herhalde..kadın normal istiyorum diye ısrar ettiysede hayır sezeryan demiş..bu seferde kafası 3 hafta önden gidiyor çok büyük demiş halbuki bunu önceden hiç söylememiş..
allem edip kullem edip sezeryana almış..sonrasında çok ağrı çekmişti bünyesi kaldırmadı sezeryanı..ayrıca bebeğinde kafası gayet küçüktü,tam haftasına göreymiş.normal doğum yapma şansımı elimden aldı o anı yaşayamadım diye çok ağladı dr una bayağı beddua etti

Back