- Konu Sahibi GizemAkyuz
Merhabalar arkada$lar,
ilk öncellikle benden sonra yazilan yorumlarin bazilarina katilmiyorum yada anlam veremedim. Hem diyorlar "normal dogum ya$ayan biri olarak güzel $eyler yazamicam ama $uan 3.cü kez hamileyim".
Eeh ozaman neden normal dogum seçiyorsun? Hem zor deyip tekrar hamile kalmak nedir yani?....
Yeni hamile kalmi$ bayanlari korkutmanin da bi anlami yok. Bende ilk kez hamileyim ve bu Türk milletinde ki diger bayanlari korkutma sevdamizi anlamiyorum.eyvahedigeldismilesempatiksalakcinni
Gelelim birkaç konuya:
normal dogumu yaptircak olan doktor zaten rahimde ki açilmaya bakarlar.. normalde 7cm açilmadan sonra normal doguma aliyorlar hatta 10cm ise bu ohh ne ala... Ama tabi bebegin de annenin de bi dayanma gücü var. Saatlerce ugra$acak degiller. Dogum sirasinda annenin tansiyonu, kalbi, bebegin kalp ati$lari hep kontrol altinda oluyor... herhangi bir degi$iklik oldugunu gördükleri an zaten ani müdahale edeceklerdir.
O kesme olayi da makata degil yana dogru yani yatay yapildigini biliyorum ben. (Ve her kadinda da yapilcak diye bir $ey yok dar sa zor kalindiysa yapiliyor)
Gelelim agriya siziya, birçok arakda$im evet normal doguma girdiler ama ignesiz giren çok nadir arkada$larim var. Igne yle ne demek istedim? Burada epüdüral dedigimiz bir agri kesici igne var bel kemiginden vuruluyor ve alt kisminizi uyu$turuyorlar böylece sizde olan dogum sancilarini hissetmiyorsunuz yaninizda bulunan ebe karniniza bagladiklari cihazlarla bu sancilarin geldigi anlarda size nezaman nefes alip verceginizi söylüyor siz e$lik ediyor ikiniyorsunuz. O sirada dogumun normal bi $ekilde ilerlemesine e$lik ediyorsunuz. Ayni anda sizde yaninizda bulunan ekranlarda bu sancilarin nezaman geldigini nezaman gittigini takip edebiliyorsunuz. Sanci geldigi an ikiniyorsunuz...
Bir de dogum yapilan yeri göreniniz oldu mu? Internette resimler bulabilirsiniz. (eklemek isterdim ama mesaj sayim az oldugundan ekleyemiyorum!)
Kadin doktoruna muayenne gittiginizda nasil bacaklarinizi kenarlara açiyorsaniz o $ekilde açabilceginiz yer yapmi$lar. Bir de rahat ikinabilmeniz için kenarlarda ellerinizle tutuncaginiz yerler oluyor. Hafif yatar pozisyon ama biraz oturuyor vaziyette olcakiniz. Bacaklarinizin arasinda hemen a$agida bir kova dü$ünün yine tertemiz üzerinde örtküsü vs... içine dü$cek olan bebenin bulundugu kese vs... aliniyor. (hatta bunlar birçok hastane tarafindan kozmetik ürünleri yapilmak üzere firmalara satiliyor bayanssulusmile )
Hem sezeryanda hem normal dogumda,
bez kullanimi oluyor bunun nedeni de haliyle içinizde bir bebek bir canli yeti$tirdiniz büyüttünüz elbet içerde keseden kalmi$ olan kanlar olcak bunlar da adetiniz gibi akcak onun için kullaniyoruz o petleri.
Ilk ba$larda belki çok gelebilir ama normal adet döneminizden daha da az bi $ekilde geldigini biliyorum. Ha bazi bayanlar diki$leri vardir elbet onlarin kanamasi di$ardan diki$lerden olabilir. Diki$li olan bayanlara lLlk su öneriliyor... yanma hissi olursa rahatlatiyormu$ yerimseniben
=> Dün haberlerde artik Türkiye'de normal dogumun mecburi olmasi yönünde ilk adimlarin atildigina dair haber izlemi$tim artik her doktor istedigini (bir çok bayani) sezeryana alamicak.
Doktorlarin sezeryana da sicak bakma nedenleri, anne veya bebegin sagligiyla alakasi yok tamamen devletten aldiklari prim içindir arkada$lar ;-) bunun içinde maddi $eyler dönüyor alsanaalsanasmile
Canım lafın bana anladığım kadarıylaa benim derdim kimseyii korkutmakk değill ,burada reçel arkadaşımızaa yazdımm aynıı onunn gibii benimde korktuğumuu söyledimmm
Yoksa niyetimm buraya gelipte doğumu anlatmak değildii
Ha 3ncüyüü niyemii yapıyorumm beni anlamayan kocamm yüzündennn yoksaa çok istediğimden değillll
Çok gözyaşıı döktümm doğumdan korkuyorumm bebek yapmaya gücüm yokk ve bunu 3 yıl erteledimm hamile kaldığımda dahii çokk ağladımmm,yoksaa gönüllüü olmadıı canımm evdekii huzursuzlukk benii bitirdiii
Halende korkuyorumm doğumdan aklıma geldiği zamann ağlama krızlerinee giriyorummm 2ncide çok acılar çektimmm
Eşime sezeryan olmak istediğimii söylüyorumm ve banaa izin vermiyooo sankii kendii doğuruyordaa belkii yardımcıı olsaa hamilelikten bu kadar korkmıyacağımm
diğer kızları korkutmak adına yazmıyorumm benimm sorunumm eşimleee satenn
,