• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğumda Doğumhanede Neler Olup Bitecek?Temizliğimiz Nasıl Olacak?Bilen Var Mı?

Merhabalar arkada$lar,

ilk öncellikle benden sonra yazilan yorumlarin bazilarina katilmiyorum yada anlam veremedim. Hem diyorlar "normal dogum ya$ayan biri olarak güzel $eyler yazamicam ama $uan 3.cü kez hamileyim".
Eeh ozaman neden normal dogum seçiyorsun? Hem zor deyip tekrar hamile kalmak nedir yani?....

Yeni hamile kalmi$ bayanlari korkutmanin da bi anlami yok. Bende ilk kez hamileyim ve bu Türk milletinde ki diger bayanlari korkutma sevdamizi anlamiyorum.eyvahedigeldismilesempatiksalakcinni

Gelelim birkaç konuya:
normal dogumu yaptircak olan doktor zaten rahimde ki açilmaya bakarlar.. normalde 7cm açilmadan sonra normal doguma aliyorlar hatta 10cm ise bu ohh ne ala... Ama tabi bebegin de annenin de bi dayanma gücü var. Saatlerce ugra$acak degiller. Dogum sirasinda annenin tansiyonu, kalbi, bebegin kalp ati$lari hep kontrol altinda oluyor... herhangi bir degi$iklik oldugunu gördükleri an zaten ani müdahale edeceklerdir.

O kesme olayi da makata degil yana dogru yani yatay yapildigini biliyorum ben. (Ve her kadinda da yapilcak diye bir $ey yok dar sa zor kalindiysa yapiliyor)

Gelelim agriya siziya, birçok arakda$im evet normal doguma girdiler ama ignesiz giren çok nadir arkada$larim var. Igne yle ne demek istedim? Burada epüdüral dedigimiz bir agri kesici igne var bel kemiginden vuruluyor ve alt kisminizi uyu$turuyorlar böylece sizde olan dogum sancilarini hissetmiyorsunuz yaninizda bulunan ebe karniniza bagladiklari cihazlarla bu sancilarin geldigi anlarda size nezaman nefes alip verceginizi söylüyor siz e$lik ediyor ikiniyorsunuz. O sirada dogumun normal bi $ekilde ilerlemesine e$lik ediyorsunuz. Ayni anda sizde yaninizda bulunan ekranlarda bu sancilarin nezaman geldigini nezaman gittigini takip edebiliyorsunuz. Sanci geldigi an ikiniyorsunuz...

Bir de dogum yapilan yeri göreniniz oldu mu? Internette resimler bulabilirsiniz. (eklemek isterdim ama mesaj sayim az oldugundan ekleyemiyorum!)

Kadin doktoruna muayenne gittiginizda nasil bacaklarinizi kenarlara açiyorsaniz o $ekilde açabilceginiz yer yapmi$lar. Bir de rahat ikinabilmeniz için kenarlarda ellerinizle tutuncaginiz yerler oluyor. Hafif yatar pozisyon ama biraz oturuyor vaziyette olcakiniz. Bacaklarinizin arasinda hemen a$agida bir kova dü$ünün yine tertemiz üzerinde örtküsü vs... içine dü$cek olan bebenin bulundugu kese vs... aliniyor. (hatta bunlar birçok hastane tarafindan kozmetik ürünleri yapilmak üzere firmalara satiliyor bayanssulusmile )

Hem sezeryanda hem normal dogumda,
bez kullanimi oluyor bunun nedeni de haliyle içinizde bir bebek bir canli yeti$tirdiniz büyüttünüz elbet içerde keseden kalmi$ olan kanlar olcak bunlar da adetiniz gibi akcak onun için kullaniyoruz o petleri.
Ilk ba$larda belki çok gelebilir ama normal adet döneminizden daha da az bi $ekilde geldigini biliyorum. Ha bazi bayanlar diki$leri vardir elbet onlarin kanamasi di$ardan diki$lerden olabilir. Diki$li olan bayanlara lLlk su öneriliyor... yanma hissi olursa rahatlatiyormu$ yerimseniben

=> Dün haberlerde artik Türkiye'de normal dogumun mecburi olmasi yönünde ilk adimlarin atildigina dair haber izlemi$tim artik her doktor istedigini (bir çok bayani) sezeryana alamicak.
Doktorlarin sezeryana da sicak bakma nedenleri, anne veya bebegin sagligiyla alakasi yok tamamen devletten aldiklari prim içindir arkada$lar ;-) bunun içinde maddi $eyler dönüyor alsanaalsanasmile

Canım lafın bana anladığım kadarıylaa benim derdim kimseyii korkutmakk değill ,burada reçel arkadaşımızaa yazdımm aynıı onunn gibii benimde korktuğumuu söyledimmm

Yoksa niyetimm buraya gelipte doğumu anlatmak değildii

Ha 3ncüyüü niyemii yapıyorumm beni anlamayan kocamm yüzündennn yoksaa çok istediğimden değillll

Çok gözyaşıı döktümm doğumdan korkuyorumm bebek yapmaya gücüm yokk ve bunu 3 yıl erteledimm hamile kaldığımda dahii çokk ağladımmm,yoksaa gönüllüü olmadıı canımm evdekii huzursuzlukk benii bitirdiii

Halende korkuyorumm doğumdan aklıma geldiği zamann ağlama krızlerinee giriyorummm 2ncide çok acılar çektimmm
Eşime sezeryan olmak istediğimii söylüyorumm ve banaa izin vermiyooo sankii kendii doğuruyordaa belkii yardımcıı olsaa hamilelikten bu kadar korkmıyacağımm
diğer kızları korkutmak adına yazmıyorumm benimm sorunumm eşimleee satenn

,

ilk öncellikle benden sonra yazilan yorumlarin bazilarina katilmiyorum yada anlam veremedim. Hem diyorlar "normal dogum ya$ayan biri olarak güzel $eyler yazamicam ama $uan 3.cü kez hamileyim".
Eeh ozaman neden normal dogum seçiyorsun? Hem zor deyip tekrar hamile kalmak nedir yani?....

saten canım normal doğumuu seçmiyorumm benn bu sefer
başımda benii anlamayan kocamm varrr ama bu sefer onuu dinlemek istemiyorummm
nedenmii hamile kaldımmm benii anlamayan kocamm yüzündenn yoksaa 3 çocuk istediğimden değill

selam

çok erken ama bende araştırmaya başladım. 37 yaşındayım ve tüp bebekle hamile kaldım. 10.haftam bitti. normal doğumdan yanayım ama tüp bebekle hamile kalanlarda drların çoğu okuduğum topiclerden anladığım kadarıyla normal doğuma sıcak bakmıyorlar. Riske girmemek istiyorlar. Tüp bebekle hamiş olmanın riskini anlamaya çalışıyorum. Bu şekilde hamile kalıp bu yaşta normal doğum yapan varmı?

Neden korkutmayalım ki ben de bunu anlamadım !!
Ne yani yaşadık gördük de söylüyoruz.
Bence gayet korkulcak bişey..
O an geldiğinde buraya yazdıklarınız umarım gelir aklınıza.
Bir kere düştüm o hataya ben. tekrarının olacağını sanmıyorum..
Evet tabi ki doğal olan normali ama bilemiyorum o kdr basite indirirseniz anlamınıda yitirir..
Ben yaşadım gördüm arkadaşlar zor..
Evet sağlıklı evet doğal olan bu ama normal doğum çok çok ZOR!
He okuyanlar korkacakmış diye yaşadıklarımızı anlatmamakta olmaz..
Hastanede bağırıp çağıran kıvranan kadınlara yaparken iyidi diyolar =)
Doğum yapmayıpta burda normal doğumu savununların yazdıklarını da kusura bakmayın ama cahil cesareti olarak değerlendiriyorum..
Allah yardımcısı olsun tüm normal doğuma mecbur bırakılanların Amin.. :umursamaz:

Neden korkutmayalım ki ben de bunu anlamadım !!
Ne yani yaşadık gördük de söylüyoruz.
Bence gayet korkulcak bişey..
O an geldiğinde buraya yazdıklarınız umarım gelir aklınıza.
Bir kere düştüm o hataya ben. tekrarının olacağını sanmıyorum..
Evet tabi ki doğal olan normali ama bilemiyorum o kdr basite indirirseniz anlamınıda yitirir..
Ben yaşadım gördüm arkadaşlar zor..
Evet sağlıklı evet doğal olan bu ama normal doğum çok çok ZOR!
He okuyanlar korkacakmış diye yaşadıklarımızı anlatmamakta olmaz..
Hastanede bağırıp çağıran kıvranan kadınlara yaparken iyidi diyolar =)
Doğum yapmayıpta burda normal doğumu savununların yazdıklarını da kusura bakmayın ama cahil cesareti olarak değerlendiriyorum..
Allah yardımcısı olsun tüm normal doğuma mecbur bırakılanların Amin.. :umursamaz:

arkadaşım bence gittiğin hastane çok önemli bir etken .hiçkimse korkmasın diye öyle birşey yapmıyoruz ben iki çocuk annesiyim.cahilde değilim hadi birisinde zorladılar diyelim ki öyle birşey olmadı 2. sinde niye dua ettim inşaallah normal olur diye.yine söylüyorum.çok kolay denmez ama doğum sonuçda çok rahat edersiniz .bebeğin ve kend:kahve:i sağlığınızı tehlikeye atacak tabiki kararlar vermeyin .doğundan 5 gün sonra oğlumun topuk kanını vermeye gittik doktorlar sünnet olması gerektiğini söylediler.ben ilgilendim sünnet esnasında sezeryanlı bir anne bunu yapamazdı.ben onları kötülemek veya yargılamak için söylemiyorum.allah öyle nasip etmiş sezeryan olmuş ama bilerk isteyerek buna yazılmayın .yaşamış bir anne tavsiyesi

selam

çok erken ama bende araştırmaya başladım. 37 yaşındayım ve tüp bebekle hamile kaldım. 10.haftam bitti. normal doğumdan yanayım ama tüp bebekle hamile kalanlarda drların çoğu okuduğum topiclerden anladığım kadarıyla normal doğuma sıcak bakmıyorlar. Riske girmemek istiyorlar. Tüp bebekle hamiş olmanın riskini anlamaya çalışıyorum. Bu şekilde hamile kalıp bu yaşta normal doğum yapan varmı?

bende normal doğumu risk olarak gösterimesini anlamıyorum.sezeryanda anestezi uyguluyorlar.tüm işlevseller duruyor.uyanmak herzaman için risk.doktorunuz sizi ve bebeği riske atmaz son doğum anına kadar birşey söyleyemezler.benim iki doğumumda da sezeryan odası hazırdı tedbiri elden bırakmayın ama kim yardım ederse etsin sizin bir an önce toparlanmanız lazım tartışmasız buda normal doğumla mümkün.hastanenizi güzel seçin maddi imkanlarınızı zorlayın ve bir tam teşekküllü özel hastaneye gidin nacizane yaşanmış okunmamış tavsiyelerim

aman neyse yaa şimdi bişey söyleyeceğim kötü olacak..en iyisi susmak...

Son düzenleme:
şu son yazdıklarına %100 katılıyorum..dr lar anneyi bebeği bahane ederek hiçbir sorun yokken sezeryan yapıyorlar sırf parası için..bunu bizzat kendi hemşirelerinden ve birçok ebeden duydum itiraf ettiler..

hele bir arkadaşımın suyu ve sancısı gelmiş hemen dr una gitmiş,çatala yatırıp açılma varmı diye muayene etmeden sadece karşıdan bakmış ve sezeryana hazırlayın demiş hemşirelere...suyu gelince çok tehlikeli demiş..bizi cahil sanıyor herhalde..kadın normal istiyorum diye ısrar ettiysede hayır sezeryan demiş..bu seferde kafası 3 hafta önden gidiyor çok büyük demiş halbuki bunu önceden hiç söylememiş..
allem edip kullem edip sezeryana almış..sonrasında çok ağrı çekmişti bünyesi kaldırmadı sezeryanı..ayrıca bebeğinde kafası gayet küçüktü,tam haftasına göreymiş.normal doğum yapma şansımı elimden aldı o anı yaşayamadım diye çok ağladı dr una bayağı beddua etti

kandırarak, gereksiz yere zorlayarak, psikolojik baskı kurarak sezaryene alan doktorların bu tutumlarından dolyı tövbe etmelerini ve bir daha bunu yapmamalarını tavsiye ediyorum... yoksa aldıkları ahlar başlarına iş açacak cinsten... ölüm nasıl önemliyse doğum da hayatın en önemli anlarından biri... o anda anne ve bebeğe saygı duymayan ve sevgi göstermeyenler gerçek zalimdirler... her doğum (eğer ölümcül bir durum yoksa) normal olmalı, herşey normal kalmalı... görüşüm budur...

Lütfen ne sezeryanı ne de normal doğumu kötülemeyiniz,doğum yapacak arkadaşlarımızı korkutmayınız.

Hamile arkadaşlarımız doktorlarının uygun bulduğu bir şekilde doğum yapacaklar,bırakalım yaşayarak tecrübe etsinler,her birimizin doğumda yaşadıkları farklıdır,bu sebeple kimseye normal doğurursan bu olur,sezeryanda şu olur diyemeyiz,herkesin doğum tecrübesi kendinin yaşadıklarından ibarettir.

Bebek bekleyen arkadaşlarımıza sağlıklı hamilelikler ve kolay bir doğum dilerim.

Lütfen ne sezeryanı ne de normal doğumu kötülemeyiniz,doğum yapacak arkadaşlarımızı korkutmayınız.

Hamile arkadaşlarımız doktorlarının uygun bulduğu bir şekilde doğum yapacaklar,bırakalım yaşayarak tecrübe etsinler,her birimizin doğumda yaşadıkları farklıdır,bu sebeple kimseye normal doğurursan bu olur,sezeryanda şu olur diyemeyiz,herkesin doğum tecrübesi kendinin yaşadıklarından ibarettir.

Bebek bekleyen arkadaşlarımıza sağlıklı hamilelikler ve kolay bir doğum dilerim.

duruma el koyduğunuz için çok teşekkür ederim..aksi takdirde daha ileri gidilse kendimi tutamayacaktım..

valla kızlar ben doğumdan önce hiç düşünmedim bunları ilk doğumumdu ben sabah 9 da sezeryana girecekken gece 3 te hastalanıp hastaneye gittik. Gerekli muayneleri yaptıktan sonra doğumhaneye alıyorlar seni önce bana kan testi yaptılar sonra adres bilgilerini soruyorlar işte kalıcı bir hastalık veya ameliyat geçirdin mi ilk doğumun mu düşük vs var mı gibi? sonra nts ye bağladılar 1 ssate yakın kaldım daha sonra çatala aldılar zaten alta kocaman bir kova gibi bişi koyuyorlar önce baticon sürüyor sonra işleme başlıyor ebe zaten seni yönlendiriyor işte derin nefes al ıkın vs. Zaten suyun aşağıya doğru akıyor beni doğumdan önce veya sonra kimse yıkamadı. Ameliyat önlüğüm biraz kirlenmişti doğumu yaptıktan sonra odaya aldılar (3 saat sürdü kabus gibiydi :) sonra çıkardım ameliyat önlüğünü giyindim üstümü tertemiz altıma da bez koymuşlardı çıkardım kendi bezimden koydum sonra yattım yatağıma. Hemen hemşire geliyor emzirme eğitimi veriyor bebeği götürüyorlar kulak testine sonra ayağından kan alıyorlar Vs. 6:20 de doğum yaptım akşam 18:00 de taburcu oldum ilk gün yıkanmana izin vermiyorlar. Ben 2. gün yıkandım sonrada ılık duş yapınca sütüm baya artmıştı. Yani demem o ki bunları hiç düşünmeyin çünkü sağlık çalışanları ne yapman gerektiğini sana söylüyorlar ve işlerini çok iyi yapıyorlar ben doğumumu Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde yaptım ve çok memnun kaldım. Şimdiden herkesi Allah Kurtarsın, Hayırlı Doğumlar şekerler :)

arkadaşlar burda kimse kimseye hesap vermek zorunda değil ki isteyen istediği kadar çocuk yapar isteyen istediği doğumu savunur. yaşamış olmak veya olmamak neyi değiştirir ki sonuçta her doğum kişiye göre değişir. kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok bence herkes birbirinin düşüncesine saygı duymak zorunda... :enbuyukkk:

Herkes kendi görüşünü yazmış tercih yapacak olana kalmış.. uzatılcak bi konu değil. tartışılcak bi konuda değil isteyen istediğini yaparda yazarda.. Zorluğunu anlattık bu suç değil.. konuyu çarpıtmaya o kdr istekli bi milletiz ki hemen abuk cvplar gelmiş. banane kardeşim yırt kendini. ben başımdan geçeni anlattım.. isteyen korkar .. normal doğuma cesaret etmiş korkmamışta bunları mı okuyup korkucak pes. dahada tek kelime yazmamak gerek buraya.. seviyeyi düşürmekten başka bişeye yaramayacak.. hoşçakalın..

bence normal doğum yapabilecek gücü bulup buna inanarak doğuma gidecek olmanız bile çok güzel. Bunları düşünerek ruhunuzu, bedeninizi germeyin. Aksi halde ameliyat olmak zorunda bile kalabilirsiniz Doğum anına ve o anda kucağınıza verecekleri bebeğinize odaklanın. Ne kadar güzel :)

Canım lafın bana anladığım kadarıylaa benim derdim kimseyii korkutmakk değill ,burada reçel arkadaşımızaa yazdımm aynıı onunn gibii benimde korktuğumuu söyledimmm

Yoksa niyetimm buraya gelipte doğumu anlatmak değildii

Ha 3ncüyüü niyemii yapıyorumm beni anlamayan kocamm yüzündennn yoksaa çok istediğimden değillll

Çok gözyaşıı döktümm doğumdan korkuyorumm bebek yapmaya gücüm yokk ve bunu 3 yıl erteledimm hamile kaldığımda dahii çokk ağladımmm,yoksaa gönüllüü olmadıı canımm evdekii huzursuzlukk benii bitirdiii

Halende korkuyorumm doğumdan aklıma geldiği zamann ağlama krızlerinee giriyorummm 2ncide çok acılar çektimmm
Eşime sezeryan olmak istediğimii söylüyorumm ve banaa izin vermiyooo sankii kendii doğuruyordaa belkii yardımcıı olsaa hamilelikten bu kadar korkmıyacağımm
diğer kızları korkutmak adına yazmıyorumm benimm sorunumm eşimleee saten.

saten canım normal doğumuu seçmiyorumm benn bu sefer
başımda benii anlamayan kocamm varrr ama bu sefer onuu dinlemek istemiyorummm
nedenmii hamile kaldımmm benii anlamayan kocamm yüzündenn yoksaa 3 çocuk istediğimden değill

Merhabalar karabiber
Cevap verdiginiz için te$ekkürler zaten amacim sizi de üzmek degildi... Dün gece birkaç ki$inin yorumunu bir cümle içerisinde yazmi$tim. Üzerinize alinmaniza da gerek yok yukarda verdiginiz cevapla çok güzel durumunuzu anlatmi$siniz.
$uan hamileyseniz eger Allah size güç kuvvet versin ve e$inizin de biran önce sizi anlamasini dilerim. Sancili agrili bir dogum yaptiginizdan bahsetmi$siniz benim yukarda bahsettigim igneden vuruldunuz mu peki belinizden?
Lokal uyu$turma gibi bir$ey oluyor bel altini hissetmiyorsunuz... Sadece bir merak normalde bunu yaptiklari zaman o ya$adiginiz acilari ya$amamaniz gerekiyor.

şu son yazdıklarına %100 katılıyorum..dr lar anneyi bebeği bahane ederek hiçbir sorun yokken sezeryan yapıyorlar sırf parası için..bunu bizzat kendi hemşirelerinden ve birçok ebeden duydum itiraf ettiler..

hele bir arkadaşımın suyu ve sancısı gelmiş hemen dr una gitmiş,çatala yatırıp açılma varmı diye muayene etmeden sadece karşıdan bakmış ve sezeryana hazırlayın demiş hemşirelere...suyu gelince çok tehlikeli demiş..bizi cahil sanıyor herhalde..kadın normal istiyorum diye ısrar ettiysede hayır sezeryan demiş..bu seferde kafası 3 hafta önden gidiyor çok büyük demiş halbuki bunu önceden hiç söylememiş..
allem edip kullem edip sezeryana almış..sonrasında çok ağrı çekmişti bünyesi kaldırmadı sezeryanı..ayrıca bebeğinde kafası gayet küçüktü,tam haftasına göreymiş.normal doğum yapma şansımı elimden aldı o anı yaşayamadım diye çok ağladı dr una bayağı beddua etti

Merhabalar ohcanimadeysin,
cevap verdiginiz için te$ekkürler... sizin gibi dü$ünen ve gerçeklerden haberdar olan bayanlari görmek de mutlu etti beni. Ticaret ugruguna bolca reklami yapilan sezeryan dogumlarina artik saglik bakanligimizin bir el atmasi lazim ki yeni yeni ba$lami$lar (haberlerde izlediklerimden bahsediyorum) Türkiye'de ki kadinlarimizi, genç kizlarimizi hamilelik öncesi ve sirasinda bolca bilinçlendiren kurumlarin da açilmasi taraftariyim. Kullaktan duyma bilgilerle doguma girmek kadar kötü bir$ey olamaz.

Bknz. ilk mesajimda yazdigim gibi duyduklarimi payla$iyorum demi$tim size ve dogumum ocak sonlarinda olacak kasim ayinda 3 defa derse girecegim ve bu dersi dogum yapcagim hastanenin ebeleri tarafindan verilecek. (Bu ders burada her kadinin hakki olan ve sigortanin tümüyle ödedigi bir derstir).
Hani her$eyi Avrupayla kiyaslariz ya? Hani daha ilerideler her$eyi bilirler vs.. saglik sektörü daha ilerdedir deriz hep. Eh ozaman neden burada "normal dogumun mecburi" oldugunda da durup bir dü$ünmek lazim.

Hatta öyle ki, bazi annelerde hastane korkusu oldugundan bu normal dogumu kendi evlerinde bile yapanlar var :) Böyle haklar da var yani. :hulya:

Hatta size 5 gün hastanede kaliniyor demi$tim onun da bir nedeni var. Anne hastanede kaldigi süre boyunca hem$ireler ve ebeler tarafindan her gün ders aliyor. Bebegin altini temizlemesinden tutun, günlük banyosunu gösteriyorlar. Annenin psikolojik durumunu da kontrol altinda tutuyorlar yapabiliyormu? Hazir mi?...

Hatta biraz daha ileri gidicem.. Anne ve bebek evine gittikten 1 hafta sonra eve 1 ay boyunca haftada 1 defa hem$ire gelip bebegin ve annenin evdeki durumunu inceliyorlar. Bebegi tutu$unuzdan tutun, emzirmenize, evdeki yatagindan tutun, evin bol i$ik görüp görmedigine,... kadar konular konu$uluyor ipuçlari veriyorlar. Sizde tabi sorularinizi sorup biraz olsun rahatlayabiliyorsunuz i$te neden sütüm yok veya bebegim neden geceleri yatmiyor veya kaç saate bir emzirmem lazim, vs... gibi.

Aslinda bu kadar detaya inmeyecektim ama yazmak istedim. Gerçekten lüks ve agrisiz sizisiz bir dogum istiyorsak sezeryanla olmuyor bunlar. Kadinlar olarak bu yukarda yazdigim $eyleri de isteme hakkimiz var daha bilinçli daha bilgili anneler olabilmek için. Haksizmiyim? CADIARZU

Yönetimden mune arkada$imin tepkisine gelince,
size de hak veriyorum kendi adima $unu sölemek isterim ki ben ne sezeryani kötüledim ne normal dogumu sadece sezeryanin kadinlar arasinda özellikle Türkiye'de (bunu istatistik olarakta çikarabiliriz bi ara internet haberlerinde payla$ilmi$ti...) çok kolay seçildigi yönündeydi.
Bence sezeryan, son ana kadar bekletilmesi gerekilen bir seçenektir. Saglik yönünden bebe veya anne zor durumdaysa ozaman yapilmalidir.
Yoksa burasi bir payla$im formu elbet herkes kendi görü$lerini bildirmede serbesttir.
Bir bebek bekleyen anne olarak dilekleriniz içinde ayriyetten te$ekkür ederim.

Iyi payla$imlar herkese...:ecrin_bebek:

Son düzenleme:
:1rolleyes:
Merhabalar karabiber
Cevap verdiginiz için te$ekkürler zaten amacim sizi de üzmek degildi... Dün gece birkaç ki$inin yorumunu bir cümle içerisinde yazmi$tim. Üzerinize alinmaniza da gerek yok yukarda verdiginiz cevapla çok güzel durumunuzu anlatmi$siniz.
$uan hamileyseniz eger Allah size güç kuvvet versin ve e$inizin de biran önce sizi anlamasini dilerim. Sancili agrili bir dogum yaptiginizdan bahsetmi$siniz benim yukarda bahsettigim igneden vuruldunuz mu peki belinizden?
Lokal uyu$turma gibi bir$ey oluyor bel altini hissetmiyorsunuz... Sadece bir merak normalde bunu yaptiklari zaman o ya$adiginiz acilari ya$amamaniz gerekiyor.

Merhabalar ohcanimadeysin,
cevap verdiginiz için te$ekkürler... sizin gibi dü$ünen ve gerçeklerden haberdar olan bayanlari görmek de mutlu etti beni. Ticaret ugruguna bolca reklami yapilan sezeryan dogumlarina artik saglik bakanligimizin bir el atmasi lazim ki yeni yeni ba$lami$lar (haberlerde izlediklerimden bahsediyorum) Türkiye'de ki kadinlarimizi, genç kizlarimizi hamilelik öncesi ve sirasinda bolca bilinçlendiren kurumlarin da açilmasi taraftariyim. Kullaktan duyma bilgilerle doguma girmek kadar kötü bir$ey olamaz.

Bknz. ilk mesajimda yazdigim gibi duyduklarimi payla$iyorum demi$tim size ve dogumum ocak sonlarinda olacak kasim ayinda 3 defa derse girecegim ve bu dersi dogum yapcagim hastanenin ebeleri tarafindan verilecek. (Bu ders burada her kadinin hakki olan ve sigortanin tümüyle ödedigi bir derstir).
Hani her$eyi Avrupayla kiyaslariz ya? Hani daha ilerideler her$eyi bilirler vs.. saglik sektörü daha ilerdedir deriz hep. Eh ozaman neden burada "normal dogumun mecburi" oldugunda da durup bir dü$ünmek lazim.

Hatta öyle ki, bazi annelerde hastane korkusu oldugundan bu normal dogumu kendi evlerinde bile yapanlar var :) Böyle haklar da var yani. :hulya:

Hatta size 5 gün hastanede kaliniyor demi$tim onun da bir nedeni var. Anne hastanede kaldigi süre boyunca hem$ireler ve ebeler tarafindan her gün ders aliyor. Bebegin altini temizlemesinden tutun, günlük banyosunu gösteriyorlar. Annenin psikolojik durumunu da kontrol altinda tutuyorlar yapabiliyormu? Hazir mi?...

Hatta biraz daha ileri gidicem.. Anne ve bebek evine gittikten 1 hafta sonra eve 1 ay boyunca haftada 1 defa hem$ire gelip bebegin ve annenin evdeki durumunu inceliyorlar. Bebegi tutu$unuzdan tutun, emzirmenize, evdeki yatagindan tutun, evin bol i$ik görüp görmedigine,... kadar konular konu$uluyor ipuçlari veriyorlar. Sizde tabi sorularinizi sorup biraz olsun rahatlayabiliyorsunuz i$te neden sütüm yok veya bebegim neden geceleri yatmiyor veya kaç saate bir emzirmem lazim, vs... gibi.

Aslinda bu kadar detaya inmeyecektim ama yazmak istedim. Gerçekten lüks ve agrisiz sizisiz bir dogum istiyorsak sezeryanla olmuyor bunlar. Kadinlar olarak bu yukarda yazdigim $eyleri de isteme hakkimiz var daha bilinçli daha bilgili anneler olabilmek için. Haksizmiyim? CADIARZU

Yönetimden mune arkada$imin tepkisine gelince,
size de hak veriyorum kendi adima $unu sölemek isterim ki ben ne sezeryani kötüledim ne normal dogumu sadece sezeryanin kadinlar arasinda özellikle Türkiye'de (bunu istatistik olarakta çikarabiliriz bi ara internet haberlerinde payla$ilmi$ti...) çok kolay seçildigi yönündeydi.
Bence sezeryan, son ana kadar bekletilmesi gerekilen bir seçenektir. Saglik yönünden bebe veya anne zor durumdaysa ozaman yapilmalidir.
Yoksa burasi bir payla$im formu elbet herkes kendi görü$lerini bildirmede serbesttir.
Bir bebek bekleyen anne olarak dilekleriniz içinde ayriyetten te$ekkür ederim.

Iyi payla$imlar herkese...:ecrin_bebek:

evet yaaa bizde neden öyle değil :( ben nette waterbirth ya da homebirth şeklinde arama yaptığımda inanılmaz güzel videolarla karşılaşıyorum. Hatta henüz hamile olmama rağmen hemen hemen her gün 1 suda doğum ya da evde doğum videosu izliyorum. korkularımı yenmek için:Saruboceq: Hiç bi ilaç, suni sancı, serum, iğne bilmem ne almadan evde doğum yapıyorlar yaaaa...doğalın da doğalı..ve çoğunda yırtık bile olmuyoo. ;Ben bu evde suda doğurma işine ciddi ciddi kafayı taktım. hastane de zaten 5 dk. mesafede...bişi olursa alsın götürsünler, yoksa ben hastanede doğuramam gibime geliyor. İzlediğim videolardakiler gibi olsa ne ala :))) Ne dersiniz saçma bi düşünce mi bu? :1closedeyes:

:1rolleyes:
evet yaaa bizde neden öyle değil :( ben nette waterbirth ya da homebirth şeklinde arama yaptığımda inanılmaz güzel videolarla karşılaşıyorum. Hatta henüz hamile olmama rağmen hemen hemen her gün 1 suda doğum ya da evde doğum videosu izliyorum. korkularımı yenmek için:Saruboceq: Hiç bi ilaç, suni sancı, serum, iğne bilmem ne almadan evde doğum yapıyorlar yaaaa...doğalın da doğalı..ve çoğunda yırtık bile olmuyoo. ;Ben bu evde suda doğurma işine ciddi ciddi kafayı taktım. hastane de zaten 5 dk. mesafede...bişi olursa alsın götürsünler, yoksa ben hastanede doğuramam gibime geliyor. İzlediğim videolardakiler gibi olsa ne ala :))) Ne dersiniz saçma bi düşünce mi bu? :1closedeyes:

HeHe alkisalkisalkis
tabiki degil...
En yakin i$arkada$im örnegin hemde yabanci 4 çocugunu da evde dogurmu$. :)) 2si normal dogum, diger 2si su da dogum.
Dogum öncesi yine doguma gelecek olan ebe ile evde dogum yapilcak bir oda da gerekli malzemeler hazirlaniliyor felan onlar hali hazirda bekliyor. Dogum sancilari, ilk su geldiginde felan hem doktoru hem ebe haberdar ediliyor evde sancilarin kaç dakika da bir geldigi felan not tutuluyor ona göre ebe eve geliyor... ve evde dogumu gerçekle$tiriyor. O görüntüleri bende izledigimde hayret ediyorum asil dogumu yapan kadinlar i$te onlar! Ignesiz felan... :)) Takdir edilcek kadar degillermi?

Benim canim tatlidir fazla aciya gelemeyecegimi dü$ündügüm için epiduralli normal dogum istiyorum. kaydirigubbakcemile3

Herkesin kendi seçimi tabi... Türkiye de evde doguma ebeler felan geliyor mu bilmiyorum ara$tirmak lazim. In$allah diledigin bir dogum gerçekle$tirirsin. Hastanede de su da dogum yapiliyor evde olmazsa eger orada yapabilirsin ;) o da agrisiz oluyor diyorlar. yerimseniben

süper yaaa işte bu! 4 çocuğun 4ü de evde doğabiliyor demek ki :teytey:
evet suda doğumda sancı bayağı azalıyormuş, tabii tamamen olmaz da. Bir de kadın kendini evinde daha bir rahat hissediyormuş, gerilmiyormuş, kendi ortamı olduğu için, bu da doğumu inanılmaz kolaylaştırıyormuş..ama hastanede ameliyathane gibi ortamlar, onlarca tanımadığı yüz, sürekli serum, ilaç bilmemne.Tabii kişiden kişiye değişir ortam meselesi.
Suda çocuk çıktığı zaman herşey bitiyor, mükemmel bişe. Gerçekten takdir edilesi kadınlar onlar.
Benim de inşaallah evde suda gibi bir doğum hikayem olursa yazacağım buraya yerimseniben

Arkadaşlar birkaç gündür internete giremedim, konuyu takip edememiştim. Şimdi tüm yazılanları okudum ve hepinize çok teşekkür ediyorum :))

"Pozitif doğum hikayeleri" linkini veren arkadaşa ilgisinden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum, blogu okudum, gerçekten insana huzur veren, insanı rahatlatan bir blog olmuş, hala devam ediyorum okumaya, çok teşekkürler!...

Tartışma başka yönlere de kaymış zaman zaman ama benim konuyu açma sebebimle ilgili olarak söylenen her şey beni çok rahatlattı.
Hani "normal doğum yaptım ama üstüm başım kan revan içinde kaldı,hastanede benim yürüdüğüm koridorlarda kan gövdeyi götürdü" falan diyen kimse olmadığına göre şu an çok rahatım :))))
Ortada, lekeler içinde kalıp da ele güne rezil olacağımız bir durum yokmuş demek ki :))))
Çok şükür :)))
Neden böyle bir paranoya geliştirdim biliyorum ama sayenizde şimdi içim çok rahat...
O yüzden hepinize çok çok teşekkür ediyorum....

İnşallah en kısa zamanda doğumum gerçekleşir de ben de burda tecrübemi anlatırım :)))
Hepinizi seviyorum... Herkese mutlu doğumlar....
:)))

ben epiduralli normal doğum yaptım,herşey yolunda gitti,hepinize tavsiyeederim,gizemcim lütfen beni bilgilendir gelişmelerinden canım.

Back