- 6 Ekim 2010
- 1.195
- 89
- 363
- Konu Sahibi GizemAkyuz
-
arkadaşlar herkesin doğumu bir olmuyor bu kesin.evet sancısı çok can acıtıyor ama sabrını da veriyor.açıkçası beni çok korkutmuşlardı doğumdan önce,ama sadece annem korkma hiç korkma demişti sadece kendinle ilgilen ve etrafındaki hiç kimsenin doğumu seni korkutmasın.bende öyle yapmaya çalıştım ve hep oğlumla konuştum her sancı geldiğinde kalp atışlarını dinledim ,ben senin dünyaya gelmeni çok istiyorum lütfen sen de anneye yardımcı ol dedim...sabah gittiğimde akşama zor doğum yaparsın demişlerdi ama iki saat sonra oğlum geldi.onun gelişini izlemek kadar güzel onu kucağına almak kadar tarifsiz birşey yok gerisi zaten bir şekilde oluyor
ayyy ben bunları bilmiyordum bile
arkadaşlar herkesin doğumu bir olmuyor bu kesin.evet sancısı çok can acıtıyor ama sabrını da veriyor.açıkçası beni çok korkutmuşlardı doğumdan önce,ama sadece annem korkma hiç korkma demişti sadece kendinle ilgilen ve etrafındaki hiç kimsenin doğumu seni korkutmasın.bende öyle yapmaya çalıştım ve hep oğlumla konuştum her sancı geldiğinde kalp atışlarını dinledim ,ben senin dünyaya gelmeni çok istiyorum lütfen sen de anneye yardımcı ol dedim...sabah gittiğimde akşama zor doğum yaparsın demişlerdi ama iki saat sonra oğlum geldi.onun gelişini izlemek kadar güzel onu kucağına almak kadar tarifsiz birşey yok gerisi zaten bir şekilde oluyor
aynen arkadaşım bende sana katılıyorum bu konuda bende çok zorlanırım zannediyordum saatlerce sancı çekerim diye düşünüyordum öyle olmadı gecenin 3 ünde birden suyum boşaldı hazırlanıp evden çıkıp hastaneye gitmemiz 4 ü buldu ve ben 6:20 geçe doğum yaptım sancılar çok canını yakıyor hatta bir ara en yüksek düzeye erişiyor ama çocuk doğunca herşey unutuluyor onu doğarken görmek kadar güzel bişey yok iyi kide diyorum normal doğum yapmışım bu arada ebeler temizliyor sizi yıkama gibi birşey yok zaten dediğiniz gibi çok batmıyorsunuz üzerinizde ameliyat bezleri oluyor bacakların üstünde sağın solun batmıyor ben özel hastanede yaptım doğumu ve çok memnun kaldım bu arada doğum yapacak annelere tavsiyem durumunuz müsaitse özelde doğğum yapın derim o anki doğum piskolojisi çok önemli ben doğum için sancı çekerken odada doktorumda karşıya yataağa uzandı hem benimle sohbet etti hemde takip etti beni o kadar rahatlattıki hiç korkum kalmadı ben başlarda bağırmıyordum bile rahatsız olmasınlar diye istediğin gibi bağır çığlık at rahat ol dediler yani kısacası tavır çok önemli annenin doğum yapması için
Makata kadar kesi diye bir şey yok, arkadaşın dediği gibi yana doğru 1-2 dikişlik bir şey ki, kimisinde ona bir gerek olmuyor. Kesi atılırken ciddi bir ağrı kesici veriyorlar, hiç bir şey hissetmiyorsun. İnsanlar normal doğum yapmasın diye ne hurafeler çıkmış ya inanılmaz bir şey.
bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile Ben birde eğer kesik makata doğru olursa iz kalmıyor , yana doğru kesik olursa iz kalıp ömür boyu çirkin bir görüntü oluyormuş diye duydum.Çok korktum bu doğrumu? Ya normal doğumdan sonra çok mu deforme oluyor insan?:sinifsinif:
İz de yok deformasyon da yok, sıkma canını. Deformasyon belki 5.normal doğumdan sonra falan oluyordur ama 1-2 doğumla bir şey olmaz.
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar a.s. birde nette okumuştum ilk doğumda kesilmezse yırtılma oluyormuş diye. ama artık korkmuyorum iyice hazırladım kendimi normal doğum yapan arkadaşların söyledikleri rahatlattı beni ne de olsa deneyimi yaşamışlar a.s
Dün haberlerde artik Türkiye'de normal dogumun mecburi olmasi yönünde ilk adimlarin atildigi[/U]na dair haber izlemi$tim artik her doktor istedigini (bir çok bayani) sezeryana alamicak.
Doktorlarin sezeryana da sicak bakma nedenleri, anne veya bebegin sagligiyla alakasi yok tamamen devletten aldiklari prim içindir arkada$lar ;-) bunun içinde maddi $eyler dönüyor alsanaalsanasmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?