- 10 Mayıs 2014
- 3.403
- 7.004
- 358
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
Canım 34 gün önce propessle normal doğum yaptim. Her aşamasını yazarım kaç sayfa sürer bilmiyorum, korkun kalmaz rahatlatirim seni. Yazmaya başlıcam. Kızım uyanmazsa bitiririm. Sakın korkma sakin kal35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
Valla guzelim ben normal dogum yaptim.Evet aci var ama sezeryan bile olsan aci cekiyosun hemde haftalarca .Oyle katlanilmaz bir aci degil oyle olsa bu kadar kadin doguramaz zaten .O aci bile hatira kaliyor insana cok guzel ve ozel anlar seni en cok doguma 15 20 dk kala zorlar bebek vajinaya baski yapar cikmak icin ozaman baya bir zor oluyor birde ikinirken yanma hissediyosun dokturuna rica et bir uyusturucu igne vursun beni cok zorlamisti zaten suyun gelmeden fazla aci cekmessin asil mesele suyun bosaldiktan sonra cektigin sanci eger imkanin varsa sicak suya otur kaslari gevsetir agriyi azda olsa keser bol bol yuru yavasca egil kalk telefonundan kulaklikla sakin rahatlatici bir muzik ac yada kuranda dinleye bilirsin sakin ol panik yapma derin nefesler al ve doktor ikin demeden sakin ikinma .sonra bebek doguyor sanki 10 saniye once aci ceken sen degilmissin gibi kesiliyor acin sonra yawrunu aliyosun kucagina ve ozaman degdigini anliyosun .Fazla avantaji var ben ilk oglumu epidural ile dogurdum hala belimde agri var dogumdan sonra bir ay belim tutmadi tek iyi yani yirtilma ve yanma hissetmedim .Normal dogumda ise odama yururyerek gittim sanki dogumdan cikmamis gibi rabbim hayirlisi ile kucagina almayi nasip etsin kuzum35 haftalık hamileyim. Doğum korkusundan psikolojim bozuldu geceleri uyuyamıyorum bile. Normal doğumun sancısından korkuyorum, sezeryanın dikişinden. Çok şükür gebeliğimde bir sorunum yok. Ancak doktor henüz çatı muayenesi yapmadı. Normal istersen doğurabilirsin dedi. Ama çok korkuyorum. Karnıma kasıklarıma bir sancı girse hemen doğum başladı sanıp pimpirikleniyorum. Normal doğum yapan arkadaşlar en ince ayrıntısına kadar anlatabilir misiniz? Birde yine olsa yine normal mi yaparsınız? Sancılar sanırım ilk başta çok kuvvetli olmuyormuş dayanılmayacak kadar sancı hangi aşamada oluyor ve neye benziyor sancılar nasıl başlıyor? Çok soru sordum ama çok merak ediyorum. Konum lütfen rica ediyorum taşınmasın benim derdim de bu.
En onemli sey: sana ikin demeden ikinma..
Ben tam tersi ikinma geldiginde.. duramiyorum cok ikinma geldi dedim. ikinma diye tuttular beni:)) cunku yanlis zamanda ikindiginda vajina siser diye biliyorum.. bebegin kafasida siser diye biliyorum. Belki senin ikinma hissin geldiginde ikinman gereken zamandir. Sen normal mi dogurdun?ya bence öyle bişey yok ya da tam doğru değil
Ben de böyle sandığımdan tuttum kendimi
Beni odada bırakıp gittiler hemşireler
Ama ıkınma hissi gelmişti
Yani sancıyla beraber ıkınma ihtiyacı hissediyordum
Böyle okuduğum için kendimi tutmaya çalıştım. Ebelere söylüyorum boş boş suratıma bakıyolar. Ikınayım mı diyorum cvp yok. Cevap doktoru çağıralım.
En sonunda kendime dedim ki kızım spizella kimseye ihtiyacın yok, ıkınma ihtiyacı geliyosa demek ki gelmesi gerektiğinden
Kocama dedim ben bu bebeği ittiriyorum, ya doktoru getirsinler ya da burda doğurucam.
Doktor geldi dedim ıkınma hissi geliyor tutmaya çalışıyorum. Yoo dedi geliyosa ıkın
Valla kendi iç sesimi dinledim sonra doğumhanede de
Ben fransada yasiyorum dogum basladigi andan itibaren doktor basinda bekliyor ilki igneli oldu hissetmedim ama ikicide degin gibi aci ve ikinma ihtiyaci gelince ikinmak lazim .Doktorum eliyle konturol etmisti ve 9 cm aciklik var bacaklari ac ve ben soyleyince ikin demistu (acidan kivranirken bacak arama yastik koyup yan yatirmislardi sanci azalsin diye )zaten donunce hissetim oda basini goruyorum artik ikin itebildigin kadar it demisti .ya bence öyle bişey yok ya da tam doğru değil
Ben de böyle sandığımdan tuttum kendimi
Beni odada bırakıp gittiler hemşireler
Ama ıkınma hissi gelmişti
Yani sancıyla beraber ıkınma ihtiyacı hissediyordum
Böyle okuduğum için kendimi tutmaya çalıştım. Ebelere söylüyorum boş boş suratıma bakıyolar. Ikınayım mı diyorum cvp yok. Cevap doktoru çağıralım.
En sonunda kendime dedim ki kızım spizella kimseye ihtiyacın yok, ıkınma ihtiyacı geliyosa demek ki gelmesi gerektiğinden
Kocama dedim ben bu bebeği ittiriyorum, ya doktoru getirsinler ya da burda doğurucam.
Doktor geldi dedim ıkınma hissi geliyor tutmaya çalışıyorum. Yoo dedi geliyosa ıkın
Valla kendi iç sesimi dinledim sonra doğumhanede de
Aynen bence 9 cm acildi bebek gelmisti o yuzdenBen tam tersi ikinma geldiginde.. duramiyorum cok ikinma geldi dedim. ikinma diye tuttular beni:)) cunku yanlis zamanda ikindiginda vajina siser diye biliyorum.. bebegin kafasida siser diye biliyorum. Belki senin ikinma hissin geldiginde ikinman gereken zamandir. Sen normal mi dogurdun?
Benim 10 cm kdr beklediler ilk 2 de. Kiz suni sanciyla oldu zaten. 7 cm olmustu sonra beklediler herhalde bi 9 cm olmustu ve artik ikinmama izin verildi.Aynen bence 9 cm acildi bebek gelmisti o yuzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?