- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi heyecanli23
-
Evet canim hatirliyorum. Şuan 3,5 4 gibi dedi. Rahimin arka duvarindaymis. Büyüyünce baski yapmis ve doğuma sebep olmuş olabilir dedi. Küçülme olmazsa ameliyat ama küçülür de yine sorun cikartirsa operasyonla alinabiliyormus adini söyledi de hatirlamiyorum şuanda. Senin ne kadar? Neresinde rahimin? Ne zaman ameliyat olacaksin çok korkuyorum ameliyat felen tehlikeli olabiliyormus komplikasyon gelisebiliyormus[/QUOTE][QUOTexclusive26, post: 41431107, member: 681536"]selam canım hatırlarsan sana söylemiştim miyomdan kaynaklanabilir diye kanamaların öyle de çıkmış geçmiş olsun.Bende de var bebeğimi kaybetmeme sebep de onlar ben ameliyatı kesinlikle istiyorum senin kaç cm çıktı
canım bende rahim filmi çektircem daha benim ameliyatta kesin değil ben istanbulda ataşehirde prof cem turana gidiyorum özel muayenehanesi var. Bir kere gittim henüz ama güveniyorum ona. Benim durumumu başından beri bildikleri halde kasılmalar için iğne dışında hiçbirşey yapamıyorlar iyi düşün kararını ver seninki belki çok küçülür ameliyata gerek kalmaz inşallah ama benimkiler küçülse de yine de büyüyorlar bu riski tekrar almak istemiyorum .. Hiçbir kür benimkine yaramıyormuş hiç denemedim küçük olan miyomlarda etkili dediler çaresi yok gibi operasyon dışındaMelisaveannesi anladim canim. Benim daha ince anlasilmadi hic. Daha yeni myon olduğunu söylüyorlar. Ama hala doppler de o parcanin damarlarla kapli olduğu gözüküyor yani sanki rahim duvarinin kendine ait dokusu gibi demişlerdi diğer Dr lar. Bu kadin baya bakti myom bu dedi. Adetinden sonra ne kadar kuculecek bakicaz buyuk ihtimal rahim film de isreyebilirim dedi. Benim bebeğim 27. Haftada doğdu. Düşün ben hamileyken ne kadar büyüdüğünü bilmiyorum bile. Ama laporoskopiden Dr söz etti. Ameliyatsiz bunu çokiiyi yapan hekimler var dedi. Ayruca kuculurse hemen hamile kal dedi. Tekrar erken dogum riskin olabikir dedi ama kaynagini biliyoruz artik dedi o yuzden 27 degilde 32 34 haftaya kadar gelebiliriz dedi. Sence munkun degik mi? Birde sakincasi yoksa neredesin hangi dr gidiyorsun? Nette aslanpençesi falan kuru var denedin mi sen hic? İnşallah cabuk atlatir duzeliriz.
İnşallah sifamiz kendiliğinden kolayiyla tez vakitte gelir. Benimki kuculurse tekrar deneyip hamilelikte izlenecek sanirim ama bunları tekrar yaşayabilir miyim bilmiyorum. Rabbim tekrar bana da kimseye de yasatmasinbu durumu. Dr kontrol edersek biraz daha karninda kalmasini ssağlayabiliriz dedi. İnşallah zamanında saglikli ömürlü cocuklarimizi kucagimiza aliriz.canım bende rahim filmi çektircem daha benim ameliyatta kesin değil ben istanbulda ataşehirde prof cem turana gidiyorum özel muayenehanesi var. Bir kere gittim henüz ama güveniyorum ona. Benim durumumu başından beri bildikleri halde kasılmalar için iğne dışında hiçbirşey yapamıyorlar iyi düşün kararını ver seninki belki çok küçülür ameliyata gerek kalmaz inşallah ama benimkiler küçülse de yine de büyüyorlar bu riski tekrar almak istemiyorum .. Hiçbir kür benimkine yaramıyormuş hiç denemedim küçük olan miyomlarda etkili dediler çaresi yok gibi operasyon dışında
canım bence senin daha önce şikayetin yokmuş o yüzden miyomun çok küçükmüş tahminimce 1 cm civarı ama gebelikle birlikte büyümüş şimdi de küçülecek inşallah yok olur kaybolur . Erken doğum da riskli gebeliğe giriyor ameliyatta riskli allah bize doğru yolu gösterir inşallah..İnşallah sifamiz kendiliğinden kolayiyla tez vakitte gelir. Benimki kuculurse tekrar deneyip hamilelikte izlenecek sanirim ama bunları tekrar yaşayabilir miyim bilmiyorum. Rabbim tekrar bana da kimseye de yasatmasinbu durumu. Dr kontrol edersek biraz daha karninda kalmasini ssağlayabiliriz dedi. İnşallah zamanında saglikli ömürlü cocuklarimizi kucagimiza aliriz.
İnsallah canim. Ama kuculmeside ne kadar sevindirici bilemiyorum. Sonuçta bebek istiyoruz ve hamilelelikte buyuyor. Senin fark edildiği halde bebeğini kaybetmissin. Benim fark edilmeden 27 haftaya geldi. Sence en azindan 30 32 haftaya kadar engellenebilir mi büyümesi.[/QUOTE]exclusive26, post: 41449563, member: 681536"]canım bence senin daha önce şikayetin yokmuş o yüzden miyomun çok küçükmüş tahminimce 1 cm civarı ama gebelikle birlikte büyümüş şimdi de küçülecek inşallah yok olur kaybolur . Erken doğum da riskli gebeliğe giriyor ameliyatta riskli allah bize doğru yolu gösterir inşallah..
Yok canim benim bebeğimin gelişimi haftasina gore öndeydi hatta. Ben doğum agrisi çektim. Suyum doğumhaneye girdiğimde suni sanci taktilar öyle geldi. Belki de eliyle müdahale esnasinda patladi çünkü hemen sonrasında ddoğumbbaşladı. Benim doğum sancimi anlayamadilar anlasalardi durdurabilirler di. Nst te bagladilar sancidan oluyorum Dr da gelmedi h.sonu ve gece olduğu için. Hemşireler de vaginal bakmadilar nst de sanci var ama doğum demedi gerizekalilar halbuki o haftada sancimin hic gozukmemesi lazimdi. Ebe başka bir hastayi doğurmak için geldi benimde nisan gelince alttan vakti ve 7 cm acikma var doğum baslamis dediler ve ben yaklasik 2 gün o sanciyi cekmistim. Bebeğimi boşu boşuna kaybettim ihmalden yani. Alelacele ambulanslarla bizi kabul eden dandik bir hastaneye gitmek mecburunda kaldim. Ahh canim sorma çok canim yaniyor yanina bile gidemedim yavrunun. O kadar saglikli gorunuyordu ki kuvezde ben konuşunca hareket etmeye besliyordu eli kolu oynuyordu. Ahh yavrum içinin yangini sönmüyor. Tekrar ayni şeyleri yaşamam inşallah. Çok zor sen gördün mu bilmiyorum ama ben aglamasini bile duydum kulaklarimdan cikmiyor. Belki de myom bile değildi tetikleyen. Ama bir ihmal varsa Rabbim ahirette karsilastirsin bizi orada. Hakkimi helal etmiyorum
İyiyim canim şükür bugünüme. Cyclo ilacini kullanmaya devam ediyorum son 10 tane kaldi sonrasında adet olucam 5 6 günü Dr cagirdi tekrar bakicak. Kanamam azaldi ama hala var Dr devam ederse ikişeriiç dedi. Aradim be yaoayim diye kanamam lekeye dönüştü iceyim mi diye süper içme tek al adetliyken bekliyorum dedi. Rahim filmi cekmemize gerek var mi nasil ilerleyecegiz ilaca devam edelim mi ona bakicaz dedi. İnşallah küçülmekle kalmaz yok olur miyom :) Arada klasik agrim oluyor sanirim o da etkiliyor yada ben dinliyorum. Sen nasilsin naptin ameliyata karar verdin mi? Durumun nasil herşey yolunda mi?[/QUOTE]="exclusive26, post: 41496724, member: 681536"]ebican_040506 nasılsın canım var mı bir gelişme
İnsallah dediğin gibi olur canim. Kanamamin durmamasina sklyorum. Nette bir okunmaya basladim felaket telali gibi hep en kötüsü yaziyor artik okumamaya karar verdim.exclusive26, post: 41505803, member: 681536"]canım bence senin amaliyata gerek yok hem miyomun küçük hem de gebelikte büyümüş hali bu normalde küçük yani..ben 17 mayısta doğum yaptım doktor 3 ay sonra ancak miyomlar normal boyutuna gelir rahmin toparlanır dedi. Sezeryan yaparken alınan miyomlar ameliyatı baya uzatıyormuş doktorun iyi karar vermesi gerek o da risk bence .. Miyom ameliyatı yaparken rahmi alınan hiç duymadım teknikler baya gelişmiş şu anda korkulacak bişey yok bence haftaya gidicem istanbula yazarım sana da mutlaka..
evet canım çok haklısın benimkide erkenin erkeni oldu 500 gramın altındaki bebekler yaşamıyor zaten maalesef bende son bir ayda erken doğum riskin kalkmış bile dediler bebek iyi kanama normal dediler yani var ya artık doktorlardan da korkar oldum nasıl inanayım bilmem..hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun netleşsin bir herşey .. Bu arada bizde Ankara yı sevmiyoruz ne dediysem yapmam dediğim başıma geldi bir tanesi de burada yaşamaktı o da olduAmin canim inşallah. Neresi sizin içinhayirli olursa orasi olsun. Ben ankarada okudum pek sevmemistim :)
Senin biliniyor olmasida birşey beni düşünsene herşey normal erken doğum olayini konusmadik bile Dr o kadar normaldir herşey. Bir gece gidiyorum doğum yapıyorsun diyor ne psikolojik ne fizyolojik olarak hazirim. Hastaneyi yiktim resmen hayir bebeğimcçok küçük neolur engelleyin biraz daha karnimda kalsin diye yalvardim. Ebe şuan mümkün değil bak bu haftalarda yasayan bir suru insan var dedi ağlama nöbetleri geciriyordum. Doğum sirasinda ebeye sürekli napiyorsunuz o ne bu ne ddediğim için azarliyordu beni. Bilseydim erken doğum riski olduğunu en azından daha iyi yeni doğan ünitesi olan hastaneye.
Banada Dr dediki eğer kuculurse operasyon yaparak Rahimi zedelemek istemiyorum. Hamile kalirsin iğneler ilaçlarla en azindan 32 34 haftaya gelirsek kuveze bile gerek kalmayabilir dedi. Boyle hastasi olmuş geciktire bilmisler bir sure. Ama sonuçta dediğin gibi yine %50 risk var. Kafam allak bullak Rabbim bizim için en hayirli tedavi yöntemini cikarsin karsimiza inşallah.
İnsanların hhaftalaridoluyor doguramiyorlar biz bir hafta fazla karnimizda kalsin diye ugrasiyoruz. Kimin şikayeti kiminin şükrü oluyor iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?