Bunu yenen herkesi ve tabi sizi tebrik ediyorum gerçekten çok ama çok zor bununla baş etmek
halen ilaç kullanıyorum. 2 yıl önce ilaç kullanmaya tekrar başladım. beslenmenize dikkat etmeniz gerekir, sinirleri güçlendirecek gıdalar tüketin, tabi bu kadarı yetmiyor, sizi üzecek stres yapacağınız herşeyden her olaydan uzak durun, uykunuzu yeteri kadar alın az yada fazla uyumayın dengeli olsun yani, gerekirse terapi alın ama sadece o gün etkili oluyor :) sonra kaldığımız yerden devam...Siz nasıl yendiniz bunu peki tavsiyeleriniz var mi klinik bi tedavi mi gerekiyor ona bile raziyim suan
Oh, haydi geçmiş olsun. Güzel şeyler düşün. İlaçlar hemen bugün yarın etki etmeyebilir. Moralini bozma. Bak ailen de yanında. Bol bol yürüyüşe çık. Anneciğin sevdiğin yemekleri yapsın. Sevdiğin diziler varsa aç internetten eski bölümlerini seyret. Kendine bir süre bebek gibi bak. Moralini bozan insanlarla görüşme, haberleri seyretme. Bak doktor da söylemiş, bununla yaşayan çok insan var. Maddi durumun elveriyorsa hiç olmazsa ilaçlar etkisini gösterene kadar birkaç seans terapiye git. Terapist seni dinleyince hem bizim burada beceremediğimiz şeyler söyler, hem de sana atak geldiğinde yapman gerekenleri anlatır. En kötü kısmı arkanda kaldı. Şimdi önüne bak. Bir daha doktora sormadan ilaçlarını sakın birden bırakma. Miden bulanırsa onun için ayrı ilaç alırsın.Psikiyatr ile gorustum bugun anksiyete ve okb teshisi koydu iki ilac verdi bu durum cok sik karsilasilan bi durum zamanla gecicek dedi umarim kolayca atlatabilirim
Olacak tabii. Sen umutsuzluğa kapılma. Bak tekrar ediyorum. Doktorun verdiği ilaçlar ağrı kesici gibi hemen etki etmez. Sakın moralini bozma ve çabuk iyileşmek için doktorun verdiğinden daha fazla alma. Bir kere başlayınca ne olursa olsun kendiliğinden bırakma. Dayanamadığın bir yan etki olursa veya düşüncelerin daha kötüye giderse hemen doktoru ara ilacını değiştirsin.Bir hafta sonra tekrar gel dedi doktor randevumu aldim umarim iyi olurum da buraya ne kadar duzeldigimi de yazmak nasip olur
Oyle yapmaya calisicam zamanla atlaticam ins tesekkur ederim cok tavsiyeleriniz icinOlacak tabii. Sen umutsuzluğa kapılma. Bak tekrar ediyorum. Doktorun verdiği ilaçlar ağrı kesici gibi hemen etki etmez. Sakın moralini bozma ve çabuk iyileşmek için doktorun verdiğinden daha fazla alma. Bir kere başlayınca ne olursa olsun kendiliğinden bırakma. Dayanamadığın bir yan etki olursa veya düşüncelerin daha kötüye giderse hemen doktoru ara ilacını değiştirsin.
Kendini öldürmek hiçbir insanın hakkı değil, Allah'ın sana verdiği emaneti taşıyorsun. Eğer içinden geliyorsa kendini maneviyata yönelt, Allah'a sığın sıkıntılarını alması için. Takıntılar birbirini tetikleyen şeylerdir, önce ocağa takarsın, sonra ütü gelir vs. Bunların hiçbiri aşılmaz şeyler değil, kendine ben kötüyüm deme iyi olacağım de.Arkadaslar lutfen bana yardim edin kafamda surekli kendime zarar verme dusuncesi var daha once mide rahatsizligindan dolayi dahiliyeye gittim sorunun psikolojik dediler ne tahliller yaptirdim ama yok depresyon dedi dahiliyeci ogun bugun hersey daha da kotuye gidiyor kendimi oldurmekten korkuyorum surekli aklima bu fikir geliyo daha dogrusu hic gitmiyor pazartesi psikatri randevusu aldim ama o zamana kadar napicagimi bilmiyrm her an kendime zarar verebilirim
Allah razi olsun dualarinizda bana da yer vwrirn insallah duzeldigim zaman butun bunlari hatirlayip gulumseyecegim zamanlarda gelicek allah buyuktur kulun kula ettigi dua makbuldur dualarnizi bekliyorumKendini öldürmek hiçbir insanın hakkı değil, Allah'ın sana verdiği emaneti taşıyorsun. Eğer içinden geliyorsa kendini maneviyata yönelt, Allah'a sığın sıkıntılarını alması için. Takıntılar birbirini tetikleyen şeylerdir, önce ocağa takarsın, sonra ütü gelir vs. Bunların hiçbiri aşılmaz şeyler değil, kendine ben kötüyüm deme iyi olacağım de.
Yaşamdan keyif almaya bak, bir sürü olumlu şeyin var elinde. Kötü şeylere takılma. Psikiyatriye git, olabilir bazen hepimizin dengesi bozuluyor seninki daha çok bozulmuş olabilir. Ama bu geçer.. İntiharın ne kötü bir şey olduğunu, dindeki yerini oku internetten. Yapma günah, sen öldün diye üzülecek en az bir insan vardır hayatta, onu düşün.
Bir an önce bu durum geçer inşallah, sana dua edeceğim..
O zaman oyuncak bir köpek al şöyle en tüylüsünden. İlaçlarının saatine dikkat et. Sakın aç kalma.Kedi kopek tuyune alerjim var ne yazikki olmasaydi iyi bir fikir olabilirdi siz hala ilac kullaniyormusunuz ben bugun basladim ceyrek citoles ile xanax da verdi doktorum aksam da onu icicem umarim ise yararlar
üzülme çoğumuz bu yollardan geçtik..ben hala geçiyorum anksiyete ve panikataklıyım...zaman zaman gelir zaman zaman geçer..farkındalık meselesi..ilaçlarını düzenli kullan bir şeyin kalmayacak birazda meşgale bul..bugüne kadar 500.000.000 insan bu hastalıklara kapıldı hiçbiri de panik anksiyete okb gibi psikiyatrik rahatsızlıklarından ötürü ölmedi..ya da delirmedi...Kedi kopek tuyune alerjim var ne yazikki olmasaydi iyi bir fikir olabilirdi siz hala ilac kullaniyormusunuz ben bugun basladim ceyrek citoles ile xanax da verdi doktorum aksam da onu icicem umarim ise yararlar
Evet iyi bi fikir pelus oyuncaklari severim cok:)O zaman oyuncak bir köpek al şöyle en tüylüsünden. İlaçlarının saatine dikkat et. Sakın aç kalma.
Yemek zevkli bir şeydir. İnsana mutluluk verir. Mesela çikolata mutluluk hormonu salgılatır. Senin de buna ihtiyacın var. Bir de senin ilaçları aç karnına içmemek lazım.Evet iyi bi fikir pelus oyuncaklari severim cok:)
Yemek konusunda da cok istahsizim cocuklugumdan beri bu yasta 41 kiloyum annem bu durumu cok kafasina takar hatta hangi doktora gidersem gideyim hep zayifligima istahsizligima care bulmaya calisir ama doktorlar hep bunyen boyle ve sagliklisin sorun etme dediler bugune kadar sevdigim hic bir yemek yok istahla yedigim mesela ne cok sorunum varmis meger konustukca aklima geliyo hepsi
Yiyorum biseyler mecburiyetten ama cikolataya bayilmayan tek kadin benimdir heralde bi parca cikolata bile keser hemen beni ne cins bi insanim dimiYemek zevkli bir şeydir. İnsana mutluluk verir. Mesela çikolata mutluluk hormonu salgılatır. Senin de buna ihtiyacın var. Bir de senin ilaçları aç karnına içmemek lazım.
Seni alan yandı be kızım.Yiyorum biseyler mecburiyetten ama cikolataya bayilmayan tek kadin benimdir heralde bi parca cikolata bile keser hemen beni ne cins bi insanim dimi
Bilmem artik beni alan sozlum yani beni pek ciddiye almaz bu yasadiklarimi bile pek takmadi onun icin psikolojik sorunlar hastalik sayilmiyor hastalik kavrami somut bisey ona goreSeni alan yandı be kızım.