nolur bi akıl verin :(

yengec6161

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2014
7
0
286
35
Trabzon
Mrb arkadaşlar... 2 senelik bir ilişkim var aslında bu zamana kadar evlenebilirdik ama ben erkek arkadaşımı şartlı kabul etmiştim.namaz kılması idi şartım.bunu eleştirmeyin lütfen benim için namaz evlilikte kesin kriter olması gereken bişey. Tabi her insanın hassasiyeti farklıdır.her neyse erkek arkadaşımda kendinin bu konuda dikkatli olacagını beni pişman etmeyeceğini söyleyerek ilişkiye başlamıştık.ben hiç ısrar etmedim kendi içinden gelerek bir gün yapar diye .tabi evlenmeden önce... aradan iki sene geçmesine rağmen güzel bi dille uyarmama rağmen bi değişiklik olmadı hep bekledim. ilişkimiz güzel bi şekilde devam ediyordu fakat istediğim gibi olmadıgından içimde bi huzursuzluk vardı. Evlilik için üzerimdr çok baskı yaptı ailesi ile tanıştırdı ailesi de hep evlilik için baskı yapıyor.bu durumda zerre kadar gelmiyor içimden evlenmek. .. bu iki sene içerisinde hep karşıma tam istediğim gibi insanlar çıktı ama diğerine şans verdiğim için başka kimseyi değerlendirmedim.açıkçası zoruma da gidiyo neden karşıma çıkanlar kriterlerime uygun ama asıl ilişkimin olduğu kişi değil.şimdi yine karşıma öyle biri çıktı ve artık diğerinden ümidim kalmadı..ne zamana kadar bekleyeceğim ki bazı şeylerin değişmesi için..ne yapmam gerekir sizce halen bekleyip iyi fırsatları kaçırayım mı yoksa bırakıp fırsatları değerlendireyim mi inanın çok çıkmazdayım akıl verin :((

sizin durumun tam tersi bizimki ..
eşim bana alıştırdı sağolsun ..
ona hep dua ediyorum ama ;
zamanla olacak birşey bu ..
Allah yar ve yardımcınız olsun :16:

Mrb arkadaşlar... 2 senelik bir ilişkim var aslında bu zamana kadar evlenebilirdik ama ben erkek arkadaşımı şartlı kabul etmiştim.namaz kılması idi şartım.bunu eleştirmeyin lütfen benim için namaz evlilikte kesin kriter olması gereken bişey. Tabi her insanın hassasiyeti farklıdır.her neyse erkek arkadaşımda kendinin bu konuda dikkatli olacagını beni pişman etmeyeceğini söyleyerek ilişkiye başlamıştık.ben hiç ısrar etmedim kendi içinden gelerek bir gün yapar diye .tabi evlenmeden önce... aradan iki sene geçmesine rağmen güzel bi dille uyarmama rağmen bi değişiklik olmadı hep bekledim. ilişkimiz güzel bi şekilde devam ediyordu fakat istediğim gibi olmadıgından içimde bi huzursuzluk vardı. Evlilik için üzerimdr çok baskı yaptı ailesi ile tanıştırdı ailesi de hep evlilik için baskı yapıyor.bu durumda zerre kadar gelmiyor içimden evlenmek. .. bu iki sene içerisinde hep karşıma tam istediğim gibi insanlar çıktı ama diğerine şans verdiğim için başka kimseyi değerlendirmedim.açıkçası zoruma da gidiyo neden karşıma çıkanlar kriterlerime uygun ama asıl ilişkimin olduğu kişi değil.şimdi yine karşıma öyle biri çıktı ve artık diğerinden ümidim kalmadı..ne zamana kadar bekleyeceğim ki bazı şeylerin değişmesi için..ne yapmam gerekir sizce halen bekleyip iyi fırsatları kaçırayım mı yoksa bırakıp fırsatları değerlendireyim mi inanın çok çıkmazdayım akıl verin :((

namaz kılma kısı kendı ısterse kılar ıykıde zorlamamıssın bır yapar ıkı yapar ucundede bırakır

ama krıtallerın buysa ayrıl gıtsın ıkı sene az bı sure degıl
baska talıplerınle yola devam et o zaman

bence kılan bırıyle gorus dırek yani kimse senın ıcın deyısmez adam kılöıyosa kılmıyordur
ılla kılcak dıosan bu adamla zaten olmaz

İyi fırsat demişsin anlamadım sevdgini sanmyrum sevgilini yoksa bunu demezdin.

2yıl boyunca hep değişcek diye mi devam ettiniz yani ? Sevmiyorsunuz bence sevgilinizi yoksa başka talipleriniz nr kadar üstün olursa olsun düşünmezdiniz bile ikilemde kalmışsınız siz Allah kolaylık versin :)

öncelikle kimsenin kimseyi yargılama veya kriterlerini eleştirmek lüksü yok.Sen eğer o şekilde huzur bulacaksan ve kendini mutlu hissedeceksen o eşkilde bir şart koşman da senin kendi seçimin biz eleştiremeyiz.Onun dışında zaten etrafında başka seçenekler olduğu zaman karşılaştırma yapıyorsan demek ki eksik bir şeyler var ilişkin de ve eğer sana göre diğerleri iyi fırsat şuan ki ilişkin yetersiz ise bence evlilik gibi ciddi bir karar alma derim ben sana.Çünkü ileride pişman olup sürekli bu pişmanlık ile yaşaman sana da evliliğine de yansıyacaktır.Allah hakkın da hayırlısını versin ama bazı şeyleri de zorla yaptıramazsın düşün kendi içinden gelerek yaptığını bilmen mi seni daha çok mutlu huzurlu kılar yoksa sen istiyorsun diye yapması mı bence çok iyi düşün derim ben sana canım Allah yardımcın olsun :34:

seni ailesiyle tanıştırması ciddi olduğunu gösteriyor namaza gelince o insanın içinden gelecek içinde varsa senden göre göre başlayacaktır inan eğer onu iyi tanıdığına inanıyorsan vazgeçme derim unutamazsan diğer evleneceğin kişiye haksızlık olur inşaallah hakkında en hayırlı kararı verirsin...

yapacak kişi buzamana kadar seni dinler tamam dediği şeyi yapardı.Bu da senin kriterin saygı duymayacaksa kimse kimseyle birlikte olmak zorunda değil.Önündeki fırsatları da kaçırırsan ilerde ya istemediğin bir evlilik yaparsın,yada hayatına bekar olarak devam edersin.Tabi herşeyi Allah bilir.

Müslüman birine karışmayı yanlış bulduğum gibi birine böyle namaz kıl gibi şart koşmaları da yanlış buluyorum. Kişi içinden geldiği zaman, kendini hazır hissettiği zaman başlamalı ibadetlerine. Senin benim karışmamla olacak şey değil ki bu. Adam şimdi göstermelik namaz kılsa daha mı iyi olacak?
Bir de insanları olduğu gibi kabul etmek var, siz benim için olmazsa olmaz diyorsunuz. Ne kendi zamanınızı ne de erkek arkadaşınızın zamanını harcayın derim.
Kriterlerinize uygun birini bulabilirsiniz.

En önemli kriterin buysa,kriterine uygun birini seçmen gerekir.

2 sene silip atacak kadar az değil ama zaten 2 sene beklemen hata olmuş.
Kılacak olsaydı bu kadar sene beklemeden kılardı.

Bu konularda zorlamayı çok yanlış buluyorum.Allah için namaz kılacak,senin için kılması anlam ifade etmez.
Senin bu yaptığın evlenince kapanacaksın diyen erkeklerin yaptığından farksız bence.

İki ateş arasındasınız:bir tarafta mantık bir tarafta aşk...Zor bir seçim sizin için,altını çiziyorum sizin içinin zira tek başınıza vermeniz gereken bir karar çok iyi düşünmenizi önerebiliriz sadece...Allah yardımcınız olsun

bu soruyu sorabiliyorsan zaten şu an birlikte olduğun kişiyi çok da sevmiyorsun demektir. bence kriterlerine uygun biriyle evlen:16:

böyle düşündüğünüze göre ötekilere şans verin sevgi değil mantık üzerine ilişkiniz galiba ben öyle anladım en azından :34:

namazsız bir insanı allah nasip etmesin diye dua et...
namaz olmayan insan da, herşey eksiktir yarımdır..namaz direktir...
namaz kılınmayan evde bereket olmaz...
namaz kılınmayan evde huzur geçim sevgi sadakat olmaz..
namazsız evde çocuklar eksik yetişir, hayırdan uzak insanlar olur çıkarlar....
namaz kılınmayan evde, şeytan baş köşede oturur, her mutlu anlarda fitne sokar...
sofrada bereket, kazançta bolluk olmaz....
allah muhafaza etsin canım..çok iyi düşün....zorlamayla kıldırdığın namazdan da hayır gelmez...
ben bu kişide pek hayra alamet bir durum göremedim....pişman olacağın kararlar verme..

namaz bir müslüman için çok önemli ama bu zorlada olmaz.insanın içinden geliyorsa yapmalı bunu.siz sevgilinizi buna zorlayamazsınız.mesela bende namaz kılmıyorum oruç tutmuyorum.şimdi ben imansız mı oluyorum? o zaman ben kimseyle evlenmemeliyim namaz kılmıyorum diye.namaz kılmıyorum ama allahıma bağlıyım dilimde sürekli dualar,şükürler ve allahtan korkarım.belki sizin sevgilinizde böyle insanlardan.allaha inanıyor ve seviyor ki bu çok önemli.bir insanın içinde allah sevgisi ve korkusu varsa geriside zaten gelir.mecbur bırakılarak namaz kılmak bana göre büyük bir günahtır.içten gelmesi lazım.:34:

ben evlenirkende esimden namaz kilmasini istemistim bide sigarayi birakmasini benim icinde namaz kilmasi cok onemlidir ama ne oldu kendini Hazir hissedene Kadar bekledi namaz icin neyin Hazir olmasiysa oda ayri bi konu sonra gecen yaz basladi bikac ay kildi sonra isini bahane etti ve tekrar birakti isinde kilabilecek bi is bence kisinin niyeti varsa kilmaya rabbim o kolayligi saglar ona sigaraya gelincede ben ozaman trdeydim o yurtdisinda vize dil kursu vize felan baya sorundu tabi sen onlari hallet gel birakicam dedi ben vizemi aldim ama ilk 3ay turist vizesi verdiler 3ay icinde icim rahat degil dedi oturum verceklermi oturumda verdiler 4yil olucak yakinda halaburdayim sonuc gunde 2paket sigaraya devam
kisinin yapmak istedikleri icinde olmali birinin zorlamasiyla bu isler olmuyor sen diyorsan ben bu adami seviyorum herhaliyle kabulum evlen cunku o degismiycek senin demenle yok diyosanki ben bu sartlarda bu adamla birlikte olamam ozaman ayril ve yolunu ciz

namazsız bir insanı allah nasip etmesin diye dua et...
namaz olmayan insan da, herşey eksiktir yarımdır..namaz direktir...
namaz kılınmayan evde bereket olmaz...
namaz kılınmayan evde huzur geçim sevgi sadakat olmaz..
namazsız evde çocuklar eksik yetişir, hayırdan uzak insanlar olur çıkarlar....
namaz kılınmayan evde, şeytan baş köşede oturur, her mutlu anlarda fitne sokar...
sofrada bereket, kazançta bolluk olmaz....
allah muhafaza etsin canım..çok iyi düşün....zorlamayla kıldırdığın namazdan da hayır gelmez...
ben bu kişide pek hayra alamet bir durum göremedim....pişman olacağın kararlar verme..

her kelimesine katılıyorum :46:

Arkadaşım sen bu adamı sevmiyisun Yoksa fırsatları degerlendiriyim demezdin kriterine de uymuyo yol ver gitsin adama sende hem seçebileceğiniz hemde kriterine uygun biriyle yoluna devam et.
Hakkınızda hayırlısı.
Ayrıca sizin için kıldığı namaz hayır getirmez ne ona ne sana kişi içinden gelerek Allah için kilmali ....

Arkadaşım sen bu adamı sevmiyisun Yoksa fırsatları degerlendiriyim demezdin kriterine de uymuyo yol ver gitsin adama sende hem sevebileceğin hemde kriterine uygun biriyle yoluna devam et.
Hakkınızda hayırlısı.
Ayrıca sizin için kıldığı namaz hayır getirmez ne ona ne sana kişi içinden gelerek Allah için kilmali ....

ben once bsy sormak istiyorum. 2 sene icerisinde konustunuz uyardiniz tamam ama ne kdr dua ettiniz. kendi seccadenizde ne kdr onada nasip et allahim dediniz hatta goz yasi doktunuz? birsuru kitap var insani aglatan hic alip hediye ettinizmi? bu sorularin cevabi size iliskinizin boyutunu gosterecektir ztn. yoksa ben istiyorum kuru kuru 2 yil bekledim derseniz yazik o 2 yila

Back
X