- 25 Ağustos 2014
- 20.415
- 48.366
- 798
- Konu Sahibi pembeflora
-
bolumun masaallah cok guzel canim.. herkesin ideali farklidir ama bolumun gercekten cogu kisinin ideali.. ilk senen ve basindasin, yabanci hissetmen normal ama calistikca icine girdikce Allah in izniyle seveceksin.. zaman ver, madem hazirlanacak durumun yok, dusune dusune mutsuz etme kendini.. bence tip sayisalin, hukuk esit agirligin en gozde bolumleri.. irdeleye irdeleye kendini perisan etme..İlk olarak yorumlar için çok teşekkür ederim . Hiç yorum gelmeyeceğini düşünüyordum en başta. 1.sınıftayım, sene kaybım yok. İnsanların benim için düşündükleri şey ne kadar şanslı olduğum sonuçta iyi bir hukuk fakültesini kazandım ama sırf bu niye mf seçmedim düşüncemde dolayı çok şey kaybettim ve daha çok şey kaybedemeyeceğime karar verdim aslında hukuk istemememin nedeni biraz çevresel nedenlermiş grek haberlerde gerekse siyasetçiler tarafından her alanda hukukçuları suçlu bulmaları artık hakim savcı olmak için mutlaka torpilin olması gerektiği biraz sakin ve duygusal biri olduğum için insanların bana yapamıycak gözle bakmaları ve son zamanlarda bilinçsizce açılan hukuk fakülteleriymiş. Evet tıpı herkesyapabilir ama hukuk onun gibi değil gerçekten belli özelliklerin yapılabileceği insanlar lazımve ben de o insanlardan biriyim. Ayrıca benim ailemin durumu iyi degil seneye hazırlanmamı kaldırabileceklerini sanmıyorum özellille babam anlayışlı bir insan da değil kazanırsam bile okumam çok zor biran önce mesleğimi elime almalıyım kararımı verdim ve kitaplarımı attım şimdiden rahatladım ne demişler vazgeçebilmek mutluluktur.
Aaaa cok Ilginc hic duymamistim.ozaman konu sahibi tekrar sinava ahazirlansin derim benpuanlar kırılmıyor canım artık.. coktan degişti
Bence hem tip icin calis ama hukuktan vazgecme belki seversin ama sevme ihtimalin yoksa hayalinin pesinde kos.yani kesin olarak tipi istiyorsan o da zor bi bolum.benim de bi arkadasim bolumunu birakip tekrar sinava hazirlanm8sti ve basardi da.hayat senin ilerdeki isin tum hayatini etkilerHukuk fakültesi öğrencisiyim ama lise son sınıfta istediğimin tıp fakültesi olduğuna karar verdim tabi iş işten geçmişti. Şu an iyi bir hukuk Fakültesi'nde okuyorum ama hukuk bana göre değil ve içimde bir ukte var oturdu bu yüzden bu sene fen çalışmaya başladım eğer ygsde iyi bir şey yaparsam seneye tekrar dershaneye gider hazırlanırım dedim ama her şey bir arada olmuyor bir yandan hukuk oku bir yandan fen çalış çok zor kafayı yiyeceğim yaşıtlarımın hepsi eğleniyor bense geçen senekinden daha çok ders çalışıyorum ve bu yüzden gün geçtikçe daha mutsuz ve agresif olmuyorum . Nolur beni bu sevdadan vazgeçirin bana hukuk okumam için sebep verin bıktım artık çünkü ama en çok içimi kemiren şey de şu: eğer iki sene önce mf seçmiş olsaydım şu an muhtemelen tıp fakültesindeydim sanki hukuk okuyunca bu işi yapamıycakmışım ömür boyu mutsuz olacakmışım ya da işsiz kalacakmışım gibi geliyor daha çok gencim niye böyleyim???
Canim benim , ilk yil herkes bosluga duser, bu senin mesleginle daha tanisma yilin.
Benim bolumunde birakicam , baska yere gecicem de diyen cok vardi ilk yilimizda, sonra isindilar.
Acaba bekledigini bulamadigin icin mi kafan tip dusuncesine dondu? Yoksa cidden tibbi cok istiyor musun? Bosluga dustugun icin kafan tibbi idealize ediyor olmaya ?
Kendi cicine don bak derim, kendini yokla bir.
Umarim en dogru karari verirsin, basarilar dilerim.
Bence hem tip icin calis ama hukuktan vazgecme belki seversin ama sevme ihtimalin yoksa hayalinin pesinde kos.yani kesin olarak tipi istiyorsan o da zor bi bolum.benim de bi arkadasim bolumunu birakip tekrar sinava hazirlanm8sti ve basardi da.hayat senin ilerdeki isin tum hayatini etkiler
İlk olarak yorumlar için çok teşekkür ederim . Hiç yorum gelmeyeceğini düşünüyordum en başta. 1.sınıftayım, sene kaybım yok. İnsanların benim için düşündükleri şey ne kadar şanslı olduğum sonuçta iyi bir hukuk fakültesini kazandım ama sırf bu niye mf seçmedim düşüncemde dolayı çok şey kaybettim ve daha çok şey kaybedemeyeceğime karar verdim aslında hukuk istemememin nedeni biraz çevresel nedenlermiş grek haberlerde gerekse siyasetçiler tarafından her alanda hukukçuları suçlu bulmaları artık hakim savcı olmak için mutlaka torpilin olması gerektiği biraz sakin ve duygusal biri olduğum için insanların bana yapamıycak gözle bakmaları ve son zamanlarda bilinçsizce açılan hukuk fakülteleriymiş. Evet tıpı herkesyapabilir ama hukuk onun gibi değil gerçekten belli özelliklerin yapılabileceği insanlar lazımve ben de o insanlardan biriyim. Ayrıca benim ailemin durumu iyi degil seneye hazırlanmamı kaldırabileceklerini sanmıyorum özellille babam anlayışlı bir insan da değil kazanırsam bile okumam çok zor biran önce mesleğimi elime almalıyım kararımı verdim ve kitaplarımı attım şimdiden rahatladım ne demişler vazgeçebilmek mutluluktur.
Daha bunun stajı var avukatlık ruhsatı var, sadece 4 seneyle bitecek mi sanıyorsun? Bence istedigin ne ise calıs yap. Zaten mat calısmıssın, sadece fizik kimya biyoloji calısacaksın. Biyolojiyi kendin calısabilirsin, fizik ve kimya icin bir dershane ile konusabilirsin.[/QUOTE
Eh, bitmeyeceğini biliyorum herhalde sonuçta işin içindeyim. Kararımı verdim ve şimdiden içimde bir rahatlama var zaten ayrıca fizik kimya biyoloji öyle kolay değil ciddi çalışma gerektiyor , 1 seneyle olacak iş değil 2 sene lazım bu sene okulla beraber çalışmam seneye de tekrar çalışmam lazım. Hem durumumuz da yok, babamın da psikolojisinin pek yerinde olduğunu söyleyemem okuyup işimi gücümü elime almam gerek gerçekten en iyisi banim için bu.
Bence önce okulu bitir. Hukuka girmeyi de istemişsin demekki yazmışsın. Ben nefret ederek okudum. Hatta uzattım epey. Ama bitince avukatlığı sevdim. Hiç tanımdadığım bir şehirde zor şartlarda büro açtık. Her gün makarna yedik :) kendime hedef belirledim 2 yılda Amasya'ya 5 yılda Türkiye'ye ismimi duyuracak diye. 2 yılda Amasya'da tanındım. 5 yılda da sabah gazetesinin ilk sayfasında kazandığım davadan dolayı çıktım. Şuan tüm Türkiye'den dava takip ediyorum. Bu mesleği hiç bu kadar çok seveceğini bilmiyorum. Avukatsan çok çevren oluyor ama doktor olunca tek başına kalıyorsun. Buda asosyal yapıyor.
Böyle bana moral verildikçe aslında kararımın ne kadar doğru olduğunu anlıyorum sevmek istersem severim aslında dediğinizi mutlaka yapacağım. Aslında mutlu olmak da benim elimde . Zaten 2 senedir kendimi ilk defa mutlu hissediyorum.Bir tanidimda abisi hukukta okuyor diye gitti hukugu yazdi sonra ben guzel sanatlar okumaliydim dedi durdu..avukatlik yapamayacak biri ustelik yani agzi laf yapip tartismaz...hakimlik sinavina girip kazandi simdi cok memnun..
Bende muhendis olmak istiyordum ama ailem zorla ögretmen yapti..iyiki ögretmen olmusum ben bu meslek icin yaratilmisim onu anladim...
Meslegini sevmeye calis...gec aynanin karsisina avukat hakim oldugunu hayal et havaya gir...yerinde olmak isteyen yığınla insan var unutma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?