nolur beni vazgeçirin bıktım artık

bolumun masaallah cok guzel canim.. herkesin ideali farklidir ama bolumun gercekten cogu kisinin ideali.. ilk senen ve basindasin, yabanci hissetmen normal ama calistikca icine girdikce Allah in izniyle seveceksin.. zaman ver, madem hazirlanacak durumun yok, dusune dusune mutsuz etme kendini.. bence tip sayisalin, hukuk esit agirligin en gozde bolumleri.. irdeleye irdeleye kendini perisan etme..
ne guzel demissin, gercekten de bazen vazgecebilmek mutluluktur..

İşini eşini seveceksin bu hayatta ,çünkü ömür bunlarla geçiyor cnm

torpilsiz hakim savcı olamazsın diyenlere bakma bence hep öyle derler ama bileğinin hakkıyla bi yerlere gelen de var unutma. sen de bunlardan biri olabilirsin. İnsan çalıştığını kazanır, çalışırsan ilerde bu düzenin bi parçası değil de adaletli bi avukat olabilirsin.

Kararımı verdim artık sanırım aslında hukuku hiç sevmiyorum değil tıp sadece bir basamak daha üstteydi benim için ama düşününce bir daha hazırlanmam kazansam bile okumam çok zor çok büyük kayıp olucak ayrıca . Mutsuz olmam hukuk okursam ayrıca . Bundan sonra geçmişte yaşamayıp hiçbir şekilde pişman olmamaya karar verdim

Hukuk çok güzel bir bölüm bence..
Ama tabi hayallerinde bu yoksa sana güzel görünmez.
Ne istediğinden eminsen ona göre, birine ağırlık ver.
İkisine de yoğunlaşmak senin için yorucu olur.

Ama tıp çok içimde kaldı diyorsan, bir yıl sadece bir yıl gezmelerden geri kalmaya değer.
Sonra bol bol gezeceksin, acısını çıkaracaksın böyle düşün.
Olmasa bile denedim dersin, pişmanlığın kalmaz..

Canim benim , ilk yil herkes bosluga duser, bu senin mesleginle daha tanisma yilin.

Benim bolumunde birakicam , baska yere gecicem de diyen cok vardi ilk yilimizda, sonra isindilar.

Acaba bekledigini bulamadigin icin mi kafan tip dusuncesine dondu? Yoksa cidden tibbi cok istiyor musun? Bosluga dustugun icin kafan tibbi idealize ediyor olmaya ?

Kendi cicine don bak derim, kendini yokla bir.

Umarim en dogru karari verirsin, basarilar dilerim.

Bence neyi istiyorsan onu ol
Geç kalmiş degilsin daha çok gençsin
Bilgilerin taze, tekrar hazırlanabilirsin
Ben 30 yaşimdan sonra tekrar üni kumaya başladim,, sırf istedigim alanda meslek edinmek için
Daha sonra pişman olmamak için bu
Ve ilerde severek meslegini yapabilmen için çok önemli canim

Bence hem tip icin calis ama hukuktan vazgecme belki seversin ama sevme ihtimalin yoksa hayalinin pesinde kos.yani kesin olarak tipi istiyorsan o da zor bi bolum.benim de bi arkadasim bolumunu birakip tekrar sinava hazirlanm8sti ve basardi da.hayat senin ilerdeki isin tum hayatini etkiler

Özellikle sizin mesajınız beni etkiledi. Acaba gerçekten istiyor muyum yoksa hukuka ısınamadığım için alternatif bir çıkış kapısı mı olarak görüyorum biri tmnin biri de mfnin baş tacı sonuçta. O olmadı onu deneyim gibi ve sonunda karar verdim aslında benim gerçekten istediğim meslek yok sadece tıp garanti olduğu ve maaşı ortalamaya göre yukarıda olduğu için- ki sonradan aslında öyle olmadığını tüm doktorların eşit maaş almadıklarını öğrendim- çıkış kapısı olarak gördüm bence son senemde aklıma gelmişti zaten okumak zaten son senesinde insanın istediği meslek ne derece doğru olabilir ki? SONUÇ: Kendi yolumda devam edeceğim çünkü kararsız bir insanım ve her şeyin olumsuzunu keşfetmekte ustayım düşündüm ve de dedim ki hiç sene kaybım olmasa bile 30 yaşında bitircem atanıcam bir yere belki de evlenicem eşimle farklı yerlere atanıcaz veya belki tusu kazanıycam ona hazırlanıcam veya belki kazanıp atanıcam ama dönerin yüksek olmadığı bir yerde çalışcam vs vs. Mesele benim olumsuzluğum aslında pekala hukuku da yapabilirim belki yine de tıp bir tık önde ama çok değil. Amacım artık derslerimi çok çalışıp okulumu birincilikle bitirmek başka bir şey değil.Çünkü mfci olup tıp okusam bu seferde başka bir şeyden pişmanlık duyacaktım. Karar verdim kesin ve artık yolumdan dönmeyeceğim. Tüm fen kitaplarımı attım. Bitti benim için. İlk mesajımdan bu mesajıma kadarki ruh halimi anlayınca siz de anlayacaksınız zaten:) Bu arada karar vermemi sağlayan herkese teşekkür ederim.

Arkadaşınız ne okuyordu bırakıp nereyi kazandı

Kararınızı vermişsiniz hayırlı olsun. Tıp ayrıca garanti bir meslek değil. Eğer uzmanlığınızı alırsanız şansınız yükselir. 6 yıl bitirince sağlık ocaklarında vs çalışabilirsiniz. Zorunlu hizmeti var. İlerleyecekseniz 4-5 yıl uzmanlık okuyacaksınız ki sınava gireceksiniz. Tercih yapacaksınız. Sınav zor olduğundan artık tıp mezunları kolaya kaçıp araştırma görevlisi kadrolarına dadandı. Onlar da malum az açılıyor. Tıp eğitimi ve sonrası da zorlu ama iyi bir dalda uzmanlık alsanız ve kendinizi geliştirseniz yurtdışı eğitimleriyle paraya para demezsiniz ama mesleği severek yapmanız gerekir. Çekilmez o kadar çile sadece para için. En azından benim açımdan.

Daha bunun stajı var avukatlık ruhsatı var, sadece 4 seneyle bitecek mi sanıyorsun? Bence istedigin ne ise calıs yap. Zaten mat calısmıssın, sadece fizik kimya biyoloji calısacaksın. Biyolojiyi kendin calısabilirsin, fizik ve kimya icin bir dershane ile konusabilirsin.

Bir tanidimda abisi hukukta okuyor diye gitti hukugu yazdi sonra ben guzel sanatlar okumaliydim dedi durdu..avukatlik yapamayacak biri ustelik yani agzi laf yapip tartismaz...hakimlik sinavina girip kazandi simdi cok memnun..

Bende muhendis olmak istiyordum ama ailem zorla ögretmen yapti..iyiki ögretmen olmusum ben bu meslek icin yaratilmisim onu anladim...
Meslegini sevmeye calis...gec aynanin karsisina avukat hakim oldugunu hayal et havaya gir...yerinde olmak isteyen yığınla insan var unutma..

Bence önce okulu bitir. Hukuka girmeyi de istemişsin demekki yazmışsın. Ben nefret ederek okudum. Hatta uzattım epey. Ama bitince avukatlığı sevdim. Hiç tanımdadığım bir şehirde zor şartlarda büro açtık. Her gün makarna yedik :) kendime hedef belirledim 2 yılda Amasya'ya 5 yılda Türkiye'ye ismimi duyuracak diye. 2 yılda Amasya'da tanındım. 5 yılda da sabah gazetesinin ilk sayfasında kazandığım davadan dolayı çıktım. Şuan tüm Türkiye'den dava takip ediyorum. Bu mesleği hiç bu kadar çok seveceğini bilmiyorum. Avukatsan çok çevren oluyor ama doktor olunca tek başına kalıyorsun. Buda asosyal yapıyor.

Ne güzel başarmışsınız. Kendime örnek olarak sizi alıcam artık.

Böyle bana moral verildikçe aslında kararımın ne kadar doğru olduğunu anlıyorum sevmek istersem severim aslında dediğinizi mutlaka yapacağım. Aslında mutlu olmak da benim elimde . Zaten 2 senedir kendimi ilk defa mutlu hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…