nolur beni vazgeçirin bıktım artık

canım çok gençsin ve hukuk okurken tıp kazanmak için çalışıyorsun tebrik ederim bu yolda devam etmeni dilerim en doğru şeyi yapıyorsun sevdiğin mesleği yapmak için çabalıyorsun. hiç vazgeçiresim gelmedi

Kafan çok karışmış biraz mola vermeye çalış . Sil baştan okumak çok zor ayrıca hukuk çok güzel bir bölüm düşünsenize ADALETİN TERAZİSİ ELİNİZDE. Bu karışıklıktan kurtulunca çok başarılı olacağınıza inanmaktayım çok hareketli bir hayatınız olacak monoton bir hayatınız olmayacak

Eğer hukuktan mennun değilse tıp için mezun olmayı beklemek vakit kaybı olur. Zor da olur.
ama kazanacağının garantisi yok , bu kezde hukuktan alttan bir sürü ders takacak belki o da vakit kaybı olacak
söz konusu sınavlar ve sınavların her geçen gün zorlaşması olduğu için riske atamazdım ben şahsen
tabi konu sahibi veriri yine en doğru kararı

Canim eşiminkuzeni hukukta okuyso Deli bir sayisal zekasi var ama kküçüklüğünden beri istiyordu. Şuan marmara da bitirmek uüzere okulu. Evet zor hukuk ama o mutlu. İstediği bölümde. Kiz arkadaşı Cevre müh. Okuyordu. Dondurdu okulu. 1yil calisti ve hukuga geçti. Onunki özenti gerçi ama :))) neyse.

Okulunu dondurup hazırlanabilirsin. baktin kazanamadindevam edersin. Bence hukugun tiptan daha fazla avantajı var ama sen bilirsin yinede tabi...

Hukuktan mezun olup işsiz kalmayı başarabilirsen takdir edeceğim seni :) şaka bir yana zeki bir insan olduğuna eminim, istersen tıbbı da kazanırsın :) ama önündeki 10 yılı buna vermeye kararlıysan devam et, bir yandan gençliğin de tadını çıkar demek istedim :)

puanlar kırılmıyor canım artık.. coktan degişti

Son düzenleme:
Eyer tipi gercekten istiyosan tip oku. Zor olucak su an ama sonra istedigini yapicaksin.

hiç hevesli değilsen hukuk'u dondur 1 yıllıgına, sınava hazırlan denemiş ol, olmazsa dönersin okuluna, hiç değilse çabalamadım demezsin..
kardeşim sevmediği bölümü dondurdu, hukuk için hazırlandı 1 sene, olmazsa devam edecekti bölümünden.. Allah ın izniyle oldu, çok şükür..
1 sene uzun bi zaman değil..
Rabbim yar ve yardımcın olsun.. hırpalama kendini ve cok inceleme.. bi karar ver ve uygula

bu yaşlar birdaha gelmeyecek şurda hali hazırda okudugun okuldan mezun olacaksın,
yoksa tüm hayatın okumakla geçecek.
asosyal olacaksın.
bosver tıp'ı.
okulunu bitir hayatını yaşa.

İlk olarak yorumlar için çok teşekkür ederim . Hiç yorum gelmeyeceğini düşünüyordum en başta. 1.sınıftayım, sene kaybım yok. İnsanların benim için düşündükleri şey ne kadar şanslı olduğum sonuçta iyi bir hukuk fakültesini kazandım ama sırf bu niye mf seçmedim düşüncemde dolayı çok şey kaybettim ve daha çok şey kaybedemeyeceğime karar verdim aslında hukuk istemememin nedeni biraz çevresel nedenlermiş grek haberlerde gerekse siyasetçiler tarafından her alanda hukukçuları suçlu bulmaları artık hakim savcı olmak için mutlaka torpilin olması gerektiği biraz sakin ve duygusal biri olduğum için insanların bana yapamıycak gözle bakmaları ve son zamanlarda bilinçsizce açılan hukuk fakülteleriymiş. Evet tıpı herkesyapabilir ama hukuk onun gibi değil gerçekten belli özelliklerin yapılabileceği insanlar lazımve ben de o insanlardan biriyim. Ayrıca benim ailemin durumu iyi degil seneye hazırlanmamı kaldırabileceklerini sanmıyorum özellille babam anlayışlı bir insan da değil kazanırsam bile okumam çok zor biran önce mesleğimi elime almalıyım kararımı verdim ve kitaplarımı attım şimdiden rahatladım ne demişler vazgeçebilmek mutluluktur.

Şöyle düşün canım birde.sen hukuk değil de tıp okusaydın şuan başını kaşıyvak vaktin olmıycaktı.mezun olcaktın yine bi sınav stresi.tusa girceksin.akşama kadar binbir türlü insanla uğraşcaksın.çok çalışıp çok yorulcaktın.ve en kötüsü de dedenin ölmesine bile içten bi şekilde üzülemiyceksin.kuzenime öyle olmuştu çünkü.ölüm çok olağan geliyomuş ve üzülemediğini söylüyodu.
Bende istemiştim tıp.ama şuan oku sınava girmeden kazandın deseler okumam.ben daha kolay bi bölüm ve daha kolay bi iş isterdim.
Ama illaki istiyosan okulu dondur çalış.ikisi birlikte zor olur.

Okulunu dondur ve fen çalışmaya devam et.

Seveceğin mesleği düşününce bir iki sene derslere asılmak ne ki? Sevmediği işi yapan biri olarak yazıyorum bunu. Köreldiğimi, amacım yokmuş gibi hissediyorum bazen. Halbuki güzel bir hayatım var nankörlük ediyorum. Tek pürüz işim ve günümün en az 10 saatini götürüyor.

Daha yaşın çok genç. Avukat olup pişman olunca geçen zamana üzülürsün.
Tıp kazanınca bol bol gezersin sıkma canını.

hukuk okumak zordur. ama okulun bittiğinde kesinlikle iyi yerlere gelirsin...
avukatlık değil de hakimlik ve savcılık sınavlarını geçersen işte o zaman iyiki bu bölümü seçtim dersin..
ya da maddi imkanların varsa kendine bir büro açarsın işte o zaman maddi anlamda daha ferah olursun...
gel gelelim tıp meselesine hayalin buysa eğer tabiki hayalinin peşinden git... kendini zorlama okulunu ihmal etme ders çalış kendini dene....

örnek vermek istedim şuan. komşumuzun kızı çok iyi bi puan yaptı puanını heba etti sırf annesinin gururlanması için, üniversitenin adı için ingilizce işletme okudu. son sınıftayken bir daha sınava girdi hukuk istiyodu kazandı şimdi hukuk okuyo.daha yaşın genç ve hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsın :)

çok alakasız iki dal arasında kalmışsın.
çok istiyorsan 1 yıl dondur şansını dene.
ama hukuk da kötü bir bölüm değil.

Geçen sene kongrede hayran kaldığım bir kadın konuşmacı vardı, önce tıp okumuş, bitirmiş sonra istediğinin bu olmadığına karar verip hukuk okumuş.Tıp hukuku alanında çalışıyordu eşiyle birlikte.İkisinin oturumu da kendilerinlerine ayrılan süreyi epey aştı ve tek bir kişi bile çıkmadı salondan.Bence de tıp okuyacaksanız da önce hukuku bitirin, imkansız değil.Üstelik bence tıp hukuku sizi tatmin edebilecek bir dal, tıpta umduğunuzu bulamayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…