• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri No poo şampuansız saç yıkama

(azradoruk) selam canim özel mesaj atamıyorum bir de burası nasıl işliyor hala çözemedim ama umarım burdan okursun... uzun zamandır giremiyorum kusura bakma ... benim de saçlarım yağlı ve ince telliydi sönük bir görüntüsü vardı.. hala kullanıyorum ben uzun süreli bir yere gittiğimde sprey kutularım hep yanımda oluyor :) saçlarım alıştı bide bu yönteme kalınlaştı daha çok elime geliyor yumuşacık. eskiden sabah yıkadığım saç akşama yağlanırdı ama şimdi canım istediğinde yıkıyorum.. benim saçıma asıl zarar veren şey şampuanlarmış da haberim yokmuş.

ilk başta zorluk çekersin alışma dönemi tabiki ben yazın başlamıştım yağlı saçlarla dolaştım bir ay falan ama evde olduğum için çok önemsemedim açıkcası..
zor bir karar ilk başta ama ben bu şekilde doğal yaşamaya başladım çevreye duyarlılığım arttı kendim için birşeyler yapmaya başladım bende çok etkisi oldu

başlayacaksan zeytin yağlı sabunlardan al , yöntemi yine uygula baktın aşırı yağlı oldu sabunla yıka (elma sirkesiyle yine durula ama) haftada bir sonra sabuna da gerek kalmayacak

ayda bir de maske yapıyorum onu da tavsiye ederim yumurta sarısıyla zeytin yağını karıştırıyorsun saça uygulayıp bir saat bekletiyorsun
inanılmaz derecede etkisi var parlak ve yumuşacık yapıyo saçları

umarım iyi sonuçlar alırsın canım

benim saçlarım 1gün içerisinde yağlanırdı.dün ilk kez karbonatlı suyu denedim.çok tereddüt ediyodum acaba yağlar geçer mi,saçım kötü kokar mı diye,ama yıkadım bildiğin gıcır gıcır oldu.gerçekten çok şaşırdım.saçımda sertleşme olmadığı için sirke de kullanmadım.bakalım bi süre denicem bunu.eğer gerçekten saçlarımın dökülmesi azalır,daha az yağlanırsa buna devam :):52:

Bazı arkadaşlar geçiş dönemi için kullanılıyor demiş sodyum bikarbonat. Ama gerçekci olacaksak geçiş döneminden sonra karbonat kullanmazsanız saçınızın rengi bile değişir, o kadar diyim size. Günümüzde musluktan akan suların hem pH'ı yüksek hem de musluk suyunun içinde klor, arsenik, kireç başka iyonize metaller saçta birikir de birikir. Ben uzun vadede karbonatsız kullanımın işe yarayacağını sanmıyorum. En azından 2 haftada 1dahi olsa kullanmak gerek.

cevap veren bulunur mu bilmiyorum ama 15-20 gündür eşim ben ve kızımda karbonatlı suyla yıkıyoruz.sorun benim saçlarımda,pamuk helva gibi oldular
1.saçım sarı röflelili,açıcıdan dolay mı böyle oldu?
2.ingiliz karbonatı bulamadım,normal karbonatla yıkıyırom ondan mı?
3.saçım çok yağlıdır,alışmadımı?
tamam mı dewammı bilemedm,akıl veren olur mu ki?

cevap veren bulunur mu bilmiyorum ama 15-20 gündür eşim ben ve kızımda karbonatlı suyla yıkıyoruz.sorun benim saçlarımda,pamuk helva gibi oldular
1.saçım sarı röflelili,açıcıdan dolay mı böyle oldu?
2.ingiliz karbonatı bulamadım,normal karbonatla yıkıyırom ondan mı?
3.saçım çok yağlıdır,alışmadımı?
tamam mı dewammı bilemedm,akıl veren olur mu ki?

Ben de röfleden sonra kullanamamaya başladım. Bıraktım. Röfle çok etkili yani.benimki eczane karbonatiydi.

merhaba arkadaşlar,

ben bu başlığı daha önce farketmemiştim, sevgili kedi83 sağolsun beni dürttü de sizin deneyimlerinizi okuma şansım oldu :)

yaklaşık dört aydır şampuan kullanmıyorum ben. önce zeytinyağlı defne sabunuyla başladım saçımı yıkamaya, sonra doğal kilden hazırladığım maskeyle devam ettim bir süre. sabun kullanırken saçım yumuşak oluyordu ama kilin arkasından elma sirkesi kullanıyordum yumuşatması için. nihayet en son karbonata geçtim ve onunla devam ediyorum bir süredir.

uygulamayı çoğu arkadaşın anlattığına yakın bir şekilde yapıyorum; bir küçük su şişesinin yarısına kadar ılık su ve içine bir yemek kaşığı karbonat, başka bir şişeye de aynı oranlarda elma sirkesi. ben sirkemi de kendim yapıyorum, hatta en son yeşil elma kabuğundan yaptığımda bayağı ferah yeşil elma kokusu var :)

saç tipimden de bahsedeyim biraz; hani şu cansız, ince telli ve yağlı, sönük saçlardan bahseden arkadaşlar var ya, ancak siz anlarsınız beni! sabah yıkasam akşama yağlıdır, her gün yıkamam gerekir. kaşıntılı bir saç derisi ve dökülme de cabası.
gerçekten sırf bu yüzden yıllardır kısa saç kullanırım çünkü uzattığımda toplasam sıçan kuyruğu gibi kalır, açık bıraksam kafama yapışır, ne yapsam olmaz. yani olmazdı. şu an nasıl bir rahatlık yaşadığımı anlatamam size! saçlar da uzamaya başladı ve elime dolgun dolgun geldikçe öyle mutlu oluyorum ki. bu arada şunu da söyleyeyim, benim saçlarımda boya yok. sadece bir ara telleri biraz kalınlaşıp beslensin diye kına yapmıştım o kadar. o yüzden hiç sertleşme, keçeleşme gibi bir sorun yaşamadım bu süreçte. elma sirkesini fazla kaçırdığım zaman yağlı bir his yaşadığımı farkettim, oranını ayarlayınca o sorun da kalmadı. haftada bir yağ karışımlarımla bakım yapıyorum ayrıca, akşam sürüp masajlayıp iyice sarmalıyorum ve sabah kalkınca yıkıyorum. sadece bu yıkamayı sabunla yapıyorum, onun dışında karbonata devam.

şimdilik benim deneyimim bu şekilde ilerliyor. aklıma gelen başka bir şey ya da yeni bir gelişme oldukça yazmaya devam edeceğim, buralardayım yani:)
herkese sevgi, selam, öpücük...

Dün ilk defa uyguladım, biraz acemiliğime geldi. Geç kurudu ama saçlarda bir hafiflik hissettim. Dün uyguladığım sirkem organik değildi, bugün aldım, tekrar uyguladığımda organik sirkeyi kullanmış olacağım, kendim yapsam daha iyi olurdu, inşallah birgün yapacağım. :)

Dün ilk defa uyguladım, biraz acemiliğime geldi. Geç kurudu ama saçlarda bir hafiflik hissettim. Dün uyguladığım sirkem organik değildi, bugün aldım, tekrar uyguladığımda organik sirkeyi kullanmış olacağım, kendim yapsam daha iyi olurdu, inşallah birgün yapacağım. :)

yeniden uyguladın mı merak ettim, nasıl gidiyor denemeler? habersiz bırakma kediiiiiiii :))

yeniden uyguladın mı merak ettim, nasıl gidiyor denemeler? habersiz bırakma kediiiiiiii :))

2 defa yaptım, saçım kurumuyor bir türlü. Ama araya boya girdi, kuaförde şampuan kullanıldı, sonrasında sadece su ile saç temizken yıkadım, sadece sirkeli su kullandım, daha iyi oldu ama saç kirli olunca karbonatı kullanacağım, karbonat boyaya zarar verirmi acaba?

3. yıkamayı dün akşam yaptım ve bu sefer kurudu saçlarım, demekki önceki yıkamalarda saçı düzgün temizleyemedim yağlı kaldı ve kuruyamadı. Şu an saçımın bir bölgesine dokunduğumda hafif yağlanma var gibi, ama kardeşime sorduğumda yağlı görünmediğini söyledi. Gayet iyi temizledi, karbonatla yıkayıp hafif masaj yaptıktan sonra birkaç dk. beklettim saçımda sonra iyice duruladım, durulama kalitesi çok önemliymiş, sirkeyi saç boylarına döktüm, organik sirke almıştım onu kullandım, şu an kokuda kalmadı. Saçlarımın uçlarında oreal var bir sorun olmadı. :)

kullanalı 3 buçuk 4 ay oldu ama bugün şampuana dönüş yapmak zorunda kaldım,
çünkü saçlarımı aşırı derecede inceltti bu karbonat
:31::50:
demek ki boyalı saçlara göre değilmiş bu karbonat
:19:

Back