• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri No poo şampuansız saç yıkama

Ben yaklaşık 15 günden beri kullanıyorum. Saçlarım daha dolgun ve daha kolay şekle giriyor. Kırıklarım eskisi kadar uçuşmuyor. Saçlarımda dökülme var , henüz onunla ilgili fark yok.
Bugün saçlarımı kuruladıktan sonra , saçlarım yağlı gibi gözüktü. Hep kullandığım oranda kullandım .Acaba diyorum saçlarımdaki kimyasal azalınca , kullandığım oran fazla mı gelmeye başladı. Yarın az bir miktarla tekrar yıkıyıcam. Bakalım fark edecek mi ?

Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı ?

karbonatlı suyu 1 aydır kullanıyorum
sirkeli suyuda fısfıslı bir şişeye koydum öyle kullanıyorum

epeydir yüzümde sivilceler var
saç diplerindede üç beş tane var
bugün cildiyeye gittim, sebatik egzama dedi
krem hap şampuan filan verdi bir hafta kullan gel dedi
saçların için hangi şampuanı kullanıyosun diye sordu
karbonatlı su dedim
gözlerini görmeliydiniz :53::53::53: işte böyle oldu :53::53:
aman Allah'ım nereden duyuyorsunuz bunları, nıç nıç nıç etti bide
karbonat alkalidir saç derine zarar verir bilip bilmeden neden kullanıyorsun güzel yavrum dedi
doğal olsun istiyorsan zeytinyağlı sabun kullan dedi
------

bu doktoru övdüler bana,
kadında tatminkar konuştu
8 9 aylık bir tedavi olacak eğer iki defa üst üste randevuna gelmezsen ben bakmıyorum dedi :44::44:

yazdığı ilaçlara güvensem karbonatlı suya laf etti güvenim azaldı :26::26:

yok dr doğru diyorsa bu kadar karbonatlı su şöyle iyi böyle doğal konuşmaları nasıl oluyor :26::26:

aklım karıştı :50:

şimdi ne yapayım ben :44::44:

karbonat dediğiniz sey marketlerde satılan hamur kabartma tozu mu oluyor acaba? :26:

kabartma tozu diil mariq
karbonat
ama bazı karbonatların içinde başka karışımlarda oluyormuş
içindekilere bak
tek karbonat yazanı al
eczanede 100 gr 3 liraydı
metro marketlerde 2,5 kilosu 6 lira filanmış

kabartma tozu diil mariq
karbonat
ama bazı karbonatların içinde başka karışımlarda oluyormuş
içindekilere bak
tek karbonat yazanı al
eczanede 100 gr 3 liraydı
metro marketlerde 2,5 kilosu 6 lira filanmış

aa tesekkur ederim ya bende hamur kabartma tozu sanıyordum hep :)) denemek lazım ..

karbonatlı su dedim
karbonat alkalidir saç derine zarar verir bilip bilmeden neden kullanıyorsun güzel yavrum dedi
------

bu doktoru övdüler bana,
8 9 aylık bir tedavi olacak eğer iki defa üst üste randevuna gelmezsen ben bakmıyorum dedi :44::44:

yok dr doğru diyorsa bu kadar karbonatlı su şöyle iyi böyle doğal konuşmaları nasıl oluyor :26::26:

dermatolog arkadaşlar; bir yardımcı olabilir misiniz

karbonatlı su dedim
------

bu doktoru övdüler bana,

Bir seneyi aşkın süre kullananlar varmış ama çok şaşırdım şimdi :44::31:. Üstelik şampuanlar saçlarımı kaşındırırken , karbonat kullandığımdan beri kaşınmıyor.

Ben 2 defa yıkadım ilkinde sanırım karbonatı az koymuştum temiz olmadı saçım ikincide biraz normal koydum ama saçım keçe gibi oldu berbat yaptı saçımı yumuşacık daha dolgun daha güzel oldu diyenleri okuyunca şaşırdım saçımı o yıkamadan sonra 1 hafta zor toparladım anladım bana göre değilmiş bu iş.

bildigim kadarıyla karbonat sadece gecis sureci icin. cok uzun sureli kullanımlar icin degil. ilk etapta sacı SADECE SU İLE temizlenmeyenler icin gecisi saglayana kadar kullanılacak birsey.bir sure sonra karbonatta bırakılıyor.. no poo da asıl hedef sadece su ile temizlenen saclar... karbonatı surekli olarak kullanmak bazı sac tiplerine ve derisine zarar verebilir..

bildigim kadarıyla karbonat sadece gecis sureci icin. cok uzun sureli kullanımlar icin degil. ilk etapta sacı SADECE SU İLE temizlenmeyenler icin gecisi saglayana kadar kullanılacak birsey.bir sure sonra karbonatta bırakılıyor.. no poo da asıl hedef sadece su ile temizlenen saclar... karbonatı surekli olarak kullanmak bazı sac tiplerine ve derisine zarar verebilir..
Bu geçiş süresi ortalama ne kadar sürüyor ?

Bu geçiş süresi ortalama ne kadar sürüyor ?

1 veya 2 hafta olan da var gecisi 6 ay suren de.. karbonatsız direk gecenler de var. cok fazla ornek ve acıklama var internette.. bir kere denerseniz anlarsınız zaten hemen. eger temizligi kolay oluyorsa gecis suresi kısa olur. karbonat yetersiz gelirse uzun bir surec sizi bekliyor olabilir..

Ben 2 defa yıkadım ilkinde sanırım karbonatı az koymuştum temiz olmadı saçım ikincide biraz normal koydum ama saçım keçe gibi oldu berbat yaptı saçımı yumuşacık daha dolgun daha güzel oldu diyenleri okuyunca şaşırdım saçımı o yıkamadan sonra 1 hafta zor toparladım anladım bana göre değilmiş bu iş.

aynen yaa saçlarım keçe gibi oldu resmen ne saçımın yağını temizledi ne yumuşattı...anlamadığım şey olumlu yorum yapanlardan farklı bişey yapmadığım halde beinm neden böle oldu saçlarım:51:

Back