- 17 Temmuz 2012
- 8.007
- 3.686
- 248
- Konu Sahibi moonlight_sonata
Hımm ama bizim kız market karbonatı kullanıyor. Ondan mı ki acaba?
belki de.biliyorsun ben eczaneden alıyorum:26:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hımm ama bizim kız market karbonatı kullanıyor. Ondan mı ki acaba?
yaklaşık 20 günden beri saçıma şampuan sürmemenin mutluluğu içerisindeyim.. şampuanın zararları saymakla bitmiyor. şampuanların daha fazla elektriklenmeye, daha fazla dökülmeye sebep olduğunu ve taramayı daha fazla zorlaştırdığını da belirtmek isterim; çünkü bunu bire bir gözlemlemiş biri olarak rahatlıkla %50'lik bir oran verebilirim. bunun yanında saçlarınızı şampuandan arındırırken harcadığınız suyun ve zamanın karbonat kullanımına kıyasla en az 5 kat fazla olduğunu da söyleyebilirim. sonuç olarak "sadece şampuan kullandığınız için kullanmak zorunda kaldığınız ek ürünler"le birlikte hesaplayın bakalım, bunlar size ne kadara patlıyor. işin asıl kötü yanı şu: en pahalısından ve en kalitelisinden şampuan, saç kremi, maske vb. ürünler kullansanız bile saçlarınız hiçbir zaman karbonatla yıkayıp elma sirkesiyle nemlendirdikten sonraki gibi temizlenmiş, sağlıklı, hacimli, taranabilir, az dökülür, kolay şekil alabilir olmuyor. harcadığınız parayla sadece büyük kozmetik şirketlerini zengin ediyorsunuz yani, başka hiçbir şey değil. belki ilk başta çok basit ve saçma geliyor kulağa; ama ben sadece bunun üzerinden bile çok büyük paralar döndüğünü düşünüyorum. sonuçta en baştaki küçük hesabı bile sadece şampuan kullanan bir kişi adına yaptım. bunu herkes kullanıyor ve resmen su gibi kullanıyor. şampuan ve karbonatın maddi açıdan yarattığı farkı bir kenara koyarsak, karbonat kullanma sebeplerinin en başında bence tamamen zararsız olması gelir. şampuanların içine neler koyduklarını bir bilseniz değil saçlarınıza sürmek, markette bulunduğu yerden bile geçmezsiniz. ozet olarak, saclarimizin yaglanmasinin en buyuk sebebi aslinda sampuanlar. sampuansiz sac temizleme yontemlerini kullanarak daha kolay, saglikli ve ucuz temizlik yapabilirsiniz.
herkes gibi alışma sürecinde zorluklar yaşadım bu konuda zeytin yağlı sabunların çok yardımı dokundu saçlarım alışma sürecindeyken 4 gün aralıklarla (aşırı yağlıysa) zeytin yağlı sabunla yıkadım. yavaş yavaş sabun kullanmama da gerek kalmadı yumuşacık saçlara sahip oldum. eskiden gün aşırı yağlanan saçlarım simdi yağlanma sorunu bile yok çünkü saçımın doğal yağlarını sıyıran bir etki yok bu yüzden saç derim fazladan yağ üretimini durdurdu.
saçlarım aşırı ince telli ve cansızdi simdiyse hafiften hacim geldiğini fark ediyorum ve elma sirkesinin bu kadar yumuşatma etkisinin olduğunu bilseydim daha önce kullanırdım..
yazım eksik kalmasın nasıl yapılacağını da anlatayım: 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı karbonat ,1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı sirke. Karbonat ve sirke. karışımını koymak için eski şampuan şişelerinizden de faydalanabilirsiniz. Uygulaması ise; ıslanmış saçınıza karbonatlı karışımdan dökün. Saçınızın uzunluğuna göre miktarı siz belirleyeceksiniz. Parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın ve şampuanda yaptığınız gibi saçınızı yıkayın. Duruladıktan sonra saçlarınız elinize yağlı yağlı geliyorsa eğer son bir kez daha yıkama işlemini tekrarlayabilirsiniz. Saçınıza, son durulama suyunda sirkeli karışımdan dökün, saçınıza masaj yapın ve sonra durulayın. Eğer saç deriniz çabuk yağlanmıyorsa, sirkeli karışımı sadece saç uçlarına uygulayabilirsiniz.
karbonat bazik bir maddedir. elma sirkesi ise asidiktir. karbonatla arındırdıktan sonra elma sirkesiyle yumuşatıyoruz böylece saçımızın ph dengesini bozmamış oluyoruz. bu da bu yöntemin ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyor.
not: ilk yıkamada mucizeler beklemeyin saçınıza biraz zaman verin tamamen yeni bir yöntem ve alışma süreci gerektiriyor.
not:karbonatı fazla kaçırırsanız saçınız sertleşir temizlensin diye hunharca boca etmeyin hatta sprey şeklinde uygulayın sadece diplere. bu yetecektir.
not:bu yöntemle Saç bakım ürünleri masrafımızdan tasarruf ediyoruz, saçımızın daha sağlıklı olduğunu hissediyoruz ve şampuan imalatı ve kullanımının yarattığı çevre kirliliğine katkıda bulunmuyoruz...
Yurtdışında no poo diye bir akım var yani saçları şampuansız yıkamak.
Şampuan yerine karbonatlı su saç kremi yerine de elma sirkeli su kullanılıyor.
Formül şöyle önce bir şişeye bir su bardağı kadar su koyuyoruz (daha fazlası için bu formülle oran orantı kurabilirsiniz) sonra bir yemek kaşığı karbonat döküyoruz çalkalıyoruz bu şampuan yerine geçiyor.
Saç kremi için bir şişeye bir su bardağı kadar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi döküp çalkalıyoruz
Banyodayken saçın özellikle diplerini güzelce karbonatlı suyla temizliyoruz masaj yapıyoruz duruladıktan sonra elma sirkeli suyla güzelce saçımıza yediriyoruz (diplerden ziyade uçlar) 2-3 dakika beklettikten sonra onu da duruluyoruz.
Bir süre böyle devam ettikten sonra yavaş yavaş bu kullanımı azaltıp saçımızı sadece suyla yıkamaya başlıyoruz.
Eğer saçınız kabarıyorsa daha az karbonat yağlanıyorsa daha az elma sirkesi kuru ve sert ise daha fazla elma sirkesi kirli hissediyorsanız daha fazla karbonat kullanabilirsiniz kendinize göre ayarlayabilirsiniz bu formülü
Şampuanlarda birçok zararlı madde var şöyle ki
domuzdan elde edilmiş bazı maddeler varmış silikon saç derisinin nefes almasını önlüyormuş ve şampuanların içeriği nerdeyse deterjanlar ile aynı
kanserojen maddeler var ve şampuanlar saçları yağlandırıyor yani sabah yıkansa bile akşam yağlanan saçlar aslında bu şampuanların eseri saçı yağlandıran maddeler koyuyorlar
su ise zararsızdır saçın doğal yağlarını götürmez üstündeki kirden tozdan ve fazla yağdan arındırır piri pak olur
ben 3 gündür deniyorum bunu cumartesi ve pazar günü elma sirkesi ve karbonatı denedim bugün sade suyla yıkadım hiç yağlanma falan olmadı saçımın gayet temiz olduğunu hissediyorum ayrıca çok güzel kokuyor kendi öz kokusu ortaya çıktı saçlarımın dalgaları kaybolmuştu yine buklelendi yumuşak parlıyor cumartesi günü karbonatla yıkadığımda banyo suyum iğrenç bir renge dönmüştü her gün yıkadığım halde bulanık beyazımsı bir şey oldu bütün kozmetik atıklar şampuan atıkları çıktı saçımdan rahatladım diğer 2 gün su tertemizdi.
Şampuanlanmama akımı No-poo
bakın burdan okuyabilirsiniz tüm ayrıntıları
yine no poo yu uygulayan bir kadın bloğunda ayrıntılarıyla anlatmış fotoğraflar koymuş ona da göz atabilirsiniz
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo.html
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo-3-gun.html
http://algidakedicilik............../
internette birçok önce sonra fotoğrafları var onlardan birkaç tane koyacağım
My No Poo Shampoo Story, I Went Shampoo Free & Took Pictures
burdan sırayla resimlerine bakın
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdessef0e81qe8u41o1_1280.jpg önce sonra
http://i194.photobucket.com/albums/z223/Violagirl23/Me/BeforeandAfterNoPoo.jpg
http://frugalfaye.com/wp-content/uploads/2013/04/No-Poo-Hair-Down-and-Curle-Day-1d.jpg
http://britaniefaith.files.wordpress.com/2012/12/img_01901.jpg?w=590&h=406
http://4.bp............../_zN8g4K6kYbw/SaQRWZzkUkI/AAAAAAAAAY8/oY3Eh4FC7DI/s320/DSCN1270-vi.jpg
size de öneririm kızlar tamamen doğal denemesi bedava
bu arada güzel kokması için bu karışımların içine bir iki damla lavanta yağı koyabilirsiniz çok güzel oluyor o zaman veya sadece suyla yıkayacaksanız son durulama suyunuza katabilirsiniz
dün denedim ilk denememdi çok memnun kaldım saçlarım özüne döndü
slm yavrum :)) nedir bu no poo olayı okudumda saçlarım platine yakın ya bi kuruluk falan yapmasn renk garipleşmesin bende deneyim bari :))
selam bitanem,bende dün denedim ilk kez sirkeli suyu fazla koyarsan kuruluk yapmıyor,benimde sarı biliyorsun saçlarım rengi dahada tatlı oldu sanki bunu yapınca
ok cnm deneyim hemen bende zaten sirkeli su saça parlaklık canlılık verio kullanıyormda karbonata şaşırdm birtek dişlere yaramıyor saçada faydası varmş meger muckk tşkrler
cnm okudum yorumlarını saçlardaki rengi boyayı falan akıtıomu peki bu no poo olayı ? her saça uygunmuki bnm biliosn cok açık bi renk ya yeşillendirmesn bide
bende saç temizliğinde sodyum bikarbonat kullanmıyorum..ama ben eczaneden almıyorum marketlerdede satılıyor küçük paketlerde zaten bir paket yetiyor..Selam güzelim.biliyorsun benim saç rengim nanay.açsa bile fark edemem.ama açtığını hiç sanmıyorum.harika hir uygulama karbonat-sirke.başka hiçbir şeye ihtiyacın yok.mutlaka denemelisin.eczaneden sodyum bikarbonat diye istiyorsun. Yarım kilo al.daha azı satılıyor mu bilmiyorum. Saç dökülmesine son resmen! ! Ben bir süre ara vermek zorunda kaldım. Saçlarım kendinw gelince devam edicem . Umarım faydasını görürsün..:))
bende saç temizliğinde sodyum bikarbonat kullanmıyorum..ama ben eczaneden almıyorum marketlerdede satılıyor küçük paketlerde zaten bir paket yetiyor..
birde onu deneyeyim..fiyatı ne kadar..ne kadar ölçüde kullanıyorsunuz..ezcanelerde ingiliz karbonatı adı ile satılanmı bu acama?Marketten aldıklarınla götüremezsin.bence eczaneden al canım. .
birde onu deneyeyim..fiyatı ne kadar..ne kadar ölçüde kullanıyorsunuz..ezcanelerde ingiliz karbonatı adı ile satılanmı bu acama?
Ben sodyum bikarbonat diye istiyorum.ingiliz karbonatı mı bilmem diğer adını.ilk aldığım yarım kiloydu 6tl.2.aldığım 1 kiloydu 7 tl.fiyatlar saçma gelebilir ama öyleydi.iki ayrı eczaneden almıştım.
Ben depoyu aradım sordum bebem ,kilosu 4 TL + KDV =4.75 TL dedi. Ama yeri menderes tarafında bir yerdeymiş, yakın olanlar oradan alabilir. direk formülünü de vererek sordum evet saf karbonat.Formülü ;" NaHCo3 "olacak. İstanbulda ki depolarda ise kilosunu 2TL ye bulanlar olmuş.Bilginize...
Araştırma geliştirmeyi çok sefdiğim fazla mı belli oluyor neee??? bebem formülü verip sordurttuk eczaneye önden lakin öyle bir şey yokmuş cvb.ını alınca kolları sıvadım işin başına kendim geçtim.Oy benim araştırmacı cancanııımmm:))) eczaneyi arasaydın onlar depoyu arayıp sana dönüyorlar.ama olsun gülüm olsun senin araştırmacı ruhun yaptırıyor bunları sana ))))) cepten anca bu suratları (ifade) yapaliyommmmm :)))