• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri No poo şampuansız saç yıkama

Yurtdışında no poo diye bir akım var yani saçları şampuansız yıkamak.
Şampuan yerine karbonatlı su saç kremi yerine de elma sirkeli su kullanılıyor.
Formül şöyle önce bir şişeye bir su bardağı kadar su koyuyoruz (daha fazlası için bu formülle oran orantı kurabilirsiniz) sonra bir yemek kaşığı karbonat döküyoruz çalkalıyoruz bu şampuan yerine geçiyor.
Saç kremi için bir şişeye bir su bardağı kadar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi döküp çalkalıyoruz
Banyodayken saçın özellikle diplerini güzelce karbonatlı suyla temizliyoruz masaj yapıyoruz duruladıktan sonra elma sirkeli suyla güzelce saçımıza yediriyoruz (diplerden ziyade uçlar) 2-3 dakika beklettikten sonra onu da duruluyoruz.
Bir süre böyle devam ettikten sonra yavaş yavaş bu kullanımı azaltıp saçımızı sadece suyla yıkamaya başlıyoruz.
Eğer saçınız kabarıyorsa daha az karbonat yağlanıyorsa daha az elma sirkesi kuru ve sert ise daha fazla elma sirkesi kirli hissediyorsanız daha fazla karbonat kullanabilirsiniz kendinize göre ayarlayabilirsiniz bu formülü
Şampuanlarda birçok zararlı madde var şöyle ki
domuzdan elde edilmiş bazı maddeler varmış silikon saç derisinin nefes almasını önlüyormuş ve şampuanların içeriği nerdeyse deterjanlar ile aynı
kanserojen maddeler var ve şampuanlar saçları yağlandırıyor yani sabah yıkansa bile akşam yağlanan saçlar aslında bu şampuanların eseri saçı yağlandıran maddeler koyuyorlar
su ise zararsızdır saçın doğal yağlarını götürmez üstündeki kirden tozdan ve fazla yağdan arındırır piri pak olur
ben 3 gündür deniyorum bunu cumartesi ve pazar günü elma sirkesi ve karbonatı denedim bugün sade suyla yıkadım hiç yağlanma falan olmadı saçımın gayet temiz olduğunu hissediyorum ayrıca çok güzel kokuyor kendi öz kokusu ortaya çıktı saçlarımın dalgaları kaybolmuştu yine buklelendi yumuşak parlıyor cumartesi günü karbonatla yıkadığımda banyo suyum iğrenç bir renge dönmüştü her gün yıkadığım halde bulanık beyazımsı bir şey oldu bütün kozmetik atıklar şampuan atıkları çıktı saçımdan rahatladım diğer 2 gün su tertemizdi.
Şampuanlanmama akımı No-poo
bakın burdan okuyabilirsiniz tüm ayrıntıları
yine no poo yu uygulayan bir kadın bloğunda ayrıntılarıyla anlatmış fotoğraflar koymuş ona da göz atabilirsiniz
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo.html
http://algidakedicilik............../2012/05/no-poo-3-gun.html
http://algidakedicilik............../
internette birçok önce sonra fotoğrafları var onlardan birkaç tane koyacağım
My No Poo Shampoo Story, I Went Shampoo Free & Took Pictures
burdan sırayla resimlerine bakın
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdessef0e81qe8u41o1_1280.jpg önce sonra
http://i194.photobucket.com/albums/z223/Violagirl23/Me/BeforeandAfterNoPoo.jpg
http://frugalfaye.com/wp-content/uploads/2013/04/No-Poo-Hair-Down-and-Curle-Day-1d.jpg
http://britaniefaith.files.wordpress.com/2012/12/img_01901.jpg?w=590&h=406
http://4.bp............../_zN8g4K6kYbw/SaQRWZzkUkI/AAAAAAAAAY8/oY3Eh4FC7DI/s320/DSCN1270-vi.jpg
size de öneririm kızlar tamamen doğal denemesi bedava
bu arada güzel kokması için bu karışımların içine bir iki damla lavanta yağı koyabilirsiniz çok güzel oluyor o zaman veya sadece suyla yıkayacaksanız son durulama suyunuza katabilirsiniz:21:
gerçekten çok mantıklı denemek lazım

Şampuanı cidden bırakın.

Gerçek defne sabunuyla saçınızı yıkayın ( Hatay yapımı) son durulama suyuna azıcık elma sirkessi ve karbonat. Yedi sekiz yıkama sonra farka inanamayacaksınız, derim.

Son denememde saçımın rengi matlaştı, tekrar yıkadım, bu sefer diplere de sirkeli su döktüm. Ama yine matlaştı ve yağlı göründü saçım. Saçlarımda krepe balyaj var. Galiba boyalı saçlarda iyi etki vermiyor. :50: Şampuana geçtim tekrar. Kullandığım şampuan zararlı kimyasallar içermiyordu zaten. Ama onu değiştirip yine zararlı içeriği olmayan bir şampuana geçtim. Değişiklik olsun.

Son denememde saçımın rengi matlaştı, tekrar yıkadım, bu sefer diplere de sirkeli su döktüm. Ama yine matlaştı ve yağlı göründü saçım. Saçlarımda krepe balyaj var. Galiba boyalı saçlarda iyi etki vermiyor. :50: Şampuana geçtim tekrar. Kullandığım şampuan zararlı kimyasallar içermiyordu zaten. Ama onu değiştirip yine zararlı içeriği olmayan bir şampuana geçtim. Değişiklik olsun.

Boyalı saçlarda iyi sonuç vermiyor olabilir, haklısın. Saçlarımı tamamen doğala alıştıracağım diye kendini zorlamanın ve rahatsız hissetmenin de gereği yok bence. İçeriği temiz bir şampuan bulduysan ve saçların onunla iyi anlaşıyorsa daha ne olsun :)

Boyalı saçlarda iyi sonuç vermiyor olabilir, haklısın. Saçlarımı tamamen doğala alıştıracağım diye kendini zorlamanın ve rahatsız hissetmenin de gereği yok bence. İçeriği temiz bir şampuan bulduysan ve saçların onunla iyi anlaşıyorsa daha ne olsun :)

Eylül 2012'den beri zararlı kimyasal içermeyen bir şampuan kullanıyordum ama tabii köpürmediği için biraz zorlanıyordum. Merak ettim karbonata geçtim. Olmadı maalesef, şimdi eski kullandığım şampuanı kullanmıyorum ama arada onuda alırım, zararlı kimyasal içermeyen şampuanları not ettim, ara ara değiştirip kullanacağım. Şu an saçım kendine geldi, parladı tekrar. Arada karbonatta eklerim belki şampuana.

karbonatlı suyu 1 aydır kullanıyorum
sirkeli suyuda fısfıslı bir şişeye koydum öyle kullanıyorum

epeydir yüzümde sivilceler var
saç diplerindede üç beş tane var
bugün cildiyeye gittim, sebatik egzama dedi
krem hap şampuan filan verdi bir hafta kullan gel dedi
saçların için hangi şampuanı kullanıyosun diye sordu
karbonatlı su dedim
gözlerini görmeliydiniz :53::53::53: işte böyle oldu :53::53:
aman Allah'ım nereden duyuyorsunuz bunları, nıç nıç nıç etti bide
karbonat alkalidir saç derine zarar verir bilip bilmeden neden kullanıyorsun güzel yavrum dedi
doğal olsun istiyorsan zeytinyağlı sabun kullan dedi
------

bu doktoru övdüler bana,
kadında tatminkar konuştu
8 9 aylık bir tedavi olacak eğer iki defa üst üste randevuna gelmezsen ben bakmıyorum dedi :44::44:

yazdığı ilaçlara güvensem karbonatlı suya laf etti güvenim azaldı :26::26:

yok dr doğru diyorsa bu kadar karbonatlı su şöyle iyi böyle doğal konuşmaları nasıl oluyor :26::26:

aklım karıştı :50:

şimdi ne yapayım ben :44::44:

ben de benzer bir şey okudum, dermatologlar saça karbonat kullanmayın diyormuş. ama bir yanda bu yöntemle memnun kalan çok var, acaba ilk aşamada karbonat kullanıp sonra karbonatsız mı devam etmek gerekiyor?

ben de benzer bir şey okudum, dermatologlar saça karbonat kullanmayın diyormuş. ama bir yanda bu yöntemle memnun kalan çok var, acaba ilk aşamada karbonat kullanıp sonra karbonatsız mı devam etmek gerekiyor?

Zaten nopoo'da amaç başlarda alışana kadar karbonatla yıkamakmış. Alışınca da sadece su ile yıkanıyormuş. Gerçi birde sular kireçli, düzgün bir su kullanmak gerekir.

Bana özel mesaj gönderen _M_e_R_v_E_ rumuzlu arkadaşıma henüz gereken yorum sayısını dolduramadığım için cevap yazamadığımdan, sorusunu buradan yanıtlamak istedim. Kendisini önceki sayfalarda bulamadım ama umarım okuyordur.

No poo uygulamasına devam ediyorum evet, ama kendime göre bir sistem oturttum. Bir yıkamamda karbonat kullanıyorsam diğerinde bıttım sabunu kullanıyorum, zaten eğer yağ bakımı yapmışsam onu karbonatla temizlemem mümkün değil mutlaka sabunla yıkamam lazım.

Aylardan beri şampuan kullanmıyorum zaten, kullandığım dönemde de oldukça doğala yakın ve zararlı kimyasallardan arındırılmış olanlarını kullandığım için benimkisi bayağı yumuşak bir geçiş olmuştu. Hiçbir zaman çok uzun saçlara sahip olamadığım için saç kremi de kullanmıyordum zaten. Yani bir ay bile geçmeden saçlarım bu karbonat işine alıştı.

Saçlarımda dönem dönem dökülme sorunu yaşarım, oldukça da ince tellidir, bunun sebeplerinden biri kullandığım ilaçlar ve gördüğüm tedaviler olabilir ama tahmin edebileceğin gibi bir kadın için moral bozucu bir durum. Yıkama rutinimi değiştirdiğimden beri saçlarımda yoğun bir dökülme yaşamadım ve ellerimle dokunduğumda daha tok durduklarını hissediyorum.

Ha bu arada, saçlarımın yağlanma sorununda belirgin bir değişiklik yok henüz ama benim takıntım yüzünden her gün saçlarımı yıkamaya devam etmemin de bu durumda payı olabilir. Diğer yandan diplerindeki delirtici kaşıntıda ciddi şekilde azalma oldu, bunu da söylemeliyim.

Belki ilerleyen dönemlerde uygulamamı değiştiririm, yıkama sıklığını düşürürüm ve sadece karbonat ya da sabun kullanırım, bilemiyorum. Şu anda bendeki vaziyet budur, bir değişiklik olursa yine yazarım elbet.

Umarım en kısa zamanda özel mesaj hakkına kavuşurum artık da böyle kamuoyuna açık mektup yazmaktan kurtulurum :P Ama aklınıza takılan ya da sormak istediğiniz bir şey olursa buradan yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hepinize sevgiler, selamlar.. :)

Geçiş dönemide olabilir, ama benimde şu an pek deneyimim yok. Daha 3 defa denedim. Kepek sorunu olmadı ama ilk 2 yıkamada zor kurudu. 3. gayet iyiydi.

Kedicim özel mesaj için teşekkür ederim geçiş dönemiyle ilgili , mesaj hakkım henüz yok o yüzden burdan yazmak istedim:) ben bıraktım bu yöntemi sen devam ediyor musun

Kedicim özel mesaj için teşekkür ederim geçiş dönemiyle ilgili , mesaj hakkım henüz yok o yüzden burdan yazmak istedim:) ben bıraktım bu yöntemi sen devam ediyor musun

Ben de bıraktım, boyalı saça iyi gelmiyor galiba. Zararsız kimyasal içeren şampuanlarıma devam edeceğim, eskisini değiştirdim, ama onuda kullanıp ara ara, farklı markaları kullanmayı düşünüyorum.

ya denemedemesaj hakkımı doldurmuştum ama silinmiş sanırım :(

en son ismini yazdığını kullandımmm:) sertleştirdi ekstra bi artı görmedim :/

Ben daha altta yazdıklarımı hiç kullanmadım, kullanmayı düşündüklerim onlar, ama kullandığımı söylediğim ikisi iyiydi. Önceki kullandığımda biraz temizlemekte zorlansamda saçıma hiç bir zararı yoktu, gayet sağlıklılardı. Temizlerken zorlanmasam hep onu kullancağım ama zor işte. Onun için değiştirerek hepsini kullanırım artık.

Ben daha altta yazdıklarımı hiç kullanmadım, kullanmayı düşündüklerim onlar, ama kullandığımı söylediğim ikisi iyiydi. Önceki kullandığımda biraz temizlemekte zorlansamda saçıma hiç bir zararı yoktu, gayet sağlıklılardı. Temizlerken zorlanmasam hep onu kullancağım ama zor işte. Onun için değiştirerek hepsini kullanırım artık.

desene yine bize şampuan yolları göründü :(

Hc Sampuani kullaniyodum arkadaşlar bitkisel diye tercih ettim saçım kurumuyor :25: şimdi okuduklarimla önce güzel bi zeytinyağ sabunu almaya karar verdim daha sonra no poo uygulamasina gecicem ama aklıma takılan canlarim şu her seferinde mi karbonatli suyu ypcaz eski bi şampuan kutusuna yapsam ölçüler nasıl olur
Hee bide hafta da bir bepanten badem yağı zeytinyağ ile de bakım yapmayı yada Sampuana ampulleri kırıp Kullanmayi düşünüyodum kafam karıştı yani biraz aşama aşama mi yol alsam aceep

Hc Sampuani kullaniyodum arkadaşlar bitkisel diye tercih ettim saçım kurumuyor :25: şimdi okuduklarimla önce güzel bi zeytinyağ sabunu almaya karar verdim daha sonra no poo uygulamasina gecicem ama aklıma takılan canlarim şu her seferinde mi karbonatli suyu ypcaz eski bi şampuan kutusuna yapsam ölçüler nasıl olur
Hee bide hafta da bir bepanten badem yağı zeytinyağ ile de bakım yapmayı yada Sampuana ampulleri kırıp Kullanmayi düşünüyodum kafam karıştı yani biraz aşama aşama mi yol alsam aceep

Ben küçük boy (500 ml) pet su şişesinin içine bir yemek kaşığı karbonat koyup şişenin yarısına kadar da su ekleyip çalkalayarak kullanıyorum mesela. Bir başka boş su şişesine de aynı oranlarla sirkeyi hazırlıyorum, oldukça rahat ve pratik oluyor. Haftada bir veya iki kez de seninkine benzer bir bakım yaparım, o zaman da sabunla yıkarım daha önce anlattığım gibi. Saçına uygun ve gerçekten doğal bir sabun bulabilirsen sen de bu şekilde uygulamayı deniyebilirsin ;)

Back