- Konu Sahibi moonlight_sonata
Ve ekho bide şu var ki temiz oluyomu saçın yağdan ariniyo mu yani çok tuhafima gidiyo da
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana özel mesaj gönderen _M_e_R_v_E_ rumuzlu arkadaşıma henüz gereken yorum sayısını dolduramadığım için cevap yazamadığımdan, sorusunu buradan yanıtlamak istedim. Kendisini önceki sayfalarda bulamadım ama umarım okuyordur.
No poo uygulamasına devam ediyorum evet, ama kendime göre bir sistem oturttum. Bir yıkamamda karbonat kullanıyorsam diğerinde bıttım sabunu kullanıyorum, zaten eğer yağ bakımı yapmışsam onu karbonatla temizlemem mümkün değil mutlaka sabunla yıkamam lazım.
Aylardan beri şampuan kullanmıyorum zaten, kullandığım dönemde de oldukça doğala yakın ve zararlı kimyasallardan arındırılmış olanlarını kullandığım için benimkisi bayağı yumuşak bir geçiş olmuştu. Hiçbir zaman çok uzun saçlara sahip olamadığım için saç kremi de kullanmıyordum zaten. Yani bir ay bile geçmeden saçlarım bu karbonat işine alıştı.
Saçlarımda dönem dönem dökülme sorunu yaşarım, oldukça da ince tellidir, bunun sebeplerinden biri kullandığım ilaçlar ve gördüğüm tedaviler olabilir ama tahmin edebileceğin gibi bir kadın için moral bozucu bir durum. Yıkama rutinimi değiştirdiğimden beri saçlarımda yoğun bir dökülme yaşamadım ve ellerimle dokunduğumda daha tok durduklarını hissediyorum.
Ha bu arada, saçlarımın yağlanma sorununda belirgin bir değişiklik yok henüz ama benim takıntım yüzünden her gün saçlarımı yıkamaya devam etmemin de bu durumda payı olabilir. Diğer yandan diplerindeki delirtici kaşıntıda ciddi şekilde azalma oldu, bunu da söylemeliyim.
Belki ilerleyen dönemlerde uygulamamı değiştiririm, yıkama sıklığını düşürürüm ve sadece karbonat ya da sabun kullanırım, bilemiyorum. Şu anda bendeki vaziyet budur, bir değişiklik olursa yine yazarım elbet.
Umarım en kısa zamanda özel mesaj hakkına kavuşurum artık da böyle kamuoyuna açık mektup yazmaktan kurtulurum Ama aklınıza takılan ya da sormak istediğiniz bir şey olursa buradan yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Hepinize sevgiler, selamlar.. :)
Sabunun kepek yapcagini söylüyor eczacilar
Ve ekho bide şu var ki temiz oluyomu saçın yağdan ariniyo mu yani çok tuhafima gidiyo da
yorumun için teşekkür ederim canım :)
Oturdum bütün yorumları okudumm. Çok cazip geliyor aslında banada ama memnun olmayanlar olunca korkrktum. Ben organik sampuan ile baslıyacagım ilk cünkü cok kimyasal sampuanım. Ama bide şu var sabunlar saçı çok sert yapıyo yani bilemedim. ://
Elma sirkesi gerçekten saçları çok güzel yumuşatıyor, hiç denedin mi?
Yani önce sabunla başlamaliyim öyle mi zeytinyağli sabunlari mi tavsiye edersin büyük avm lerde çok güzel sabun satan butikler var .
Bide sirke yerine ne olabilir ama denicem denemeye değer kesinlikle
sirke yerine limonda olabilirmiş
bu şekilde saç dökülmesini azaltan var mı?
Ben ciddi şekilde dökülme sorunu yaşıyordum. Şu anda ise şöyle söyleyeyim, tararken tarağıma gelen saç sekiz on teli geçmez -tabii ki geniş dişli bir tarakla ve nazikçe tarıyorum-, yıkarken banyodan topladığım saç miktarı da makul ölçülerde.
Eğer herhangi bir sağlık sorunundan dolayı saç dökülmeniz varsa elbette önce doktora gitmelisiniz, kan değerleri vs. gibi ölçümler sonucu dökülmeye neden olacak bir duruma işaret ederse önce gereken tedavi yapılmalı. Yoksa tek başına bu uygulamalardan mucize beklememek lazım. Ama dökülmenin sebebi yapılan kimyasal uygulamalar ve kullanılan kozmetik kaynaklı ise, saçı doğal yollarla temizliğe alıştırmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Ben ciddi şekilde dökülme sorunu yaşıyordum. Şu anda ise şöyle söyleyeyim, tararken tarağıma gelen saç sekiz on teli geçmez -tabii ki geniş dişli bir tarakla ve nazikçe tarıyorum-, yıkarken banyodan topladığım saç miktarı da makul ölçülerde.
Eğer herhangi bir sağlık sorunundan dolayı saç dökülmeniz varsa elbette önce doktora gitmelisiniz, kan değerleri vs. gibi ölçümler sonucu dökülmeye neden olacak bir duruma işaret ederse önce gereken tedavi yapılmalı. Yoksa tek başına bu uygulamalardan mucize beklememek lazım. Ama dökülmenin sebebi yapılan kimyasal uygulamalar ve kullanılan kozmetik kaynaklı ise, saçı doğal yollarla temizliğe alıştırmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
hala uyguluyormusun nasıl gidiyor ? saçların nasıl oldu :)
Az önce yağ bakımımı yapıp saçlarımı bağladım, yarın sabah doğal sabunumla yıkayıp son suyuna elma sirkesi koyacağım.
Genel olarak saçlarımın durumu iyi gidiyor, en çok değişimi hissettiğim alanlar saçlarımın yağlanma süresi ve dökülmesiyle ilgili. Artık yıkadığımın ertesi sabahı hemen banyoya koşup yapış yapış saçlarımı tekrar yıkamıyorum, o günün akşamını getirebiliyorum en azından, zamanla daha da düzeleceğini tahmin ediyorum. Dökülmelerim de normal boyutta. Ayrıca gerçekten daha diri ve hacimli görünüyorlar.
Yalnızca saçlarımın dibindeki kaşıntıdan tamamen kurtulamadım, aslında bu kadar sık yağlanmasının sebeplerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Daha önce doktora gittiğimde medikal şampuan vermişti ve uzun süre kullanmama rağmen bir faydasını görmemiştim. Şu sömestr tatlilinde fırsat bulursam bir kere daha cildiyeciye uğrayacağım galiba, belki bu seferki daha detaylı muayene eder diye umuyorum.