Siz, erkek arkadaş, sevgili nasıl olur bunu bilmiyorsunuz. Karşınızdaki kişiliksiz, ruh hastası sizi manipüle ede ede bildiğiniz beyninizi durdurmuş. Bir iyi bir kötü hissettiğiniz için merak ediyorsunuz. Kesinlikle bu sevgi değil, aşk değil. Karşı taraf ahlaksız, beyinsiz, kurnaz biri. Siz iyi niyetlisiniz. Sizi kendince oynatıyor. Sizin gibi at oynatacağı birini asla bulamaz. Yıllardır kontrol ede ede, manyağa çevirmiş, susturmuş, sürekli kendine güvensiz, ne yaptığını bilmeyen biri haline getirmiş. Bloklayın her yerden. Gidin bir psikiyatristten destek alın. Arkadaşlarınıza da numarasını açmamasını söyleyin. Böyleleri korkak olur, tehditlerini kaydettim, aileme söyledim, bir daha ararsan seni şikayet edeceğim diye söyleyin. Gittiğiniz yerlere bir süre gitmeyin.
Erkek arkadaş dediğin sırdaşın, güvendiğin, yanında kendini iyive güvende hissettiğin, sürekli açıklama hissetmediğin biridir.
Sürekli kendini savunma durumuna geçiyorsan, seni herhangi bir konuda tehdit ediyorsa çok tehlikeli biri bu. Ailene de çekinme, korkma anlat. Sana soru sormaya, arada duygu sömürüsü yapmaya, seni konuşturabşlmek için sürekli taktik yapmaya çalışacak, sadece bir kez mesaj yazıp diyeceksiniz ki “ bir karar verdik ve birbirimizin hayatında yerimiz yok, mesajların vs rahatsız edici, bir dahamesaj atar, karşıma çıkar veya tehdit edersen seni şikayet ederim, tüm mesajların bende kayıtlı, lütfen kendi hayatına devam et.” Bu kadar. Başka açıklama, yok yanlış anladın, yok ben seni sevdim vs hikaye.
Seni arayıp yoklaması da senin üzerinde kurduğu kontrolü bırakmak istememesi, sevgi vs değil, bağımlılık gibi. Daha çok yazar sana, kah tehdit eder, kah kendine zarar vermekle tehdit eder, özledim der, hastayım der, beni aldatıyorsun der, anneme bir şey oldu der, arkadaş olalım, yok sana değer veriyorum, yok son kez konuşalım vs vs. Ağır arıza...
Gez, çık arkadaşlarınla, okul dışında bir dans kursu olsun, spor olsun bir aktiviteye katılın. Gezin, eğlenin, yaşamın en eğlenceli geçmesi gereken zamanlarında dram yapıp, kısıtlanmak ne demek?