- 29 Ekim 2015
- 1.446
- 2.735
-
- Konu Sahibi Humpty dumpty
Ben de bunu söylemeye geldim. Çocuğumuz olmuyor demek yerine istemiyoruz diyen bir güruh var. Yada bekliyoruz diyen. Ya neden saklıyorsunuz? Olmuyorsa olmuyordur en azından size abuk sabuk yapılan imaların önünü kesmiş olursunuz. Rabbim 1 tane verdi, başka olmadı, ömrü uzun olsun çok şükür deyip geçin. Ayrıca 2.yi istemiyor da olabilirdiniz. Şu evlen diyenlere, çocuk yap diyenlere, kardeş yap diyenlere sinir oluyorum. Sanane kardeşim hayat benim hayatım.Evet bizde istiyoruz ama olmuyor demekten niye çekiniyorsunuz ki
Nasip kısmet deyin etrafa ve bu kavramı çocuğunuza da benimsetin. Hayatta her şey bizim isteğimizle gerçekleşmiyor, başımıza bazen istemediğimiz şeyler de geliyor ya da isteklerimiz gerçekleşmeyebiliyor. her ne olursa olsun biz kendimiz olarak mutlu olmalıyız. Kaç yaşında çocuğunuz bilmiyorum ama bu tarz bir konuşma yapabilirsiniz. Sizinki istememek değil çünkü başka bir şey...Bu konuda en zorlandigimiz nokta da, kizimin hem okulundan hem sosyal cevresinden hem de Türkiyedeki akrabalar kuzenlerden tek cocuk olan kimse yok. Cocuk bütün arkadaslarinin kuzenlerinin kardesi oldugunu görüyor. Haliyle herkeste olan şey bende niye yok diye sorguluyor. Ben de çevremde, sinifimda aile de tek cocuk olan tek kisiydim.. belki yakın çevremizde bir kac emsal olsa daha normal.gelirdi bu durum
Benim de 6 buçuk yasında bir oğlum var ve teK çocuk. Şimdilik ben ikinciyi düşünmüyorum. Eşim çok istiyor fakat 2. Çocuğa bakacak gücü kendimde hissetmiyorum. Aynı sizin gibi etraftan neden ikinciyi yapmadın, artık yapsana , geç kalmışsın diyenler çok oluyor. İstemiyoruz deyip geçiyorum. Tavsiyem bu kadar takmayın.Selamlar herkese.. 7 yasina yaklaşan bir çocuğum var. 5 senedir ikinci bir evladımız olsun diye uğraşıyoruz. Üst üste düşükler yaptim nasip olmadi ikinci evlat. Kendi ailem ve bir kac yakin arkadaşım dışında bu durumu insanlarla paylasmadim. Insanlar ikinci cocuk istedigimiz halde olmadigini bilmiyorlar.
Bana dert olan kısım taniyan tanimayan herkesin akil verme çabası. Kardeşin ne kadar onemli olduğu konusunda uzun uzun anlatılan hikayeler. Tek cocuklarin problemli oluslari hakkinda konusmalar... bir ortamda çocuğum biraz huysuzlansa, bir sorun cikarsa, herhangi bir seyi paylasmak istemese bunu tek cocuk olmasina baglanmasi cok canımı sıkıyor. Sanki tek cocuk olmak bir psikolojik rahatsizlikmis gibi tavirlar, bencil olduğum cocuguma haksizlik yaptigim imalari artik iyice moralimi bozuyor. Bende ister istemez bu durumdan etkileniyorum, cocugumum en ufak hareketini bile kardesi olmamasina bagliyorum ve bu durum beni artik iyice rahatsiz etmeye basladi. Elimden gelen bir sey yok nasip olmayinca olmuyor. Kaldi ki tek cocuk sahibi olmayi da tercih edebilirdim. Bu da beni bencil yapmazdi..
bu arada benim de kardesim yok. Kardes eksikligini de hep yasadim, kardesi olanlara ozenerek gecti hayatim. Tek cocuk olmaktan kendim de memnun degilim yani. Bu durumdan dolayi da insanlarin hadsizce yaptığı yorumlara ne kadar kizsam da soylediklerinin buyuk bir kisminda hakli olduklarini düşünüyorum.
Sorum tek cocuklara ve tek cocuklu kalmayi tercih eden annelere, bu durumda olup memnun olan var mi. Benim icin tek cocuk olmak da tek cocuk sahibi olmak da -insanlarin gereksiz soylemleriyle iyice buyuyen- bir problem. Bu konuya olan bakış açımi pozitif yönde nasil degistirebilirim?
Amerika da yaşıyorum, bir cok milletten insandan duyuyorum kardesin onemini neredeyse ama onlar yine de hadlerini aşmadan yorumluyorlar. Turklerle olan muhabbetlerde daha cok hadsiz yorumlarla karsilasiyorum. Bugun markette amerikali bir kasiyer neden bir tane yaptin diye sordu, o soru üzerine buraya konu actim. Marketteki kasiyere bile dert olduysa tek çocuğum bu kadar vahim mi gercekten durumum..
Ben de bunu söylemeye geldim. Çocuğumuz olmuyor demek yerine istemiyoruz diyen bir güruh var. Yada bekliyoruz diyen. Ya neden saklıyorsunuz? Olmuyorsa olmuyordur en azından size abuk sabuk yapılan imaların önünü kesmiş olursunuz. Rabbim 1 tane verdi, başka olmadı, ömrü uzun olsun çok şükür deyip geçin. Ayrıca 2.yi istemiyor da olabilirdiniz. Şu evlen diyenlere, çocuk yap diyenlere, kardeş yap diyenlere sinir oluyorum. Sanane kardeşim hayat benim hayatım.
Evet çok haklisiniz.. benimde icimde ukde kaldi kardessizlikBende tek cocuğumm.hep istedm bir kardesım olsun. Ikı cocuk aldırdı annem ikisinde de cok cok uzulmustum.. Hatta annemi oyle bır beslıyordumkı sut goturuyordum ekmek yedirmeye calısıyordumkı bebek cabuk buysun de almasınlar diye.. Cocuk aklı ıste :) Konuya gelince bakma sen cevreye konusur durur onlar. Ha kardes gercekten harika bir duygudur eminim. Anneye baba dunyadan gocup gıttıgınde kardesler arası bagda sıkı ıse tabıkı eğer ne guzel iste tadından yenmez... Ama benim bu konuda boynum bukuk malesef.. nasıl bır duygudur histir hep merak ederim.Cok ıstedim ama olmadı.
Aynen oyle...mesela kuzenimin bir sikintisi var diyelim arar bana derdini anlatir soyle yap boyle yap derim .oda derki bacimda soyle yap boyle yap dedi deyince.Evet çok haklisiniz.. benimde icimde ukde kaldi kardessizlik
bilmedigin bir duygunun nasil eksikligini cekiyorsun diyenler oluyor. Mesela cevrenizde gördüğünüz herkesin arabasi olsa siz toplu taşıma kullanan tek kişi olsaniz, herkes arabaninnne kadar rahat konforlu gerekli oldugundan bahsetse; bir yere gec kaldiginizda araban olmadığı icin gec kaldin araban olsa gec kalmazdin dese... arabasi sorun cikarsa da yine de arabam var ayagim yerden kesiliyor diyerek öve öve anlatsa, siz arabanin bir ihtiyac olduğunu eksikligini hissetmez misiniz. Tek cocuklar icin de kardeş öyle bir duygu. Kardes kardesi bicaklar sonra doner kucaklar demislere bağlıyor çoğu zaman lafin en sonunda kardesleri baslarina bela olanlar bile..
Çok ilginç
Kasiyer nereden anlamış başka olmadığını, belki büyük var evde ya da bebek var vs
Çocuk yapan hep çok mu yapıyor oralarda hani filmlerdeki gibi 4 çocuk mu var hep
Bir de acaba ortadoğulusun algısı mı var yani burada Suriyeliler çok çocuk yapıyor ya burada 3-5, onlardan az çocuğu olana “ aaa sende neden bir tane “ şeklinde bir şaşırma mı bu
Aslında çocuk sayısının önemli olmadığı açık 3 kardeş de olsa aileden uzakta olabiliyor yani sizin kardeşiniz de olsa siz Amerika’dasınız o kim bilir nerede olacak vs
Umursamayın insanları biz böyle tercih ediyoruz deyin geçin
Hatta yabancılara bizde böyle, Ben de tek çocuğum vs deyin de çocuk kendinin eksik hissetmesin
Bu arada eşinin kuzeni de Amerika’da
Burada çok evlat edinme var belki biz de evlat ediniriz demişti, kendi iki çocuğu var