- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
- Konu Sahibi Humpty dumpty
Anladim canım. Cocuksuz da hayat çok güzel tabi ki...yaş 45 oldu artık , keyfimize bakıyoruz ,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladim canım. Cocuksuz da hayat çok güzel tabi ki...yaş 45 oldu artık , keyfimize bakıyoruz ,
Trajikomik :)Ayy çok güldüm sonuna . Böyle insanların olduğuna insanın inanası gelmiyor. Hele bir de öğretmene bu tarz konuşmak.
Ben ben ben :)Selamlar herkese.. 7 yasina yaklaşan bir çocuğum var. 5 senedir ikinci bir evladımız olsun diye uğraşıyoruz. Üst üste düşükler yaptim nasip olmadi ikinci evlat. Kendi ailem ve bir kac yakin arkadaşım dışında bu durumu insanlarla paylasmadim. Insanlar ikinci cocuk istedigimiz halde olmadigini bilmiyorlar.
Bana dert olan kısım taniyan tanimayan herkesin akil verme çabası. Kardeşin ne kadar onemli olduğu konusunda uzun uzun anlatılan hikayeler. Tek cocuklarin problemli oluslari hakkinda konusmalar... bir ortamda çocuğum biraz huysuzlansa, bir sorun cikarsa, herhangi bir seyi paylasmak istemese bunu tek cocuk olmasina baglanmasi cok canımı sıkıyor. Sanki tek cocuk olmak bir psikolojik rahatsizlikmis gibi tavirlar, bencil olduğum cocuguma haksizlik yaptigim imalari artik iyice moralimi bozuyor. Bende ister istemez bu durumdan etkileniyorum, cocugumum en ufak hareketini bile kardesi olmamasina bagliyorum ve bu durum beni artik iyice rahatsiz etmeye basladi. Elimden gelen bir sey yok nasip olmayinca olmuyor. Kaldi ki tek cocuk sahibi olmayi da tercih edebilirdim. Bu da beni bencil yapmazdi..
bu arada benim de kardesim yok. Kardes eksikligini de hep yasadim, kardesi olanlara ozenerek gecti hayatim. Tek cocuk olmaktan kendim de memnun degilim yani. Bu durumdan dolayi da insanlarin hadsizce yaptığı yorumlara ne kadar kizsam da soylediklerinin buyuk bir kisminda hakli olduklarini düşünüyorum.
Sorum tek cocuklara ve tek cocuklu kalmayi tercih eden annelere, bu durumda olup memnun olan var mi. Benim icin tek cocuk olmak da tek cocuk sahibi olmak da -insanlarin gereksiz soylemleriyle iyice buyuyen- bir problem. Bu konuya olan bakış açımi pozitif yönde nasil degistirebilirim?
Valla bence çok iyi bir arkadaştan çok bi farkı yok. Bişeyi elde etmediğimiz zaman çok gözümüzde büyür ya o hesap bana kalırsa.Bende tek cocuğumm.hep istedm bir kardesım olsun. Ikı cocuk aldırdı annem ikisinde de cok cok uzulmustum.. Hatta annemi oyle bır beslıyordumkı sut goturuyordum ekmek yedirmeye calısıyordumkı bebek cabuk buysun de almasınlar diye.. Cocuk aklı ıste :) Konuya gelince bakma sen cevreye konusur durur onlar. Ha kardes gercekten harika bir duygudur eminim. Anneye baba dunyadan gocup gıttıgınde kardesler arası bagda sıkı ıse tabıkı eğer ne guzel iste tadından yenmez... Ama benim bu konuda boynum bukuk malesef.. nasıl bır duygudur histir hep merak ederim.Cok ıstedim ama olmadı.
Konu sahibi :Tek cocuk olanlar veya tek cocuk isteyenler neden hemen cok cocuklu olmanin olumsuz yanlarini anlatiyor..konu bu degil ki.. konu kendini bilmez insanlara verilecek cevaplar. Nasil susturulmalilar.. bu sorulardan nasil kurtulabiliriz.. konu bu aslinda..
Kardesi olanlarin kötu yanlarini anlatmak bir bakima tek cocuklu olmanin kötü yanlarini anlatip duran komsudan akrabadan dosttan ne farki kaliyor..
Yaşamayan bilemez ...bir kardeş ile aynı anne babaya sahip olmak mesela ve akla gelebilecek yüzlerce örnek gibi bircok seyi paylaşabilmek gibi...mesela ayni catinin altindaki herşey aynı masada yemek yemek sohbet gülmek konuşmak vs vs cogaltilablr...nasıl anlatılır bilemedim ama bende büyük ozlem...sizin olamamış olabilir ama paylasim konusunda cidden cok mutlu ve birbirine inanilmaz bagli paylaşımcı kardesler var yani..insan neyden yoksunsa onun özlemini çeker bilir..aynı cinsiyet önemli tabi ona katılıyorum ışte..Valla bence çok iyi bir arkadaştan çok bi farkı yok. Bişeyi elde etmediğimiz zaman çok gözümüzde büyür ya o hesap bana kalırsa.
Boynunuzu bükmeyin yani. Yakın bi kuzeniniz varsa öyle bişey aşağı yukarı.
Bi de bence yaşı yakın ve aynı cinsiyetten olunca kardeşlik daha samimi ve farklı oluyodur diye düşünüyorum.
Benim kardeşim erkek ve 5 yaş küçük. Öyle çok paylaşımımız oyun arkadaşlığımız falan olamadı mesela