Kurgudur haber, diyorum ben de =) Tutun ki gerçek. Farklı düşüncede insan var ülkede. Irkçısı var, Atatürkçüsü var, dincisi var, ateisti var. Kadın bir şeyler söyledi diye onu laikçi olarak nitelendiriyorlar ve sanki kadın laiklik adına konuşmuş gibi görünüyor. DAvranışı çok hoş olmadığı için laikçileri yeriyor haber. Benim değindiğim nokta da bu. Laikçi insan karışmaz kimsenin giyimine. Giyimini siyaset yapanlara tepkilerini gösterirler ancak. Şahsi firkrim.Sen öyle düşünüyor olabilirsin ama ablamız öyle düşünmüyormuş işte
Kurgudur haber, diyorum ben de =) Tutun ki gerçek. Farklı düşüncede insan var ülkede. Irkçısı var, Atatürkçüsü var, dincisi var, ateisti var. Kadın bir şeyler söyledi diye onu laikçi olarak nitelendiriyorlar ve sanki kadın laiklik adına konuşmuş gibi görünüyor. DAvranışı çok hoş olmadığı için laikçileri yeriyor haber. Benim değindiğim nokta da bu. Laikçi insan karışmaz kimsenin giyimine. Giyimini siyaset yapanlara tepkilerini gösterirler ancak. Şahsi firkrim.
Burda kimsenin kadının davranışını onayladığını görmedim açıkçası. Ama farklı yorumlar geleceğini emin olabilirsin. Burda nasıl farklı yorumlar geliyorsa. Bir kesin der ki al işte biz mini etek giyemiyoruz özgür irademizle böyle bir mahalle baskısı var. Öbürü de sen niye mini etek giyiyon ki iyi yapmış adam der. Herkes kendi algısı kadar konuşur.
Eğer insanların farklılıklara hazımsızlıklarını konuşacaksak bu videonun yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Daha geniş çaplı yapılan bir araştırma üzerinden gidebilirdik.
Ama sen bile burda kapalıyken daha fazla tacize uğradığını söylüyorsun. Hiç başımı kapamadım karşılaştırma yapamayacağım. Ama şu an kapalıysan hayatının hiç bir döneminde asklı bir elbise ile varoş bir semtte dolandığını düşünmüyorum. Açıkken dozunda giyinen bir hatunsundur muhtemelen. O helinle her iki kesimin de dikkatini çekmeyip tacize uğramaman çok normal.
Video kötü amaçlı bana göre. Toplumda kin ve nefreti körüklemeye çalışan bir video benim gözümde. İnsanlarda farkındalık yaratma gibi bir amaç gütmüyor. Belli bir kesimi hazımsız göstermeye çalışıyor. Amaç muhafazakar kesmi aşağılayan insanlara bir uyarı yapmak olsaydı daha farklı utandırıcı şeyler yapılabilirdi.
Bu arada kadın gerçekten itici. Bana gına geldi bu nidalardan.
Ne anlayıp neye yazıyorsun acaba?Biz Osmanlı mıyız şu an Türkiye Cumhuriyeti mi?Eğer Osmanlı olsaydık hala inan ne Türklüğümüz kalacaktı ne Müslümanlığımız işgal altında asimile olur giderdik.Osmanlı kelimesi beni neden ürkütsün bir tarihçiyim ben.Asıl siz önce anlayın sonra muhalefet olacaksanız olun bana.Laf olsun diye yazmayın.Birde yazım kurallarına azıcık dikkat etsek mesela Osmanlı,Atarürk,Türk yazarken büyük harf kullansak nasıl olur.
Ben kadını herkesin aksine hiç itici bulmadım ,adam biz Osmanlıyız diyor farkında mısınız?Ben bunun diyen adama bırakın Nişantaşını ülkenin gümrük kapısını gösterirdim yallah diyerek.Osmanlı şimdi olsaydı ne halde olacaktık biliyor musun sen?Küçücük bir toprak parçasında sömürge olarak silahsız savunmasız bir bölgede yaşayacaktık.Çok şükür Allahıma Atatürk gibi kutsal yüce bir insanı bu ülkeye göndermiş.Bugün damarlarımdan Yunan İngiliz ya da Fransız kanı değil ,Türk kanı akıyorsa bu insan sayesindedir.
Burda kimsenin kadının davranışını onayladığını görmedim açıkçası. Ama farklı yorumlar geleceğini emin olabilirsin. Burda nasıl farklı yorumlar geliyorsa. Bir kesin der ki al işte biz mini etek giyemiyoruz özgür irademizle böyle bir mahalle baskısı var. Öbürü de sen niye mini etek giyiyon ki iyi yapmış adam der. Herkes kendi algısı kadar konuşur.
Eğer insanların farklılıklara hazımsızlıklarını konuşacaksak bu videonun yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. Daha geniş çaplı yapılan bir araştırma üzerinden gidebilirdik.
Ama sen bile burda kapalıyken daha fazla tacize uğradığını söylüyorsun. Hiç başımı kapamadım karşılaştırma yapamayacağım. Ama şu an kapalıysan hayatının hiç bir döneminde asklı bir elbise ile varoş bir semtte dolandığını düşünmüyorum. Açıkken dozunda giyinen bir hatunsundur muhtemelen. O helinle her iki kesimin de dikkatini çekmeyip tacize uğramaman çok normal.
Video kötü amaçlı bana göre. Toplumda kin ve nefreti körüklemeye çalışan bir video benim gözümde. İnsanlarda farkındalık yaratma gibi bir amaç gütmüyor. Belli bir kesimi hazımsız göstermeye çalışıyor. Amaç muhafazakar kesmi aşağılayan insanlara bir uyarı yapmak olsaydı daha farklı utandırıcı şeyler yapılabilirdi.
Bu arada kadın gerçekten itici. Bana gına geldi bu nidalardan.
Ben yine de kurgu olduğunu düşünüyorum. Laiklik giyime karışmaz, giyimden siyaset yapılmasını önlüyor sadece. Dini ve siyaseti ayrı tutmak=laiklik. Ben laikçiyim, şu geçen adam ne biçim kapalı giyinmiş diyen varsa laikçi olmuyor ki zaten, sadece karşı tarafı giyinişinden dolayı yargılamış oluyor. Hani bu olay resmi bir yerde olsa anlarım. Ama sokakta isteyen istediğini giyebilir.Kadın zaten laiklik adına konuşuyor.
Kaarışmaz mı ? :) Neyse
Ben yine de kurgu olduğunu düşünüyorum. Laiklik giyime karışmaz, giyimden siyaset yapılmasını önlüyor sadece. Dini ve siyaseti ayrı tutmak=laiklik. Ben laikçiyim, şu geçen adam ne biçim kapalı giyinmiş diyen varsa laikçi olmuyor ki zaten, sadece karşı tarafı giyinişinden dolayı yargılamış oluyor. Hani bu olay resmi bir yerde olsa anlarım. Ama sokakta isteyen istediğini giyebilir.
Bu kadın konuşuyor ama doğru konuşmuyorki. laikliği bilmiyor zaten. laiklik dinle devlet işlerinin ayrı olmasıdır. laiklik inançlara karışmamaktır.Kadın zaten laiklik adına konuşuyor.
Kaarışmaz mı ? :) Neyse
Bu kadın konuşuyor ama doğru konuşmuyorki. laikliği bilmiyor zaten. laiklik dinle devlet işlerinin ayrı olmasıdır. laiklik inançlara karışmamaktır.
yani o laikliği yanlış öğrenmiş
Siz farklı algılayabilirsiniz ama insanlar laiklik deyince bunu anlayıp laiklik adına bunları yapıyor.
Siz farklı algılayabilirsiniz ama insanlar laiklik deyince bunu anlayıp laiklik adına bunları yapıyor.
yalnız başlıkta abuk ve cahilce olmuş. laikçi ne demek Allahaşkına. böyle bir terim varmı. nasıl atmasyon bir terim bu. sonra laik olan herkes böyle gibi gösterme. başlık resmen laikliğe pislik atmak için yazılmış. o kadar belli ki
Din adına yapılan bütün saçmalıkları da dine yıkalım o zaman meryemd.
Görüyoruz bir sürü saçma sapan şeyleri dinde varmış gibi göstermeye çalışanları.Ne diyoruz bunlar gerçek İslamı bilmiyor vs vs. Bu kadın da Laikliği anlamamış olacak ki böyle bir tepki veriyor. Bu tamamen insana kalmış bi durum Laikliliğin bunda bir suçu yok.
yok ben o başlığı atana diyorum. çok taraflı ve laiklik düşmanı bir kişi yazmış.Başlık bana ait değil ve bu konuda en iyi başlaığı buldum hazımsız laikçi falan yazıyordu
Bir sonraki paylasimimdaki gibi belli bir kesimi İslam dusmani ilan edebilen kendi gibi olmayana yatacak yeri yok diyen kendini o mercide gorene de İslamcilar diyelim ozaman..Madem laiklik deyince bunu yapiyorlar Laiklik adina.Muslumanlik adinada bunu yapiyolarlar diyelim.Yanlis.Ben ikisine de karsiyim.İki haberi de al birini vur otekine dememin sebebi de budur.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Atatürk ilke ve inkılaplarını bir türlü içine sindirememiş kişiler bunlar....Adam osmanlının tornuyum diyor bakıyorum osmanlının torunlarına, kılık kıyafetlerine ve yaşam biçimlerine hiç öyle sarıklar entariler görmüyorumBu sarıklı efendi osmanlının torunu ise onlar ne o zaman? Onlar dedelerinin kılık kıyafetlerini devam ettirmiyorlar bunlara ne oluyor ! Bunların hepsi hikaye.
Bu tür şeyler, geleceğini göremeyen insanların, maalesef ki geçmişi ile kurdukları fantazileridir sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?