Nişanlıyken hamile kalmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne saçma yorumlar var burda aman allahımmm..size ne milletin nişanlısıyla veya erkek arkadaşıyla ne yapacağından ...herkes kendi yaptığından sorumludur...yok namus yok abin yok annen ne demek bunlar herkes kendi hayatını yaşar.. bu tür şeyleri yapanlar sizin değer yargılarınıza uymayabilr ama bu size ahlak bekçiliği yapma hakkını vermez

Valla çok saçma bir düşünce. Bunda ahlaksız bir durum yok. Zaman değişiyor, tabi ki sosyal ilişkiler de değişiyor. Öyle olmasa taş devrindeki insanlar gibi yaşıyor olurduk hala. Bakış açınızı biraz geliştirmeye çalışın, elinizin altında internet var. At gözlüğüyle nereye kadar yani... Ayrıca insanları böyle bir nedenle ahlaksız diye yaftalamak tabi ki terbiyesizliktir. Kimseye zarar vermemiş, hakkını yememiş kötü bir durum yok ortada.

Ahlak anlayışınızı gözden geçirmeniz lazım.

Yahu ne kadar cahilsin...

Bu konuyu savunan kisi kesinlikle bu olayi yasamis ve basindan gecmistir baska bir aciklamasi olamaz.

Yani sen benim/bizim yazdiklarimiza terbiyesizlik diyorsun -ki ailesini ve kendini dusurdugu rezil durum ortada- ama yukarida su yorumu yapan kisi veya kisilere hic sesini cikarmiyorsun oyle mi;

Rahat ol hiiiiç üzülme şekerim millet erkek arkadaşıyla yatıp kalkar oldu sen evleneceğin adamdan çocuk bekliyorsun ne olmuş? Ha 3-5 ay önce ha 3-5 ay sonra! Şu evlenmeden asla diyenlere aldırış etme bebeğine aşkına sahip çık eskiler samanlıkta o işi bizden önce pişiriyolarmış unutma... Ben herşeyi çok iyi gözlemleyip analiz eden bi insanım kaynanam bile 1943 doğumlu kadın nişanlıyken hamile kalmış eşime apar topar düğün yapmışlar yahu daha nolsun :))))

Yaziklar olsun sana ve senin gibi dusunen ahlak yoksunu kisilere... Bir de cocuk yetistireceksiniz...

Sen zqten bu duaunce ve ahlaka sahipsen; terbiyemi terbiyesizligimi,ahlak bekcisi olup olmadigimi sorgulayacak son kisi bile degilsin... Sen kendinden olacak cocuklara boyle nasihat edersin,ok? Hicbir mahsuru yok kizim nisanliyken sozluyken hatta erkek arkasinlayken bile cinaelligi sonuna kadar yasayip cocuk sahibi olabilirsin diye ogut verebilirsin, senin cocugun,senin ahlak anlayisin...

Ahlak kurallar diye birsey var. Nsan namusu icin yasar... Bizde boyledir,sizde nasildir bilmem...

Siz bunlari savunun, verin gazi, verin atese odunu,bisey olmaz, yok senin kararin,yok kimse yargilayamaz,yok kimse sorgulayamaz diye gazla, ondan sonra yok kadinlar istismar ediliyor, yok babasiz cocuklar doguyor, yok kadinlar somuruluyor...

İste sizin mantiginizdaki insanlar yuzunden bugun kadinin degeri yok... Kardesin ne acelen var, bassin resmi nikahi ondan sonra ne yaparsan yap...

Aman ileriyi dusunmeyin,aman oldugunuz yerde sayin, herseyi dibine kadar tuketin,hicbir ozeliniz kalmasin,herseyden taviz verin, nefs mi o da ne, ona da hakim olmaya gerek yok, alabildigine serbest birakin...

Ayrica bu da bir karsi gorustur,kimsenin fikrine sacma, deme hadsizligine dusme... Her ne kadar ahlaksizligi savunan bir tarzin olsa da ben de seni yargilayamam... Dusuncene "yanlis" der, giderim. İstediginle istedigini yapmanda sana veya baskasina karisamam. Tipki senin de karisamayacagin gibi. Konu sahibi konuyu acti. Her turlu fikre acik bir platformdayiz...

bana göre zaman değiştikçe, ahlak kavramı değişiyor ve toplumun ahlak yapısı çöküşe geçiyor. hangi devirde yaşıyoruz caanııımm deyip olayları meşrulaştırmak yanlış geliyor. hatadır insan yapar mutlaka hepimizin hatası olmuştur hayatta büyük yada küçük. ama hangi devirde yaşıyoruz deyip deyip normalleştirerek geleceğimize çok büyük zarar veriyoruz. ben bu şekilde babamın karşısına çıkamazdım, istemem yarın bi gün evladımda ben evlilik dışı hamile kaldım diye karşıma dikilsin. kaçıncı yüzyıl olursa olsun. herkes ben gibi düşünmeyebilir, herkesin hayata bakış açısı farklı tabiki. saygı duyarım.

ben 3 yıllık evliyim ve yeni hamile kaldım canım bak yanlış teşhis tüm teşhislerinde bunun gibi yanlış komiksin ve farkında değilsin yazık sana

Sen bir de onun anne babasina sor bakalim, at gozlugu esek gozlugu diye nereye kadar sinletebileceksin lafini :))

Laf olsun diye konuauyosunuz, ufkunuzu acmak kadin olarak kendini sömürtmekse devam et. Sen ufuk acmayi cok yanlis yerden anlamissin...

Kac tane nikahsiz birliktelik,kac tane nikahsiz birliktelikten dogan cocuk var haberin var mi? Ondan sonra kadin haklari diye bas bas bagirip face de paylasimlar yaparsiniz...

Cahillik dizboyu...

Resmi nikah kadinin guvencesidir. Resmi nikahsiz dibine kadar yasarsan herseyi,digerleri gibi sansli olanlardan olmayabilirsin... Simdi at esek muhabbetini birak ve medeni kanunda kadinin yerini ve haklarini iyi oku...

Banane kimle naparsaniz yapin sonra 8 martta meydanlarda yururuyup hak ararsiniz!

Aksine asıl sizin mantığınızdaki insanlar yüzünden kadının değeri yok. Kadın özgür bir bireydir. Eğer başkasına zarar vermiyorsa istediğini yaşayabilir. Bunu anlamanız lazım.

Sizin mantığınıza göreyse kadın sadece evlenmeden önce seks yapmadıysa değerlidir, onun dışında ahlaksızdır.

Ahlak ve seks birbirinden bağımsız kavramlar, bunu zamanla anlarsınız diye umuyorum ve sizi yavaş yavaş modern dünyaya davet ediyorum.

Sizin bakış açınıza sahip birinin "cahillik diz boyu" gibi bir cümle kurması son derece ironik.

o geleneklerin içinde nişanlı çifte imam nkahı kıymakta var hatırlatmak istedim nişanlıya dokunmak serbest diyorsunuz yani :)

nikah kıyıldımı nişanlı değil, karı koca sıfatı alırlar. he resmi nikah olmadan imam nikahına karşıyım o da ayrı.

Evet aslinda ahlak anlayisimi degiatirme zaamanim geldi ve farkindaligim oldugun icin tesekkurler...

Artik muthis bir ahlak anlayisim var.. Konu sahibi arkadas ailenin karsisina cik ve de ki " ahlak anlayisinizi degiatirin,ne o oyle at gozlukleri falan... Cikarin artik sunlari.. Dua edin erkek arkadasimla yapmadim,simsi herkes erkk arkadasiyla yapiyor... Ben nisanlimla yaptim. Nikahsiz hamile kaldim ama korkmayin calmadim cirpmadim kimsenin hakkini yemedim,yani sizin anlayacaginiz kotu bisey yapmadim,degiatirin artik su geri kafalarinizi,ufkunuzu genisletin biraz,kisinizin nikahsiz hamileligi ufkunuzu genialetip at gozluklerinizi cikarmak icin size rehber olacak, namus falan bunlar da goreceli seyler,kime gore neye gore yani..."

Ailenin verecegi tepkiyi de bize yaz olur mu, beni boyle dumduz tertemiz bir ahlak anlayisina sahip kildiginiz icin tesekkurler...

8 martta meydanlarda yürümek bir onur mücadelesi ama sen anlamazsın anlamadığın konularda konuşmakta ustasın onu anladım :)

Yazilanlari okuyunca cok sasirdim,kimse size ahlak anlayisinizi sormamis,insanlari kendi deger yargilarinizla asagilayin ya da goklere cikarin demiyor.karsinizda zor durumda olan ve yardim bekleyen biri var.fikir catismanizi ve ego savaslarinizi baska platformlarda yapin!ne olursa olsun karsinizda bir hamile var ve hamileligin kutsalligini her kadin hak eder.o masum bebek tum ön yargilardan ve ahlaki sacmaliklarinizdan önemli.Ne sekilde olursa olsun bebegine sahip cikam ve gelecegi icin endiselenen bi annenin yaninda olmak gerekir.zor durumda olan bi annenin elinden tutmak bu kadar mi zor?sana soyleyecegim tek sey annenle babanla bir an önce konus be bebeginin gelecegi icin kendine biran önce bi yol ciz.kimsenin seni yargilamasina seni ve bebegini uzmesine izin verme.unutma sen bi annesin ve artik guclu bir kadin olmalisn bebegini herseyden koruman lazim.allah yardimcin olsun,gucsuz oldugunda bebeginin hareketlerini ve varligini hisset,sana yardim edecek ve yol gosterecektir.

8 martta meydanlarda yürümek bir onur mücadelesi ama sen anlamazsın anlamadığın konularda konuşmakta ustasın onu anladım :)

Hii, ben anlamam sen anlarsin onurdan gururdan...

Hani insanlar evlatlari icin " karsisina iyi insanlar ciksin" diye dua ederler ya, iste ben de oyle diyorum. Allah cocugumun karsisina, senin ve senin gibi dusunceye sahip kisilerin cocuklarini cikarmasin...

Simdi ne oldugunu bile bilemedigin " onurlu mucadelenle" hoscakal...

bence sen hoşça kal buradan konuya yazı yazmasan iyi olur sizin gibilerin bizizm çocuklarımızın karşısına çıkmaması tek dileğim zaten çıkamazlar konuşacakları ortak bir konu hiçbir zaman olmayacaktır paylaşacakları da :) şu an bizim konuşamadığımız gibi :)

fikir çatışması değil yazılanları okuyunca deliye döndüm bir çatışma içine bile giremem zaten durumla ilgili çatışan ve olumsuzluğunu yansıtan kişi belli seviyesini de bilmiyor maalesef tekrar özür dilerim herkesten kendimi tutamayıp cevap yazdığım için o kişiye :)

Mordaglarprensesi 1.si sana söylemem gereken o kadar çok söz var ki ama kendimi yormicam çünkü ben kendimi ve içinde bulunduğum durumu ne kadar anlatirsam anlatiyim senin gibi kafa yapisina sahip insanlar kendi bildigini okumaya devam edicektir. Beni anlayan anlamasi gereken insanlar anlamış ve onlara ters olsada onlar için normal bi durum da olsa insanca yorumda bulunmuslar. O yüzden tek bir yorumda dahi bulunmazsan sevinirim. Allah senin çocuğuna sabır versin ne diyim.

tartışanların hepsi banlandı zaten. sende rica et istersen yönetimden kapatsınlar konunu

İnsanları eleştirirken bilip bilmeden konuşmayın ! buna olumlu yorum yapanın başından geçmiştir böyle bir olay demiş sen çok biliyorsun ))) benim başımdan böyle birşey geçse hesabımı zaten sana değil Allaha verirdim ama çok şükür geçmedi ve evleneli 9 ay oldu yeni hamile kaldım ve ben sana daha evelde dedim büyük ulu konuşma karnındaki çocuğun böyle birşey yapmacağına dair senin belgen mi var?Ben şahsen senin gibi ulu (cahilce diyelim çünkü sonunun nere varacağınıı bilmeyene cahil denir) konuşmam yarın başıma gelir diye korkarım ne diyelim hadi kızım git bileklerini kes as kendini ahlaksız terbiyesiz falan diye mi bağıralım?Sen şimdi çocuk büyüteceksin ya anne olmadan anlayamazsın yine diyorum İNŞALLAH BAŞINA GELMEZ AMA ''KİM NEYİ KINARSA BAŞINA GELMEDEN ÖLMEZ'' AYETİYLE NOKTALIYORUM.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…