- 26 Şubat 2015
- 399
- 447
- 36
-
- Konu Sahibi Elysiankuzey
Bak arkadasim; aenin daha once ayni problemi yasaman, bu olayin ahlaksiz bir durum oldugunu degistirmiyor.
Hala yaptigini savunuyorsun, abine annene yasattiklarinla ovunuyor musun sen simdi?
Yani onlarin namusu,utanci,hayalbkirikliklari,dusurdugun psikoloji herseye ragmen gurur verici oyle mi...
Bilmemkac haftalik evli olabilrisin,bilmemkac haftalik da hamile olabilirsin ama suan evlenmis olman, bu durumun bir utanc oldugunu degistirmiyor...
Yuzup yuzup kuyruguna geliyorsunuz, arinizla namusunuzla gelin olacaksiniz,sozlenmissin nisanlanmissin artik zaten birkac hafta sonra evleneceksin,nefsine hakim olacaksin. Hemen yatmanin ne manasi var canim...
Yarin oburgun esinin basina kakmayacagi ne malum, erkek ister,erkeknbu anlamda talepkardir. Kadin tutacak kendini kardesim...
Ayrica namus cinayetleri bu mantaliteye sahip kisilerce isleniyor demissin. Ne alaka??? Bunu yapani oldursunler demiyorum. Ama bir anlik zevkiniz icin anne babayi agabeyi rezil etmek niye?
Telli duvakli gelin olmanin sarti da bu degil mi? Nikahli esinle yasamak.
Aslinda benim tepki gosterdigim sey suydu; ben bir hata yaptim,biliyorum cok kotu birsey,yazarken cok utaniyorum ama lutfen bana destek olun, tarzinda bir konu degil; gayet gulen suratli smileyli, kimin ne dedigi umrumda degil tarzi bir yaziya tepki gosterdim. Utanma yok sıkılma yok,ailem bilse ne duruma duser dusuncesi yok, pismanlik yok... Hadi nisanlim kalp krizi gecirip oldu ben naparim dusuncesi, babama anneme utanmadan nasil aciklarim dusuncesi yok. Gayet rahat gayet large bir arkadas var karsida...
Neyse size de cocugunuz ve esinizle mitluluklar dilerim. Senin durumun cok az olnakla beraber biraz daha farkli. En azindan hep dusunuyorum ne olacak diye,diyorsun. Yani bunun yanlis bir yol oldugunun bilincindesin,uzgunsun ve kafanda sorular var. Konus sahibi gibi rahat ve umirsamaz degilsin.
bence son iki yorum çok saçma birbirini seven iki gençten söz ediliyorsa bu insanlar kend kararlarını verebilecek yaştalarsa afedersiniz ama size söz söylemek düşmez.Bir sorununu paylaşmak için yazmış arkadaş eleştirilmek için değil.Bence yapılmış bir hata da yok ortada yaşanmış bir olay ve sonucu var seçimlerimizi bizler yapıyoruz doğru yanlış tartışmak kimseye düşmez doğru ve yanlış olanı insanlar kendileri seçebilecek kadar özgürler ve her doğrunun ve yanlışın yaşamımızda bize olumlu olumsuz çıkarımlar yaptırableceini de unutmamak gerekiyor herkes kendi deneyim ve tecrübelerini kendine saklasın gelenek göreneklere saygım sonsuz ama sizin yaptığınız terbiyesizlik bence.
Valla çok saçma bir düşünce. Bunda ahlaksız bir durum yok. Zaman değişiyor, tabi ki sosyal ilişkiler de değişiyor. Öyle olmasa taş devrindeki insanlar gibi yaşıyor olurduk hala. Bakış açınızı biraz geliştirmeye çalışın, elinizin altında internet var. At gözlüğüyle nereye kadar yani... Ayrıca insanları böyle bir nedenle ahlaksız diye yaftalamak tabi ki terbiyesizliktir. Kimseye zarar vermemiş, hakkını yememiş kötü bir durum yok ortada.
Ahlak anlayışınızı gözden geçirmeniz lazım.
Yahu ne kadar cahilsin...
Bu konuyu savunan kisi kesinlikle bu olayi yasamis ve basindan gecmistir baska bir aciklamasi olamaz.
Yani sen benim/bizim yazdiklarimiza terbiyesizlik diyorsun -ki ailesini ve kendini dusurdugu rezil durum ortada- ama yukarida su yorumu yapan kisi veya kisilere hic sesini cikarmiyorsun oyle mi;
Rahat ol hiiiiç üzülme şekerim millet erkek arkadaşıyla yatıp kalkar oldu sen evleneceğin adamdan çocuk bekliyorsun ne olmuş? Ha 3-5 ay önce ha 3-5 ay sonra! Şu evlenmeden asla diyenlere aldırış etme bebeğine aşkına sahip çık eskiler samanlıkta o işi bizden önce pişiriyolarmış unutma... Ben herşeyi çok iyi gözlemleyip analiz eden bi insanım kaynanam bile 1943 doğumlu kadın nişanlıyken hamile kalmış eşime apar topar düğün yapmışlar yahu daha nolsun :))))
Yaziklar olsun sana ve senin gibi dusunen ahlak yoksunu kisilere... Bir de cocuk yetistireceksiniz...
Sen zqten bu duaunce ve ahlaka sahipsen; terbiyemi terbiyesizligimi,ahlak bekcisi olup olmadigimi sorgulayacak son kisi bile degilsin... Sen kendinden olacak cocuklara boyle nasihat edersin,ok? Hicbir mahsuru yok kizim nisanliyken sozluyken hatta erkek arkasinlayken bile cinaelligi sonuna kadar yasayip cocuk sahibi olabilirsin diye ogut verebilirsin, senin cocugun,senin ahlak anlayisin...
Ahlak kurallar diye birsey var. Nsan namusu icin yasar... Bizde boyledir,sizde nasildir bilmem...
Siz bunlari savunun, verin gazi, verin atese odunu,bisey olmaz, yok senin kararin,yok kimse yargilayamaz,yok kimse sorgulayamaz diye gazla, ondan sonra yok kadinlar istismar ediliyor, yok babasiz cocuklar doguyor, yok kadinlar somuruluyor...
İste sizin mantiginizdaki insanlar yuzunden bugun kadinin degeri yok... Kardesin ne acelen var, bassin resmi nikahi ondan sonra ne yaparsan yap...
Aman ileriyi dusunmeyin,aman oldugunuz yerde sayin, herseyi dibine kadar tuketin,hicbir ozeliniz kalmasin,herseyden taviz verin, nefs mi o da ne, ona da hakim olmaya gerek yok, alabildigine serbest birakin...
Ayrica bu da bir karsi gorustur,kimsenin fikrine sacma, deme hadsizligine dusme... Her ne kadar ahlaksizligi savunan bir tarzin olsa da ben de seni yargilayamam... Dusuncene "yanlis" der, giderim. İstediginle istedigini yapmanda sana veya baskasina karisamam. Tipki senin de karisamayacagin gibi. Konu sahibi konuyu acti. Her turlu fikre acik bir platformdayiz...
Sen bir de onun anne babasina sor bakalim, at gozlugu esek gozlugu diye nereye kadar sinletebileceksin lafini :))
Laf olsun diye konuauyosunuz, ufkunuzu acmak kadin olarak kendini sömürtmekse devam et. Sen ufuk acmayi cok yanlis yerden anlamissin...
Kac tane nikahsiz birliktelik,kac tane nikahsiz birliktelikten dogan cocuk var haberin var mi? Ondan sonra kadin haklari diye bas bas bagirip face de paylasimlar yaparsiniz...
Cahillik dizboyu...
Resmi nikah kadinin guvencesidir. Resmi nikahsiz dibine kadar yasarsan herseyi,digerleri gibi sansli olanlardan olmayabilirsin... Simdi at esek muhabbetini birak ve medeni kanunda kadinin yerini ve haklarini iyi oku...
Banane kimle naparsaniz yapin sonra 8 martta meydanlarda yururuyup hak ararsiniz!
Valla çok saçma bir düşünce. Bunda ahlaksız bir durum yok. Zaman değişiyor, tabi ki sosyal ilişkiler de değişiyor. Öyle olmasa taş devrindeki insanlar gibi yaşıyor olurduk hala. Bakış açınızı biraz geliştirmeye çalışın, elinizin altında internet var. At gözlüğüyle nereye kadar yani... Ayrıca insanları böyle bir nedenle ahlaksız diye yaftalamak tabi ki terbiyesizliktir. Kimseye zarar vermemiş, hakkını yememiş kötü bir durum yok ortada.
Ahlak anlayışınızı gözden geçirmeniz lazım.
8 martta meydanlarda yürümek bir onur mücadelesi ama sen anlamazsın anlamadığın konularda konuşmakta ustasın onu anladım :)
fikir çatışması değil yazılanları okuyunca deliye döndüm bir çatışma içine bile giremem zaten durumla ilgili çatışan ve olumsuzluğunu yansıtan kişi belli seviyesini de bilmiyor maalesef tekrar özür dilerim herkesten kendimi tutamayıp cevap yazdığım için o kişiye :)Yazilanlari okuyunca cok sasirdim,kimse size ahlak anlayisinizi sormamis,insanlari kendi deger yargilarinizla asagilayin ya da goklere cikarin demiyor.karsinizda zor durumda olan ve yardim bekleyen biri var.fikir catismanizi ve ego savaslarinizi baska platformlarda yapin!ne olursa olsun karsinizda bir hamile var ve hamileligin kutsalligini her kadin hak eder.o masum bebek tum ön yargilardan ve ahlaki sacmaliklarinizdan önemli.Ne sekilde olursa olsun bebegine sahip cikam ve gelecegi icin endiselenen bi annenin yaninda olmak gerekir.zor durumda olan bi annenin elinden tutmak bu kadar mi zor?sana soyleyecegim tek sey annenle babanla bir an önce konus be bebeginin gelecegi icin kendine biran önce bi yol ciz.kimsenin seni yargilamasina seni ve bebegini uzmesine izin verme.unutma sen bi annesin ve artik guclu bir kadin olmalisn bebegini herseyden koruman lazim.allah yardimcin olsun,gucsuz oldugunda bebeginin hareketlerini ve varligini hisset,sana yardim edecek ve yol gosterecektir.
Hii, ben anlamam sen anlarsin onurdan gururdan...
Hani insanlar evlatlari icin " karsisina iyi insanlar ciksin" diye dua ederler ya, iste ben de oyle diyorum. Allah cocugumun karsisina, senin ve senin gibi dusunceye sahip kisilerin cocuklarini cikarmasin...
Simdi ne oldugunu bile bilemedigin " onurlu mucadelenle" hoscakal...
tartışanların hepsi banlandı zaten. sende rica et istersen yönetimden kapatsınlar konunuMordaglarprensesi 1.si sana söylemem gereken o kadar çok söz var ki ama kendimi yormicam çünkü ben kendimi ve içinde bulunduğum durumu ne kadar anlatirsam anlatiyim senin gibi kafa yapisina sahip insanlar kendi bildigini okumaya devam edicektir. Beni anlayan anlamasi gereken insanlar anlamış ve onlara ters olsada onlar için normal bi durum da olsa insanca yorumda bulunmuslar. O yüzden tek bir yorumda dahi bulunmazsan sevinirim. Allah senin çocuğuna sabır versin ne diyim.