Nişanlıyken hamile kalmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorum yazdigim konuya yorum gelmez diye kendim konu açıyorum. Kızlar akıl birliği oluşturalım dertlesebilecegim kimse yok dert ortağım olun yavrumu üzüntülü zaman geçirmeden dogurmak istiyorum.
Allah'ım benim gibi çıkış yolu bi çare bulamayanlara yardım etsin doğru yolu gostersin.

Öyle kötüyüm ki dünden beri ağlıyorum mutlulugumu doya doya yasayamamak kimseyle paylasamamak mahvediyo beni nasıl bi çözüm bulmam gerekiyor bilmiyorum. Bende adet düzensizliği vardı hamile kalmış olabilcegimi adetten kesilmemden iki üç ay geçmesine rağmen konduramadim kendime. Insanlar hamile kalmak için deli gibi uğraşırken bu kadar kolay hamile kalabilcegim saçma geldi ne test yaptım nede doktora gittim regl olmayı bekledim sadece. Nişanlımın düşüncesi ise varsa eğer kesinlikle aldirmicaz dedi.tabi ben hastalığa kiste falan yoruyodum bu durumu karnımda yavaş yavaş şişlik oluşmasını. ta ki bebegimin ilk kipirdamasini hissettigim geceye kadar şok oldum :) 4.ayin icerisinde. (gecen ay) Ardından test yaptım anında iki çizgi ikinci şok. .

Neyse özet olarak dün nisanlimla jinekologa gittik ultrasonla muayene olmak için bebegimin durumunu sağlığını ve tabi cinsiyetini ogrenmek için. 26 haftalik 1034 gr. Erkek maşallah sağlıklı bi kaç bilgi daha verdi tabi ben o sırada mutluluktan aglamaktan hic bisey duymadım nisanlim ayaklarimi tutarken ekrandan bebegimizide izliyodu doktoruda dinliyodu benimle agliyoduda :) bu bilgileride ondan dinledim. Ve suan. Benim ailem hiç birşey bilmiyo. Öyle çok kilolu değilim sadece karnim biraz büyüdü zaten 5 kilo almisim.kilo aldığımı düşündü annem ama tabi arada supheci bakislar yakaladim yada bana oyle geldi. Nisanlimin aailesine söyledik dün biliyolar hem sevindiler hemde üzgünler bense anneme nasıl soylemem gerektiğini düşünüyorum babamın bu durumu bilmesi sonucu nasıl bi tepki verir bilmiyorum nisanlimin ailesinin yanina yerlesme gibi bi sansimiz olmadiginida dün ogrenip yıkıldık sevdiğimle. Sanırım benim ailemin vericegi tepkiye göre bir yol izlenicek. Şu şekilde söyle daha az tepki gosterir şöyle konus vs. Gibi dusunceleriniz varsa yardimci olmuş olursunuz

Cnm sen burda yazılanlara bakma. Ama bak sana tavsiyem şu olacak. Bebek baya büyümüş. O bebeğin şimdiye kadar alması gereken vitamşnler falan vardı işte ne bileyim folik asittir ludur budur vs. Sen asıl bunları düşün. Hemen yediğine içtiğine dikkat et ve karnındaki bebebğin gelişimin olumlu yönde gidip gitmediğine bak. Çünkü bu zamanlarda bebeğin beyin gelişimi gerçekleşiyo. Bu haftlarda 2 li/3 lü testler yapılması lazım. Buları hemen takip et. Diğer konuyu geç . Millet şunu dşicek bunu dicek geç bunu. Evlenceksin ve millet vlenmeden çocuk yaptılar diek ama sonuçta evlendiler falan dicek. Ama bebeğin için bu kontrollere geç kaldığında bunun vicdan azabı sürekli çekersin allah korusun....

vaaaay vaaaaay olaya bakın yaaa.ne hale gelmişiz milletçe.valla durum gerçekten çok zor.Allah yardımcın olsun tatlım.ama bi an önce düğün yap.erken oldu falan dersin toparlarsın.düğün yapmasan bile nikahını hemen yap.
valla ben eşimle tayin için erken nikah yaptık.ama düğüne kadar hiç bişey olmadı çok şükür.yalnız evde kaldık.ama tekrar diyorum çok şükür.
bu insanın kendi vicdanıdır.kendi vicdanının ardından ailesini düşünmedir.Rabbim daim etsin ama çok mutlu bi evliliğim var.arkadaşların dediği gibi erkek muhakkak ister ama bu sınırı kadının belirlemsi gerek.
günah sevap çok önemli elbette ama bi önemli olanda güzelliğin bozulmamasıdır.gelinlikle yeni evinde yeni yatakta ilk heyecan bambaşkadır.düğünden önce böyle bi olayın yaşanmaması taraftarıyım bende.ama bu sadece benim fikrim.
tabi herkesin değer yargıları farklıdır.canım bence bi an önce nikah yap.nişanlınla git işlemleri hallet.gerekirse gizli gizli yapın.ki zaman gizli gizli herşey olup bitmiş.ailene en azından nikahlım dersin.saygılar....

Aksine asıl sizin mantığınızdaki insanlar yüzünden kadının değeri yok. Kadın özgür bir bireydir. Eğer başkasına zarar vermiyorsa istediğini yaşayabilir. Bunu anlamanız lazım.

Sizin mantığınıza göreyse kadın sadece evlenmeden önce seks yapmadıysa değerlidir, onun dışında ahlaksızdır.

Ahlak ve seks birbirinden bağımsız kavramlar, bunu zamanla anlarsınız diye umuyorum ve sizi yavaş yavaş modern dünyaya davet ediyorum.
bi kız evlat annesinin bunu yazdığına inanamıyorum...((kadın sadece evlenmeden önce seks yapmadıysa değerlidir))bu cümlede bence yanlış.kadın herzaman değerlidir.

Sizler ne sacmaliyosunuz. Benim oğlum olucak yavrum olucak onun canindan daha değerli ne olmalı beninm için şuan insanların ne dusuncekleri mi? gizli saklı dedikodu yapan onun bunun arkadindan konusabilen akraba denmeye değmez bu yaptiklariyla belki de benden daha çok günah sahibi olan insanların lafları mı?. Evet keşke huzurlu mutlu nasıl söylicem telasina dusmeden bekleyebilseydim Bebeğimi kucağıma almayi. Ne tür önlem alınırsa alınsın Allah ol dedikten sonra hiç bişey önüne geçemez benim hamile kalmam gibi. Yobazca yorum yapan arkadaşlar ne yapmalıyım sizin mantık cercevenizde ne yapmam doğru olurdu ailemin mutluluğu akrabalarin çevrenin diline düşme korkusuyla hiç bi suçu olmayan cana kiymam mı ? Elestiride bulundugunuzu sanıp geri kalmış değer yargilarinizi ve düşünce yapınizi gosterdiniz.
Bi arkadas yazmış : bana ne kadar ters gelsede bu yapilan doğru bulmasamda onun canına kiymayi dusunmedigin icin seni taktir ediyorum demiş. Eleştiri budur arkadaşım teşekkür ederim.
canım benim önce annene söyle bizim acilen nikah yapmamız gerek diye.annen babana gerekirse yalnız anlatsın.anneler daha iyi bilir.

ah konu sahibi ah buraya böyle bir konu açılır mı hiç? sen bilmiyor musun herkes pıtırcık,herkes çok düzgün,hatasız,süper ahlak anlayışına sahip, bla bla..millet taşlamaya yer arıyor.

bir durum yaşamışsın bence bir an önce evlenmeyi düşünün.yapacak fazlaca birşey yok.

Cilali tas devrinden yaziyorum... Buralardaki buzullar henuz eridi... Bos zamanlarimda seramikten kap kacak yapiyorum. Arada vakit bulursam buraya ugruyorum...

aaa çok güzel,çakmaktaşlara selamlar.. cilalı taş devrinde bu tip şeyler sıkıntı olmaz aslında, yoksa evliliği ve evlenmeden olmaz kavramını siz mi çıkardınız? :) tebrikler

aaa çok güzel,çakmaktaşlara selamlar.. cilalı taş devrinde bu tip şeyler sıkıntı olmaz aslında, yoksa evliliği ve evlenmeden olmaz kavramını siz mi çıkardınız? :) tebrikler

Cok zekisin,tam da istedigim cevaplari veriyorsun :))))

Bak arkadasim oncelikle gercekten senin veya birbaskasinin uckuru icin tekrar engel yemek istemiyorum.

Neolitik cagda bile aile ve sulale kavramlari var. Ama anladigim kadariyla oralara ugramamis... Eger herseyin serbest oldugu ahlak kurallarinin, etik kirallarin,toplum degerlerinin,namus gibi kavramlarin olmadigi bir cagda yasasaydik, senin de soyledigin gibi cakmaktaslardan ne farkimiz kalirdi oyle degil mi? Hani o zamanlarda boyle kavramlar yok ya,o bakimdan soyluyorum. Ben senin yalancinim anlayacagin...

"Namus" deyince ne kadar da korkuyorsunuz... Namus sizin anldiginiz gibi salvarli ve pusili eli silahli adamlarin davasini guttugu birsey degildir. İrz dogruluk kanun edeb haya gibi bircok anlami vardir...

Aslinda gecmiste turlu naneleri yemis bir insana bunlari anlatmak ya da anlatabilmek ne kadar mumkundur bilemiyorum...

Bari sadece surasini anlayin ki; Turkiye de her yil yapilan evliliklerin %46 si bosanmayla son buluyor... Siz eger evlilik disi iliskiyi mesru hale getirirseniz, kadini degersizlestirirsiniz. Bir mal gibi kullanilmasini saglamaktan oteye gidemezsiniz... Nisanlin veya erkek arkadasin veya sozlun... Girilen iliskide gebelik durumu mevcut olmasa bile; kizlik zari denilen incecik duvar ortadan kalktigindan o kisi artik kiz degildir... Bunu ben soylemiyorum. Toplumsal bir gercek bu... Erkek arkadasi bu birlikteligi evlilikle aonlandirmak zorunda mi, tabiki hayir. Alan razi veren razi...Turk erkegi kiz oglan kiz ile evlenmek istiyor.. Yalan mi? Belki cok sevecegi cok mutlu olacagi adam sirf bu yuzden reddedebiliyor kizi. Ondan sonra 35 yasiba 40 yasina kadar, karsisina "onu boyle kabul edebilecek" bir erkek arayisina geciyor... Belki de gunumuzde ticaret haline gelmis bir seyi yapiyor,kizlik zarini diktirip karsisindaki erkegi kandiriyor...

Bunlar yasanan gercekler... Bu gercekleri kimse inkar edemez...

Hadi boyle bir surum olmadi. Kiz nisanlisindan hamile kaldi... Birkac ay sonra evlenecekler, nisanlisi trafik kazasi gecirdi,kalp krizi gecirid,beyin kanamasi gecirdi ve oldu... O ccukla ne yapmayi planlarsiniz? Babasiz bir cocuk buyutmeyi mi? Yoksa kurtajla bir cana kiymayi mi? Ya aileniz? Cevreniz,akrabalariniz???

Hadi nisanliniz cok iyi biri, hamile kaldiniz evlendiniz, ama evliliginiz beklediginiz gibi gitmiyor, nisanliniz megerse hic de tanidiginiz gibi biri degil... Ne yapacaksiniz???

Burada aslinda evlilik oncesi cinsellige karsi olmaktan cok, resmi nikahin kadinin guvencesi olduguna odaklanmaniz gerekli... Zira evlilik disi yapilan cocuk "gayrimesru" dur...

Bunlarin hicbirini ben soylemiyorum... Hayatin gercekleri... Ben bunu soyleeken burayi okuyan genc kizlari dusunerek soyluyorum...

Su sorulara cevap verdiginizde kendi tezinizi curutmus olacaksiniz...

Evlilik disi iliski/hamilelik bu kadar masumsa neden bu kizlar ailelerine durumlarini aciklayamiyorlar..

Evlilik disi iliski/hamilelik bu kadar masumsa neden kizlik zari dikimi tip sektorunde ticaret haline geldi?

Evlilik disi iliski/hamilelik bu kadar masumsa neden istatistiki olarak Turk erkeklerinin %70 i evlenirken bakirelige onem veriyor...

Evlilik disi iliski/hamilelik bu kadar masumsa resmi nikah neden var?

Evlilik disi iliski/hamilelik bu kadar masumsa kadinin evlenemedigi durumda cocugun ve kadinin haklarini kim koruyacak?

Nasil istiyorsaniz oyle yasayin,zira yasadiklariniz; hak ettiklerinizden ote gecemeyecek :)

Bosuna yaziyorsun onlara bu sorulari soruyorsun onlar cok modern olduklari icin hic önemli degil tabii ki yarin cocuklari evlenmeden birisinden cocuk peydahlar sonra gider bi baskasindan, bi baskasindan mordenlik bu (!)
Sonra hic haberleri olmayan o kardes cocuklar evlenir bunlarda gayet normal modernler ne de olsa.
istedikleri hayat bu.

Cok özendiginiz bati var ya hani modernligi kopyaladiginiz, orda hic aile kavrami, aile ortami, aile sicakligi yok !
Ve bu degerleri tekrardan olusturabilmek icin dört kolla egitim veriyorlar okullarda.

Siz onlari izlemeye devam edin, ah vahlarla yakinmaniz pek uzak olmayacaktir.

Konu sahibesi,
Allah tamamına erdirsin, müstakbel eşinizle mutluluklar dilerim, bebeğiniz hayırlı sağlıklı olsun inşallah.

Sanırım yeterince cevap almışsınızdır, topiğiniz açık kalırsa asıl sorunuza cevap yerine taşlamayı ve polemiğe girmeyi tercih edeceklerinden topiğinizi yorumlara kapatıyorum.

Bu ne pişkinlik?yaptığın yanlışa nasıl doğru dersin?yani müslüman bir toplumda yaşıyorsun ve muhtemelen sende müslümansın.bu toplumunda belli genel ahlak kuralları var.en önemli olanda Allah ın koyduğu ,inanılması ve yaşanılmasını emrettiği ahlak kurallardır.ama sen diyorsanki ‘’ben ne toplumun ahlak kurallarının,nede Allah ın koyduğu kuralların muhattabı değilim” ozaman kimse sana birşey demez tabiki.anne babanı geçtim,o nikahsız zinadan doğacak çocuk bile ölene kadar senin ayıbını taşımak zorunda kalacak.ne hakkın var bukadar insanın hayatını mahvetmeye.bide pişkin pişkin yaptığından alkış bekler gibi anlatıyorsun.rezil.

Ortada bir yanlış yok, maalesef Turkiyede insanlar mahalle ve aile baskısı altında ezilip gidiyorlar. Korkacak birşey yok. İki yetişkin insansınız, aile kurmaya ilk adımı atmışsınız, bebeğiniz de önden sürpriz yapmis. Birşey yok bunda, bu kadar korkmayın. Sağlıklı mutlulukla doğsun büyüsün inşallah. Olur böyle korunduğunu sanarken düşük ihtimalle bile gebelik gerçekleşebilir. Önemli olan siz de eş adayınız da anne ve baba olmaya hazırsanız, gerisi onemli değil.

Yorum yazdigim konuya yorum gelmez diye kendim konu açıyorum. Kızlar akıl birliği oluşturalım dertlesebilecegim kimse yok dert ortağım olun yavrumu üzüntülü zaman geçirmeden dogurmak istiyorum.
Allah'ım benim gibi çıkış yolu bi çare bulamayanlara yardım etsin doğru yolu gostersin.

Öyle kötüyüm ki dünden beri ağlıyorum mutlulugumu doya doya yasayamamak kimseyle paylasamamak mahvediyo beni nasıl bi çözüm bulmam gerekiyor bilmiyorum. Bende adet düzensizliği vardı hamile kalmış olabilcegimi adetten kesilmemden iki üç ay geçmesine rağmen konduramadim kendime. Insanlar hamile kalmak için deli gibi uğraşırken bu kadar kolay hamile kalabilcegim saçma geldi ne test yaptım nede doktora gittim regl olmayı bekledim sadece. Nişanlımın düşüncesi ise varsa eğer kesinlikle aldirmicaz dedi.tabi ben hastalığa kiste falan yoruyodum bu durumu karnımda yavaş yavaş şişlik oluşmasını. ta ki bebegimin ilk kipirdamasini hissettigim geceye kadar şok oldum :) 4.ayin icerisinde. (gecen ay) Ardından test yaptım anında iki çizgi ikinci şok. .

Neyse özet olarak dün nisanlimla jinekologa gittik ultrasonla muayene olmak için bebegimin durumunu sağlığını ve tabi cinsiyetini ogrenmek için. 26 haftalik 1034 gr. Erkek maşallah sağlıklı bi kaç bilgi daha verdi tabi ben o sırada mutluluktan aglamaktan hic bisey duymadım nisanlim ayaklarimi tutarken ekrandan bebegimizide izliyodu doktoruda dinliyodu benimle agliyoduda :) bu bilgileride ondan dinledim. Ve suan. Benim ailem hiç birşey bilmiyo. Öyle çok kilolu değilim sadece karnim biraz büyüdü zaten 5 kilo almisim.kilo aldığımı düşündü annem ama tabi arada supheci bakislar yakaladim yada bana oyle geldi. Nisanlimin aailesine söyledik dün biliyolar hem sevindiler hemde üzgünler bense anneme nasıl soylemem gerektiğini düşünüyorum babamın bu durumu bilmesi sonucu nasıl bi tepki verir bilmiyorum nisanlimin ailesinin yanina yerlesme gibi bi sansimiz olmadiginida dün ogrenip yıkıldık sevdiğimle. Sanırım benim ailemin vericegi tepkiye göre bir yol izlenicek. Şu şekilde söyle daha az tepki gosterir şöyle konus vs. Gibi dusunceleriniz

Son düzenleme:
Bosuna yaziyorsun onlara bu sorulari soruyorsun onlar cok modern olduklari icin hic önemli degil tabii ki yarin cocuklari evlenmeden birisinden cocuk peydahlar sonra gider bi baskasindan, bi baskasindan mordenlik bu (!)
Sonra hic haberleri olmayan o kardes cocuklar evlenir bunlarda gayet normal modernler ne de olsa.
istedikleri hayat bu.

Cok özendiginiz bati var ya hani modernligi kopyaladiginiz, orda hic aile kavrami, aile ortami, aile sicakligi yok !
Ve bu degerleri tekrardan olusturabilmek icin dört kolla egitim veriyorlar okullarda.

Siz onlari izlemeye devam edin, ah vahlarla yakinmaniz pek uzak olmayacaktir.
Vallahi ben batı ulkesinde yaşıyorum senelerdir. Aile kavramı da var aile de var sıcaklık da var siz nerenizden uyduruyorsunuz hic anlamadim :)) Kim sokuyor bunları aklınıza hayret. İnsan her yerde insan. Anne de her yerde anne. Aile bağları falan da gayet iyi benim yaşadığım bati ulkesinde. Yabancı düşmanlığı sizi öldürecek dikkat edin :))

Bu ne pişkinlik?yaptığın yanlışa nasıl doğru dersin?yani müslüman bir toplumda yaşıyorsun ve muhtemelen sende müslümansın.bu toplumunda belli genel ahlak kuralları var.en önemli olanda Allah ın koyduğu ,inanılması ve yaşanılmasını emrettiği ahlak kurallardır.ama sen diyorsanki ‘’ben ne toplumun ahlak kurallarının,nede Allah ın koyduğu kuralların muhattabı değilim” ozaman kimse sana birşey demez tabiki.anne babanı geçtim,o nikahsız zinadan doğacak çocuk bile ölene kadar senin ayıbını taşımak zorunda kalacak.ne hakkın var bukadar insanın hayatını mahvetmeye.bide pişkin pişkin yaptığından alkış bekler gibi anlatıyorsun.rezil.
Nolur gerçekten avukat olmayın sadece kullanıcı adınız bu olsun :dua:

Konu açılalı 5 yıl olmuş. Çocuk doğmuşta okula başlamak üzere

Bence bu durumu eleştirenler, sanki onun günahının ceremesini kendi çekecekmiş gibi ağzından salyarak saçarak taşlayanların derdi şu;

hiç bir zaman istedikleri özgürlükte olamadılar baskıcı bir ailede büyüdüler birşeyleri yaşamak için mecburen evlenmeyi beklediler. E şimdi bu kendince ahlaklı birey seks yapabilmek ve hamile kalabilmek için evlenmek zorundayken, başkası bunu evlenmeden yapsa bile kendisi ile toplum önünde eşit olduğunu görünce delleniyor.

E kendisi o kadar sıkmış kendini sabretmek zorunda kalmış ne münasebet evlenmeden seks yapan bir kadınla aynı konumda, aynı eşitlikte olabilir? O zaman ben kendimi niye sıkmak zorundaydım benim daha değerli olmam gerekirdi diye düşünüp aslında içten içe kıskanıyor.

Saygı çerçevesinde eleştirisini yapanları ayrı tutuyorum. Bu düşünce hakarete varan yorumlarla eleştirenlere karşı.

Bu arada çocuk neredeyse okula başlayacak konu hortlamış :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X