Nişanlıyken hamile kalmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence af dilemek, yalvarmak,pişman olmak gibi olaylara girişmeyin, suçlu gibi.
sonuçta ortada doğacak bir çocuk var bunun kadar güzel ve masum bir şey olabilir mi?

Her ne kadar evlilik oncesi iliski bana ters ise de, sizin gibi yasadigi seyin arkasinda durup evladina sahip cikanlari takdir ediyorum.

Her ne kadar evlilik dışı iliski bana ters ise de, sizin gibi yaptığı seyin arkasinda duran ve evladina sahip cikanlari takdir ediyorum dogrusu.

Rahat ol hiiiiç üzülme şekerim millet erkek arkadaşıyla yatıp kalkar oldu sen evleneceğin adamdan çocuk bekliyorsun ne olmuş? Ha 3-5 ay önce ha 3-5 ay sonra! Şu evlenmeden asla diyenlere aldırış etme bebeğine aşkına sahip çık eskiler samanlıkta o işi bizden önce pişiriyolarmış unutma... Ben herşeyi çok iyi gözlemleyip analiz eden bi insanım kaynanam bile 1943 doğumlu kadın nişanlıyken hamile kalmış eşime apar topar düğün yapmışlar yahu daha nolsun :))))

Cnm senin yanında duran nişanlın var üzülme sakın. Bi gençlik heyecanıyla yapmışlar derler belli bi süre sonra. En aızdnan her iki taraf da ciddi bebek konusunda. Herkes öğrenecek ama olsun önemli olan sizin mutluluğunuz, üzülmeyin bu kadar, ama bi an önce düğünü yapın da stresten kurtulun ama bu size ders olsun. Neden bu kadar dönem kontrol etmediniz. Allah korusun ya bi şey olsaydı bebeğinize , kendinizi nasıl affedeceksiniz???? Bundan sonra sağlıkla ilgili konuları etelemeyin

Yahu ne kadar rahatsniz... Nisanlin bike olsa boyle bir dusuncesizligi nasil yaparsin.

Bir de kimse umrumda degil demissiniz. O zaman buraya yazip fikir almaya da gerek yok. Nisanlin vazgecebilirdi senden, ya da ne bileyim simdi nisanlinin basina birsey gelse allah korusun vefat etse falan ne hesap vereceksin ailene,cocuguna??

Bu kadar sorumsuz olnayin ya! Ne acelen var zaten nisanlisin.

Yani evlendikten sonra zaten bir cinsel hayatin olacagi kesin,ama daha evlenmeden once ailenin gozune sokar gibi biz sey yaptik dermis gibi hic utanma cekinme olmayacak mi?

Helal olsun valla. Utanc verici bence... Hem de cok...

Neyse umarim bir an once ne soyleyeceklerini umursamadigin ve hatta elalemin "evlenmeden once hamile kalan kizin babasi/annesi" diye yaftalayacaklari ailene en kisa surede anlatip nikahlanirsin. Sonrada saglikla cocugunu kucagina alirsin...

Valla kusura bakma ama buraya boyle bir konu aciyorsan her turlu tepkiye de hazir olmalisin. Hem zaten kimin ne soyledigi senin umrunda degil...

Yahu ne kadar rahatsniz... Nisanlin bike olsa boyle bir dusuncesizligi nasil yaparsin.

Bir de kimse umrumda degil demissiniz. O zaman buraya yazip fikir almaya da gerek yok. Nisanlin vazgecebilirdi senden, ya da ne bileyim simdi nisanlinin basina birsey gelse allah korusun vefat etse falan ne hesap vereceksin ailene,cocuguna??

Bu kadar sorumsuz olnayin ya! Ne acelen var zaten nisanlisin.

Yani evlendikten sonra zaten bir cinsel hayatin olacagi kesin,ama daha evlenmeden once ailenin gozune sokar gibi biz sey yaptik dermis gibi hic utanma cekinme olmayacak mi?

Helal olsun valla. Utanc verici bence... Hem de cok...

Neyse umarim bir an once ne soyleyeceklerini umursamadigin ve hatta elalemin "evlenmeden once hamile kalan kizin babasi/annesi" diye yaftalayacaklari ailene en kisa surede anlatip nikahlanirsin. Sonrada saglikla cocugunu kucagina alirsin...

Valla kusura bakma ama buraya boyle bir konu aciyorsan her turlu tepkiye de hazir olmalisin. Hem zaten kimin ne soyledigi senin umrunda degil...

Sana ufacık bir hatırlatma yapayım insan bu beşer şaşar karnında bebek var sen sn ol büyük konuşma tamamm mı ben ne insanlar gördüm hayatta yapmam asla yapmam diyipte çoluğundan çocucuğundan çıkan ALLAH KORUSUN sakın ha arkadaşım böyle ulu konuşma cuma vakti

Sana ufacık bir hatırlatma yapayım insan bu beşer şaşar karnında bebek var sen sn ol büyük konuşma tamamm mı ben ne insanlar gördüm hayatta yapmam asla yapmam diyipte çoluğundan çocucuğundan çıkan ALLAH KORUSUN sakın ha arkadaşım böyle ulu konuşma cuma vakti

Valla benim kizim olsa,boyle birsey yapmis olsa ayni seyleri ona da soylerim. Tabiki her turlu arkasinda dururum ama daha agir konusurum.

Bu buyuk konusmak degildir. Ne yani, karnimda bebegim var diye ahlaksizliga ahlaksizlik demek gunah mi oluyor?

Ne yapsaydim? Yukarida yazanlar gibi " amaan bosver,simdiki kizlar erkek arkadaslariyla bile iliskiye giriyor, sen nisanlinla girmissin,korkma birsey olmaz" mi deseydim?

Kim ne derse desin, bu dusuncesizliktir, aileyi cevreyi, etik ve ahlak kurallarini hice saymaktir. Kendini dusunmedin bari anneni babani dusun.

Yani dugun gunu trafik kazasi gecirip olen damatlar gelinler var... Dugune gunler kala olen damatlar gelinler var... Yani bunlar hikaye degil gercek hayattan kesitler...

Sahsen ben babamin karsisina gecip, ben nisanlimla sey yaptim,hamileyim diyemem.

Sıkıntı ya her turlu sıkıntı. Burayi nisanli kizlar da okuyor olabilir, nasil ornek oluyorsunuz, nasil korkma,erkek arkadaslariyla bile yapanlar var doye teselli verenlere birsey demiyorsunuz da ahlaksizliga ahlaksizlik diyene tepki gosteriyorsunuz.

4 ay boyunca hic adet olmamissin, bulanti, baş donmen, halsizliginde olmamis masallah ne bunyen varmis

konuyu okuyunca yazmak istedim bende 2-3 ay önce burdan böle bir konu açmıstım..yapılan yanlış yada ahlaki olarak ve topluma göre ters olabilir ama kötü şelerde iyi şelerde insanlar için herkes doğru yolu tutturabilse ve yanlış yollara sapmasaydı tüm Dünya güllük gülistanlık olurdu ve sanırım buraya gelmemizin amacı sınav olmazdı değil mi..doğru yaşayanlar kadar arada hata yapanlarda olucaktır yargılayanlar bunu bir hatırlasın öncelikle ahlaksızlık diye tabir edilmiş zaten bu zihniyetle cinayetler işlenmiyormu hamile bir insana heleki sıkıntı ceken bir hamileye utanc verici o şu bu denilmez düşene vurmak bizim dinimizde varmı?madem ahlak yolundan bakıyorsunuz o zaman tamamıyle dine uygun kırıcı olmadan yaşayacaksınız herneyse gelelim konuya bende nişanlıyken 5 haftalık hamile oldugumu öğrendim ve nikahım 3 ay sonraydı.ablama söledim ilk oda abime anlatmıs kürtaj yapmamı istediler ama nişanlım asla istemedi o yüzden cok cok zor olarak annemle konustum tansiyonu düştü fena oldu sinirlendi ama kürtaja yazık dedi ve doğuracak dedi ben evleneli 12 gün oldu şuan 16.haftamdayım benimde erkek eylülde doğması bekleniyor ama erken doğarsa herkes anlar babam hala bilmiyor ve çok tutucu aşırı derecede. sana yardım etmek isterdim ama malesef ben uyanık oldugum her dakka babamı ve ne olacagını düşünüyorum çünkü bir dezavantajım var aile apartmanımızda oturuyoruz yani çocuklugumdan beri komşular aynı erken olursa doğum büyük olay o yüzden nişanlının durumu varsa uzak bir semtte oturun ben farklı bi yerde otursaydım daha rahat olurdum umarım sen baba yönünden daha şanslısındır metin ol Allahtan yardım iste sana kolaylık versin nikah tarihiniz bellimiydi ve gelişmelerden haberdar et bizi olan oldu sen benim gibi olma daha dik dur kendini bu ruh halinden kısa sürede kurtarmaya bak arkadaşım dualarım seninle

Öncelikle bebisin hayırlı olsun .. Bence bu konuyu bi an once ailene bildirmen gerekiyo en iyiside nişanlının ailesi ile birlikte söylemeniz belki daha az tepki verebilirler

konuyu okuyunca yazmak istedim bende 2-3 ay önce burdan böle bir konu açmıstım..yapılan yanlış yada ahlaki olarak ve topluma göre ters olabilir ama kötü şelerde iyi şelerde insanlar için herkes doğru yolu tutturabilse ve yanlış yollara sapmasaydı tüm Dünya güllük gülistanlık olurdu ve sanırım buraya gelmemizin amacı sınav olmazdı değil mi..doğru yaşayanlar kadar arada hata yapanlarda olucaktır yargılayanlar bunu bir hatırlasın öncelikle ahlaksızlık diye tabir edilmiş zaten bu zihniyetle cinayetler işlenmiyormu hamile bir insana heleki sıkıntı ceken bir hamileye utanc verici o şu bu denilmez düşene vurmak bizim dinimizde varmı?madem ahlak yolundan bakıyorsunuz o zaman tamamıyle dine uygun kırıcı olmadan yaşayacaksınız herneyse gelelim konuya bende nişanlıyken 5 haftalık hamile oldugumu öğrendim ve nikahım 3 ay sonraydı.ablama söledim ilk oda abime anlatmıs kürtaj yapmamı istediler ama nişanlım asla istemedi o yüzden cok cok zor olarak annemle konustum tansiyonu düştü fena oldu sinirlendi ama kürtaja yazık dedi ve doğuracak dedi ben evleneli 12 gün oldu şuan 16.haftamdayım benimde erkek eylülde doğması bekleniyor ama erken doğarsa herkes anlar babam hala bilmiyor ve çok tutucu aşırı derecede. sana yardım etmek isterdim ama malesef ben uyanık oldugum her dakka babamı ve ne olacagını düşünüyorum çünkü bir dezavantajım var aile apartmanımızda oturuyoruz yani çocuklugumdan beri komşular aynı erken olursa doğum büyük olay o yüzden nişanlının durumu varsa uzak bir semtte oturun ben farklı bi yerde otursaydım daha rahat olurdum umarım sen baba yönünden daha şanslısındır metin ol Allahtan yardım iste sana kolaylık versin nikah tarihiniz bellimiydi ve gelişmelerden haberdar et bizi olan oldu sen benim gibi olma daha dik dur kendini bu ruh halinden kısa sürede kurtarmaya bak arkadaşım dualarım seninle

Bak arkadasim; aenin daha once ayni problemi yasaman, bu olayin ahlaksiz bir durum oldugunu degistirmiyor.

Hala yaptigini savunuyorsun, abine annene yasattiklarinla ovunuyor musun sen simdi?

Yani onlarin namusu,utanci,hayalbkirikliklari,dusurdugun psikoloji herseye ragmen gurur verici oyle mi...

Bilmemkac haftalik evli olabilrisin,bilmemkac haftalik da hamile olabilirsin ama suan evlenmis olman, bu durumun bir utanc oldugunu degistirmiyor...

Yuzup yuzup kuyruguna geliyorsunuz, arinizla namusunuzla gelin olacaksiniz,sozlenmissin nisanlanmissin artik zaten birkac hafta sonra evleneceksin,nefsine hakim olacaksin. Hemen yatmanin ne manasi var canim...

Yarin oburgun esinin basina kakmayacagi ne malum, erkek ister,erkeknbu anlamda talepkardir. Kadin tutacak kendini kardesim...

Ayrica namus cinayetleri bu mantaliteye sahip kisilerce isleniyor demissin. Ne alaka??? Bunu yapani oldursunler demiyorum. Ama bir anlik zevkiniz icin anne babayi agabeyi rezil etmek niye?

Telli duvakli gelin olmanin sarti da bu degil mi? Nikahli esinle yasamak.

Aslinda benim tepki gosterdigim sey suydu; ben bir hata yaptim,biliyorum cok kotu birsey,yazarken cok utaniyorum ama lutfen bana destek olun, tarzinda bir konu degil; gayet gulen suratli smileyli, kimin ne dedigi umrumda degil tarzi bir yaziya tepki gosterdim. Utanma yok sıkılma yok,ailem bilse ne duruma duser dusuncesi yok, pismanlik yok... Hadi nisanlim kalp krizi gecirip oldu ben naparim dusuncesi, babama anneme utanmadan nasil aciklarim dusuncesi yok. Gayet rahat gayet large bir arkadas var karsida...

Neyse size de cocugunuz ve esinizle mitluluklar dilerim. Senin durumun cok az olnakla beraber biraz daha farkli. En azindan hep dusunuyorum ne olacak diye,diyorsun. Yani bunun yanlis bir yol oldugunun bilincindesin,uzgunsun ve kafanda sorular var. Konus sahibi gibi rahat ve umirsamaz degilsin.

Evet burasi imtihan dünyasi hepmiz hatalar yapabiliriz, her genc kizin tek hayalidir alli duvakli anne babasinin duasiyla gelin olmak, bunun icin dikkat ederiz koruruz kendimizi.

Seytanin oyununa gelmis olabiliriz, yalniz tövbe edip af dilersek Rabbimizden bizi affedecegine inaniyoruz.
Umarim ailen seni affetmekte cok zorlanmaz gercekten her anne baba icin zor bir durum. Toplum baskisi diye birsey var malesef ve yukarida yorum yapan arkadasin dedigi gibi ne olacagi ne malum, dügün öncesi vefat eden gelinler damatlar...

Sen Rabbine sigin tövbeni yap, bu pismanligini ailenlede paylas bir an önce. Vakit senin icin cok önemli su anda.

Bizlerde senin icin dua edelim, bundan sonra hersey yolunda güzel ilerler diye...

Bu hataya baska gencler düsmez umarim..

bence son iki yorum çok saçma birbirini seven iki gençten söz ediliyorsa bu insanlar kend kararlarını verebilecek yaştalarsa afedersiniz ama size söz söylemek düşmez.Bir sorununu paylaşmak için yazmış arkadaş eleştirilmek için değil.Bence yapılmış bir hata da yok ortada yaşanmış bir olay ve sonucu var seçimlerimizi bizler yapıyoruz doğru yanlış tartışmak kimseye düşmez doğru ve yanlış olanı insanlar kendileri seçebilecek kadar özgürler ve her doğrunun ve yanlışın yaşamımızda bize olumlu olumsuz çıkarımlar yaptırableceini de unutmamak gerekiyor herkes kendi deneyim ve tecrübelerini kendine saklasın gelenek göreneklere saygım sonsuz ama sizin yaptığınız terbiyesizlik bence.

Güzel tavsiye vermek terbiyesizlik mi oluyor?
Bir hata var ortada ve baska gencler de bu hataya düsmesin diye bunu kibar bir dille anlatmak elestiri degil, dostca nasihattir.

Senin evladin bunu yasasin ister miydin. Ben kendi evladim bu durumun icindeymis gibi düsünerek yazdim.

Kararlarini verecek yastalar ama yaptigi hatadan dolayi burdan insanlardan destek bekliyor, fikir öneri bekliyor bu kardesimiz.

Ayy onlar bir birini cok seviyordu bize söz söylemek düsmez o zaman baslarinin caresine baksinlar öyle mi?

Senin dedigin bu oluyor !

Ama ben onun derdiyle dertleniyorum, elimde birseyler gelmedigi icin ona dua edecegimi baskalarininda etmesi gerektigini yaziyorum bu mu terbiyesizlik ? ? ?

size göre hata olan belki başkalarına göre hata değildir yukarıdaki arkadaşın dediği gbi derken yazdıklarını onaylıyorsunuz demektir ben onaylmıyorum siz o yazdıklarınızla daha fazla pişmanlığa itmiş olmuyorsunuz arkadaşımızı değil mi size laf söylemek düşer çünkü ortada hata yok tekrar söylüyorum hata yaptığını düşünecekse onun kararını arkadaş verir zaten evet size laf söylemk düşmez söyledinizde ne oldu arkadaşın hayatında birşeyleri mi değiştirdiniz saçmalamaya devam etmeyin bence

yaptığının hata olmadığını düşünüyorsa, ailesinin karşısına rahat rahat çıkıp nişanlımdan hamileyim diyebilirdi. demekki oda hatasının farkında ki kara kara düşünüyor babasının vereceği tepkiyi.

Sordugum sorulara mantik cercevesinde ufacik bir cevap vermemissin bu yüzden benim yorumuma bir daha ek olarak yorum yapma lütfen !

hata nerede kimde bu konu tartışılır.Arkadaşımız bence babasının tepkisinden çekindiği için düşünüyor yani kız çocuklarının büyürken hangi baskılarla yaşadığı ne tür engellere maruz kaldığı hatta tüm kadınların hayatının sınırlandırıldığı düşünülürse suç ve sçluda aranmaz ortadadır çünkü.Erkeklerin bir ilişkiden beklentisi günümüz gençliğinin ikili ilişkilerdeki sınır tanımazlığı siz toplumu gözlemliyormusunuz bilmiyorum ama hiçbir kadın değer vermediği bir erkekle birliktelik yaşamaz ilişkide saygıyı ilk aşan da bence erkek neden kız arkadaşa yaptığın hata diye yüklüyorsunuz bu durumu onu anlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X