Nişanlıyken hamile kalmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu bastan sona okudum hiçte geri kafalı yobaz olduğumu sanmıyorum evet benimde kızım var kız kardeşim var belki benimde basıma Allah göstermesin boyle şeyler gelebilir ama bunlar benim hayat görüşümü ahlak görüşümü değiştirir mi hayirrrrrr
Mordaglarprensesi arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum
Kadın hakkini değerini aramaz ondan bundan erkekten dilenmez
Kadın değerini kendi yaratır...NOKTA

Valla çok saçma bir düşünce. Bunda ahlaksız bir durum yok. Zaman değişiyor, tabi ki sosyal ilişkiler de değişiyor. Öyle olmasa taş devrindeki insanlar gibi yaşıyor olurduk hala. Bakış açınızı biraz geliştirmeye çalışın, elinizin altında internet var. At gözlüğüyle nereye kadar yani... Ayrıca insanları böyle bir nedenle ahlaksız diye yaftalamak tabi ki terbiyesizliktir. Kimseye zarar vermemiş, hakkını yememiş kötü bir durum yok ortada.

Ahlak anlayışınızı gözden geçirmeniz lazım.[/QUOTE]. Sizin sosyal ilişki dediğiniz dinimiz de zina oluyor bu yapılan da bal gibi ahlaksızlık birde diyorsunuz ki burada kötü bir durum yok gerçekten anlamıyorum, anlayamıyorum bu düşüncelerinizi ozamn sizde evlatlarınızı böyle yetiştrn önüne gelenle yat kalk ama kimseye zarar verme bence siz ahlak anlayışınızı bi gözdengeçirin..ALLAH sizin gibi düşünenlere hidayet versn dahada bişey demiyorum.

Son düzenleme:
Aileni en iyi sen bilirsin, önlem almamışsınız ya da yeterince almamışsınız diyeyim. En iyi yol tabiki annenle bu durumu konuşmak. Önce çok büyük hata yaptığınızı söylersin üzgün bir şekilde ama allahtan gelene kıyamadığını ve utanarak söylediğini söylersin. Bu dar boğazdan kendi başınıza çıkılmaz, zararın neresinden dönerseniz kardır biran önce yanına aileni de almalısın, en azından anneni diye düşünüyorum. Ailen yanında destekçin olursa emin ol sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. Düşününce mantıklısı ailene açıp kendi aranızda hemen nikah kıymak, böylece ailenin başı dik olur sizin de içiniz rahatlar, dışarıya karşı da birşey kanıtlamak zorunda kalmazsınız;ancak dışarısı bunun hesabını kitabını yapacak ve bir müddet size bakışları değişecektir ama önemli olan bunu atlatmak. İnsanın başına gelmeyince senaryosu çok olur. Allah yardımcınız olsun.

Sizler ne sacmaliyosunuz. Benim oğlum olucak yavrum olucak onun canindan daha değerli ne olmalı beninm için şuan insanların ne dusuncekleri mi? gizli saklı dedikodu yapan onun bunun arkadindan konusabilen akraba denmeye değmez bu yaptiklariyla belki de benden daha çok günah sahibi olan insanların lafları mı?. Evet keşke huzurlu mutlu nasıl söylicem telasina dusmeden bekleyebilseydim Bebeğimi kucağıma almayi. Ne tür önlem alınırsa alınsın Allah ol dedikten sonra hiç bişey önüne geçemez benim hamile kalmam gibi. Yobazca yorum yapan arkadaşlar ne yapmalıyım sizin mantık cercevenizde ne yapmam doğru olurdu ailemin mutluluğu akrabalarin çevrenin diline düşme korkusuyla hiç bi suçu olmayan cana kiymam mı ? Elestiride bulundugunuzu sanıp geri kalmış değer yargilarinizi ve düşünce yapınizi gosterdiniz.
Bi arkadas yazmış : bana ne kadar ters gelsede bu yapilan doğru bulmasamda onun canına kiymayi dusunmedigin icin seni taktir ediyorum demiş. Eleştiri budur arkadaşım teşekkür ederim.

Sizler ne sacmaliyosunuz. Benim oğlum olucak yavrum olucak onun canindan daha değerli ne olmalı beninm için şuan insanların ne dusuncekleri mi? gizli saklı dedikodu yapan onun bunun arkadindan konusabilen akraba denmeye değmez bu yaptiklariyla belki de benden daha çok günah sahibi olan insanların lafları mı?. Evet keşke huzurlu mutlu nasıl söylicem telasina dusmeden bekleyebilseydim Bebeğimi kucağıma almayi. Ne tür önlem alınırsa alınsın Allah ol dedikten sonra hiç bişey önüne geçemez benim hamile kalmam gibi. Yobazca yorum yapan arkadaşlar ne yapmalıyım sizin mantık cercevenizde ne yapmam doğru olurdu ailemin mutluluğu akrabalarin çevrenin diline düşme korkusuyla hiç bi suçu olmayan cana kiymam mı ? Elestiride bulundugunuzu sanıp geri kalmış değer yargilarinizi ve düşünce yapınizi gosterdiniz.
Bi arkadas yazmış : bana ne kadar ters gelsede bu yapilan doğru bulmasamda onun canına kiymayi dusunmedigin icin seni taktir ediyorum demiş. Eleştiri budur arkadaşım teşekkür ederim.
Konu ac sonra cemkır buda yenı bır akım oldu

4 aylık sağlıklı bir bebek için daha nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz ki.
Baban istemiyorum o çocuğu senide reddediyorum derse aldıracak mısın yani.

Yorumları okumadım belki söylemişsinizdir ailenize, bence hemen nikahınızı yapın çocuğunuzu da sağlıklı bir şekilde doğurun.

Allah ol dedıkten sonra dıye Başlayan cümlenıze koptum resmen
Yıne herseyın gönlünüzce Olmasını dılerım

İnsanlara bak :KK48: arkadaşım bu konuyu silmelerini rica et zira sen bana ahlak dersi verin dememişsin ama kendi akıllarınca sana edep öğretmeye çalışıyorlar karşılarında 4 aylık hamile ve 5 ay sonra doğum yapacak birinin psikolojisini düşünmeden strese sokuyorlar bunlara sen ne anlatabilirsin boşversene sanki gelip karnını onlar mı doyuruyor senin hiç üzülme herşey düzelir yoluna girer cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur boşveeer....

Merhaba,5 öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Ahlak işine karışamam. Ama annenizi utandırmayın. Evlat sahibiyim inşallah böyle bir durumla karşı karşıya kalmam. Yapacağınız şey şu; Annenize durumu anlatacaksınız. Başka kimse bilmeyecek. Kayınvalidenizede ' utandım anneme söyleyemedim. ama hemen evlenmek istiyorum dedim ' deyin. Kv size ne kadar iyi olursa olsun yeri geldiğinde annenize ' kızını iyi yetiştirmemişsiniz' göndermesi yaparsa kahrolursunuz. Babanızz zaten bilmesin. Gerekenleri anneniz halletsin. Rabbim hiçbir aileyi utandırmasın. İlk 10 gün içinde düğün dernek hallederseniz başınız ağrımaz. Bence 10 gün fazla: 1 hafta bile yeter. Mutluluklar dilerim.

seninle aynı düşünmeyen insanlara yobaz demenin mantığı ne
birkaç kişi geldi seni savundu diye hamile kalman meşrulaşmıyor

burda birkaç kişinin karşı görüşüne tahammül edemiyorsun iki gün sonra çevrenin verdiği tepkiyi nasıl sırtlıycaksın
ben kadın kendi değerini kendi belirler diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum
senin vicdanında öyle olmasa bile yaptığın zina ha kürtaj yaptırmamanı da takdir ettim

yalnız nişanlının nolursa olsun biran önce herşeyi göze alıp ailene açıklayıp hemen nikah yapması lazım

İnsanlara bak :KK48: arkadaşım bu konuyu silmelerini rica et zira sen bana ahlak dersi verin dememişsin ama kendi akıllarınca sana edep öğretmeye çalışıyorlar karşılarında 4 aylık hamile ve 5 ay sonra doğum yapacak birinin psikolojisini düşünmeden strese sokuyorlar bunlara sen ne anlatabilirsin boşversene sanki gelip karnını onlar mı doyuruyor senin hiç üzülme herşey düzelir yoluna girer cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur boşveeer....

burada konu açarken her türlü eleştirici veye destek geleceğini düşünmüştür herhalde
hanmıefendiye destek çıkmadık aferim demedik diye laf anlamaz ve cahil diye nitelendiriliyorsak bizde sizleri başka şekilde adlandırabiliriz o zaman

Konu sahibi arkadaşım önce bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına al inşallah
Mesajında seni eleştirici veya takdir edici bi yorumda bulunmadim zira çok hassas bi konu
Nisanlinin ve senin ne olursa olsun bebeginize sahip çıkmanız çok güzel
Bazilarinin ahlak konusunda yanlış yönlendirici sözleri beni benden aldı resmen burayı bekar nişanlı bir suru bayan takip ediyor laflarimiza dikkat edelim
Bunu belirtmek istedim

burada konu açarken her türlü eleştirici veye destek geleceğini düşünmüştür herhalde
hanmıefendiye destek çıkmadık aferim demedik diye laf anlamaz ve cahil diye nitelendiriliyorsak bizde sizleri başka şekilde adlandırabiliriz o zaman

Adlaandırsana çok merak ettim ne diyeceksin tahrik etmeye ne bayılıyorsunuz :KK66:

Adlaandırsana çok merak ettim ne diyeceksin tahrik etmeye ne bayılıyorsunuz :KK66:Benim cahilden kastım insanları umarsızca aşağılayıp hamile kadının psikolojisini dahada berbat edip Allah Allah diye dua edenlere.Yazdım yine yazıyorum KINAMAYINIZ KINADIĞINIZ ŞEY BAŞINIZA GELMEDEN ÖLMEZSİNİZ ayetini biliyorsunuzdur.Ben arkadaşa destek olurum veya olmam bu senin bana çemkirmen anlamına gelmez onu ancak Allah yargılar ve de o affeder onun sonsuz kudredi ve de bağışlaması vardır şimdi anladınız mı demek istediğimi?Burda belki iyi niyetiyle arkadaşa destek çıkan ve de başından böylesine bir olay geçmeyen çok arkadaş vardır Allahım düşmanımın başına vermesin yaptığı yanlış olabilir ama ne sorduğunu,sizden ne konu hakkında yardım istediğine bakınız siz çok başka şeyler söylüyorsunuz o çok başka....

Konu sahibesi ve benimle karsit goruste olanlar;

Buradaki uyeligim boyunca ilk defa yonetim tarafindan engellendim... Sebep ne; konu sahibinin ve nisanlisinin uckuru...

Aslinda evet digerleri gibi erkek arkadasiyla yapanlari ornek gosterip " ufkumu acip at gozluklerimi cikarip" gaz verseydim, boyle bir durum yasanmayacakti.

İnsanlar degisir,devir degisir fakat bazi ahlaki ve toplum degerleri degismez. Allah askina hanginizin annesi ya da babasi bu durumu "ahlaksizlik" olarak tanimlamaz soruyorum size... Madem oyle tanimlamayacaklar; bu insanlar neden ailelerine soylemekte cekiniyorlar... Birisi babam tutucu hala bilmiyor diyor,abim kurtaj olmami istedi annemin tansiyonu dustu diyor; birisi onu doguran buyuten bu yasa getirip telli duvakli gelinligiyle namusuyla evinden cikmasini isterken; o aileyi bir kenara atiyor, namusunu, hayallerini,umutlarini bir kenara atip nisanlisiyla herseyi yasayip ustune hamile kaliyor ve bunu gayet gulen yuzlu smileylerle pekistiriyor... En az 20 yasindadir sanirim bu kizimiz, sen 20 senelik aileni sil, git nisanlinla biseyler yap hamile kal,sonra nisanlinin ailesine herseyi anlat,kendi aileni dis kapinin dis mandali yerine bile koyma...

Evet suan senin cocugundan daha degerli hickimse olmayabilir, ama ailen icin de sen cok degerlisin.. Onlari nasil bir utanca surukleyeceginin farkinda misin!!! Hic mi babanin yuzune bakarken utanmiyorsun,anneme nasil soylerim,babam bilse ne dusunur ne yapar diye hic mi haya etmiyorsun...

Birakin su modernizmi... Boyle ucuz,ahlaksiz seylerle degil,ilim irfanla genisletin ufkunuzu...

Flort etmeyin demiyorum. Biz de flort ettik,biz de cok guzel zamanlar gecirdik..Ama hamile kalmak da neyin nesi...

Madem bu kadar masum birseyden soz ediyoruz, cik babanin karsisina soyle bakalim " ben boyle boyle birsey yaptim ama benim cocugum daha onemli kusura bakma" desin bakalim...

Biz de Turkiye de yasiyorsak, bu toplumun %90 i bunu babasina anasina abisine soyleyemez... Demek ki neymis; sizin tabirinizle ne kadar modernize edilmis,cag atlamis kafalariniz olsa da,ailevi acidan belli kaliplar disina cikamazsiniz... Cikanlarin da durumu ortada...

Nikahsiz hamile kalmak kadin icin , somurulmek,asagilanmaktan baska birsey degildir. Resmi nikah kadinin guvencesidir.. Eger evlilik disi iliski masum birsey olsaydi,kizlik zari dikimi bu kadar ticaret haline gelmezdi...

Neyse siz yine bildiginizi yapin...

Adlaandırsana çok merak ettim ne diyeceksin tahrik etmeye ne bayılıyorsunuz :KK66:Benim cahilden kastım insanları umarsızca aşağılayıp hamile kadının psikolojisini dahada berbat edip Allah Allah diye dua edenlere.Yazdım yine yazıyorum KINAMAYINIZ KINADIĞINIZ ŞEY BAŞINIZA GELMEDEN ÖLMEZSİNİZ ayetini biliyorsunuzdur.Ben arkadaşa destek olurum veya olmam bu senin bana çemkirmen anlamına gelmez onu ancak Allah yargılar ve de o affeder onun sonsuz kudredi ve de bağışlaması vardır şimdi anladınız mı demek istediğimi?Burda belki iyi niyetiyle arkadaşa destek çıkan ve de başından böylesine bir olay geçmeyen çok arkadaş vardır Allahım düşmanımın başına vermesin yaptığı yanlış olabilir ama ne sorduğunu,sizden ne konu hakkında yardım istediğine bakınız siz çok başka şeyler söylüyorsunuz o çok başka....

Çemkirenin kim olduğu sizin yazdıklarınıza bakınca net goruluyor

Yazdıklarınızı bi okuyun isterseniz kışkırtan kim
anlarsınız,hanımefendi buraya konu açarken yorumları düşünmek ve göğüs germek zorunda bu size insanlara hakaret etme hakkı vermez

Çemkirenin kim olduğu sizin yazdıklarınıza bakınca net goruluyor

Yazdıklarınızı bi okuyun isterseniz kışkırtan kim
anlarsınız,hanımefendi buraya konu açarken yorumları düşünmek ve göğüs germek zorunda bu size insanlara hakaret etme hakkı vermez

hakaret etme hakkını vermez demeniz iyi oldu çünkü kimin hakaret ettiği ortada :KK45:lütfen insanlara hakaret etmeyin zira onun sizden istediği başka sizin söylediğiniz başka şu konuşma şeklinize ve tavrınıza bir bakın hangimizin ne dediği apaçık ortada konuyu açtı diye ahlakına saçma sapan yorumlarda bulunma hakkını size KİM VERİYOR HANGİ YÖNETİCİ VERİYOR?Göğüs germek zorundaymış hamile ve psikolojisini düşünmeden saçma sapan yorumlar yapıyorsan git ayna karşısında konuş rahatla resmen intihara sürüklüyorsunuz insanları neymiş göğüs germek zorundaymış HADİ CANIM HADİİİİİ !!! SENDEN BURDA YARDIM İSTEYEN İNSANA AHLAK DERSİ VEREMEZSİN NE İSTEDİĞİNE BAK ONA GÖRE CEVAP VER !!! AŞAĞILAMADAN RENCİDE ETMEDEN !!!

büyük harflerle yazınca dahamı etkileyici oluyor...yazdıklarınıza inanıyorsanız geçmiş olsun diycem size sadece.
kimseye ahlak dersi vermek gibi bir kaygım yok şükür öyle olsaydı size laf anlatabileceğimi düşünürdüm
kendinize iyi bakın AYNADA...

Yahu ne kadar rahatsniz... Nisanlin bike olsa boyle bir dusuncesizligi nasil yaparsin.

Bir de kimse umrumda degil demissiniz. O zaman buraya yazip fikir almaya da gerek yok. Nisanlin vazgecebilirdi senden, ya da ne bileyim simdi nisanlinin basina birsey gelse allah korusun vefat etse falan ne hesap vereceksin ailene,cocuguna??

Bu kadar sorumsuz olnayin ya! Ne acelen var zaten nisanlisin.

Yani evlendikten sonra zaten bir cinsel hayatin olacagi kesin,ama daha evlenmeden once ailenin gozune sokar gibi biz sey yaptik dermis gibi hic utanma cekinme olmayacak mi?

Helal olsun valla. Utanc verici bence... Hem de cok...

Neyse umarim bir an once ne soyleyeceklerini umursamadigin ve hatta elalemin "evlenmeden once hamile kalan kizin babasi/annesi" diye yaftalayacaklari ailene en kisa surede anlatip nikahlanirsin. Sonrada saglikla cocugunu kucagina alirsin...

Valla kusura bakma ama buraya boyle bir konu aciyorsan her turlu tepkiye de hazir olmalisin. Hem zaten kimin ne soyledigi senin umrunda degil...

kaçıncı yüzyıldan yazıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X