çok teşekkür ederim derdimi çok net anlamış ve benimde düşündüğüm şeyleri çok güzel dile getirmişsiniz.. sonuçta benim ailemde beni okuttu..çocuğun sonuçta..ben hepsini kabul ederken onların umarsamaz davranması bei soğuttu açıkçası sizinde net anlattığınız gibi..aslında teşekkür etmesi lazımken..oglunu okutmus ustune bide ev almis kv inan ayni evde cekilmez. aslinda bunu basa kakan ev bile almamis diye milleti ornek gosteren hele bide okuttum okuttum diye ortalarda gezen kv his cekilmez.
kadin tek basina yapmis ne guzel ekstra hediye almamis bunada tmm da eger yaptigini basa kakiyosa is vahim.
okutmussa kendi cougunu akutmus kimsesizlerimi okutmus sanki, cok sinir oldugum bir mavzu. ev almissa hem kendine hem ogluna almis bunu basiniza kakiyosa is bulur bulmaz kiraya gecin yada kredi falan bi ev alin ayrilin otursun gul gibi evinden yapayalniz.
simdiki zmnda kimse kv ile oturmuyo siz bunu kabul etmissiniz tesekkur etmesi lazim, tek cocugumu, oglumu benden ayirmadi diye ustune bide laf ediyosa bir a once kurtulmanin yollarina bakin. baska yere tayinmi olur ayri evmi olur artik bi yoluna bakin bence.
evet hepsini düşünüyorum. evleniyorsun ama evinde rahat hareket edemeyeceksin..kavga edemeyeceksin.özel hiçbişeyin olmayacak...tamam eskiler bir şekilde katlanıyormuş ama çocuk değiliz ben rahat bir insanım ve lafımıda esirgemem yani istesemde tutamam kendimi bişey oldumu şak diye söylerim.. her yönüyle düşününce gerçekten nasıl kabul ettim nasıl düşünemedim bunları diyorum..herşeyi ölçüp tartan biriyim nasıl bu konuda böyle bir hata yaptım şaşıyorum kendime..kayınvalidemi sevmeme rağmen, orası artık benim de evim olmasına rağmen 'yanında nasıl oturucam' 'telefonum çalıyo, sonra geri ararım' 'bulaşıkları yıkamadım, acaba onun yıkamasını istediğimi düşünür mü' afedersin birlikte olduğunuz zaman banyodan odana dört nala koşarsın. utanırsın, sanki olmaması gerekiyormuş gibi.
daha da fazlası.. artık birbirinize kayınvalide ve gelin gibi değil, anne kız olacağınız bir ortam ama olamıyorsunuz. çünkü annenizin yanında koltukta uzanabilirsiniz ama kayınvalidenizde değil. eşimle şöyle pazar günü yatak keyfi yapayım diyemezsiniz, oradaki kadıncağıza kahvaltı hazırlamanız gerekir. eşiniz arkadaşlarınızda dışarıda olup, 1 2 saat geç gideceğinizi bilse bile yanlış anlar mı diye düşünmekten huzursuz olursunuz. herkesin bir düzenleme tarzı, yıkama tarzı falan olduğu söylemiyorum bile..
bu söylediklerim gözünüzü korkutmasın, kayınvalidenizin size çok yardımları da olacaktır. o, eşinizi sizin tanıdığınızdan daha iyi tanıdığı için tartışmalarınızda sizi yönlendirebilir ya da eşinizle konuşabilir. eşiniz, mesela sinirlenip evden çıkıp gidemez çünkü annesinin de ne düşüneceğini düşünür.
lütfen kendinizi ve eşinizi de yıpratmayın. bunları onunla konuşun. hiç tanımadığınız biri ile aynı evi paylaşmak çok zordur ama her şey size bağlı. annem babaannem ile 25 yıldır, evlendiğinden beri yaşıyor. eğer eşinizi seviyorsanız, katlanabilirsiniz.
Eee katalogtan mı seçtin nişanlını görüyorsun ne diye nereye gidiyorsun...uzulecen belliiiiiii...merhaba, büyük ihtimalle bir çok kişinin yaşadığı bir durum ama bende fikir almak istedim. Biz 5 yıllık birlikteliğimizin sonucunda 7ay kadar önce nişanlandık. Annesiyle birlikte yaşıyorlar ve annesine de düşkün. annesinide takdir etmiyor değilim çalışmış okutmuş tek çocuğu elinden geleni yapmış. şimdi yeni birlikte ev aldılar ve onu ödüyorlar.Korkum kendimi o evde fazlalık hissetmek..
Benim sorunum aslında evlendikten sonra bir ömür birlikte yaşamak. nişanlımı seviyorum ama annesine bir türlü ısınamadım. bunda kaynanamın nişanlandığımızdan beri olan umursamazlıkları, ailelerin birbirinden çok farklı olması ve bizimkilerin ısınamaması onlarında kendilerini sevdirme adına hiçbir şey yapmamaları çok etkili.. Hiçbirşeyden kastım arayıp sormalar iletişim kurma çabalarının olmaması. Annem kaynanam aramıyor diye bikaç kere aradı kaynanam hala oralı değil bi kezde ben arayıp hal hatır sorayım demez. nişanlımda ayda bir ya arar ya aramaz kaç kere bu yüzden kavga etmemize rağmen. Bİrde şu varki farklı şehirlerdeyiz nişandan 7 ay sonra bir defa geldiler ve ufacık bir hediye dahi getirmemişler. Bizde gelin kıza boş gidilmez.En azından ufakta olsa bişey getirilir. doğal olarak ailemde bunları sorun ettiler.Gelinlik bindallı aldık ama başka birşey almadılar. annem o kadar söyledim şunlar şunlar yapılacak diye kaynanan duymazdan geldi dedi. Bu umarsamazlık beni yoruyor. daha da kötüsü birlikte yaşayacağımız için beni düşündürüyor.
Benim ailem dinini yaşayan bir aile onlar tam tersi. Son geldiğinde kaynanam namaz kılmakla bişey olmuyor bizim komşu namaz kılar eder ama ev bile almadı tarzında bi konuşma yapmış. Annemin tuhafına gitti tabi bunu bana dediğinde şok oldum. Dini yaşamıyor olabilir ama bu bana inançsızlık gibi geldi.Bunu birde bizimkilere söylemesini anlayamadım gerçekten..
ooffff işin içinden çıkamıyorum...
merhaba, büyük ihtimalle bir çok kişinin yaşadığı bir durum ama bende fikir almak istedim. Biz 5 yıllık birlikteliğimizin sonucunda 7ay kadar önce nişanlandık. Annesiyle birlikte yaşıyorlar ve annesine de düşkün. annesinide takdir etmiyor değilim çalışmış okutmuş tek çocuğu elinden geleni yapmış. şimdi yeni birlikte ev aldılar ve onu ödüyorlar.Korkum kendimi o evde fazlalık hissetmek..
Benim sorunum aslında evlendikten sonra bir ömür birlikte yaşamak. nişanlımı seviyorum ama annesine bir türlü ısınamadım. bunda kaynanamın nişanlandığımızdan beri olan umursamazlıkları, ailelerin birbirinden çok farklı olması ve bizimkilerin ısınamaması onlarında kendilerini sevdirme adına hiçbir şey yapmamaları çok etkili.. Hiçbirşeyden kastım arayıp sormalar iletişim kurma çabalarının olmaması. Annem kaynanam aramıyor diye bikaç kere aradı kaynanam hala oralı değil bi kezde ben arayıp hal hatır sorayım demez. nişanlımda ayda bir ya arar ya aramaz kaç kere bu yüzden kavga etmemize rağmen. Bİrde şu varki farklı şehirlerdeyiz nişandan 7 ay sonra bir defa geldiler ve ufacık bir hediye dahi getirmemişler. Bizde gelin kıza boş gidilmez.En azından ufakta olsa bişey getirilir. doğal olarak ailemde bunları sorun ettiler.Gelinlik bindallı aldık ama başka birşey almadılar. annem o kadar söyledim şunlar şunlar yapılacak diye kaynanan duymazdan geldi dedi. Bu umarsamazlık beni yoruyor. daha da kötüsü birlikte yaşayacağımız için beni düşündürüyor.
Benim ailem dinini yaşayan bir aile onlar tam tersi. Son geldiğinde kaynanam namaz kılmakla bişey olmuyor bizim komşu namaz kılar eder ama ev bile almadı tarzında bi konuşma yapmış. Annemin tuhafına gitti tabi bunu bana dediğinde şok oldum. Dini yaşamıyor olabilir ama bu bana inançsızlık gibi geldi.Bunu birde bizimkilere söylemesini anlayamadım gerçekten..
üzülmeyin. eşinizle detaylı detaylı konuşun. rahat yetiştirildiğinizi, şimdi böyle olmasını istemediğinizi anlatın. Allah göstermesin ama zaten kayınvalidenin sağlık problemi olursa bakmanız gerekecek. şu anda ihtiyacı yoksa, birlikte yaşamak istemediğinizi anlatın. 'evlenmeyin' demek bize düşmez.evet hepsini düşünüyorum. evleniyorsun ama evinde rahat hareket edemeyeceksin..kavga edemeyeceksin.özel hiçbişeyin olmayacak...tamam eskiler bir şekilde katlanıyormuş ama çocuk değiliz ben rahat bir insanım ve lafımıda esirgemem yani istesemde tutamam kendimi bişey oldumu şak diye söylerim.. her yönüyle düşününce gerçekten nasıl kabul ettim nasıl düşünemedim bunları diyorum..herşeyi ölçüp tartan biriyim nasıl bu konuda böyle bir hata yaptım şaşıyorum kendime..
merhaba, büyük ihtimalle bir çok kişinin yaşadığı bir durum ama bende fikir almak istedim. Biz 5 yıllık birlikteliğimizin sonucunda 7ay kadar önce nişanlandık. Annesiyle birlikte yaşıyorlar ve annesine de düşkün. annesinide takdir etmiyor değilim çalışmış okutmuş tek çocuğu elinden geleni yapmış. şimdi yeni birlikte ev aldılar ve onu ödüyorlar.Korkum kendimi o evde fazlalık hissetmek..
yoo çok şükür aileminde (birinin hala taksitlerini ödüyoruz) 2 tane evi var. önemli olan mal mülk değil benim için iyi niyet anlayış...evin kredi borcunu nişanlım ödüyor heray maaşından kesiliyor ama onlar bütçeleri bir ayrı düşünmüyor o yüzden aldık diyor. anlayacağın evlendikten sonrada devam edecek kredi..senin ailen ev alamamışsa kendince laf çarpıyor kaynanan bence sen ve nişanlın haklı veya haksız da olsa aileleri fazla karıştırmayın derim sonra seninki onu dedi benimki bunu dei diye kavga eder birbirinizden sogursunuz .
aynı evde kalmak istemediğini söyle nişanlına evimiz var diye diye başını şişirir senin. Kaynanan çok kibirli kibir yanlış .
bence ayrı oturmayı teklif et ayrıca evi krediyle mi almışlar hala da ödüyorlar sa falan sende evlenince ödeyeceksin yani bütçeniz kısılcak neyin havasını atıyor kredi çektikten sonra herkez her evi alır önemli olan ödemek
Kayinvalide es bir siz evleniyorsunuz o zaman...hic moral verici bisey konusamayacagim.malesef mutsuz olacaginiz asikar.birlikte oturacağız maalesef. ayrı olsa umrumda olmazdı zaten..şuan çalışıyorum evet ama işte evlenince ordan iş bulana kadar işsiz sayılacağım..
nişanlım umursamaz olduklarını kabul etmiyor ki daha ne yapcaz diyor bişey oldumu...
valla kardeş benim sıkıntımı çok güzel anlamışsın çok teşekkür ederim. nişanlımla ayrı ev için konuşacağım ama kabul edeceğini sanmıyorum. ki kabul etse bile dediğin gibi kötü gelin pozisyonunda olacağım.bunları düşününce ayrılığa daha yakınım..ama işte 6 yılı bir çırpıda silmekde o kadar zor ki..o kadar yaşanmışlıktan sonra bitti diyebilmek o kadar zor ki..Kardeşim allah yardımcın olsun öncelikle ama benimde canımı namaz kılıyorda noluyor ev falan lafı sıktı ayıp ya annen bunu sorun etmekte çok haklı canm daha kadınlık iyi de kızım boşver falan demiyor yada o anda kayinvalideni terslememis. Canm hep aynı söz belki ama nişanlıyken ayrilmak evliyken ayrılmaktan daha kolay olur kv oğlunu bırakacak gibi gözükmüyor kardeşim ama nişanlinda ona keza galiba sonuçta adam başka yere gideriz belki dese falan bilmiyom ki annesiyle ortak ev almışlar bide kadın bütün gün söylenir durcak He kaldı ki nişanlıni razi etsin bu seferde seni oğlumu benden kopardı aldı gözüyle görecek kim bilir neler dicek bak burda bir sürü arkadaş deneyimlerini paylaşıyor canm normal olarak bişi olmaz diyen yok.bide kv anladigim kadarıyla hep ben bildim diyen bir insan bazı kv ler bole oluyor oğlumu okurum daha ne yapayım die Özençsiz sanki oğlunu senin için okuru tamam tek başına gerçekten zor ama taktir edilecek bi se ama bu namaz olayı çok kafami karıştırdı ne o inancı insan gibi koskoca kadın demem o ki canm en zor görev sana düşüyor sen hangi cevaba daha yakinsin kardeşim çok üzülceni tahmin ediyorum ama ayrılık mi yoksa nişanlıni kv ayrılmaya razi etmekmi
yoo çok şükür aileminde (birinin hala taksitlerini ödüyoruz) 2 tane evi var. önemli olan mal mülk değil benim için iyi niyet anlayış...evin kredi borcunu nişanlım ödüyor heray maaşından kesiliyor ama onlar bütçeleri bir ayrı düşünmüyor o yüzden aldık diyor. anlayacağın evlendikten sonrada devam edecek kredi..
evet doğru bir noktaya değinmişsiniz.kimsenin hayatı 4.4lük değil...oğluna değer veriyor evet ama bana değer verdiğini azda olsa göstermiyor..birlite yaşayacağız ve farklı bir şehirde olacağız ailemle sıcak olmadığı ve konuşma tarzı nedeniyle ailem benim evime çok nadir gelecek ve geldiğinde rahat edemeyecek..ben hep dua ediyorum inanın ama korkularım beni huzursuz ediyor sürekli..Ya bütün gelinler iyi mi
bütün anneler mi
bütün kv kötü..
Nasıl bi olay bu
lütfen yasayip görün o kadın belli ki fedakâr bir kadın.ogluna değer veriyor sana neden vermesin,yani burası zaten bdv kv derdi olanlar burda.herkesin derdi yok ki.anne kız gibi.Şuan baktığınız pencere biraz ailenizle beraber baktığınız bir pencere.gidip yaşamadan bu tur büyük sözlere ne gerek var.makûl olun .olun ki Allahü teala size kalp sicakligi versin.dindarim demesen yazmazdim belki anlamazdin çünkü,dua et kalpleri Allah isindirir
beraber oturulacak bu belli değil mi.madem öyle sen güzel bak.yapıcı bak.bunların hatırı için herşey iyi olur.kesinlikle oturma diyecekler tabi burda başka ne diyecekler ki. Sen dinleme kulak ardı et kv tanimiyor kimse
insaAllah o kadar anlaşırsiniz ki bu yazdiklarindan utanırsin
Allahtan huzur ışte ve olmayan başkalarınin yaşadığı hayatları görüp de kendine dert arama
buraya yazanlar 4.4lük mu! Kv leri kötü de kendileri bal kaymak mi kimbilir çoğu nasıl kirdi sonradan kv leri böyle oldu unutma herkes kendi penceresinden bakıp anlatır
ayyy düşündükçe boğuluyorum resmen...daha o ince ayrıntıları düşünmemiştim...