Nişanlıyım ama Kafam çok Karışık

kafasikarisikbikiz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2024
224
-102
Merhabalar.Severek isteyerek nişanlanmış ama nişan sürecinde maalesef farklı sebeplerden kafası karışmış birisi olarak yazıyorum buraya.Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Ben 26 yaşında bir hekimim.Nişanlım ise özel sektörde iyi denilebilecek bi pozisyonda müdür olarak çalışan birisi.Ancak muhtemelen ben ondan hep daha fazla kazanacağım.5 yıldır birlikteyiz.Çok severek isteyerek nişanlandık ama maalesef memleket ve kültür farkından dolayı nişan sürecinde bazı uyuşmazlıklar oldu.Ve böylelikle bazı şeyler benim gözüme batmaya başladı.Benim isteklerim hep nişanlıma ve ailesine(ailesinin nişanlıma pek desteği de yok birçok şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor) fazla gelmeye başladı ki büyüdüğüm kültüre göre gerçekten az şey istedim.Ben orta yolu bulmak için bazı isteklerimden vazgeçmeme rağmen karşı tarafa fazla geldi hep bi şeyler.Bu da benim hevesimi kırdı ister istemez ve mutsuz olmaya başladım.Maddi konuları bi tarafa bırakırsak ailesi manevi olarak da bu dönemde ne beni ne ailemi doğru düzgün arayıp sormadılar benim kariyerimdeki önemli bi adımda bile aramadılar.nişan için ne yapılacak düğün için ne yapılacak diye usülen bile sormadılar.Çevremde gördüğüm maddi manevi ilgili çekip çeviren aileleri gördükçe de kötü insanlar olmamalarına rağmen nişanlımın ailesinden soğudum.Eli yüzü düzgün doktor genç bir kızsın iyi bi ailen var daha iyi görgülü daha aktif bi aileyi hakediyorsun diye düşünmeye başladım.Daha farklı bi ailesi olsun isterdim.Evlenirsek nişanlımın işinden dolayı ömür boyu ailemden uzakta yaşamak zorunda kalacağım ve onun ailesine yakın olacağız muhtemelen.Hem ailemden uzakta olacak olmaktan hem de nişanlımın ailesinden soğumuş olmamdan bu durum da beni mutlu etmiyor.Nişanlım gerçekten beni çok seven çok iyi bana her konuda destek olan bir insan ama sevmek bu aşamada yeterli mi emin değilim.Kalbim evet diyor ama aklım onaylamıyor gibi bu evliliği çok arada kaldım.Yorumlarınızı bekliyorum.

Nişanlılık evliliğin fragmanıdır. Nişanlılık sürecinde ne yaşarsanız evlilikte çığ gibi artarak karşınıza çıkacak üzgünüm. Size tavsiyem şu yönde; eğer şu an sizi rahatsız eden herhangi bir durum varsa kesinlikle ama kesinlikle evlenmeyin. Nişan atmak mı, boşanmak mi daha zor? Maddi olarak beklentilerinizi tahmin etmeleri gerekir evleniyorsunuz sonuçta ve bi harcama yapilacak bu ortada. Erkek tarafı olarak masraftan kaçmaları hoş değil bence. Bi kere daha düşünün ileride çok pişman olursunuz.

Nişanlınızın ailesinin durumu iyi mi? Düğün kültürü olmayan bir aile mi acaba hani bazı aileler kalabalık olmazlar ailelerinde pek fazla düğün de olmuyor. Benim böyle bir sebepten ötürü kafam karışmazdı, eğer ailesi kaba insanlar değilse size karşı saygısızlıkları olmadıysa bence ilişkinize odaklanın. Bazen de bildiğiniz üzere aile iyi olur ama oğulları kötü olur.

nişanlım evlilik çağına gelmiş birisi ona rağmen hiçbir hazırlık yapmamışlar ve bunu bana yansıtıyorlar o kadar yoruldum ki bunlardan inanın hevesim kalmadı çoğu şeye.

nişanlım evlilik çağına gelmiş birisi ona rağmen hiçbir hazırlık yapmamışlar ve bunu bana yansıtıyorlar o kadar yoruldum ki bunlardan inanın hevesim kalmadı çoğu şeye.
İstihare namazına yatın karar vermenize en garanti yardım eden şey olur Rabbim gönlünüze göre versin

Durumları iyi diyemem.Annesi ev hanımı babası emekli.Benim tuhafıma giden şey oğulları evlilik aşamasına gelmesine rağmen önceden hiçbir hazırlık yapmamışlar.Bizim buralarda erkek çocuğunu aileler evlendirir çok önceden hazırlık yapılır.Daha bi kere bile adettendir diye cebime harçlık koymadılar.Ben zaten birçok şeyi görmezden gelmeye uyum sağlamaya çalışıyorum ama ben de genç kızım isteklerim var nereye kadar fedakarlık yapabilirim?Karadenizliler muhtemelen düğün kültürleri de yok.Yani şöyle aslında akrabalarında yakınlarında düğün oluyor gidiyorlar birçoğuna.Evet işte nişanlım iyi olduğu için görmezden geliyorum birçok şeyi ama işte ne kadar doğru yapıyorum emin değilim.

Sevmek yetmiyor ne yazıkki. Kültür farklılığı , aileler çok etkiliyor. Evlenirsen,senin maaşının fazla olması bile huzursuzluk sebebi olabilir o evde . Ayrıca nisanlinin işinden dolayı ailenden uzakta kalma ihtimalin varmış. Nisanlini çok seviyorsun ama ailesi sorun çıkaracak gibime geldi

5 yılda bu istekler hiç konusulmadi mi ? Yani bizde böyledir şöyledir...

Kültür farkı da olabilir arada ama burdaki mesele sizin isteklerinize saygı duyulmaması ve iletişimin olmaması.
Eli yüzü düzgün doktor genç bir kızsın iyi bi ailen var daha iyi görgülü daha aktif bi aileyi hakediyorsun diye düşünmeye başladım
Bu düşüncenizde haklısınız. Sevgi karın doyurmuyor, mantıklı düşünmek gerekir.

Bunun benzerini biz yasadik hatta nerdeyse bire bir aynisini bende esimden cok kazanan biriyim ve esimin ailesi de tam sizin tarif ettiginiz gibi herkes kendisi evlenir modunda ve hicbir hazirlik yapmadilar ve usulen olmasi gereken hicbirseyi de yapmadilar esimin aldigi seyleri de kayinvalidem kendisi almis gbi tesekkur fln bekledi surekli evlendikten sonra da aynen devam etti ne dogumgunumde ne baska ozel bi gunde hicbir sey gormedik hatta tibbi bi neden toplu paraya ihtiyacimiz oldu ben ve ailem cok rahat odeyebilecegimiz halde esime ailesinin bermesini soyledim vermediler o da bizde bardagi tasiran son damla oldu o zamanlar evliligim bundan kotu etkilendi ama benim sansim su oldu benim esim hic ailem iyidir , gorus, git gel modunda olmadi simdi cok nadir canim isterse gorusuyoruz yoksa hic gorusmuyoruz kafam rahat ama bunlara hep takilacaksaniz yada nisanliniz ailesine cok duskunse cok zorluk yasarsiniz

Bızım burada erkek cocugunu aıle evlendirir demıssınız
Bızım orda oyle degıl
Genel olarak zate oyle degıl
Dogru da degıl
Elı iş tutan evlenmeye karar vermıs yetıskın birey... Yani birey olabılmıs... Nıye aıle karsılıyor yani

Cocugu gariban uc kurus kazanıyor olur da yapar, anlarım

Aslında ailesi iyi insanlar bana bi kötülükleri olacağını sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum .Öyle karışan müdahale eden insanlar değiller.Ama bu konularda görgüleri yok maalesef.Daha görgülü görmüş geçirmiş bi ailesi olsun isterdim.

Benim sevgilimin ailesinin de düğün kültürü yok. Sevgilimin kız kardeşleri yaşı büyük olmalarına rağmen annesi onlara çeyiz falan hazırlamıyor ve kalabalık bir aile değiller. Uzun bir ilişkimiz var, şu zamana kadar ailelerinde bir kere bile evlenen olmadı.
Ben de evlilik aşamasına gelirsek bu konularda sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Ben düğünde ne istenir bilmem ama annem geleneklere bağlı bir düğün yapmamı isteyecektir.
Benim de sevgilimin ailesinin durumu pek müsait değil. Öyle olunca da düğün için talepler elbet olacak ama bu harcamalar ya sevgilinizin kartından yapılır ya da ailesi kredi çekip borç alıp bir şekilde karşılamaya çalışacaktır. Her aile farklı oluyor yani ben de bunu zamanla anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…