- 13 Haziran 2020
- 1.584
- 5.382
Çoğumuz mercimek köftesi yapılır mı diye yazdı , hepimiz farklı kültürdeniz burada ama herkes aynı şeyi savundu , kültürleri farklı olması özensiz olacağı anlamına gelmiyor ,özen demek peynirlerin kuğu gibi kesilmesi anlamına da gelmiyor,ya da başlangıç ara sıcak vs vs sofra kriterleri de değil ,siz olayı anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Yeme içmeye önem veriyorsunuz demek istemiştim. Duyar kasayım diye uğraşmadım. Mercimek köftesinin servisine değil, varlığına laf etmişsiniz. Başka yazanlar da vardı. Lafım size tek değildi.
Herkes evinde ana yemek, başlangıç gibi şeklinde yeme düzenine sahip değil. Çoğunluğa başlangıçta ne var deyin, bön bön bakar. Belki de annenin yaptığı en iyi yemeklerden biri olduğu için onu yapmıştır. Hiçbirimiz bilmiyoruz sebebini.
Özensiz diye yargılamak yerine kültürleri bizden farklı deseniz daha iyi olur kısacası. Onlar tabir-i caizse avam tabakayken siz de elit tabakadansınız.
Küçümsemediğinizi belirteceksiniz ama ben yine de yazayım. Küçümsediğiniz insanların içine girmeye çalışmayın. Kendinize denk kişilerle beraber olun.
fırında tavuk patates pilav olsa daha iyi olmaz mıydı mesela ,çok kolay basit bir seçenek sundum ,kaynana adayı evde hergün mercimek köftesi mi yapıyor sanki ,ya da örnek verdiğim basit yemeği(yapımı basit ) bile bilmemesi akla yatkın mı ?
Çoğumuz eve misafir davet ettiğinde ne yapsam diye özeniriz emek veririz , mercimek köftesini ikindi çayında komşulara yanında sarma ve kurabiye börekle ikram edersin , ha çok samimi ve bizbizeyiz dediğimiz durumlarda da yapılır ama aralarında ne öyle bir samimiyet ver ,ne yakınlık ,bu durumda hoş değil
yoksa hepimiz ayrı kültürde yetiştik bizim öğle yediğimizi onlar akşam yemeği yiyebilir ama onun bile bi zamanı var kriteri var , akşam yemeğine çağırdığın birine kısır yapmazsın ama samimi bi arkadaşın olur turşu marul oturur afiyetle yersin gibi ,baya baya açıklayıcı yazdım anlaşılsın diye , son olarak konu sahibi ben değilim