Nişanlımla ve ailesiyle uyuşmadığımı hissediyorum

Yeme içmeye önem veriyorsunuz demek istemiştim. Duyar kasayım diye uğraşmadım. Mercimek köftesinin servisine değil, varlığına laf etmişsiniz. Başka yazanlar da vardı. Lafım size tek değildi.

Herkes evinde ana yemek, başlangıç gibi şeklinde yeme düzenine sahip değil. Çoğunluğa başlangıçta ne var deyin, bön bön bakar. Belki de annenin yaptığı en iyi yemeklerden biri olduğu için onu yapmıştır. Hiçbirimiz bilmiyoruz sebebini.

Özensiz diye yargılamak yerine kültürleri bizden farklı deseniz daha iyi olur kısacası. Onlar tabir-i caizse avam tabakayken siz de elit tabakadansınız.

Küçümsemediğinizi belirteceksiniz ama ben yine de yazayım. Küçümsediğiniz insanların içine girmeye çalışmayın. Kendinize denk kişilerle beraber olun.
Çoğumuz mercimek köftesi yapılır mı diye yazdı , hepimiz farklı kültürdeniz burada ama herkes aynı şeyi savundu , kültürleri farklı olması özensiz olacağı anlamına gelmiyor ,özen demek peynirlerin kuğu gibi kesilmesi anlamına da gelmiyor,ya da başlangıç ara sıcak vs vs sofra kriterleri de değil ,siz olayı anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

fırında tavuk patates pilav olsa daha iyi olmaz mıydı mesela ,çok kolay basit bir seçenek sundum ,kaynana adayı evde hergün mercimek köftesi mi yapıyor sanki ,ya da örnek verdiğim basit yemeği(yapımı basit ) bile bilmemesi akla yatkın mı ?

Çoğumuz eve misafir davet ettiğinde ne yapsam diye özeniriz emek veririz , mercimek köftesini ikindi çayında komşulara yanında sarma ve kurabiye börekle ikram edersin , ha çok samimi ve bizbizeyiz dediğimiz durumlarda da yapılır ama aralarında ne öyle bir samimiyet ver ,ne yakınlık ,bu durumda hoş değil

yoksa hepimiz ayrı kültürde yetiştik bizim öğle yediğimizi onlar akşam yemeği yiyebilir ama onun bile bi zamanı var kriteri var , akşam yemeğine çağırdığın birine kısır yapmazsın ama samimi bi arkadaşın olur turşu marul oturur afiyetle yersin gibi ,baya baya açıklayıcı yazdım anlaşılsın diye , son olarak konu sahibi ben değilim

Aslında aileden ziyade artık nişanlınız gözünüze hitap etmiyor. Ve gittikçe size batmaya devam edecek. Şu an sorun ettiğiniz her şey her ne varsa evlendikten sonra beş katı, on katı olarak düşünün. En ufak şeyi bile artık gözünüze batmaya başlayacaktır yani bu ilişki bence artık ilerlemiyor.. Evlenirseniz pişman olursunuz

Bence insan ailesini bilir, nisanlisini bilir.
Arayi da bulmak gerekir.
Sanirim nisanliniz bu konuda size hic destek olmuyor. Atiyorum ortaya yemek kondugunda sizi bilen nisanliniz x boyle rahat edemez soyle yapalim diyebilir.
Ya da siz kendiniz tabiki kendinizi cekmeyip dile getirebilirsiniz.
Ama bu ikisi de olmayinca tabiki caniniz sikilir.

Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Kayınbaba ya soytarı demek ne demek ya.Kavga sebebi bu yasitima diyemem ben bunu.

Aslında aileden ziyade artık nişanlınız gözünüze hitap etmiyor. Ve gittikçe size batmaya devam edecek. Şu an sorun ettiğiniz her şey her ne varsa evlendikten sonra beş katı, on katı olarak düşünün. En ufak şeyi bile artık gözünüze batmaya başlayacaktır yani bu ilişki bence artık ilerlemiyor.. Evlenirseniz pişman olursunuz
Aynen siz ayrı tabaklarda yiyorsunuz ileride hep ortak yediğiniz zaman bu bile büyük sorun olacak.Giriskenlik adı altında seviyesizlik var.Evlenirken aile de önemli iyi düşünün.

Ya herkesin kültürü alıştığı bir şey var, size gıcıklık olarak yapmadiklarina eminseniz bazı şeyleri goz ardı edin. Salata ortaya mi geldi, ayrı tabak isteyin ya ben böyle alıştım diyin çok utanırsanız limonu tuzu çok koyuyorum size dokunmasın böyle daha rahat ederim diyin geçin. Kendi içinde öyle yiyen insan karşıdaki rahatsız olur diye düşünemez ki. Benim en sevdiğim yemek mercimek köftesi ve o olsa hiç özensiz gelmez bana bilemiyorum gerçekten bakın herkes farklı farklı şeyler yazmış yüz kişi yazsa yüzü de o normal bu değil yok asil diğeri normal der. Ben de arabamı pek yıkatmam, yağmur yağıyor içini de arada siler geçerim araba yani ne kadar temiz olcak sanki. Bu su kitliginda araba yıkamayı doğru bulmuyorum zaten yaşadığım yerde de yaygın değil yıkamak.

Ama dediniz ki eşya bakacağız nişanlım kendini bile ifade edemedi. Bu kötü yani. Hem ifade sorunu kötü hem artık size batmaya başlamış bu kötü. Şu an gözünüzün bir şey görmemesi lazımdı, şimdi böyleyse evde ohoo çıkardığı çoraptan ağzına dikip içtiği suya kadar ger şey batar ben diyeyim size.

Aile içinde küfür kıyamet isi varsa o da sorun tabi ki olacak şey mi? Bence siz hislerinizi bir daha düşünün. Eskisi gibi aşk yoksa hiç devam etmeyin, varsa da bi oturup detaylı konuşun bu aile konusunu.

Bunun o kadar farkındayım ki. Yoksa bu adam beni zaten tanıyor. Aile büyüklerinin yanında onun yanında olduğum gibi olmayacağımı da biliyor. Ben dün annesini aradım söyledim. Küçük oğlun bana böyle dedi ama bak benim mizacım bu dedim. Anladı mı emin değilim.
Neden arayıp soyleme geregi duydunuz ki her ortamda somurtkan mısınz mesela neseli bir ortamda surekli somurtsn biri herkesin dikkatini ceker

Kızlar eklemek istediğim bir şey daha var. Oda özensiz davranıyorlar. Nişanlım ister ailesiyle ister tek gelsin ben ve ailem envai çeşit yemeğini mezesini tatlısını tuzlusunu her şeyi dört döneriz. Ben tek gittim ilk kez yemeğe. Akşam yemeğinde mercimek köftesi. Çok mu ince düşünüyorum şimdi ben? İnsan karşıya neyi veriyorsa onu görmek istemez mi? Çayın yanına kayınvalidem bir şeyler yok mu diye eşine sordu o da artık yabancı değil gelinimiz kusura bakmaz dedi. Vallahi benim için önemli değil. İsterse hiçbir şey olmasın. Ekmeğe peynir koyup yiyelim. Allah şahit önemli değil. Önemli olan özen gösterilmemesi. Belki bilmiyorlar, anlamıyorlar böyle şeylerden. Ama hiç mi bize gelince görmüyorlar anlamıyorum. Bizden gördüklerini hayatlarına uygulamak zorunda da değiller. Hal böyle olunca diyorum ki koca koca insanların konuşmasını, oturmasını kalkmasını, yeme içmesini mi düzelticem? Düzelmez çünkü ve benim buna haddimde yok. Çok yoruldum.

"Kac" sinyalleri aliyorum Houston.

Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Bir şey nasıl başlarsa öyle gider. Bu daha görünen kısmı, bide içlerine girdiğinde neler olacak sen düşün. Sen artık gelinimizsin diyerek her istediklerini söyleyecekler. Bir zaman sonra eşinde de bu izlere rastlayacaksın. 4. Senem evliliğimde, eşimle de evlenmeden 2 sene beraberdik. Ve bende bir şeyler hissediyordum. İnan evlendikten sonra o hislerin x1000 katını gerçek olarak görüyorsun. Yadırgadığın ve sana uymayan bu hal hareketleri eşinde de 2 seneyi devirince görmeye başlayacaksın. Dersen ki uyum sağlarım, onlar öyle ben kendimi ve kendi alanımı korurum. Benim için problem olmaz. O zaman devam et. Bir süre beraber geçirdikten sonra o kadar da hal hareketleri gözüne batmayacak ve onları oldukları gibi kabulleneceksin :-) doğanın kanunu bu :-)

Karşılıklı uygun olmadığınızı düşünüyorum ben de. Sizi korkuttukları kadar gerçekten ileride kötü de çıkabilirler ancak siz de daha şimdiden epey şeylerine takılmış durumdasınız. Sizi içten bulamamışlar, aslında onlara da konuşma hakkı verilse bence onlar da sizin hakkınızda bir şeyler söylerler. Bu rahatsızlık bence karşılıklı.

Evlenip çocuk yapma peşinde değilseniz, mutlu, iyi anlaşılan bir yuvaya gerçekten inanıyorsanız ayrılın. Bu tarz evliliklere içten içe inanamadiginiz için devam ediyorsa ilişkiniz de kendinize göre bir tarz bulmaya çalışın zaman içinde. Ancak şu anda karşılıklı olarak bu uyumsuzluğu belli seviye hissettiğinizi düşünüyorum. Keza sadece aileye karşı bir düşünceniz olsa yine çaresi bulunur derim ama arabanın temiz olmaması, dizi çıkan eşofman falan bunlar onun için sorun olmayan şeylerken sizin şimdiden bu derece takilmaniz asıl ciddi sorun bana kalırsa. Sonuçta size yapılan bir şey olmadan ya da garez içeren hareketler olmasa dahi bir seylere takılan bir kişi imajı verdiğiniz için ben sizin de çok kolay bir insan olduğunuzu düşünmedim.

Hahahha bence eğlenceli aile siz de katılmalısınız aralarına

Nişanlınız ve ailesiyle çok farklısın. Uzakta yaşarsanız ve nişanlınız aileci değilse çok yıpranmazsınız ama zor. Onlar size farklı geliyor siz onlara farklı geliyorsunuz. Bende nişanlıyken sıkıntılar yaşadım ama eşim hep destekti sen onları boşver sen nasıl istersen öyle olsun ben arkandayım derdi. Evlenince ailesinden çok etkilenmeye başladı. Farklılıklar yıprattı beni açıkçası. Düşünün taşının iyi karar verin.

Eşimle severek evlendik.
Nişanlıyken sizin gibi bana ters gelen bir çok şey oldu. Kayınpederim yanımda atletle yada belden üstü çıplak rahatlıkla durabiliyordu babamı görmedim ben öyle.Eşime dedim böyle oturacaksa odaya gelmem !!! Kayınvalidem şey dedi birgün kayınpederimin koluna girecekmişim yolda yürürken çok mutlu olurmuş dedim ne münasebet !!! Sonra sonra baktım ki bu saçmalıklar bitmiyor istemsiz suratım gülmemeye başladı yanlarında. Evlendikten sonra değişti dediler. 16 yıllık evliyim gördüğümde midem bulanıyor. Rabbim sen affet ama öyle nefret ediyorum. Eşimden sırf ailesi yüzünden kaç kere boşanmayı düşündüm. Sadece eşini sevmek yetmiyor uyuşmak çok önemli.
Ailesini önceden tanısaydım bu evlilik asla olmazdı. Son derece mesafeli bayramdan bayrama görüştüğümüz bir ilişkimiz vardı artık oda yok.
İlk evlendiğimiz sene başka şehirdeydik eşimin ailesini ziyarete gittik. Kp evde don atlet geziyordu ben 2 gün zor dayandım odadan çıkamıyordum.Birde adam bana surat asıyordu problem çıkarıyordu gelin bizi istemiyor diye. Adamda dikizleme huyu vardır önüne gelen her genç kadının her yerini dikkatle inceler. Eşime dedim baban sapık mı niye bakıyor öyle, o herkese yapıyor salla dedi ama midem bulandı benim. Şu anda görüşmüyorum adamdan da nefret ediyorum. 🤮

Kızlar ben ayrılmak istemiyorum. Seviyorum. Aileye karşı nasıl bir tutum izleyeceğimi şaşırıyorum. Bana saygı duyulsun istiyorum herkes ister biliyorum ama bunu nasıl koruyacağımı, uzun vadede nasıl devam ettireceğimi bilmiyorum. Düşünüyorum kimse dört dörtlük değildir kimse hiçbir zaman tam dengine düşmez diyorum. Kendimi mi avutuyorum bunu da bilmiyorum. Şu an tek istediğim ayrılmamak. Devam etmek. Ama ailesine karşı, akrabalarına karşı nasıl devam ederim bilmiyorum.

Aklıma eşimin yengesine ilk ve son gidişim geldi . Kadın mutfakta salata yapmış ben de o sırada yardım edilecek bir şey var mı diye mutfağa gittim . Bu bildiğimiz çoban salatasını yağ dökmüş eliyle karıştırıyor. Neden ya nedennnn 🤦 ortaya direkt koydu zaten. Tabi ben salatayı böyle yapan diğerlerinde ne yapmıştır deyip yemedim bir şey . Su bile içemedim . Arkamdan bir şey dediyse de kendi düşünseydi ..Bu yengede de benzer sınır bilmeme durumu var. Ne zaman aynı ortama gelsek illa bir patavatsızlığı bir lafı sözü olur. Ancak size tavsiyem verdiğiniz enerjiyi değiştirin. Karşı taraf üstünlük kurmuş somurtuk baskısıyla. Size küçük çocuk onu dediğinde sen nerden çıkardın kim dedi sana bunu normal oturuyorum işte deyin gülerek. Karşı taraf hissetsin bu baskıyı.
Aile konusuna gelince aileler uymuyorsa büyük bir kaos loading ..

Yazmadigini daha cok sey vardir muhakka ama su yazdiklarinizdan benim cikarimim su oldu, bu aile sizi oldugunuz gibi kabul etmeye calismiyor, sizo kendi kabul ettikleri sekilde oldurmaya calisiyor. Mesela yeme icme kufur konusunu diyorsunuz ya bu onlarin normali. Bekliyorlar ki siz de bunu normal karsilayin. Esiniz de tam olarak dusundugunuz gibi nasilsa zamanla alisir benimser simdiden urkutmeyeyim dusuncesinde. Bunu kotu niyetle yapmiyor olabilir, bilincsizliginden, tek gordugu bu oldugu icin. Orta noktada bulusmaniz cok zor. Oncelikle asla etrafinizdakilerin degismesi beklentisi uzerine kurmayin dusuncelerinizi. Onlar asla degismeyecekler, ben bu sartlarda oldurabilir miyim diye dusunun. Bu tarz ailelere mesafe de koymak zordur, siz mesafe koyup saygili sevgili bir iliski kurmak isterken onlar muhtemelen bunu anlamayip ya size sirt cevirip dusman olacaklar ya da surekli birilerinin laf sokmasina vs. Katlanacaksiniz. Ayrica muhtemelen iki aile oeta noktada bulusamayacagi icin toplu aile etkinlikleri vs yasamaniz cok zor olacak. Bu sizin icin ne kadar onemli bilemiyorum ama benim icin onemliydi. Gun sonunda kimse kimsenin ailesiyle gorusmuyor. Onemli mi eger ki esim bunu evimizin icine yansitmasaydi onemli degildi ama her halinde her tavrinda karsiliklilik bekledigi icin ben suan cok mutsuzum. Bir evladim olmasaydi coktan bitmisti bu evlilik benim icin. Bence nisanlilik surecinizi uzatin. Gozlemlemeye devam edin.

Aklıma eşimin yengesine ilk ve son gidişim geldi . Kadın mutfakta salata yapmış ben de o sırada yardım edilecek bir şey var mı diye mutfağa gittim . Bu bildiğimiz çoban salatasını yağ dökmüş eliyle karıştırıyor. Neden ya nedennnn 🤦 ortaya direkt koydu zaten. Tabi ben salatayı böyle yapan diğerlerinde ne yapmıştır deyip yemedim bir şey . Su bile içemedim . Arkamdan bir şey dediyse de kendi düşünseydi ..Bu yengede de benzer sınır bilmeme durumu var. Ne zaman aynı ortama gelsek illa bir patavatsızlığı bir lafı sözü olur. Ancak size tavsiyem verdiğiniz enerjiyi değiştirin. Karşı taraf üstünlük kurmuş somurtuk baskısıyla. Size küçük çocuk onu dediğinde sen nerden çıkardın kim dedi sana bunu normal oturuyorum işte deyin gülerek. Karşı taraf hissetsin bu baskıyı.
Anlamadım hijyen olarak mı rahatsız oldunuz yoksa elini gereksiz yere yağ yaptı diye mi? Çünkü doğrarken zaten her tarafını ellemiyor mu insan zaten? Ben de elle karıştırmam ama yemek yaparken de eli temizdir yani 3 saniye önce aynı elle dogruyor o malzemeleri. Ha elini neden gereksiz yere yağ yaptı dersen evet kaşık varken bence de çok saçma 😅

yalnız herşeyi eliyle tutuyor eliyle kesiyor eliyle doğruyor insanlar. köfte yapana kadar mesela yoğurması sıkması..kurabiye yapsa yine aynı --ben fazla yemek yapmam yaparsam da tırnaklarım genelde uzun olduğu için eldiven takıyorum. ama lokantada yemek yapan şeflerin bile %90'ı takmıyor. çok çalıştım gastronomide ordan biliyorum. hanımlar da takmaz genel olarak.
salata yaparken eldiven takansa hiç görmedim ben.
elle karıştırması hijyenik değilse elle doğraması elle tutması da değil, onu yapcaz?

X